Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הסיפור הוא כזה- יש לי מכר שלאחרונה נקלע לאיזו בעיה שהובילה לכך שנשפט בדין פלילי ועתיד להכנס בקרוב לכלא (מתגורר לחו"ל).

לאותו מכר יש שלושה ילדים, הבכור בן 20 (חייל) ואחים תאומים בני 18 שמתגוררים עם אמם בישראל.

המצב של הילדים לא טוב, שילוב של מצב כלכלי קשה ואמא שעושה להם חיים קשים ולוקחת מהם גם את המעט כסף שהם עוד מצליחים להרוויח, כך שהילדים למעשה נותרים ללא כלום.

היחסים בין הילדים לאמם גם לא משהו בכלל נוכח העובדה שהיא לא ממש מנסה להקל עליהם, שלא לומר משתדלת להקשות עליהם ככל האפשר.

יש להם כמה קרובי משפחה שמשתדלים לסייע מדי פעם כשמתאפשר להם אבל לא בצורה יציבה או קבועה.

חשבתי שאולי זה מסוג המקרים שניתן לערב את השירותים הסוציאלים\רווחה במטרה לסייע ולהקל קצת על הילדים במציאות הלא פשוטה בכלל עמה הם מתמודדים.

אשמח לקבל קצת מידע מבעלי ידע\נסיון לגבי למי צריך לפנות, מה הדרכים בהם השירותים הסוציאלים יכולים לסייע להם וכן מה הפרוצידורה הנוגעת לדבר וכמובן כל מידע או עצה נוספים יתקבלו בברכה.

רוב תודות!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הרבה אני לא מאמין שיוכלו לסייע. מצד שני, מאחר ואין קטינים בסיפור, אין גם הרבה מה להפסיד.

פונים למחלקה לשירותים חברתיים בעירייה הרלוונטית.

אבל שוב, למרבה הצער, אין להם תקציבים/כלים למקרים כאלה. הם בעיקר יקשיבו, יגלו סימפטיה ויפנו הלאה לגורמים המטפלים.

כמו כל דבר מופרט במדינה, המענה היעיל ביותר הוא בעיקר ברמה של עמותות סיוע ואנשים פרטיים רחבי לב.

מה אופי הסיוע שהם צריכים?

האם הם עובדים? סובלים (חלילה) מנכויות או מגבלות שלא מאפשרות להם להתפרנס בכוחות עצמם? (אני שואל, כי אולי הכתובת היא ביטוח לאומי ולא רשויות הרווחה).

קורת גג יש? (כי אם לא הכתובת היא הדיור הציבורי, באחריות משרד הבינוי והשיכון)

קושי בתשלום חשבונות? (כי שוב, הכתובת היא הגופים עצמם, כמו מח' הכספים בעירייה, תאגיד המים או חב' החשמל, ע"י הצגת הוכחות לקושי).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הילדים בני ה18 סיימו כבר בית ספר?

אלא אם הם בעלי מוגבלויות כלשהן, אולי יש טעם לילדים לוותר על השירות הצבאי, וללכת לעבוד במשרה מלאה?

האמא עובדת?

אולי אפשר לבדוק אפשרות שיחרור מצה"ל על אי התאמה?

מה הסיבה שהאמא לוקחת לילדים את הכסף? האם מדובר בהתמכרות כלשהי?

אני לא ממש מכיר מצבים כאלה, אבל אולי אחד הדברים שזרקתי יוביל למשהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה אופי הסיוע שהם צריכים?

האם הם עובדים? סובלים (חלילה) מנכויות או מגבלות שלא מאפשרות להם להתפרנס בכוחות עצמם? (אני שואל, כי אולי הכתובת היא ביטוח לאומי ולא רשויות הרווחה).

קורת גג יש? (כי אם לא הכתובת היא הדיור הציבורי, באחריות משרד הבינוי והשיכון)

קושי בתשלום חשבונות? (כי שוב, הכתובת היא הגופים עצמם, כמו מח' הכספים בעירייה, תאגיד המים או חב' החשמל, ע"י הצגת הוכחות לקושי).

תודה על ההתייחסות.

אין לילדים מגבלות שמונעות מהם לעבוד ואכן התאומים עומדים ומעבירים את שכרם לאם (החייל משרת בבסיס סגור ).

יש קורת גג.

הקושי מבחינת הילדים הוא בפן הכלכלי האישי, האם שותה להם את המשכורת והם נותרים ללא כסף ברמת הדמי כיס ולעיתים יש מחסור במזון (האם איבדה את מקום עבודתה ) וכן קושי בשילום תשלומים ובדברים אלמנטריים נוספים (למשל נעליים חדשות שהילדים היו צריכים ואני נתתי להם במתנה כיוון שאין להם אפשרות לרכוש ).

אחד התאומים לומד במכינה שעולה 700 שקלים בחודש ואין לו אפשרות לשלם.

התאומים כרגע ממתינים לגיוסם.

ממזר שמן,

אני לא אמליץ להם להשתחרר מהשירות הצבאי כיוון שלטעמי זה חיוני ובמידת מה יוכל להקל עליהם במידת מה.

אני כן המלצתי לחייל לפנות אל קצינת הת"ש שלו כדי לבחון אם יש לצבא אפשרות לסייע.

לגבי האמא, אין שם בעיית התמכרות, יש שם אמא שבאופיה לא קלה וגירושייה מהמכר השאירו הרבה דם רע והיא לא פעם יוצרת בבית "חוסרים" כדי להקשות על הילדים במטרה להפעיל לחץ וקשיים על המכר שמתגורר בחו"ל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בעיקרון השירותים הסוציאלים יכולים לעזור, אבל זה תלוי מאוד איפה הם גרים.

בישובים "מוכי" בעיות סוציאליות, הם יהיו בתחתית סולם העדיפויות.

אם הם גרים בעיר "חזקה", יש סיכוי שיקבלו עזרה כלשהי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא ברור מה סוג הסיוע שאתה חושב שהם יכולים לקבל. לפי התאור שלך הבעיה היא ניהול כושל של המשאבים על ידי האישה.

האם המכר משלם מזונות, האם הם מגיעים לילדים?

הפתרון היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא שהילדים יתנהלו כלכלית לבד, גם אם זה יגרום לפיצוץ עם האמא

הצבא יכול לתרום בעיקר אישור עבודה ושירות צבאי מתאים.

כמו כן לחייל בלי בית הוא יכול לסדר דירת שותפים (נגיד 6 חיילים בדירת 4 חדרים)

פורסם

ארמגדון, אני לא רוצה לענות במקום פות"ש, אבל מאחר והילדים כבר בגירים כולם, 99.9% שתשלום המזונות נפסק ביום בו הגיע הילד האחרון לגיל 18. (יש מקרים בהם משלמים עד אחרי סיום שירות צבאי, אבל מדובר בד"כ בפסיקות חדשות יחסית, והסכום מופחת ברוב המקרים בשני שליש).

אני מסכים איתך שהרווחה לא תעזור כאן הרבה מעבר לייעוץ והכוונה (שחשיבותם אינה מוטלת בספק. אפשר לחסוך להם בתשלומים לרשויות עם הכוונה מתאימה).

כמו כן, אני מסכים איתך שהילדים, אם הם רוצים להציל את עצמם מחיי עוני, צריכים לקחת את גורלם בידיהם, תוך התנתקות מהאם. זה אכזרי לומר, אך בסופו של דבר יסייע גם לאם לצאת ממצבה הקשה.

בכל מקרה, לא על כך נשאלנו, וקל יותר לומר זאת כאיש "ניטרלי" ומאחורי המקלדת, מאשר לבצע זאת על אמך הפרטית...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

עידן, לפי מה שאתה מתאר הילדים פשוט צריכים ביצים.

אם הם המפרנסים היחידים אז הם בעלי הבית והם צריכים לתת לאם דמי כיס ולא הפוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הילדים גרים בבית של האמא שלהם, בעלות או שכירות לא משנה כרגע.

לכן הדרישה של האם לקבל את הכסף מובנת, אולי לא צריך למסור לה את כל הכסף.

שוב כל דבר עלול לגרום לפיצוץ.

מתי התאומים אמורים להתגייס לצה"ל?

שם אולי יגיעו לשקט.

לקצינת ת"ש יש את הכלים לסייע במצב שכזה ועד לגיוס, רשויות הרווחה יכולים לסייע גם כן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...