Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה חודשים פגע בנו רכב. מאחר והיה נזק רב לרכב מכרנו אותו בהמלצת השמאי. את חברת הביטוח תבענו על ההפרש בין ערך המכירה לשווי הרכב עפ"י המחירון, ולמעשה גובה התביעה יצא נמוך מהערכת השמאי של שווי הנזק+ירידת ערך.

הביטוח שילם חלקית וכעת אנו מול תביעת הפרשים. הביטוח שלי אינו מסכים להכניס לתביעת הפרשים נזקים נוספים שנגרמו לנו, כגון גלגלים חדשים שהותקנו שבועיים לפני התאונה. לא ביקשנו להוסיף לתביעה דברים שלא ניתן לכמת כמו עוגמת נפש וכו'.

האם כדאי ללכת לתביעות קטנות במקום המחלקה המשפטית של הביטוח שלנו? מדובר בהפרש של מעל אלף ש"ח.

תודה

פורסם

כדאי שתפרט מה וכמה נזקיך, מה קיבלת כבר מהביטוח ומה בכוונתך לתבוע.

תביא בחשבון שתביעה כזו כרוכה גם בבזבוז זמן ובאגרות, לכן בסכומים קטנים יתכן ששכרך יהיה זעום או אפילו הפסד, שלא לדבר על כך שכלל לא מובטח שתזכה במשפט בכלל, ואם כן - בכל הסכום שתתבע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטער, אני לא ממש מבין.

האם ההפרש בין מה שתבעתם לבין מה שקיבלתם הוא אלף ש״ח?

או שבנוסף להפרש אתה מבקש להוסיף עוד 1000₪ עלות צמיגים חדשים?

אני נמצא במצב דומה לשלך ואשמח לקבל יותר פרטים.

פורסם

הביטוח של הפוגעים שילם כ-38k מתוך 40k (סכום זה הוא הפרש בין שווי הרכב לפי המחירון לבין מה שהצלחנו למכור את הרכב). להפרש של 2k הוספו הוצאות נסיעות עד קבלת רכב חלופי, עלות ביטוח רכב חלופי, הפסד ימי עבודה (הכל כ-1.5k). אבל חברת הביטוח שלי מסרבת להוסיף דברים נוספים, כגון גלגלים וטיפול אחרון משבועיים לפני התאונה.

SPERIAL - לפתיחת התיק דרך חברת הביטוח שלי כבר שילמתי בערך 400 ש"ח (שאקבל חזרה אם לא אמשיך איתם בתביעה), שזה פי כמה מאשר אגרת פתיחת תיק בתביעות קטנות. עלות האגרה מקבלים חזרה אם זוכים בתביעה בכל מקרה.

פורסם

מחזק את דברי מאור -> הפיצוי נעשה לפי שווי רכב כולל ולא לפי שווי של חלפים שוטפים.

עצם זה שהחלפת גלגלים ו/או ביצעת טיפול מעט לפני התאונה - לא משפיע על ערך הרכב ולא מזכה אותך בפיצוי נוסף.

בנושא זה - חברת הביטוח שלך צודקים.

פורסם

MAORMASAS ו-GUYA72 פספסתם נקודה חשובה: אני לא תובעת את חברת הביטוח שלי, אלא את הפוגעים וצד שלישי חברת הביטוח של הפוגעים. זו לא תביעה ישירה מול חברת הביטוח, אבל זו כן תביעה שחברת הביטוח שלי מכינה. ולכן כן הוספו דברים מסוימים שנובעים ישירות מהתאונה (ביטוח של רכב חלופי, אובדן ימי עבודה וכו'). השאלה שלי הייתה האם כדאי לפנות באופן פרטי דרך תביעות קטנות....

פורסם

נזק פירושו: ירידת ערך ו/או מחיר תיקון.

אם הפסדת ימי עבודה, טיסה,ראיון עבודה וכו' זה לא נחשב נזק.

כמו כן אם החלפת מצבר, אלטרנטור, צמיגים וכו' זה לא מעלה את ערך הרכב במחירון (למרות שברור שקונה יתרשם מהדברים האלו, אין אפשרות להתייחס אליהם כשמעריכים נזק)

אני משתתף בצערך ושמח בשבילך שהנזק מסתכם ב1000₪ ולא יותר. תאמין לי שזה יכל בקלות להסתכם ביותר... או שלא היית מקבל בקלות את הכסף..

פורסם

^^^^^

מחוקי הפורום המשפטי

3) אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!

למה לדעתך הפסד ימי עבודה זה לא נזק??

הגיע הזמן שתפנימו שפות"ש היא בחורה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני ביררתי את הנושא בעבר וזה התשובה שקיבלתי..

מאוד קשה להוכיח אובדן ימי עבודה אם זה לא מונית או רכב עבודה.

אני יברר שוב כדי להיות בטוח...

• תוכן חדש...