Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלוואה עומדת לרכב נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,אני באמצע תהליך רכישת רכב הונדה סיוויק סדאן קומפורט מנוע 1.8 ורציתי לדעת כמה דברים:

1)מה זה הלוואה עומדת?

2)אם אני קונה רכב אז מסכמים איתי בביטוח לאומי על קיזוז מהקצבה כל חודש?

אני מגיש שזאת פעם ראשונה שאני קונה רכב דרך ביטוח לאומי אז כמה שיותר עצות וטיפים יתקבלו בברכה:-D

פורסם

לפי מה שאני יודע (אבא שלי נכה וכרגע זה הרכב הראשון שנרכש כהלוואה עומדת):

1. אתה סוג של לא משלם מס (עד 63000 בערך) במעמד הרכישה, במעמד המכירה אתה מוכר את הרכב במחיר מלא ומחויב להחזיר את החלק של המס במעמד המכירה (שהוא נמוך יותר מהרכישה מן הסתם)

2. ביטוח לאומי קבע לך סוג מנוע מסוים שאתה זכאי לקבל לפיו קצבה. במקרה של אבא שלי, אם הוא היה לוקח רכב עם מנוע 1200 (הוא רצה קפצ'ור) הדבר היה פוגע בו ולכן הוא היה צריך לבחור רכב עם מנוע גדול יותר (XV והוא לא מתחרט לרגע).

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

1) הלוואה עומדת:

כאשר אתה קונה רכב עם פטור דרך ביטוח לאומי, אתה בעצם מקבל "פתור" ממיסים, בפועל זה לא באמת פתור אלא ביטוח לאומי בעצם נותן לך הלוואה (עומדת) שהיא בסך 100% מהמיסים החלים על הרכב או עד סכום שנקבע עבורך מראש על פי אחוזי הנכות שלך, הסכום הוא בעצם סכום המיסים על רכב מייצג - פעם אחרונה שבדקתי הרכב המייצג היה הונדה סיויק.

כלומר הפתור שלי הוא עד 65 אלף ש"ח ואני רוצה לקנות רכב שעלותו כ-200 אלף ש"ח, אני מניח שסך המיסים עליו הם קצת מעל 65 אלף, לכן אשלם 135 אלף עליו, אם אני קונה רכב שהוא זול משמעותית, לדוגמא שעולה כ-70 אלף ש"ח, גובהה המיסים עליו נניח 30 אלף, אז אשלם 40 אלף. מקווה שזה ברור עד פה.

אחרי קניית הרכב הראשון, תועמד לזכותך שוב הלוואה עומדת להחלפת הרכב אחרי 3.5 שנים.

אל תבהל מהעובדה שאמרתי שביטוח לאומי נותן לך הלוואה, על ההלוואה הזו חל פחת, כלומר אחרי 3.5 שנים, תצטרך להחזיר רק אחוזים בודדים או כלום, תלוי ברכב שקנית, רכב כמו שאתה קונה (1.8) מגיע לפחת של 100% אחרי 4 שנים - כלומר אחרי 4 שנים לא תצטרך להחזיר כלום, יש טבלאות באתר של ביטוח לאומי בשביל לחשב את זה אם מעניין אותך.

2) בד"כ למי שמוגדר נכה ניידות, יש משהו שנקרא קצבת ניידות, היא משתנה לדעתי לכל אדם לפי קריטריונים מסויימים, אני חושב שמי שזכאי לרכב יש לו קצבה שאני לא יודע אם היא נקראת קצבת ניידות או משהו אחר, בכל מקרה לא ידוע לי על קיזוז מהקצבה, אתה אמור לקבל קיצבה כבעל רכב ניידות, תצטרך לקרוא פה כי אני לא יודע לגבי זה לעומק - http://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/hatavot/MonthlyNayadut/Pages/default.aspx

פורסם

- לאחר התקופה תחזיר מס מופחת כמו ששאר החברים כתבו.

- הקיצבה לא משתנה לאחר הרכישה.(אלא אם מקום העבודה של מעל 40 ק"מ הלוך וחזור, אז מגיע לך תוספת לקיצבה)

- גובה ההלוואה היא בהתאם לאחוזי נכות שנקבע לך על ידי ביטוח לאומי.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

ואם אני קונה את ההונדה סיוויק סדאן מנוע 1.8 קומפורט שמחירו הוא 140000 ש"ח ויש עליו פטור ממיסים בסך של כ-63000 שקלים האם אני יכול לקבל הלוואה מהבנק אם יש לי מקור הכנסה יציב מביטוח לאומי והוצאות שנעמדות בכ-1500 ש"ח בחודש מכיוון שאני עדיין אצל ההורים.

תודה:-)

פורסם (נערך)

ברר את כל השאלות בביטוח הלאומי במדור רכב וניידות.

יש שינויים במענקים והלוואות לרכב ובניידות בין פגימות נכות שונות.

החישוב הוא בערך כך.

הלוואה העומדת ( הפטור ממסים) בסך כ 65.000 ש"ח.

לרכב ראשון שאתה קונה, מגיע לך הלוואה נוספת וגם מענק מסויים בין 50-65.000 ש"ח

כדי שתהיה יכול לרכוש רכב.

מענק 65.000 + כ 65.000 ש"ח הלוואה עומדת (פטור ממס) = כ 130.000 ש"ח, מחיר הרכב.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני יודע שצריך לפנות לניידות וכך עשיתי אבל שמה אמרו לי שאני לא זכאי להלוואה מקרן ההלוואות שזה שונה מהלוואה עומדת אך האם המענק מכוון לכל מי שקונה רכב פעם ראשונה או שרק מי שהוא נפגע עבודה או בכיסא גלגלים?

פורסם

לקבלת מענק לרכב ראשון צריך לעמוד בקריטריונים מאד מסויימים שרוב האנשים לא עומדים בהן.

מס' הבהרות:

1) כרגע יש מבצע על הסיוויק סדאן קומפורט המחיר המלא הוא 133000 ש"ח וההלוואה העומדת עומדת כרגע על 62000 ש"ח

לפיכך הרכב יעלה לך כ-71000 ש"ח (יתכנו שינויים קלים בהתאם לתנודת שעת הין היפני אליו צמודה ההלוואה) אתה מקבל מביטוח לאומי מעין המחאה למכס שאתה נותן אותה ליבואן בעת התשלום על הרכב.

2) יש תקנה חדשה שאחרי 3.5 שנים יש פחת מלא כלומר בשום מקרה לא תצטרך להחזיר כלום אחרי 3.5 שנים.

3) ניתן לקבל הלוואה מהבנק אם הבנק מסכים להרשם כמשבד שני אחרי ביטוח לאומי, אבל זה תלוי ברצון של הבנק שאתה לקוח שלו.

4) אם יש לך 80% בניידות (או יותר) אתה זכאי לקצבה בגובה 2364 ש"ח לחודש - אין קיזוזים מהקצבה בכלל.

5) שים לב שעליך לבטח את הרכב בביטוח מקיף וחובה (אם אתה נהג חדש/צעיר זה לא יהיה זול)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לקבלת מענק לרכב ראשון צריך לעמוד בקריטריונים מאד מסויימים שרוב האנשים לא עומדים בהן.

מס' הבהרות:

1) כרגע יש מבצע על הסיוויק סדאן קומפורט המחיר המלא הוא 133000 ש"ח וההלוואה העומדת עומדת כרגע על 62000 ש"ח

לפיכך הרכב יעלה לך כ-71000 ש"ח (יתכנו שינויים קלים בהתאם לתנודת שעת הין היפני אליו צמודה ההלוואה) אתה מקבל מביטוח לאומי מעין המחאה למכס שאתה נותן אותה ליבואן בעת התשלום על הרכב.

2) יש תקנה חדשה שאחרי 3.5 שנים יש פחת מלא כלומר בשום מקרה לא תצטרך להחזיר כלום אחרי 3.5 שנים.

3) ניתן לקבל הלוואה מהבנק אם הבנק מסכים להרשם כמשבד שני אחרי ביטוח לאומי, אבל זה תלוי ברצון של הבנק שאתה לקוח שלו.

4) אם יש לך 80% בניידות (או יותר) אתה זכאי לקצבה בגובה 2364 ש"ח לחודש - אין קיזוזים מהקצבה בכלל.

5) שים לב שעליך לבטח את הרכב בביטוח מקיף וחובה (אם אתה נהג חדש/צעיר זה לא יהיה זול)

לגבי סעיף 2(באדום) ממתי התקנה?, אשמח אם תוכל לרשום את מספר התקנה או לתת קישור?

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

זה עומד להשתנות בימים אלה, כי השוק ירד ויוצא שאנשים נשארים בלי מספיק כסף לרכוש חדש גם בלי להחזיר דבר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מניסיון אישי - כבר עכשיו גובה ההחזר (או ויתור לחלוטין...) נתון למיקוח.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...