Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאמא שלי יש זכאות לרכב ללא מיסים מביטוח לאומי.

לפי הבנתי היא מקבלת זכאות להחליף את הרכב שוב ללא מיסים לאחר 3.5 שנים (אחרי החזרה של סכום מסויים של ההלוואה העומדת).

מכיוון שאני דיי מאמין שגם אחרי המיסים, מחיר ומגוון הרכבים בארץ הוא לא על הצד הטוב ביותר ללקוח אני מנסה ללמוד קצת על נושא יבוא אישי לרכב עם פטור ממיסים.

1. האם זה בכלל משתלם כלכלית?, כלומר יכול להיות שאחרי כל הכאב ראש אני יחסוך רק סכום זניח וזה בעצם לא יהיה שווה את המאמץ?
  2. האם אפשר להביא רכב שלא נמכר בצורה סדירה בארץ? לדוגמא במוו 125i ?
    האם צריך אישורים מיוחדים, האם מוסכי היבואן בכלל יטפלו ברכב?
  3. איך בפועל עושים את זה?
    יוצרים קשר טלפוני עם סוכן בחו"ל?
    ייעוץ עם מישהו מקומי לגבי זה? (האם הייעוץ לא בעצם ישרוף לי את כל הכסף שניסיתי לחסוך?)
  4. מאיזה מדינות מקובל לעשות ייבוא אישי?
  5. אם מייבאים רכב מארצות הברית, האם צריך לעשות שינוי מסויים באורות? (נתכלתי בזה איפשהו בחיפושים ברשת ולא כלכך הבנתי)

כל ייעוץ או הכוונה יעזרו תודה

פורסם

1.אם באמת אתה פטור מהמס של ה100% ומעלה (זה משתנה בהתאם לרכב) אז זה מאוד משתלם להביא לפה רכב מחו"ל

2.זה כל הקטע של יבוא אישי,אישורים זה לא משהו מיוחד אבל כן צריך אישורים ובטח שהם יטפלו

3.אתה יכול לקנות רכב שם ולהביא אותו פה דרך חברת שליחויות ולטפל בניירת וכל הכאב ראש או שיש לך סוכנים שעושים הכל בשבילך ומסדרים לך הכל כולל הכל תמורת עמלה מסוימת כמו פה http://miamimotors.co.il/ (תכתוב פשוט בגוגל יבוא אישי רכב ימצא לך מלא חברות)

4.מכל המדינות שאין לנו בעיות איתם

5.על זה אני לא יכול לענות לך בודאות

פורסם

1. בהנחה שלאמא שלך יש פטור סטנדרטי - היא זכאית למיסים על הונדה סיוויק זאת אומרת לא יותר מ-66750 ש"ח (בערך) נכון להיום.

זה סכום שמאפשר בתנאי השוק הקיימים לרכוש רכב שמחירו כ-140-150 אלף ש"ח בפטור מלא.

בגלל ההטבות על מערכות בטיחות ומיסוי ירוק ברוב המקרים יוצא שצריכים לרכוש רכב ב-170-180 אלף ש"ח בכדי לנצל את מלוא הפטור.

לדעתי בערכים כאלה, לא משתלם להתעסק עם ייבוא אישי.

2. אפשר להביא דגמים שאינם מיובאים בייבוא סדיר, זה כנראה כרון בתוספת ביורוקרטיה.

לא הייתי ממליץ לרכוש לאמא שלך רכב יחודי, כי במקרה של מחסור בחלפים - היא תאלץ לשבת בבית.

3. יש לא מעט סוכנויות ייעוץ שיעשו בשבילך לא מעט בשביל ה-ר-ב-ה כסף.

4. מקובל לעשות ייבוא אישי מארצות הברית ומארצות אירופה הרלוונטיות.

5. בחלק מהדגמים

עצה ידידותית - רד מזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאמא שלי יש פתור בדיוק כמו שאמרתם, בערך 66750 נגיד.

אמא שלי מעדיפה רכב ידני, מכיוון שאני עדיין גר איתה בנסיעות משותפות אני נוהג.

כרגע ברשותה סיאט לאון 1.8 DSG, היא לא מסתדרת עם אוטומט, מחפשת את הקלץ' כל הזמן.

ביום יום היא מעדיפה את הפנדה שיש בבית לנסיעות קצרות באיזור הבית.

הרכב החדש (יש עוד דיי הרבה חודשים, אני פשוט מקדים לעשות שיעורי בית) רצוי שיהיה ידני, סגמנט משפחתי כלשהו.

מכיוון שיש לי גם השפעה במה יקנה (ולה ממש לא אכפת כל עוד עונה על דרישות מינימאליות) אני מעדיף רכב מעניין לבית, כזה ש"זז" ולא סתם עוד משפחתית משעממת, לאמא שלי אין שום התנגדות כמובן אחרת לא היה על מה לדבר.

אני מניח שהתקציב הכללי יכול להיות סביב ה-200-220 אלף.

חשבתי על במוו 125, שלצערי לא נמכרת בארץ.

במוו 120 זה גם אופציה בגרסתה הידנית, הפחד שלי שאם היא קונה רכב פחות מ-1800 לא ברור לי עם הקצבה החודשית שלה לא נפגעת, עוד לא הבנתי את הנושא הזה.

עוד אופציה לייבוא אישי זה פוקוס ST, שאני לא בטוח אם בכלל יביאו את החדשה, גם אם כן פשוט שיערתי שאפשר לחסוך לא קצת כסף עם היבוא האישי.

פורסם

1. לא בטוח שביטוח יאשר רכישת רכב שאינו אוטומטי, מה שבטוח שגם אם כן, סכום ההלוואה לרכישת הרכב ירד בכמה אלפי שקלים לפחות.

2. על מנת שהקצבה החודשית שלה לא תפגע היא חייבת לרכוש רכב בנפח הגדל מ-1300 סמ"ק.

3. שים לב, שעל מנת שיותר לך לנהוג ברכב של אמך עליך לקבל אישור מפורש מביטוח לאומי, ואתה חייב לגור עד 1500 מטר בקו אווירי ממקום מגוריה של אימך.

4. הפרמטר החשוב ביותר בבחירת הרכב, הוא שיהיה לאמך נוח לשבת להכנס ולצאת מהרכב.

5. יבוא אישי יכול להיות דרך לחסוך כסף, ויכול להיות גם דרך נפלאה לאבד את המכנסיים.

6. למרות כל חלומותיך כדאי שתזכור שבסופו בראש ובראשונה לשמש לצרכיה של אמך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אל תיקח את זה לא נכון, אבך הרכב אמור לשמש את אמא שלך ולהקל עליה את החיים. אני לא חושב שהמתלים בST יסייעו בזה...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בזמן רכישת הרכב הקודם היא ביררה לגבי ידני, אמרו לה שכל עוד אין הגבלות ברשיון שלה לידני אין בעיה.

אני גר איתה באותה בית, לכן 1500 מטר עובר.

כל עוד היא באוטו כל אחד יכול לנהוג, אותי היא רשמה בנוסף כ"מורשה נהיגה" או איך שלא קוראים לזה על מנת שאוכל לנהוג ברכב גם שהיא לא נמצאת בו.

לגבי ה-1300 סמ"ק תודה רבה על המידע, בהחלט עוזר לי.

הייבוא אישי היה הכיוון בשביל לחסוך כסף או בשביל אותו סכום לקנות משהו פשוט טוב יותר מהמבחר פה בארץ.

במוו 120 היא אופציה לא רעה כי היא כן באה בידני בניגוד לרוב המשפחתיות בשוק, רציתי 125 כדי שיהיה חזק יותר, אל תגידו אין צורך, תמיד יש צורך ;)

יש עוד כמה חודשים טובים עד שהיא תקבל את הזכאות להחליף את הרכב, רציתי לעשות שיעורי בית בשביל לדעת מה אפשרי, מה לא, וכמה אפשר לחסוך או לאיזה רכב להתקדם באותו תקציב.

אם אתם אומרים שזה מסובך מדיי ולא מקדם אותי בהרבה, זה בהחלט יהיה כאב ראש מיותר וסוג של סיכון.

גם רכב ביבוא אישי שלא נמכר פה, אין נסיעת מבחן, לכן לא נוכל להחליט לגבי הנוחות.

• תוכן חדש...