Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זליגת זרם (?) בקורולה 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קורולה 98 משרתת אותי בנאמנות רבה כבר מעל 10 שנים, בשנים האחרונות כרכב שני במשפחה שככלל נוסע מעט מאוד (5000 בשנה בערך). בחודשים האחרונים עוד הרבה פחות כי אשתי בחופשת לידה.

פתאום לפני כשבוע לאחר שהרכב עמד מספר ימים - אין חשמל בכלל.

יופי, מתניע בכבלים, עושה סיבוב, הרכב מתניע עצמאית כמו גדול. לילה טוב.

למחרת בבוקר, אותו סיפור. בערב התנעתי שוב, נסעתי לחנות, בדק המצבר (שנפ בן שנתיים, אומר שעשה את שלו), החליף המצבר (שנפ חדש).

נוסעים הביתה, מתניע עצמאית כמו גדול. לילה טוב.

למחרת עשה נסיעה קצרה מאוד לגנים, כהרגלו, ואז לאחר עוד יום שוב אותו סיפור. חשבתי אולי המצבר החדש לא היה מוטען מספיק. התנעתי בכבלים, השארתי את הרכב עובד כ-45 דקות. הרכב מתניע עצמאית כמו גדול. לילה טוב.

עוד יומיים עוברים ללא נסיעה, אני ניגש לרכב ושוב הכל מת.

1. האם ברור שזו זליגה, או שיש השערות אחרות למקרה זה?

2. האם יש גורמים אופייניים לזליגת זרם שיש מצב שאני יכול לבדוק עצמאית (יש לי חוש טכני די טוב וגם כלים), החל בכפתור שאחד הילדים סובב או הזיז ועד אזעקה שהתחרפנה?

תודה מראש, שנה טובה וחתימה טובה

פורסם
1. זליגה.

2. אלטרנטור תקול.

יש לך מד מתח ?

כן, יש.

יש טעינה. למרות זאת זה יכול להיות תקלה באלטרנטור?

פורסם

תבדוק את מתח הטעינה כאשר המנוע עבוד בסל"ד של 1500-2000 סיבובים לדקה ותפעיל את האורות+מפוח על מהירות אמצעית.

מה המתח המתקבל ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני כרגע בעבודה, אגיע לבדוק זאת רק בערב.

אתה אומר לבדוק את המתח בין הקטבים כשהרכב ב-1500-2000 עם עומס שהגדרת.

למה אני אמור לצפות? כלומר, איזה מתח אמור להיות תקין ואיזה לא?

פורסם

המתח צריך להיות בין 13.8-14.5 וולט. המתח משתנה בתלות הטמפ' של ווסת המתח של האלטרנטור והעומס.

רצוי שתבצע את הבדיקה לפני נסיעה כאשר האלטרנטור קר.

איזה כייף לי :)

פורסם
המתח צריך להיות בין 13.8-14.5 וולט. המתח משתנה בתלות הטמפ' של ווסת המתח של האלטרנטור והעומס.

רצוי שתבצע את הבדיקה לפני נסיעה כאשר האלטרנטור קר.

אוקיי, אבדוק

למה לא לבדוק עם רב מודד אם קיימת זליגת זרם על מנוע מכובה? ייתכן וקיים צרכן חשמלי שמושך זרם יתר על המידה.

מאור, מה שאתה בעצם מציע זה לנתק אחד הכבלים מהמצבר, לחבר הרב-מודד בינו לבין המצבר ולבדוק כמה זרם עובר?

מן הסתם צריכה להיות זרימה מסוימת. כמה היא זרימה תקינה וכמה תגרום להתרוקנות מהירה ולא תקינה מהסוג שתיארתי?

פורסם

אכן...לנתק כבל מינוס ועם הרב מודד פרוב אחד נוגע בכבל ופרוב שני נוגע בקוטב המינוס שרב המודד מווסת על אמפר. אם אינני טועה זליגה תקינה זה עד 30 מיליאמפר אבל אל תתפוס אותי במילה ואני מניח שמרק ידע לענות על זה טוב יותר.

פורסם

סיכום ביניים ואולי סופי:

בדקתי את הטעינה בהתאם להוראות ככל שהבנתי אותן. מתח הטעינה של האלטרנטור היה 13.7. אני מניח שזה עדיין לא בתחום המצדיק החלפת אלטרנטור. נכון?

פירקתי את אחד הכבלים אבל לא ממש הצלחתי למדוד את זרם הזליגה, לא לגמרי ברור לי למה. בכל מקרה נהיה מאוחר והשארתי הכבל מפורק שלא יגמר המצבר.

למחרת בבוקר קיבלנו טלפון של חשמלאי רכב מומחה לטויוטה שנמצא במוסך קרוב מאוד אלינו. לאחר דיון קצר הם באו לקחו את הרכב למוסך בדקו זליגות, איתרו שמגבר ישן שנשאר עוד מימי הבעלים הקודמים של הרכב (יותר מעשר שנים ומעולם לא השתמשתי בו; סתם מורכב בתא המטען) כנראה התחיל לצרוך זרם רב מדי, גרם לזליגה ומכאן כנראה התקלה. ניתקו אותו. החזירו הרכב. 200 ש"ח.

נקווה שבזה יגמר הסיפור.

בכל מקרה אני שמח על הדיון שהיה כאן ועל הבדיקות שעשיתי בעקבותיו, כיוון שכך ידעתי מה הכיוון ומה לומר לחשמלאי שכבר בדקתי. יש סבירות לא קטנה שזה חסך עבודה הרבה יותר מסיבית, יקרה, ארוכה ומיותרת (למשל, החלפת אלטרנטור).

תודה רבה, שנה טובה וחתימה טובה לכל המגיבים ולכל עם ישראל

פורסם

שמח שנפתרה התקלה, להבא עם עוד חצי שעה השקעה יכלת לחסוך 200 שח, ולהכיר יותר טוב את הרכב.

-למידה מיוטיוב איך לעבוד עם רב מודד.

-לאתר ולנתק צרכנים לא קשורים\מחשידים.

• תוכן חדש...