Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסמבלי של איזה מעבד/מיקרו ?

דרך אגב אסמבלי זאת השפה, אסמבלר זה הקומפיילר שמתרגם את האסמבלי לשפת מכונה :)

Stay Dirty

פורסם

למדתי ועבדתי איתה בשנות השמונים. אני יודע אסמבלי של z80 ושל 6502. אני מניח שזה שימושי היום בערך כמו תעודת מאלף טירנוזאורוסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מנסה למצוא את השאלות, ממבחן מה"ט האחרון של הנדסאים (שהיה ב 2.7.2015)

לא מצליח לאתר את המבחן (באתר המאגר של מה"ט יש רק את המבחן של הטכנאים)

אעדכן ברגע שאשיג אותו

תודה לכולם :)

פורסם

ממה שאני זוכר,

הרעיון של בדיקת סיביות צריך להיות עם פקודות סיבוב, אתה צריך לסובב את המספר דרך הדגל CF (וזה לא דגל הקארספורום :lol:) אלא דגל הנשא, CARRY FLAG ,

ואז תבדוק אם הדגל ב '1' או ב '0' , יש לזה פקודה שבודקת אם אני זוכר נכון, ואז תבדוק את הסיבית הבאה בתור (שהיא תהיה הסיבית LSB)

או שתשתמש לחילופין או בנוסף בפקודה TEST , שזה בעצם ביצוע פעולת AND ללא עידכון האוגר, אלא רק מעדכנת את הדגלים.

זה נראה לי הכיוון לפיתרון.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יש איזו פקודה שאפשר בעזרתה לבדוק ביט מסויים וCF יתריע אם הוא 1 או 0 אבל אני לא ככ מכיר,

יש לי עוד דרך,זה באוויר אז ייתכן וייצתרך ליטוש,בהתחלה רשמתי לך את כל הפסודו אבל ככה זה לא כיף אז אני אנחה אותך לכלים:

תיצור מסכה באוגר מסויים מהצורה 00000011 ,ותשתמש בפקודות CMP AND XOR SHL ,אם XOR מסובך אז אפשר גם לעשות זאת ע""י חיבור כדי לבצע את ההשוואה הדרושה.

פורסם

מכיוון שאין צורך לשמר את ערכו המקורי של אוגר AL,הייתי מזיז בכל פעם ביט אחד ימינה SHR. בודק אם הביט הראשון דלוק מתוך הזוג ושומר את התוצאה במשתנה עזר (לדוגמא BL), לאחר מכן, בודק את הביט השני וגם את התוצאה שלו שומר במשתנה עזר אחר (לדוגמא BH) ואז משווה ביניהם, במידה והם שווים ממשיך לזוג הביטים הבאים, במידה ולא, פשוט קופצים לסיום התוכנית.

• תוכן חדש...