Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגלל זה רוב האנשים היום מוותרים על מכוני בדיקה ולוקחים את הרכב למוסך מתמחה במותג הרכב ולפחח. הרבה יותר יעיל.

לצערי מיעוט עושה את זה, הרוב הולכים למכון בדיקה. אם הרוב היו מוותרים על מכון בדיקה המכונים היו עושים בדק בית ועולים קצת ברמה.

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל צודק, בכלל לא הרוב, מיעוט קטן.

זה גם בגלל שרוב המוסכים לא מבצעים בדיקות קניה, במיוחד לא ללקוחות מזדמנים.

תכלס אין היום שום גוף אחר חוץ ממכוני בדיקה שיבצע בדיקה מלאה (לא מדבר על רמת הבדיקה כרגע) וגם יבדוק שהרכב לא מזוייף - מספרי שילדה ומנוע ויוציא סיכום מודפס.

פורסם

האמת שלא נתקלתי בלחץ או בתורים ארוכים בשני המכונים שבהם ביקרתי שבוע שעבר לצורך מכירת הרכב של ידידה שלי.

ביום ראשון שבוע שעבר בשעה 11:00 בבוקר הייתי במכון דינמומטר בת"א ולאחר כשעה ורבע היינו כבר אחרי הבדיקה.

ביום שישי בשעה 10:45 הינו במכון מבדק בפתח-תקווה ולאחר כשעה וכמה דקות סיימנו עם הבדיקה והייתי די מופתע שאחרינו כבר לא הגיעו רכבים לבדיקה.

בהתחלה חשבתי שביום שישי יהייה לחץ במכוני הבדיקה אבל הופתעתי לראות רכבים בודדים מגיעים לבדיקה וככה היה גם במכון דינמומטר.

איזה כייף לי :)

פורסם
אז אני תכל'ס משלם 500 ש"ח כדי שמישהו יגיד לי שאין פגיעה בשילדה? הרי כל השאר ינקוש בלי שאני אדע למה, ולהחליף את הבלמים והשמנים והפילטרים אחרי הבדיקה אני אעשה ממילא...

בשביל מה לבדוק אם אני יכול במחיר הזה לעשות טיפול?

לפי דעתי הלא מחייבת: בדיוק מאותה הסיבה שאנשים אוהבים לטפל במורשה, יודעים מראש שעומדים לשלם את האלמנט אבל בכל זאת נכנסים,משלמים ויוצאים מרוצים. לתשובה קוראים ראש שקט, ותרשה לי להוסיף ראש" "ישראלי" שקט, כי באמת לטעמי הכל פסיכולוגיה בגרוש ומכונת כספים משומנת היטב, גם לנו הישראלים ובמיוחד לנו הישראלים שחושבים ש "אותנו" לא ידפקו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

למוסך מורשה יש אלטרנטיבות.

למכון בדיקה אין כל כך אלטרנטיבות, כיוון שממש לא כל המוסכים מוכנים לבצע בדיקות קניה, מי שכן מוכן אז זה לרוב ללקוחות קבועים שלו.

תגיע למוסך בתור לקוח מזדמן, תבקש בדיקת קניה - ב 95% תקבל דחיה.

פורסם

טוב, אז התקשרתי למוסך מורשה והם המליצו לי על מכון בדיקה "שלהם" (אני לא יודע כמה ההתקשרות מחייבת). המחיר הוא 500 ש"ח כך שלא בטוח מה ההבדל מול כניסה לקומפיוטסט ובדיקה עצמאית. דעות?

פורסם

כעבור 500 ש"ח וסקירה בקומפיוטסט מסתבר שהשתלם לי לבקר שם. ההספק של המנוע נמדד כ-77.4 כ"ס במקום ה-97 המצויין ברשיון. הגיר גם מושך את ההילוכים מעט יותר מדי, ואני מניח שתיקון התקלות האלה יעלה יותר. המוכרת הסכימה לשאת בעלות ההוצאה.

פורסם

לגבי הספק מנוע - הערך שקיבלת יחסית סביר, עד 20% פחות מנתוני היצרן נחשב תקין בבדיקות האלו, הם היו אמורים לצבוע את הסעיף הזה בירוק.

כשיצרן הרכב מודד 97 כ"ס, הוא מודד את זה בתנאי מעבדה. מנוע מכוון הייטב, כל הפילטרים חדשים, שמן חדש, דלק בדיוק באוקטן הנכון, טמפרטורת אוויר 18-20 מעלות ולא 35-40.

מודדים את ההספק במנוע עצמו.

בבדיקה של מכון בדיקה מודדים בגלגלים, יש הפסדים בדרך. כמן כן כל שאר התנאים שרשמתי לא אופטימליים .

בקיצור המנוע ככל הנראה בסדר גמור, אפשא להניח שאחרי טיפול חלק מהסוסים יחזרו.

תכלס, מוכרת לר הייתה אומורה לשלם על הבדיקה. זה לא שהיא הסתירה ממך משהו. ברור שהיא לא הייתה מודעת לתקלות האלו, מבחינתה הכל תקין.

פורסם

עלויות תיקון של מה ? ההספק שנמדד במכוני הבדיקה לעולם לא יניב תוצאות תואמות לאלה של ייצרן הרכב.

גם בקשר לגיר זה עוד כיסוי תחת של המכון.

אם אתה רוצה לבדוק את הגיר גש למכון גירים מומחה.

פורסם
בשני המכונים שבהם ביקרתי שבוע שעבר

בהנחה שמדובר באותו רכב, היו הבדלים מהותיים בממצאים (האמיתיים) בין שני המכונים?

ברשותך, למה הרכב לא נמכר לבודק הראשון?

פורסם
בהנחה שמדובר באותו רכב, היו הבדלים מהותיים בממצאים (האמיתיים) בין שני המכונים?

ברשותך, למה הרכב לא נמכר לבודק הראשון?

אכן היה מדובר על אותו רכב והתוצאות בשני המכונים היו שונות.

הרכב לא נמכר לקונה הפוטנציאלי הראשון בגלל שהקונה הראשון היה הזוי ביותר ולא הגענו להסכמה על המחיר ככה שהוא הפסיד 480 שקלים על הבדיקה וגם הפסיד רכב במצב נדיר.

פורסם

הבוחן אמר לי שהוא חושב שהירידה היא גבוהה מדי והוא לא מצפה ברכב הזה לפחות מ-80. הוא אמר שלא מדובר בכשל רציני של המנוע, והזכיר אפשרות של ניקוי מע' הזרקה, יניקה ועוד כל מיני דברים שלא אומרים לי הרבה.

לגבי הגיר הוא נדגיש שהמנוע מגיע לסל"ד גבוה מדי לפני שמעביר הילוך, בעיקר משלישי לרביעי.

אין לי ספק שהמוכרת לא מסתירה דבר, אבל היא קנתה את הרכב מליסינג לפני שנה וקצת ואני לא יודע מה היה ערך הבדיקה שהיא עשתה לפני הקנייה (הכל תקין...)

פורסם

אם הרכב במקור מליסינג רצוי לבדוק אותו בשבע עיניים.

אני בכלל הייתי מחפש רכב כזה מיד פרטית בלבד.

פורסם
האמת שלא נתקלתי בלחץ או בתורים ארוכים בשני המכונים שבהם ביקרתי שבוע שעבר לצורך מכירת הרכב של ידידה שלי.

ביום ראשון שבוע שעבר בשעה 11:00 בבוקר הייתי במכון דינמומטר בת"א ולאחר כשעה ורבע היינו כבר אחרי הבדיקה.

ביום שישי בשעה 10:45 הינו במכון מבדק בפתח-תקווה ולאחר כשעה וכמה דקות סיימנו עם הבדיקה והייתי די מופתע שאחרינו כבר לא הגיעו רכבים לבדיקה.

בהתחלה חשבתי שביום שישי יהייה לחץ במכוני הבדיקה אבל הופתעתי לראות רכבים בודדים מגיעים לבדיקה וככה היה גם במכון דינמומטר.

הייתי במכון המדובר גם כן לבדיקה של האיביזה קופרה שברשותי.. הוא רשם מיליון ואחד דברים שתכלס מישהו שנבהל בקלות מזמן היה מוותר על הרכב כולל תיקון תאונה בחזית וכולי..לאחר מכן לקחתי את התוצאות בדיקה למוסך רון שלאחר בדיקה וטיפול קטן שביצע לא מצא שום דבר חוץ מנזילה במשאבת מים שאותה החלפתי כמובן. נקישות ברכב זה כמעט כולם רושמים ומוסיפים דברים הזויים. תושבות מנוע חלשות לדוגמא או נקישות במתלים.. כל זה הייתי שומע בנסיעה תכלס וגם רון היה שהוא מנוסה פי 100 ממני אז קח את הכל בעירבון מוגבל. למעט נגיעות שילדה לא הייתי מתרגש משום דבר כמעט.

פורסם (נערך)

זאת קורוזיה במערכת הקירור:

111.jpg1112.jpg

התמונות מגטס דור שני שהלכתי לבדוק הבוקר בשביל ידידה. מיותר לציין שהרדיאטור יבש לפחות עד לגובה של הצינור העליון (שגם הוא ריק לגמרי כמובן).

כמובן גם סימני קורוזיה בחיבורי הצינורות למיניהם, ומיכל עודפים יבש וכתום לגמרי.

מחזק את יגאל - עדיף לבדוק במוסך, או לפחות להיעזר בחבר לבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

• תוכן חדש...