Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי 24/12/04 אוטובוס עשה שריטה לרכב שלי כשאמא שלי נהגה בו. הרכב שלי נעצר ועמד לפני צומת. משמאל הגיע אוטובוס והתחיל לפנות ימינה, לרחוב שבו הרכב שלי עומד. נהג האוטובוס כנראה לקח סיבוב בקשת לא מספיק רחבה ונשק לרכב שלי. הנזק בכלל לא רציני, רק שריטה בטמבון ושריטה קטנה ( 3-2 ס"מ) על הפח מתחת לפנס.

צרפתי איור כדי שיהיה יותר קל להבין. המלבן הירוק זה הרכב שלי והצהוב הוא האוטובוס.

צרפתי גם תמונה שהיתה לי של הרכב לפני המכה. אמנם זו תמונה של צד שמאל והמכה היתה מצד ימין, אבל ככה אפשר להבין יותר טוב. המכה היא בערך בגודל של הפס האדום.

הנהג עצר החליף פרטים עם אמא שלי והם נפרדו לשלום. יש לי גם את הטלפון שלו. אני לא נכחתי בארוע.

הרכב שלי לא מבוטח בביטוח מקיף אלא רק בביטוח חובה וצד ג' (וגם ביטוח לשימשה קדמית :???: ).

אני רוצה שהנהג יתקן לי את הנזק שעשה. לא אכפת לי אם הוא רוצה לעשות את זה בעזרת הביטוח שלו או שעל חשבונו.

אני מתכוון להתקשר היום או מחר לנהג האוטובוס.

האמא בסדר.

1. איך לדעתכם אני צריך לפעול, לפנות לביטוח שלי (למרות שאין לי מקיף) או לפנות לביטוח שלו או שבכלל לנסות לסדר את זה עם הנהג מבלי לערב את הביטוח?

2. האם מגיע לי איזשהו ייעוץ מהביטוח שלי?

3. אם הנהג ייסרב לתקן בטענה שהוא לא אשם ולא ישתף פעולה, מה עושים אז?

דימה

07.JPG

44.bmp.jpg

פורסם

אני מסתכל כמה דקות על התמונה ולא מבין מה באמת הנזק...

אם יש משהו שאני לא רואה אומר שהנהג לא ירצה להסדיר את זה מבלי לערב את הביטוח כי מן הסתם לאגד\דן יש ביטוח, והנהגים שם לא משהו, ככה שכל יום הם עושים נזקים הרבה יותר גדולים מלהזיז את הטמבון לאיזה אוטו .

בכל מקרה תפנה לסוכן הביטוח שלך ותספר לו על התאונה והוא כבר ייגיד לך מה לעשות, אני חושב שגם אם יש נזק הוא קטן ביותר והערכת שמאי תעלה יותר מהתיקון. תתייעץ עם הסוכן שלך, הכי טוב.

haters will hate

פורסם

אתה לא רואה את הנזק בתמונה כי הוא לא צילם את הנזק! הוא סימן בפס אדום על מנת לתאר לך איפה נעשתה השריטה מתחת לפנס האיתות שים לב!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אם יש לך סוכן ביטוח - פנה אליו, הוא ייתן לך ייעוץ.

לפי מה שנראה בתמונה, תיקון יעשה לך יותר נזק מתועלת:

ככה, יש לך שריטה קלה. אם תלך לתקן זאת בצורה יסודית, ייתכן שתהיה לך כנף מוחלפת או צבועה, שזה כבר נחשב לנזק של ממש לרכב. אם זה לא באמת משהו, אולי הכי פשוט שתשכח מזה...

פורסם

היי

משהו מאוד מוזר לי באיור שצירפת.

אם הוא נכון אז נראה שהכיוונים הפוכים, נהג האוטובוס אמור היה לקחת את הפנייה מימין לימין, בקשת הקצרה ביותר, ובכל מקרה בשום אופן, לא מצדו הימני של רכב, הנוסע בכיוון הנגדי(כמו שבציור)

איתי

פורסם

אנשים, תודה רבה על התגובות. אבל קראתם את מה שכתבתי בכלל או שראיתם רק את התמונות? :shock:

התמונה היא של צד שמאל של הרכב והיא צולמה כמה חודשים לפני התאונה. התמונה רק לשם המחשה.

איפה שיש את הפס האדום בתמונה, שם יש את השריטה, רק בצד השני. זה רק כדי שתבינו איפה הרכב נפגע.

הטמבון היה כזה עקום גם לפני התאונה. אחרי התאונה הוא רק קיבל שריטה.

זה לא אוטובוס אגד, זה אוטובוס רגיל.

אני לא יודע אם אני יכול לפנות לביטוח שלי, כי אין לי ביטוח מקיף. יש רק חובה וצד ג'.

פורסם

זו שריטה עם מכה קטנה. אפשר לתקן את זה ע"י מילוי חומר פחחים וצביעה של המקום.

אני לא מבין למה אני צריך להשלים עם המצב? אני בטוח שגם לך חשוב שיהיו כמה שפחות שריטות ברכב שלך.

נכון, זאת מכה קטנה מאוד והרכב רחוק מלהיות למבורגיני, אבל אני בכל זאת אוהב אותו ושומר עליו. כל אחד צריך לשמור על הרכוש של השני ואם מישהו פגע ברכוש, אז הוא צריך לשלם על הנזק. ולא משנה אם הרכוש שווה מליונים או כמה אלפים.

אני מבקש שתענו לי על השאלות ששאלתי בהודעה הראשונה.

דימה

פורסם

אני לא חושב שהייתי מסוגל לחיות עם זה. ולכן הייתי הולך ומתקן (זה לא אוטו חדש שאתה הולך למכור, ואם אתה אומר זו שריטה שמציקה לך שווה לתקן...).

כדאי לך לקבל הצעת מחיר מפחח שאתה סומך עליו. אח"כ תשלח/תראה את זה לנהג האוטובוס. אם זה נזק קטן, נניח 600 שקל (שוב, הכל בפרופורציות) אז אולי שווה לנהג לשלם לך את הכסף ושלום על ישראל. הכל

זה מה שאני הייתי עושה.

לגביי הנהג עצמו, אם הוא בסדר, כלומר, בן אדם שיש על מה לדבר איתו, אז אפילו הייתי שם בצד את הביטוח שלי. למרות, שתמיד טוב לשמוע מה יש לסוכן לומר. מניסיון, פעם בטעות "נישקתי" איזה אוטו ישן מאחורה, והנהג שפגעתי באוטו שלו יצא איתי ממש בסדר (אולי בגלל שהייתי חייל באותו זמן), וביקש שאסדר לו את האוטו. הלכנו יחד למוסך שהוא נתן לי לבחור (הכי זול שמצאתי...) וסידרתי לו את האוטו והוא היה מרוצה.

במידה והוא לא ירצה לבוא לקראתך (הוא מודה באשמה או לא?) תחזור אלינו ותדווח. אז נחשוב מה האפשרויות שעומדות מולך.

שבוע טוב

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא קשור אם יש לך ביטוח מקיף או לא.

בכל תאונה, בעלות התיקון נושא ביטוח צד ג' של הרכב הפוגע (במקרה הזה - האוטובוס).

אפשר לפנות לנהג, יש נהגים שיעדיפו לשלם מכיסם אם הם לא רוצים להסתבך עם בעל הבית שלהם, או במידה ודמי ההשתתפות העצמית מנוכים מהמשכורת שלהם והם יעדיפו לשאת בעלות בעצמם (במקרים רבים תיקון פח פשוט עולה פחות מהשתתפות עצמית). אבל קח בחשבון שזה פתח לויכוחים אחר כך לגבי מקום התיקון, רמת התיקון, היקף התיקון וכו'.

הדרך הבטוחה ביותר היא לפנות לסוכן הביטוח שלך, שאמור לשרת אותך במקרים כאלו ולנהל את תביעת דמי התיקון מחברת הביטוח של האוטובוס.

שיחת טלפון לסוכן תסדר לך הרבה שאלות בראש והוא לא יגבה עליה כסף.

ברגעים כאלו, אגב, מתגלה בדרך כלל שעדיף ביטוח אצל סוכן ולא אצל עובדת טלמרקטינג...

פורסם

ברגעים כאלו, אגב, מתגלה בדרך כלל שעדיף ביטוח אצל סוכן ולא אצל עובדת טלמרקטינג...

:mm_yeah:

ביטוח נמדד כאשר נאלצים להפעיל אותו, ולאו דווקא בזה שאפשר לעשות אותו במהירות בשלט רחוק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני לא מבין למה אני צריך להשלים עם המצב? אני בטוח שגם לך חשוב שיהיו כמה שפחות שריטות ברכב שלך.

אם אתה מתייחס לדברי, כנראה שלא הסברתי עצמי היטב, בעיקר כיוון שלא הבנתי מדבריך הקודמים שמדובר בתמונה מוקדמת. חשבתי שמדובר רק בשריטה קטנה וכמעט בלתי-נראית על הרכב.

מומלץ להבהיר את עצמך היטב כדי לקבל תשובות טובות. אחת מהנקודות שעדיין לא הבהרת היא האם יש לך סוכן ביטוח או שאתה עובדת דרך חברה ישירה.

אם אתה עובד דרך חברה ישירה ומדובר בנזק של לא יותר ממספר מאות ש"ח, לא כדאי לך לפנות אליהם כלל (למיטב הבנתי), למעט במידה שחוזה הביטוח שלך מחייב אותך. כלומר, לא כדאי לך לתבוע תשלום מהם. הסיבה היא שהם עשויים לקחת על עצמם התשלום, ובמידה ולא יצליחו לגבות מהביטוח של האוטובוס, אתה תישאר עם עבר ביטוחי לא נקי, וזה עלול לעלות לך הרבה יותר.

במידה ומדובר בסוכן ביטוח, בכל מקרה מומלץ לך לפנות אליו ולהתייעץ איתו. במידת הצורך הוא זה שיעזור לך לתבוע את הביטוח של האוטובוס או להסדיר את הדברים בצורה אחרת עם הנהג. זה מקצועו ותפקידו. בשביל זה אתה משלם לו!

• תוכן חדש...