Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב הכי טוב! רכבי מיני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האלטו באמת במקום הראשון... מהסוף.

לדעתי החבילה הכי מגובשת במחיר שלה היא הפיקנטו. מיד אחריה ה-108 וה-i10.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

למי שכתב את הסיפור הנכון על האלטו - צודק והכל אבל מי שקנה יונדאי i10 או פיקנטו נהנה מאותם יתרונות של אוטו קטן בזול רק עם אוטו קצת יותר ברמה.

השברולט כנראה שיש סיבה שגם ב50 ומשהו אלף לא קונים אותם :)

הפזו וסיטרואן - הקודמות היו גרועות בעיצוב הפנימי, ממש מעליב! החדשות מכוערות נורא חיצונית.

יש גם את הסיאט מיי וסקודה סיטיגו - הגרמנים הצליחו ליצוררכב מיני משעמם - יכולת שלא היתה אפילו ליפנים.

אם אני אסכם את זה מבחינתי i10 לחסכנים, 500 טווינאייר או 1400 למי שרוצה את ההכי טוב ומוכן לשלם הרבה או לקנות אוטו בן שנתיים (מה שאני עשיתי, עלה 61 וזה הרבה יותר מוצלח מאיזה פיקנטו מעפנה)

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה מוצלח אם אתה רוצה ידני ולא חשוב לך שיש אנשים שצריכים לשבת מאחורה, זה לא כזה כיף לשבת מאחורה בI10 או בפיקנטו, אבל האופציה הזאת קיימת במידה ותרצה להסיע אנשים מאחור, אצלך ב500 זה לא בדיוק פרקטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זאת אחת הסיבות שתמיד רציתי בשירות הסדיר שלי רכב 3 דלתות כמו ה500 או מגאן קופה, ככה תמיד יש תירוץ למה לא להסיע אנשים שמטנפים לך את הרכב. :evil:

כנראה שאת החלום אני אגשים בסוף השנה. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני לא מתיימר להכתיר רכב כזה או אחר כ"הכי טוב בקטיגוריה", ספק אם בכלל ניתן לעשות זאת.

בבעלותי פיאט פנדה (ידנית כמובן) משנת 2014, נרכשה עם 11,000 ק"מ מאדם פרטי, כיום כ-19,000 ק"מ, אני מאד מאד מרוצה, קלאץ וגיר נוחים מאד להפעלה מה שחשוב בנהיגה עירונית, מערכת למניעת התדרדרות לאחור מהטובות שפגשתי (חשוב בחיפה), הרכב נוח ומתמרן טוב, אם לוחצים סוחב טוב גם בעליות (רבותיי הכל יחסי כמובן אבל עובדה היא שאני שרגלי מעט כבדה נמצא רוב הזמן בעקיפה בכבישי חיפה).

כאשר הרכב עמוס ב-4 מבוגרים ומיכל מלא או קרוב לכך, התמונה בעליות משתנה באופן משמעותי.

אני לרוב נוסע בו לבד, ומקסימום אשתי הדקיקה (46 ק"ג...) נוסעת איתי כך שלנו הרכב מתאים מאד.

המזגן טוב, האבזור בסיסי למדי אבל באמת שאינני צריך יותר מזה.

תא הנוסעים חמוד ופונקציונאלי, מתגי החלונות החשמליים ממוקמים מצוין ויש 4 פתחי מיזוג (מיקום המתגים ועוד שני פתחי האיוורור הם לא דבר מובן מאליו בקטיגוריה)

תא המטען סביר לקטיגוריה, רצוי שהנוסעים מאחור יהיו קטני עד ממוצעי מידות ולא יותר מכך.

הנסיעה נוחה למרות בסיס הגלגלים הקצר והפנדה פחות קפצנית מרוב חברותיה, המושבים נוחים מאד עבורי כמי שסובל מבעיות גב, מדובר במושבים שיושבים עליהם ולא שוקעים לתוכם וגם אחרי נסיעה של שעה וחצי (למשל מחיפה לנתב"ג בשעות העומס) אני יוצא מהרכב נינוח וללא כל בעיה (מהאוקטביה למשל הייתי יוצא בקושי ומתקשה להתיישר).

האחזקה זולה, מרווח הטיפולים עצום (שנתיים או 30000 ק"מ) והאחריות ארוכה (3 שנים). הפנדה חסכונית בדלק, כמובן שכאשר לוחצים היא נעשית צמאה יותר אבל בממוצע או בנסיעה בין עירונית התוצאות טובות מאד עד מצויינות.

הפנדה לא הייתה שווה את מחירה בעבר, כיום המחיר ירד מאד, למרות האיי10-פיקנטו (מנוע 1000)חביבות הפורום, אני סבור שהפנדה מהווה חבילה טובה יותר למחפשי הגיר הידני.

וכן, אני משוחד זה נכון אבל עם זה שאני מאד מרוצה קשה להתווכח.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ספיידרמן, דעתי כדעתך וזה ידוע. פשוט מדהימה אותי ההתעלמות המוחלטת מהדגם הזה בשוק בכלל ובפורום בפרט, כאילו הוא פשוט אוויר ולא קיים בכלל.

:idea:
פורסם

כי הרבה זמן היא לא הייתה רלוונטית עקב מחירה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא מאמין בהכי טוב, מאמין בהכי מתאים....

אז אני אסביר את בחירתי: ספארק LTZ.

חיפשתי רכב קטן , זול (טיפשי לעניות דעתי לשים ממון רב ברכב שני שמיועד לנסיעות לעבודה בשוק מטורף שחותך מחירים כאילו אין מחר בתנועה ותרבות נהיגה של 'זה שברכב שלידי הוא אויב...'), חסכוני (גם בביטוחים, לא רק דלק), מאובזר - לא חייבים להרגיש מסכן ברכב קטן, נכון? בכל זאת אני בשנות הארבעים לחיי ורוצה קצת פינוקים, עיצוב חמוד, ואם אפשר ייחודיות כלשהי. כן צריך 5 דלתות ורכב מרווח ככל שניתן (אני 188 וגם בני המשפחה לא בדיוק נמוכים למרות שמצטרפים אלי לעתים בלבד (חוגים) ולנסיעות באמת קצרות)

אהה, שכחתי - גיר רגיל בלבד!!! ואם אפשר לא ביצועים של עגלה.

ישבתי ב- 108 - חמודה, אבזור נחמד בחלקו (ובחלקו לא) וביצועים ממש טובים לקבוצה. אבל - כל כך קטנה וצרה וקצת נשית - ויתרתי.

הבאה בתור - I10. הרבה יותר גדולה ואיכותית אבל כמה חסרונות בולטים עבורי - לא מיוחדת כלל (עיצוב שמשום מה לא קרץ לי וכל כך פופולארית...), מנוע חלש וביצועים על הפנים. מה שהפתיע אותי זה שהרגישה צרה מידי (אולי בגלל מושבים נוחים ורחבים)

פיקנטו - דומה ל- i10 אבל עוד יותר צרה וקטנה וגם חלשה.

up, Mii,citigo - חשבתי שזה הרכב הבא (במיוחד ה- up שמשלב גם משהו מיוחד בעיצוב) - אבל אז ראיתי שאין פתחי מיזוג באמצע, ההגה משום מה היה בזוית מוזרה, והכל הרגיש כל כך כך פשוט ומינימאלי. ויתרתי.

500 - חמודה, אבל מושב אחורי תאורטי. בטוח שבנהיגה הייתה לוקחת בגדול (גם במנוע הבסיסי).

פנדה - קשה לי לומר מדוע לא ניגשתי לראות אותה אבל במחיר שלה ורמת האבזור המוצעת משהו הרתיע (למרות שאני בטוח שהיא לא רעה)

אלטו - פשוט מגעילה אותי (מכל הבחינות) וסליחה על ההתבטאות

מה נשאר - ספארק. פשוט רכב מכוער בדגם ה- LT (ובטח ה- LS) שלא נכנסה אפילו לרשימה בהתחלה. גלגלים קטנים על ג'נטים מכוערים שגורמים לרכב להראות כמו צפרדע מכוערת), מה גם שמבחני הדרכים לא הוציאו אותה מנצחת....

אבל במקרה לפני שנה או יותר נתקלתי בכמה תמונות של דגם ה- LTZ שמשום מה משכו את עיני. הרכב פשוט נראה חמוד.

ואז ראיתי שהיא משווקת בארץ. אבל בעצם לא נתקלתי מעולם ברכב הזה על הכביש (באמת! תנסו להיזכר מתי ראיתם כזאת?).

אז בצורה לא מתוכננת ניגשתי לסוכנות הקרובה לעבודה, אולי נמצאת שם. ומה מצאתי? את דגם ה- LT.

מה עושים? בדקתי את ה- LT ולהפתעתי הייתה מרווחת, מאובזרת ואפילו די חמודה (לי לא הפריע לוח השעונים המוזר - להיפך - מצאתי בו משהו מיוחד ומענן). המושבים קצת קטנים ולא הכי נוחים אבל השיקול של נסיעות קצרות הביאו אותי למסקנה שהם יספיקו. חשוב לי יותר המרווח ופה משום מה הרכב הרגיש לי מרווח יותר מכל האחרות - לא יודע להסביר למעט גודל המושבים אולי).

אז מזמינים בלי לראות את הרכב ובלי נסיעת מבחן? כ-ן!!! כולה אוטו ובמחיר כזה, מה יכול להיות?

כניסה לסוכן החביב, הפתעה בדמות מחיר נוח (למרות שנגמר המבצע עדיין קיבלתי את מחיר המבצע) והופה, ההזמנה בוצעה (ואפילו הצבע החביב נבחר (כחול מטאלי - ללא תוספת תשלום, כמו בכמה חברות אחרות)

היום, לאחר כמה נסיעות, אפילו המשפחה קיבלה באהבה את הצפרדע החמודה החדשה. ולא - לא נראה שנפלתי (לפחות זו לא ההרגשה כרגע...:lol:). כנראה שכשלא מצפים לא מתאכזבים. ההיפך - הרכב מפתיע בזריזות (היחסית), באבזור השופע ואפילו בעיצוב החמוד למדי. אפילו ההגה השמנמן (מצופה העור) נעים לאחיזה (לא בטוח כל כך לגבי התקשור..).

מה שמפתיע עד מאד הוא השקט וחוסר הרעידות בטורי סרק (למרות מנוע 4 צילינדר - עדיין ברכב קטן יש רעידות). באמת משהו לא רגיל בסוג כזה של מכוניות. פשוט אפשר לחשוב שהמנוע כבוי. גם ההילוכים בסה"כ נעימים ועוברים באופן חלק. פחות אפשר לומר על המצערת שהינה מאד רגישה. צריך להתרגל.

נקווה שנמשיך להרגיש כך גם בעוד שלוש שנים (התקופה שאני מתכנן להחזיק אותה).

שוב, אינני בא לומר שהרכב טוב יותר מרכב אחר. כל מה שאני בא לומר שבחירת רכב נובעת מהרבה רגשות וכן, גם רכב מיני יכול לרגש גם אם לא קוראים לו מיני...

וסתם קוריוז:

לדעתי חווית הנהיגה הכי 'כייפית' (לא אמרתי ספורטיבית..) גם במהירות נמוכה היא של מכוניות מיני. יש בהן משהו כל כך ישיר ולא מתחכם, משהו בבסיס הגלגלים הקצר גורם לרכב להגיב כל כך מהר וזריז שגורם למכוניות גדולות להגיש כמו אוניות (ונהגתי עד לאחרונה באוקטביה 1.8T).

אז נכון, הרבה אנשים לא יכולים לסבול מכוניות קטנות (אשתי אחת מהם), הרבה דוחקים אותנו לפינה על הכביש תוך מבטי רחמים (זה כל כך בולט עד שזה מצחיק) אבל אני חושב שאם היו הרבה יותר כאלה על הכביש היינו במצב הרבה יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי rlevari
פורסם
כי הרבה זמן היא לא הייתה רלוונטית עקב מחירה.

וגם ביחס למחיר התמורה נמוכה מבחינת נושא האבזור והבטיחות.

פורסם

פיקנטו או 108 משיקולי עלות תועלת אבל אם חייבים אחד זה פיקנטו. נהיגה מהנה עם אמינות טובה יותר יחד עם אבזור טוב בעלות נמוכה.

ואני חושב שאת ה-500 קצת לא הוגן להכניס לפה.

פורסם

אם לפנדה היה מנוע קצת יותר חזק ופחות מיושן, הייתי בוחר את הפנדה. כנ"ל לגבי ה-500, אם כי היא ממוצבת מעל כל החבר'ה האלה שברשימה.

הפנדה מאד נעימה לנסיעה, עיצוב פנים מרענן, יש לה מתלים לא רעים ואפילו טמפרמנט איטלקי כשמגזימים איתה בפניות (למרות מרכז כובד גבוה יחסית, אפשר להשתובב איתה). אבל המנוע חורה לה ול-500 קצת. משום כך, הייתי בוחר או ב-108 1.2 ידנית או בפיקנטו 1.2 ידנית.

פורסם
פיקנטו או 108 משיקולי עלות תועלת אבל אם חייבים אחד זה פיקנטו. נהיגה מהנה עם אמינות טובה יותר יחד עם אבזור טוב בעלות נמוכה.

ואני חושב שאת ה-500 קצת לא הוגן להכניס לפה.

מאיפה לך שהפיקנטו טובה מבחינת אמינות מה טיוטה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התלבטות לא פשוטה בכלל אבל נראה לי שהייתי הולך על הפיקנטו. בגדול יש לה שוק טוב, היא נראית מהמם בעיני גם מבפנים וגם במחוץ והיא בין היחידות שיש בה חמישה מקומות ישיבה :)

• תוכן חדש...