Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב הכי טוב! רכבי מיני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם להריץ פה שרשורים שכל אחד מחברי הפורום יכתוב את דעתו לגבי הרכב הכי טוב בקטגוריה?

לאחר כשבוע שהשרשור יהיה פתוח לתגבות (ענייניות בלבד- לדוגמא: אני בוחר בבמוו סדרה 7 כי 1 2 3 4), יוכרז המנצח בקטגוריה.

אז נתחיל בקטן עם קטגוריות המיני.

הרשימה נלקחת מאתר ICAR.

מה לדעתכם הוא רכב המיני הטוב ביותר בישראל כיום?

אופל אדם

יונדאי I10

סוזוקי אלטו

סוזוקי ספלאש

סיאט מי

סיטרואן C1

סקודה סיטיגו

פולקסווגן UP

פיאט 500

פיאט פנדה

פיג'ו 108

קיה פיקנטו

שברולט ספארק

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סוזוקי אלטו.

ראשית כל מדובר בחוויה סובייקטיבית, אותי למדו להסתכל על כל החלטה לפחות ב 3 רמות,

1. סביר/אפשרי

2. טוב מאוד

3. מצויין

כאשר התלבטתי האם לקנות את האלטו, המטרה הייתה לרכוש רכב שישמש ב90% מהזמן לנסיעה של אדם בודד ומדי פעם לזוג, לחסוך בעלות הרכישה (כ60 אלף שח), לחסוך בעלות התחזוקה והשימוש (500 ש"ח לטיפול קטן וכ800 ש"ח לטיפול גדול, צמיגים בקוטר קטן ולכן זולים וכו). מבחינת העלויות האלטו הייתה האופציה השנייה אחרי קטנוע מנהלים שעלותו היא די דומה בעת הרכישה ( בהמשך הטיפולים והביטוח יקרים יותר והדלק זול יותר).

הלכתי עם האמרה שאמרו חכמים ממני - "דאג לרכוש את המוצר אשר יענה על הצרכים שלך ברגע הרכישה, האופציות העתידיות לרוב לא יזכו לשרת אותך עקב חיי מוצר קצרים"

רוח הספקנות מהסביבה אודות היכולת של מכונית מיני לעמוד בגבורה בנסוע יום יומי

הייתה קיימת ועדיין קיימת בקרב אנשים אך בואו נזכר במכוניות של ראשית שנות ה90 כמו פיאט אונו, סוזוקי סוויפט, סוברו גאסטי, סיאט איביזה, רובם היו בעלי נתונים הרבה יותר נחותים מהאלטו (עוצמה, הספק, נפח סלון בטיחות וכו) ועדיין אלו מכוניות מיתולוגיות שעברו מאות אלפי קילומטר על כבישי ארצינו הקטנה ועדיין משיכים לנסוע פה ושם.

המטרה שלי בפרסום סיכום 150 אלף קילומטר היא להראות שקודם כל הדבר סביר ואפילו אפשרי - כן! אלטו בהחלט עוברת בגאווה רבה את 4 השנים הראשונות עם 150 אלף קילומטר.

בנוסף החוויה היא לא רק שזה אפשרי אלא אפילו כדאי וטוב, זאת אופצייה

טובה למשפחה צעירה, דווקא לבחור ברכב קטן זול וחסכוני (רק תחשבו כמה מהרכבים המשפחתיים אכן נוסעים את רוב הנסיעות מלאות במשפחה?) זאת אופציה הרבה יותר כדאית מרכישת רכב משפחתי גדול יד שנייה - שכן החיסכון הוא חד פעמי ולא ממשיך בעלויות אחזקה וטיפול לעומת מכונית מיני שממשיכה לחסוך יותר ככל שנוסעים יותר.

לסיכום, זאת החוויה האישית שלי, בתור מי שחיפש ומצא מוצר מנצח לצרכים שלו.

ולפני שיתחילו להגיב ולומר שאיכות וחווית הנסיעה באלטו היא ירודה ושיש רעשי רוח וכביש ושאין חגורה לנוסע שלישי ואין כניסת AUX ברדיו ושמאחורה אין חלונות חשמל וכו וכו, אני מסכים כן! זה מה שמקבלים תמורת המחיר שמשלמים.

אם הייתה לי היכולת הכלכלית לא לדאוג מעלות הרכישה והאחזקה - אז כמובן שהייתי הולך על האופציה המעולה! - הייתי קונה רכב מנהלים גרמני ושוכר שרותי נהג שיסיע אותי ממקום למקום.

אך אם כל מה שמבקשים מהרכב הוא להיות אמצעי שינוע שיאפשר ניידות לזוג צעיר המחפש לחסוך (בעת הרכישה והאחזקה) וגם את האמינות שברכב חדש אז אלטו היא, מהנסיון שלי, בחירה מעולה.

פורסם (נערך)

לסקרים כאלו יש ערך מאוד מוגבל.

לרוב אנשים ימליצו על הרכב שברשותם, במיוחד אם הם רכשו אותו במיטב כספם. בנוסף - רובנו לא נהגנו על יותר מקומץ מכוניות ובוודאי גם לא מכירים אותן לאורך זמן, כך שחוות הדעת תתבסס על שמועות, סיפורים או כתבות בעיתון.

ובנוגע לרכב מיני/עירוני המועדף עלי ביותר (בהסתיגות שלא יצא לי לנהוג על מכונית כזאת כבר הרבה זמן וגם אין לי כוונה לעשות זאת בעתיד) -- זוג רגליים ואם אין ברירה אז מונית.

נימוק - נהיגה במתווה עירוני היא סיוט שאני מעדיף לוותר עליו בכל דרך שרק אפשר.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
סוזוקי אלטו.

ראשית כל מדובר בחוויה סובייקטיבית, אותי למדו להסתכל על כל החלטה לפחות ב 3 רמות,

1. סביר/אפשרי

2. טוב מאוד

3. מצויין

כאשר התלבטתי האם לקנות את האלטו, המטרה הייתה לרכוש רכב שישמש ב90% מהזמן לנסיעה של אדם בודד ומדי פעם לזוג, לחסוך בעלות הרכישה (כ60 אלף שח), לחסוך בעלות התחזוקה והשימוש (500 ש"ח לטיפול קטן וכ800 ש"ח לטיפול גדול, צמיגים בקוטר קטן ולכן זולים וכו). מבחינת העלויות האלטו הייתה האופציה השנייה אחרי קטנוע מנהלים שעלותו היא די דומה בעת הרכישה ( בהמשך הטיפולים והביטוח יקרים יותר והדלק זול יותר).

הלכתי עם האמרה שאמרו חכמים ממני - "דאג לרכוש את המוצר אשר יענה על הצרכים שלך ברגע הרכישה, האופציות העתידיות לרוב לא יזכו לשרת אותך עקב חיי מוצר קצרים"

רוח הספקנות מהסביבה אודות היכולת של מכונית מיני לעמוד בגבורה בנסוע יום יומי

הייתה קיימת ועדיין קיימת בקרב אנשים אך בואו נזכר במכוניות של ראשית שנות ה90 כמו פיאט אונו, סוזוקי סוויפט, סוברו גאסטי, סיאט איביזה, רובם היו בעלי נתונים הרבה יותר נחותים מהאלטו (עוצמה, הספק, נפח סלון בטיחות וכו) ועדיין אלו מכוניות מיתולוגיות שעברו מאות אלפי קילומטר על כבישי ארצינו הקטנה ועדיין משיכים לנסוע פה ושם.

המטרה שלי בפרסום סיכום 150 אלף קילומטר היא להראות שקודם כל הדבר סביר ואפילו אפשרי - כן! אלטו בהחלט עוברת בגאווה רבה את 4 השנים הראשונות עם 150 אלף קילומטר.

בנוסף החוויה היא לא רק שזה אפשרי אלא אפילו כדאי וטוב, זאת אופצייה

טובה למשפחה צעירה, דווקא לבחור ברכב קטן זול וחסכוני (רק תחשבו כמה מהרכבים המשפחתיים אכן נוסעים את רוב הנסיעות מלאות במשפחה?) זאת אופציה הרבה יותר כדאית מרכישת רכב משפחתי גדול יד שנייה - שכן החיסכון הוא חד פעמי ולא ממשיך בעלויות אחזקה וטיפול לעומת מכונית מיני שממשיכה לחסוך יותר ככל שנוסעים יותר.

לסיכום, זאת החוויה האישית שלי, בתור מי שחיפש ומצא מוצר מנצח לצרכים שלו.

ולפני שיתחילו להגיב ולומר שאיכות וחווית הנסיעה באלטו היא ירודה ושיש רעשי רוח וכביש ושאין חגורה לנוסע שלישי ואין כניסת AUX ברדיו ושמאחורה אין חלונות חשמל וכו וכו, אני מסכים כן! זה מה שמקבלים תמורת המחיר שמשלמים.

אם הייתה לי היכולת הכלכלית לא לדאוג מעלות הרכישה והאחזקה - אז כמובן שהייתי הולך על האופציה המעולה! - הייתי קונה רכב מנהלים גרמני ושוכר שרותי נהג שיסיע אותי ממקום למקום.

אך אם כל מה שמבקשים מהרכב הוא להיות אמצעי שינוע שיאפשר ניידות לזוג צעיר המחפש לחסוך (בעת הרכישה והאחזקה) וגם את האמינות שברכב חדש אז אלטו היא, מהנסיון שלי, בחירה מעולה.

איך הספקת לכתוב את כל זה ב-4 דקות? :puzzled::puzzled::puzzled:

:idea:
פורסם

נדמה לי שראיתי ניסוח כזה שרשם לפני כמה ימים (או אתמול?), כנראה העתיק את זה לפה

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

סוכן של סוזוקי בדוק :D

אני נהגתי בפיקנטו ודווקא מאוד אהבתי אותה, היא הרגישה יותר כיפית מסוזוקי סוויפט (לא נהגתי על ספלאש או אלטו). בכל אופן זה די ברור שבקטגוריה, פיקנטו, i10 ו108 הן מהבולטות ברשימה. מבחני רכב יגידו שה-אפ וסיטיגו הן המובילות.

פורסם (נערך)

:roflmao:

מהרשימה הזו הייתי לוקח את ה500, יש לי חולשה לאיטלקיות :-)

בעיקר ביגלל שהרכב פשוט ניראה כמו צעצוע , ממש אוטו חמוד שכיף ליהיות בעלים שלו, לדעתי עם הגג הניפתח אז ביכלל.

אני חייב לציין שלא נהגתי בהם, אלא רק יצא לי לשבת בסוכנויות, לפחות בשנת 2012 הקטנות של ה60K מסידרת האייגו היו פשוט בדיחה מבפנים ולעולם לא הייתי מוכן לשלם עליהם, רק הפיקנטו/I10 ניראו נורמאליות יותר.

כיום הבנתי שהם שודרגו וניראים טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

התלבטות בין הספארק לI10.

שברולט ספארק, חזקה, תמורת גבוהה לכסף (זולה לרכישה מתחת ל60 אלף ש''ח),מאובזרת, מורווחת.

יונדאי I10, איכותית, מאובזרת, נוחה, תמורה טובה לכסף (אופציה לרכישה ב60 אלף ש''ח).

פורסם

כרכב הפיגו 108 זריזות לצד חיסכון ונוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין חיה כזו "הכי טוב". כל אדם עם סט המאפיינים הנחוצים לו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אין חיה כזו "הכי טוב". כל אדם עם סט המאפיינים הנחוצים לו.

נכון, וזאת כוונת השאלה. כל אחד שיכתוב את הרכב האהוב עליו ויסביר למה.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

לדעתי יונדאי i10 וקיה פיקנטו הן חוד החנית של הקטגוריה בגירים האוטומטיים, ובכללי הן מציגות אמינות מצוינת לצד אבזור טוב.

מבחינת ידניות וביצועים אני חושב שה108 היא מהמיניז הזולות והידניות הטובות.

וה500? :) כי יש אבראת' ויש את הספורט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היית מחכה עם השרשור הזה מספר שבועות\חודשיים להגעה של סלריו, קארל ועוד כמה דגמי מיני חדשים :)

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

ה-108 תהווה את העלות\תועלת הטובה ביותר למיני ידנית וחזקה (יחסית), אחרייה הספארק שיכולה לספק תמורה מעולה למחיר כמו-כן לאחריהן תבוא ה-I10 מבחינת עיצוב איכות אמינות ובידוד רעשים. הכל עניין של תועלת מול מחיר לטעמי.

• תוכן חדש...