Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב

אני בטוח שהשאלה הזאת נשאלה עשרות פעמים, אבל אשאל שוב.

הרכב בשביל ההורים שלי, הרכב משמש לנסיעות בתוך העיר בעיקר(ת"א), פעם בשבוע נסיעה ת"א ירושלים הלוך חזור פעמיים(יום שישי ויום שבת), בפעם בשבוע שנוסעים לירושלים מת"א יש 3-4 נוסעים(הקיה עשתה את הנסיעה בהצלחה מרובה).

היה עד לפני שבוע קיה פיקנטו(חדשה לחלוטין עברה תאונה הרכב מושבת).

הנוסע העיקרי הוא אמא שלי שנוסעת על האוטו אז צריך אוטו קטן(סוג של מיני-בלי תחת)

חשוב חלונות נפתחים מאחורה(לא כמו באלטו וכד') אוטומט(רק בגלל הפקקים בת"א) וחכסוכני בדלק.

אמא שוללת קיה ורוצה משהו חדש "ומרענן"(אין סיבה מוצדקת למה שוללת) או יותר גדול מהקיה לנוחות הנוסעים מאחורה בנסיעה הארוכה.

המלצתי לה על i20 או סוזוקי סוויפט(הצורה החדשה) אשמח לשמוע המלצות נוספות

התקציב הוא 70 מה שמקבלים מהביטוח

לא מעוניינים להוציא שוב רכב חדש עקב הירידה הגדולה מקניה לחדש למה שקיבלו בפועל מהביטוח

אשמח לשמוע את דעתכם על רכב המושלם בשביל אמא

תודה

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
פורסם

תבדקו את היונדאי i10 החדשה, לדעתי טובה מה הפיקנטו בזכות מושבים תומכים יותר וסלון עם 2 צבעים נעים יותר.

יש גם את הספייס סטאר שתהיה חיסכונית יותר ומאובזרת.

מיקרה גם אופציה, חיסכונית עם תא מטען אפילומגדול משל הספייס סטאר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי בודק אופציה לקנות jazz היברידית, שנתון 2012 אמור להכנס בתקציב.

חיצונית הרכב קטן, מבפנים הוא מפתיע בגודל שלו, אוטומט, ואם נוהגים כמו שצריך הוא גם חסכוני(בשונה מהמערכת בטויוטה, בהונדה צריך ללמוד איך להוציא את המיטב מהמערכת ההיברידית).

פורסם

נכון לכרגע ההורים חושבים להגדיל את התקציב ל 80 ולקנות מאזדה 2 עם 0 קמ שנרשם יד ראשונה על שם היבואן

מה שעתכם על הרעיון?

פורסם

המזדה זריזה ומרווחת המרכבים שהצעתי, אבל לא חיסכונית.

אבל אם היא לא נוסעת הרבה זאת יכולה תהיות בהחלט אופציה טובה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לנו מאזדה כזאת (עם 0 ק"מ) כשמונה חודשים.

סה"כ עושה את העבודה אבל כן צריכת הדלק בעיר פשוט מזעזעת.

תבדקו אם עדיין יש כאלה במלאי של חברות הליסינג, נראה לי שזה לקראת סיום...

פורסם

צריכת הדלק של המאזדה ממש לא מזעזעת.

עירוני, נהיגה רגילה ולא חסכונית מידי 1/10.

בבינעירוני המצב טוב בהרבה 1/17 פלוס.

אגב, ברשותי גם פיקנטו חדשה 2015 בת פחות מחודש וצריכת הדלק של שני הרכבים דומה עם יתרון קל מאוד לפיקנטו.

פורסם

זה מה שהמחשב מראה או אתה מחשב?

פורסם
צריכת הדלק של המאזדה ממש לא מזעזעת.

עירוני, נהיגה רגילה ולא חסכונית מידי 1/10.

בבינעירוני המצב טוב בהרבה 1/17 פלוס.

אגב, ברשותי גם פיקנטו חדשה 2015 בת פחות מחודש וצריכת הדלק של שני הרכבים דומה עם יתרון קל מאוד לפיקנטו.

שמע, אני פנאט של המדידות. אני מודד את צריכת הדלק כל הזמן, בתנאים ומצבים שונים, באובססיביות אפילו....

ואני אומר לך בוודאות שבהניגה בכבישים הבינעירוניים לאורך זמן הרכב לא יכול לשמור על 1:17 בממוצע.

אם אתה בודק בדיקה חד פעמית כאשר המנוע כבר חם, אין פקקים והאטות, אתה לבד ברכב והדרך מישורית יתכן שתצליח להתקרב לצריכה כזאת אבל זה לא המבחן הנכון.

אצלי כאשר אשתי נוהגת ברכב 50/50 + פקקים + נהיגה טיפה אגרסיבית + ילדים, הממוצע לאורך זמן הוא כ-11 ק"מ לליטר.

כאשר הרכב אצלי עם 70-80% נסועה בינעירונית (חייבים גם לצאת מהעיר) רגועה ביותר, אני מצליח להתקרב ל 1:14 אך לא מעבר לכך.

להבדיל הרכב השני שלי סוזוקי SX4 באותה נסועה + טיולים עם 4 נוסעים לצפון/דרום/ים המלח מצליח לשמור בממוצע על 1:15 למרות שמדובר ברכב משפחתי בעל מנוע 1600.

פורסם

לא אמרתי שהמאזדה חסכונית, סה”כ אמרתי שצריכת הדלק לא ”מזעזעת”.

הנתונים שרשמתי בנסיעה בינעירונית רגועה, בכביש פתוח וללא פקקים, אבל עם 4-5 נוסעים.

וכן, אני מחשב ע”י חלוקה פשוטה בין תדלוק לתדלוק. אגב, גם הצלחתי לנסוע כ-600 ק”מ בין תדלוקים.

מחשב הדרך של האוטו אופטימי הרבה יותר ומראה לי בתנאים האלה 5 ליטר למאה ק”מ.

כמובן, בנסיעה עירונית ובמהירויות גבוהות המצב טעון שיפור.

• תוכן חדש...