Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה, ההתיחסות שלי היתה למצב של ניצול מרבי של כושר ההחזר. כמובן שכאשר יש מרווח יותר גדול ניתן לנצלו בדרכים שונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקפצה קלה,

האם העצה של ישה תקפה גם לזוג שמעוניין לפחות כרגע לחסוך רק את הקצבת ילדים (150 ש"ח)?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
הקפצה קלה,

האם העצה של ישה תקפה גם לזוג שמעוניין לפחות כרגע לחסוך רק את הקצבת ילדים (150 ש"ח)?

כן, עדיף להוסיף X כסף להחזר החודשי מאשר "לחסוך" אותו בצד, ללא תלות במקור הכסף.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

והיו מקרים רבים בהם ההמלצה הייתה, רדו מהעיסקה כי היא גדולה על יכולותיכם בכמה מספרים.

השורה הזו 'קפצה' לי מול העיניים.

האם גם היום, בחוכמה בדיעבד, עם העליות במחירי הנדל"ן,

אתה סבור שהעצה שנתת אז היתה טובה?

האם הזוג שהקשיב לך ונמנע מהעסקה התקרב לדירה או התרחק ממנה?

האם העצות להתרחק מצמודי מדד (אגב גם אני נמנע לחלוטין מהלוואות צמודות מדד) זו עצה שהוכיחה את עצמה בשנתיים שלוש האחרונות או שהיתה בעוכריהם?

האם העצה לקבע לפני שנתיים ושלוש ריביות בקל"צ היתה נכונה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חוכמה בדיעבד היא לא חוכמה.

אני חוויתי בחיי מדדים של 30 אחוז בחודש

אני חוויתי בחיים שלי ירידת מחירי דירות ב 40% בדירות במרכז העיר תל אביב!!

לכן אני מגדר סיכונים ולא ממקסם רווחים ברכישת דירה למגורי המשפחה.

את חנוכה לא הכרת אבל הוא היה מנהל סניף בבנק שאמר לי כך

אני כמו משור, בקניה של מניות ובמכירה הרווח שלי הם העמלות, ולא מעניין אותי מצב השוק.

גם בנקאי משכנתאות לא מעניין אותם מצב השוק יש להם מרווח של 30-40% במקרה של קטסטרופה, כך שהם לא מפסידים ב97% מהמקרים כשהלווה לא מצליח לעמוד בהתחייבויות שלו.

כיוון שמשכנתא היא לטווח של 15-25 שנה , אז מצב בו המדד שלילי ל 2-3 שנים , הוא תאונה, כאשר מדיניות האוצר / בנק ישראל הם תוואי עליית מדד של 1-3% לשנה, וכנראה שיבוא תיקון, שעלול להיות גם חריף. לכן המסלול הזה מוקצה אלא אם מדובר בצמוד משתנה כל 5 שנפרע עד התחנה.

ככה זה בתנועת מטוטלת., ואז הריבית במסלול האלטרנטיבי תהיה גבוהה בהרבה מאשר כיום, כשנרצה להחליף.

בשנים האחרונות נוצר מצב בו הריביות ירדו והמחירים עלו, אז כל מי ששמע לעצתי לרדת מהעיסקה הפסיד בגדול. או שהרוויח כיוון שלא התרסק בהחזרים שלא יכול היה לעמוד בהם לאורך זמן.

ואני מדבר על הלוואות שאנשים רצו לקחת ב 2 מיליון ש"ח , ל 30 שנה עם רמת שכר של 15-20K הכנסה לחודש.

קיבוע בקל"צ בריבית גבוהה ניתן לתקן , לריבית יותר נמוכה, אומנם עם תשלום קנס , עדיין כדאי לאורך זמן, המקרה ההפוך בו עולה הריבית מסביב, ברור שהקיבוע כדאי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מסכים איתך שחוכמה בדיעבד היא לא חוכמה

עם זאת, במילים אחרות,

מאז שנת 2008-2009 יש משבר עמוק וקשה בכלכלות בעולם, חלקו משבר פיננסי וחלקו משבר קשה מעבר לכל דימיון בעולם התעשייתי, שהשפיע באופן מרחיק לכת על השווקים הפיננסיים אצלנו, ומכאן על שוק הדיור. המשבר עדיין כאן. הוא לא הולך לשום מקום, והוא רק משנה צורה כל הזמן.

האם הפחדים שלנו מתקופת האינפלציה רלוונטיים היום כשאנחנו בדפלציה? האם החששות שלנו מרמות אבטלה גבוהות רלוונטיים גם היום?

האם אנחנו מתאימים את העצות שאנחנו משיאים לאחרים למצב שלהם או ממשיכים להסתכל דרך המשקפיים והפחדים שלנו?

רק שואל שאלה רטורית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אגב, גם במצב שאמרו לאנשים לרדת מהעץ, לא זכור לי שנאמר - אל תקנו בכלל, אלא תקנו משהו שמתאים ליכולות שלכם.

בהסתכלות בדיעבד, גם אם מישהו היה בא להתייעץ ורוצה לקחת הלוואה כדי למכור בשורט מניות של אלון ריבוע כחול, היו אומרים לו לרדת מהעץ. בדיעבד, היה מרוויח, אבל זה לא בהכרח אומר שזו העצה הנכונה.

פורסם

דיסקו

לי אין כל פחד בכל הקשור לכספים שלי,

כאשר אני מייעץ לאחר , אני מקפיד על כספו ביותר אחריות מאשר על כספי שלי.

כפי שכתב נמסיס המלצתי הייתה קנה לפי יכולתך , כי אני חושב שבשוק הדיור בארץ בו אין אלטרנטיבות של שכ"ד לתקופות ארוכות בשכ"ד מפוקח, טוב שתהיה לאדם דירה משלו, אפילו אם יקנה אחת וישכיר , וישכור אחרת.

השוק יעלה , תעלה איתו, השוק ירד , תרד איתו , אבל קורת גג תהיה לך, וזה לא רק צורך כלכלי אלא צורך פסיכולוגי, אפרופו פסיכולוגיה שהייתה כאן בשרשור.

זיכרון אחר

מנהלי כל סניפי הבנקים "הכריחו" את הלקוחות לקנות מניות הבנקים , כל יום עלה במשהו, הוויסות הידוע , ואז בום הכל קרס, ולולא המדינה לקחה על עצמה להגן על הלקוחות שהפסידו רק 30-50% , היו מפסידים כולם את התחתונים.

ומילה בנושא

לעומת הייעוץ שנתנו להם הבנקים , ( כפי שניתן היה לראות מהתמהילים , חלקם כיניתי כתרעיל ולא תמהיל ) העצות שלי חסכו להם את משקלי בזהב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
דיסקו

לי אין כל פחד בכל הקשור לכספים שלי,

כאשר אני מייעץ לאחר , אני מקפיד על כספו ביותר אחריות מאשר על כספי שלי.

כפי שכתב נמסיס המלצתי הייתה קנה לפי יכולתך , כי אני חושב שבשוק הדיור בארץ בו אין אלטרנטיבות של שכ"ד לתקופות ארוכות בשכ"ד מפוקח, טוב שתהיה לאדם דירה משלו, אפילו אם יקנה אחת וישכיר , וישכור אחרת.

השוק יעלה , תעלה איתו, השוק ירד , תרד איתו , אבל קורת גג תהיה לך, וזה לא רק צורך כלכלי אלא צורך פסיכולוגי, אפרופו פסיכולוגיה שהייתה כאן בשרשור.

זיכרון אחר

מנהלי כל סניפי הבנקים "הכריחו" את הלקוחות לקנות מניות הבנקים , כל יום עלה במשהו, הוויסות הידוע , ואז בום הכל קרס, ולולא המדינה לקחה על עצמה להגן על הלקוחות שהפסידו רק 30-50% , היו מפסידים כולם את התחתונים.

ומילה בנושא

לעומת הייעוץ שנתנו להם הבנקים , ( כפי שניתן היה לראות מהתמהילים , חלקם כיניתי כתרעיל ולא תמהיל ) העצות שלי חסכו להם את משקלי בזהב.

מסכים לגמרי עם ישה. כל מילה זהב.

פורסם

רק שואל שאלה רטורית.

הודעה 69 שלי היא תשובה רטורית:lol:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
כן, עדיף להוסיף X כסף להחזר החודשי מאשר "לחסוך" אותו בצד, ללא תלות במקור הכסף.

זה אם אתה לא לוקח בחשבון את המצב שבו היחס עם הילד שלך יתחרבן עד כדי כך, שמבחינתו תיקחו את הדירה והמשכנתא שלכם איתכם לקבר.

לדעתי עדיף לשים את הכסף בחיסכון, שיוכל לפתוח בגיל 18 (או עדיף 21, ככה יש סיכוי שיהיה בוגר יותר), ושיעשה עם זה מה בא לו.

רוצה להשקיע בלימודים - לבריאות. רוצה "להשקיע" בסמים ונערות ליווי - שיבושם לו, ילד גדול.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש פה הרבה גיבורים שמוכנים לתת לילד שלהם לעשות עם הכסף מה שבז*ן שלהם.

אתם שוכחים דבר אחד, יבזבז הילד את הכסף, למי הוא יפנה אחר כך כשיגמר הכסף ולא יוכל להתקדם בחיים ?

אתם תעבדו קשה כדי לחסוך לו כסף לעתיד, הוא ילך ויחרבן את זה ואז תעבדו עוד פעם כדי לעזור לו לעשות משהו עם עצמו ?

שמעתי סיפור מאמא עם ילד מגודל, נכנס להימורים, חובות, לבחור אין גרוש וההורים משלמים את החובות. זה מקובל עליכם ?

פורסם

^^^

מה קשור המשפט האחרון לשרשור?

זה יכול לקרות לכל ילד בין אם חסכו לו , בין אם לא חסכו לו.

עדיין זה מצער מאוד מקרה כזה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הכוונה שלי הייתה קלות הראש שבה חלק מהאנשים משחררים (ישחררו, בעתיד, לדבריהם) כספים שעמלו רבות להשיגם למטרות שונות ומשונות, הכל בטענה של "הוא ילד גדול".

אם חסכו לו ושיחררו לו את הכסף (אין לי ידע מעמיק בסיפור) אז ברור שבזבז הכל.

לכן תמוהה ההחלטה של "

רוצה "להשקיע" בסמים ונערות ליווי - שיבושם לו, ילד גדול".

פורסם

זה דיון מעניין מתי אתה משחרר את הילד שלך מהחיבוק ההורי.

יש שיעשו זאת בהדרגתיות על ידי חינוך , כולל חינוך כלכלי

ויש שלא ירצו להרפות מהמושכות גם בגיל 40

של הילד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...