Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם הילד הוא הטיפוס שישחית את כספו כמו בהודעה 73 עדיף שהכסף יהיה בידים שלי כדי לממן את עורכי הדין.

אם הוא אחראי הכסף יגיע לידיו בבוא העת.

כפי שאני רואה את הבנים שלי הם לא יצאו מהבית בגיל צעיר. זה לא אומר שלא יהיו עצמאיים, אבל יהיה להם המרחב שלהם בבית עם הפרטיות הנדרשת, ועזיבת הבית תהיה הדרגתית ולפי היכולת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סתם שאלה.. למה הילד חייב לדעת שיש לכם חסכון ייעודי בשבילו? תחסכו וכאשר יגיע המועד הנכון ו"הילד" ירצה את הדבר הנכון, שחררו לו את הכסף. מבחינתו זאת תהיה מתנה מדהימה והוא יעריך ויוקיר את זה יותר מאיזה קופה שהוא יהיה חרמן עליה מהרגע שהוא יידע שהיא קיימת.

פורסם

הכסף הזה שהורי חסכו לי ( כ400 מאות שקלים בחודש ), עזר לי הרבה, נתן לי רשת בטחון כשהיתי תקופה ארוכה באוסטרילה (בנוסף עבדתי שם בשביל לא לבזבז את הכסף), ועם הכסף הזה יכולתי לממן לי את הלימודים פה בשוויץ.

תמיד ידעתי שיש לי כסף, ולימדו אותי ואת אחי מגיל צעיר את הערך של כסף.

ואת זה אני מתכוון להעביר לילדה שלי, וגם כמובן לא מזיק שיהיה לה כסף בצד

פורסם
סתם שאלה.. למה הילד חייב לדעת שיש לכם חסכון ייעודי בשבילו? תחסכו וכאשר יגיע המועד הנכון ו"הילד" ירצה את הדבר הנכון, שחררו לו את הכסף. מבחינתו זאת תהיה מתנה מדהימה והוא יעריך ויוקיר את זה יותר מאיזה קופה שהוא יהיה חרמן עליה מהרגע שהוא יידע שהיא קיימת.

לי חסכו מאז שהייתי בן שנה, עשו מהחסכון כדבר מגניב שגרם לי לרצות להפקיד דמי חנוכה וכמעט כל סכום כסף שקיבלתי לשם מאשר לבזבז על צעצועים.

אף פעם לא הייתי חרמן עליה, הייתי חרמן על המועד שהיא נזילה, אבל, עד היום לא פתחתי אותה והיום היא משמשת בשבילי כמטריה לתקופה גשומה במיוחד.

פורסם (נערך)
סתם שאלה.. למה הילד חייב לדעת שיש לכם חסכון ייעודי בשבילו?.

את זה הוא כבר יגלה לבד. וזה שהוא יגלה שמסתירים ממנו דברים, לא יגרום לעליה באמון כלפיכם.

העניין הוא שצריך לחנך את הילד לערך הכסף.

ילד שיודע מאיפה כסף בא (ולא רק שאמא מוציאה מהמגירה, ואבא מוציא מהכספומט), לא יסתבך עם סמים והימורים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למה שיגלה הילד שיש חשבון חסכון בו חוסכים כסף עבורו?!

בנוסף, לא חסרים אנשים קשי יום אשר מסתבכים בהימורים וסמים. ארהיב עוז ואומר עוד שלדעתי מספרם אפילו גדול יותר יחסית מאשר באוכלוסיה מבוססת יותר.

פורסם (נערך)

כל מקרה לגופו.

למשל, ילד אחד שלי עובד בחו"ל עבודה טובה ומתוגמלת. הוא נמצא על פרשת דרכים אם להמשיך?

או ללמוד אדריכלות. כרגע לא שחררתי לו שום כספים. במידה והוא יחליט ללמוד ולא לעבוד?

אשחרר לו כספים לעזרה בלימודים/שכר דירה אם ירצה - באופן מתון. (אנסה לשמור ליותר מאוחר)

ילד שני רק השתחרר ורוצה ללמוד. במצב כזה אני אהיה חייב לתמוך בו עד כמה שאפשר - גם אם

לא יישאר לו כלום ליותר מאוחר. (כי הוא מתחיל מאפס)

כאמור כל מקרה נבחן לגופו ותלוי באיזו נקודת פתיחה הילד נמצא.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

בנוסף, לא חסרים אנשים קשי יום אשר מסתבכים בהימורים וסמים. ארהיב עוז ואומר עוד שלדעתי מספרם אפילו גדול יותר יחסית מאשר באוכלוסיה מבוססת יותר.

אנשים עניים לרוב לא יודעים להתנהל עם כסף, אבל זה כבר דיון בפני עצמו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מתחייב לילדים שלי על קורת גג כל עוד יזקקו לה, ועל מימון לימודים, כולל מחיה בתקופת הלימודים. רואה זאת כחובה למען עתידם.

צריך להוסיף שזמן רב אני יודע בודאות שהם מעוניינים ללמוד, למעשה שניים מבצעים זאת (אחד כבר בתור השני, תוך עבודה, השני בשנה הראשונה ונמא בטכניון 12 שעות ביממה, כך שאין לו זמן לעודה), וברור לי שגם השלישי ירצה ללמוד לימודים גבוהים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצויין, לימודים לתואר (ולא במדעי הדשא) הם השקעה משתלם כלכלית.

לימודים לתואר במדעי הדשא יכולים גם להיות משתלמים, אבל לרוב אולי לנשמה, ופחות לכיס אחר כך.

פורסם (נערך)

כרגע מדובר בהנדסה. הבן השלישי טיפוס הומניסטי, אבל זו לא סיבה שילמד מקצוע חסר משמעות.

הלימודים לא חייבים להיות לתואר, אם כי יש לכך עדיפות. אחותי, למשל, למדה (לפני 35 שנה) עיצוב גרפי במכללת "ויצו" בחיפה. לימודי תעודה של 4 שנים, אבל ללא תואר. היתה לה מחשבה על המשך לימודים, מוסד אקדמי מכובד מאד באנגליה הכיר בתעודה שלה כשות ערך לתואר והסכים לקבלה ללימודי תאור שני ללא תנאים נוספים (אך בסופו של דבר היא ויתרה).

מכל מקום, הרבה מאד מקצועות שבעבר נלמדו כלימודיתעודה נלמדים היום עם תואר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...