Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי מה זה חדרה?

ראיתי פעם שלטי פרסום של זה בכביש החוף ליד איזו תחנת כוח אבל אף פעם לא יצא לי לשאול מה זה ואם מישהו קנה וניסה את זה. פשוט אפילו תמונה לא היה בשלט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מי שמכיר את הקול המסונתז "סיוון" של וויז והשגיאות המשעשעות שלה: "פנה ימינה לחדרה" (ח' בפתח, ד בשווא).

:turn-l:
פורסם

דיסקו, קבל את התנצלותי הכנה. הייתי קצת מסטול היום מחוסר שינה ואימון יתר, ובכלל אני ילד קקה, אז בילבלתי אותך עם המשתמש natco.

מחל לי נא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה לכל מי שהגיב.

שאלה לאלו ששמים את הכסף בקרן נאמנות ובחברות הפנסיה?

כמה דמי ניהול? כמה מיסים על הרווחים?

כפיר הג'ינג'י

פורסם
נקודת מבט נוספת

למי שיש חוב לבנק כמו משכנתא בממוצע ריבית של כ 2-3%

איזה הגיון להפקיר כסף בבנק בריבית אפסית ולשלם לבנק ריבית גבוהה על ההלוואה.

הגדילו החזר חודשי קצרו משכנתא , ( הרווח הוא כפול = גם ריבית נמוכה יותר וגם תקופה קצרה יותר) , ובסיומה תפקירו לילדים סכומים גבוהים משמעותית

ישה, זו המלצה יפה ונכונה ברמת המספרים, אבל 99.5% מהאוכלוסיה לא תוכל לעמוד בה, ולכן עדיין לחסוך כל חודש סכום קטן יהיה נכון יותר למרבית האוכלוסיה.

כמו שקופיקו רשם, בתאוריה הכי נכון לעשות מה שישה רשם, במעשית לא רואה את רוב האוכלוסיה בסיום משכנתא , מפקידה סכומים של אלפים כל חודש לטובת חסכונות לילדים.

נסביר לאט בפשטנות

תן לי אלף ש"ח אשלם לך מדי חודש1 ש"ח ריבית. קבל ממני אלף ש"ח שלם לי 3 ש"ח ריבית.

יש משוגע שיסכים לעיסקה כזו? כנראה שאף אחד לא.

ועכשיו לדוגמה מספרית רצינית

לקחת משכנתא של 750 אלף ש"ח יכולת ההחזר החודשי המשפחתית 4500 ש"ח

ניתן לכוון את כל ה 4500 לפרעון המשכנתא ולא לחסוך כלום לכאורה , או לחלק את ה 4500 ש"ח בין 3500 ש"ח לפרעון המשכנתא ועוד 1000 ש"ח לחיסכון.

במקרה הראשון נסיים את המשכנתא תוך כ16 שנה ונשלם ריבית של כ 100 אלף ש"ח .במקרה השני נסיים את המשכנתא תוך 25 שנה ונשלם ריבית של 235 אלף ש"ח.

כבר חסכנו 135 אלף ש"ח תשלומי ריבית לבנק שהוא גם ידיד,

במקרה הראשון , נמשיך "לשלם" משכנתא רק שהפעם היא תיכנס לחיסכון. ב 9 שנים נפקיד 486 אלף ש"ח קרן בלבד!!

אחרי 25 שנה יהיה לנו כ 486 אלף ש"ח קרן לעומת 300 אלף ש"ח קרן בחיסכון החודשי של 1000 ש"ח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
דיסקו, קבל את התנצלותי הכנה. הייתי קצת מסטול היום מחוסר שינה ואימון יתר, ובכלל אני ילד קקה, אז בילבלתי אותך עם המשתמש natco.

מחל לי נא.

אל תאמין לו (ראה מיקום :wink: )

alfa 156 2.5.

פורסם
נסביר לאט בפשטנות

תן לי אלף ש"ח אשלם לך מדי חודש1 ש"ח ריבית. קבל ממני אלף ש"ח שלם לי 3 ש"ח ריבית.

יש משוגע שיסכים לעיסקה כזו? כנראה שאף אחד לא.

ועכשיו לדוגמה מספרית רצינית

לקחת משכנתא של 750 אלף ש"ח יכולת ההחזר החודשי המשפחתית 4500 ש"ח

ניתן לכוון את כל ה 4500 לפרעון המשכנתא ולא לחסוך כלום לכאורה , או לחלק את ה 4500 ש"ח בין 3500 ש"ח לפרעון המשכנתא ועוד 1000 ש"ח לחיסכון.

במקרה הראשון נסיים את המשכנתא תוך כ16 שנה ונשלם ריבית של כ 100 אלף ש"ח .במקרה השני נסיים את המשכנתא תוך 25 שנה ונשלם ריבית של 235 אלף ש"ח.

כבר חסכנו 135 אלף ש"ח תשלומי ריבית לבנק שהוא גם ידיד,

במקרה הראשון , נמשיך "לשלם" משכנתא רק שהפעם היא תיכנס לחיסכון. ב 9 שנים נפקיד 486 אלף ש"ח קרן בלבד!!

אחרי 25 שנה יהיה לנו כ 486 אלף ש"ח קרן לעומת 300 אלף ש"ח קרן בחיסכון החודשי של 1000 ש"ח.

אף אחד לא התווכח עם היגיון הדברים, גם עכשיו אתה צודק ב100% ויותר.

רוב האנשים לא יחסכו את סכום המשכנתא בסיומה מסיבותיהם הם וזאת הנקודה, כל אחד והטמטום שלו(כולל אני).

מכיר את הבדיחה של החבר שהציע לחברו להפסיק לעשן ?

הוא הסביר לו בצורה מחושבת איך עלות קופסה כפול 30 ימים כפול 12 חודשים כפול X שנים יכולים לקנות לו מרצדס.

החבר שאל את השני אם הוא מעשן, והוא ענה לו לא , אז הוא שאל שוב : ואיפה המרצדס שלך יא חתיחת ח%א ? :-P

פורסם

מיכאל, אני שם בצד כל חודש את מה ששילמתי קודם משכנתא. גם בחרתי לפרוע אותה ולהמשיך "לשלם" מאשר לחסוך את הסכום שהיה לי.

ההסתייגות היחידה היא שאני הייתי משאיר קודם כל בצד חיסכון קטן לשעת חירום ורק אחר כך מתחיל לפרוע את כל החובות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זאת בדיוק הסיבה שרשום "רוב האנשים", ישנו אחוז מסויים (קטן) שידע להתעלות על עצמו.

בייננו, כמה כאלו אתה מכיר שיתנהגו או מתנהגים כמוך ?

פורסם

ישה כמובן צודק, והיכן שהמתמטיקה יכולה לדבר כדאי לרגש לשתוק,

אבל צודק גם מי שאמר שרוב בני האדם [אדהם !] אהבלים ולא יצליחו בזה.

הפתרונות האמיתיים לחסכון לא בהכרח טמונים בעסקה שתניב הכי הרבה ריבית

אלא בשינוי קטן בהווה בהרגלי חיים כלשהם שלטווח ארוך נמדדים בהון.

כך או אחרת מכיוון שהצאצא עדיין צעיר [מזל טוב !] הייתי מחכה עד אחרי ההתמוטטות הקרובה

כדי לקנות בזול ועד אז [שנה שנתיים מקסימום] לומד מה כדאי.

The first one to get angry loses

פורסם

קחו מחברת וכתבו עליה את השם של הילד שלכם.

בכל חודש, "הפקידו" במחברת סכום קבוע, ומייד קחו בהלוואה את אותו הסכום. זכו את ילדכם בריבית השווה לריבית שהבנק גובה מכם.

בכסף, שלמו את המשכנתא / הלוואות / אוברדרפט.

כשתגמרו לכסות את חובותיכם החיצוניים, כסו את החוב לילדכם, כולל הריבית שנצברה.

מה השגתם? במקום לשלם ריבית לבנק, שילמתם את חלקה לילדכם, שזכה לחסכון בריבית נאה הרבה יותר ממה שהייתם מקבלים עבורו בבנק.

אי אפשר להתווכח עם המתימטיקה. כשיש לך חוב נושא ריבית, אין שום הגיון בהפקדת כסף פנוי לחסכון.

:turn-l:
פורסם

נפשט את זאת יותר

המשפחה צריכה היום להחליט מה היא עושה עם 4500 ש"ח!! וזאת לתקופה של 25 שנה הבאות!!

המטרה

בסוף התקופה להיות ללא משכנתא ועם חיסכון מירבי.

פשוט לחשוב שונה !!

מיכאל, אני שם בצד כל חודש את מה ששילמתי קודם משכנתא. גם בחרתי לפרוע אותה ולהמשיך "לשלם" מאשר לחסוך את הסכום שהיה לי.

ההסתייגות היחידה היא שאני הייתי משאיר קודם כל בצד חיסכון קטן לשעת חירום ורק אחר כך מתחיל לפרוע את כל החובות.

היום לקבל כסף למקרה חירום , מהכורסא בסלון אתה מקבל 50-100 אלף ש"ח .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה וחברתו צודקים ללא ספק בפן הכלכלי טהור, אבל כלכלה מונעת על ידי פסיכולוגיה - והיה על זה פרס נובל בכלכלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...