Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל הכבוד רועי.. אתה בהחלט גודל ומיתפתח יפה מאוד בתחום. המשך כך!

בעניין חיזוק הפילטר אכן מומלץ לתת עוד כמה מעלות סגירה עם המכשיר המיועד ולא להיסתמך רק על כוח היד.

אם כבר אז סגירה בעזרת טורקמטר אבל חבל לבזבז את הזמן וניתן לסגור כפי שדנידין כתב.

איזה כייף לי :)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שום סתימה וחסימה של מעברי שמן. הגומייה יושבת בתוך חריץ לכן גם אם תהדק יתר על המידה והגומיה תקרע חלקי הגומייה לא יכנסו לחלל המסנן.

אם בכול זאת תתאמץ ותסגור בכוח הזרוע בעזרת כלי מתאים לסגירת מסננים אתה תהרוס את ההברגה של המסנן ותרגיש שהמסנן מסתובב על ריק ובמקרה כזה תצטרך להחליף את המסנן.

פילטר שמן סוגרים בעזרת כוח היד בלבד למעט מקרים שהייצרן ציין מומנט סגירה מתאים אז סוגרים בעזרת טורקמטר. למנוסים שבנינו בהחלט אפשר לוותר על טורקמטר ולסגור בעזרת היד. במסננים תוצרת MAN FILTER המיועדים לרכבי קונצרן VAG כתוב בדיוק מה שדנידין כתב.

אני מכונאי דו גלגלי ועדיין לא ראיתי מסנן שמן מתברג שלא נרשם עליו מומנט סגירה.

אם היד שלך מודדת מומנט זה מצויין אישית אני מעדיף להסתמך על ידיות.

בכל אופן בעניין הגומייה - דיברתי על מנוע של טוסטוס כלשהו.

להברגה שלום והגומיה (ששומנה) נרקעה וסתמה מעבר אחד (מתוך 8 ).

פורסם (נערך)
אני מכונאי דו גלגלי ועדיין לא ראיתי מסנן שמן מתברג שלא נרשם עליו מומנט סגירה.

אם היד שלך מודדת מומנט זה מצויין אישית אני מעדיף להסתמך על ידיות.

בכל אופן בעניין הגומייה - דיברתי על מנוע של טוסטוס כלשהו.

להברגה שלום והגומיה (ששומנה) נרקעה וסתמה מעבר אחד (מתוך 8 ).

לא כול ייצרן מציין את מומנט הסגירה על גבי הפילטר אלא בספרות הייצרן. יתרה מזאת בפילטרים שבהם מחליפים רק את קרב סינון לא תמצא על גבי הפילטר שום נתוני סגירה.

בקישור המצורף ניתן לראות הדמיה תלת מימדית של פילטר תוצרת MAN עבור פיגו' 106 ללא שום נתוני מומנט סגירה אלא הנחיות סגירה ידנית על גבי הפילטר (סובב את הפילטר).

http://catalog.mann-filter.com/EU/eng/catalog/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Vehicles/CARS%20%2B%20TRANSPORTERS/PEUGEOT/106/1.4i%20KFW~KFX%20(TU3JP)%20(T29632)/Oil%20Filter/W%20716~1

לי בחיים לא קרה שגומייה נקרע למעט הגומיות שנמכרות בסופרפארם.

ראה גם תמונה מצורפת בדיוק מה שכתב דנידין.

015.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני לא מטפל במשאיות וגם לא ברכבים לכן אני לא אתווכח עם מה שאני לא יודע למרות שברכב שבסמל שלי מופיע ואני בטוח שהוא רחוק מלהיות היחיד.

בתחום שלי עדיין לא יצא לי להיתקל במסנן שלא צוין עליו מומנט.

זה המסנן המדובר

0060611a-a775-41c1-a48a-b87f7ecdb807.jpg

פורסם
לא כול ייצרן מציין את מומנט הסגירה על גבי הפילטר אלא בספרות הייצרן. יתרה מזאת בפילטרים שבהם מחליפים רק את קרב סינון לא תמצא על גבי הפילטר שום נתוני סגירה.

יצא לי להחליף קרב סינון בC4, 206, סיריון. בשלושתם היה מצויין מומנט סגירה על המכסה.

דווקא בפילטרים קומפלט יצא לי להתקל פחות במומנט נקוב על הפילטר עצמו..

יום טוב גם לך

פורסם
סגירה של פילטר שמן שני שליש סיבוב אחרי שהגומיה נוגעת במשטח זה אינדיקציה מספיק טובה לסגירה מספקת של הפליטר.

סגירה חזקה מידי מה שקורה לאלו שלא מנוסים או בטוחים בעצמם תעשה את החיים קשים מאוד לאלו שיביאו לפרק את הפליטר בהחלפה הבאה.

צודק, ברכב הזה הייתי צריך להפעיל את כל הכח שלי על מנת לפתוח את הפילטר וזה היה עוד עם ראצ'ט ארוכה.

לצערי ויתרתי ונתתי לבחור השני לפתוח, וזה עוד היה עם העכביש.

וגם לגבי כמה לסובב אתה צודק, אם אני חושב נכון זה +- מה שאני עושה.

יש בעיה לסגור עם היד, כי לכל אחד יש כח שונה ביד, אני בטוח שאם אני אסגור עם הידית הפילטר לא יהיה סגור טוב

בכלל.

רועי

פורסם (נערך)
יצא לי להחליף קרב סינון בC4, 206, סיריון. בשלושתם היה מצויין מומנט סגירה על המכסה.

דווקא בפילטרים קומפלט יצא לי להתקל פחות במומנט נקוב על הפילטר עצמו..

אני התייחסתי לקרב הסינון בלבד ולא למכסה של הפילטר. יפה שהייצרן מציין את מומנט הסגירה על מכסה אבל זה לא נכון לגבי כול הרכבים לדוגמא בגולף דור 5 אין שום סימון על גבי המכסה ולא על הפילטר המקורי עצמו אלא רק בספרות הייצרן.

http://catalog.mann-filter.com/EU/eng/catalog/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Vehicles/CARS%20%2B%20TRANSPORTERS/VW%20(VOLKSWAGEN)/Golf%20V%20~%20Golf%20Plus%20(1K1,%201K5,%20AJ5,%205M1,%20521)/1.6%20FSI%20BAG,%20BLF,%20BLP%20(T26502)/Oil%20Filter/HU%20712~6%20x

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
מישהו פה באמת נתקל בפילטר שמן חיצוני שלא הצליח לפתוח עם היד?

מגבת נייר על היד והכל בא על מקומו בשלום.

כן, אני תמיד נאלץ עם מפתח לסובב מעט ואז עם היד, אבל באמת ברכב הזה היה קשה.

אגב, יש אתר שמצויינים בו מומנטים של פליטרים.

רועי

פורסם

לא צריך שום אתר עם מומנטים. סגירה עם היד עד שהפילטר נוגע בבית הפילטר ולאחר מכן 3/4 סיבוב והכול יהייה בסדר.

פורסם
מישהו פה באמת נתקל בפילטר שמן חיצוני שלא הצליח לפתוח עם היד?

מגבת נייר על היד והכל בא על מקומו בשלום.

פילטר של סיאט ליאון tsi, עם מפתח שרשרת קרעתי את הידיים עד שהצלחתי לפתוח אותו, עם היד בלבד שום סיכויי.. יש שם אטם גומי כפול שנתפס יופי.

יום טוב גם לך

פורסם

עוד לא קרה לי... והתעסקתי ברכבים ישנים יחסית בו זמנית גם חדשים.

מעניין.

יכול להיות שלא שימנו את הגומיות מספיק טרם ההרכבה?

פורסם
אני לא מטפל במשאיות וגם לא ברכבים לכן אני לא אתווכח עם מה שאני לא יודע למרות שברכב שבסמל שלי מופיע ואני בטוח שהוא רחוק מלהיות היחיד.

בתחום שלי עדיין לא יצא לי להיתקל במסנן שלא צוין עליו מומנט.

זה המסנן המדובר

[ATTACH=CONFIG]419481[/ATTACH]

אז חבל שאתה מתווכח אופנועים וכלי רכב זה עולם אחר של מכונאות.

על הפילטרים מקוריםי יצרן שאני מכיר אין שום מומנט והסגירה היא בדיוק כמו שצייניתי בין שני שליש לשלוש רבעי של סיבוב מרגע שהגומיה נוגעת בגוף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...