Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

אני מעוניין לקנות רכב חדש אחרי שנכוותי בעלויות האחזקה של הגולף (אוטומט,מנוע 2000.מודל 2003) ועלויות הצריכת דלק,ואחרי שמכרתי אותו שחטתי כבס מהשימחה!

אז נחזור לענייני כיום אני עשיתי הרבה חושבים ואמרתי לעצמי שאני רוצה רכב שיהיה חסכוני בדלק אז החלטתי על רכב ידני וקטן,שנמשיך,אני התלבטתי בין שלל הדגמים שנמצאים בקטגוריית "הסופר מיני" באתרים המפורסמים של "אוטו" "icar" וכ"ו...וממש נדלקתי על הרנו קליאו ידני 0.9 ולגבי צריכת הדלק ראיתי שלפי היצרן שהרכב עושה רק בעיר 17.8 למרות שהייתי רוצה שיעשה יותר :).

ברשות ההורים שלי רנו מגאן דיזל ידני מודל 2006 ואני נדהם מצריכת הדלק כל פעם מחדש ואני מדדתי את זה והוא לוקח לכל 100 ק"מ בממוצע 5.5 ליטר עברו 8 שנים מאז קניית הרכב וכיום הרכב עם 300,000 ק"מ והרכב נוסע כמו חדש עם צריכת דלק מעולה אני בהלם! ואפילו בטסט הרכב עבר כמו גדול

ואני מחפש רכב כמו הרנו מגאן שיהיה מוצלח כמוהו

אופי הנסיעה שלי זה 50% עירוני ו 50% בינעירוני ואני רוצה רכב שיהיה חסכוני בדלק וכמובן שיהיה אמין ואני לוקח בחשבון עלויות אחזקה ותיקונים אחרי שנה שנתיים ושלוש שנים.

בזמנו עם הגולף הייתי מטפל בו רק בצ'מפיון כי פחדתי להכניס למוסך של חאפרים. וגם בזמן המכירה של הרכב זה יותר מרשים כשאתה אומר שכל טיפול של הרכב התבצע במוסך מורשה של היבואן.

אז גם פה אני לוקח בחשבון עלויות תיקונים רק במוסך של היבואן.

חשוב לי בנוסף נושא האמינות של הרכב הבא שלי,מאוד לא ארצה שתידלק לי נורה מוזרה כזו ברכב שיצריך תיקון כבר ביום למחרת :(

אז אני מתלבט בין הרנו קליאו והמשכתי להסתכל וגם קצת פזלתי לכיוון הטויוטה יאריס , ואני עדיין מתלבט בין שלל הרכבים המוצעים ביד ראשונה,נכנסתי למבחני רכב וזה קצת קשה לבחור על סמך המבחן כי לכו תדעו אולי החברה שיחדה את העיתון לעשות מבחן שמשבח את הרכב,ואני לא מאמין לכל המבחנים האלה כי אני לא יודע אם המבחן נעשה עם "יד על הלב" או "שהכל מכור במבחנים"

בגלל זה החלטתי לפנות אליכם אנשים שמבינים שקנו רכבים והודו כל בוקר למוכר ואני בטוח שיש פה גם אנשים שקנו רכבים וקיללו את הרגע שבוא הרכב נמצא איתם.

אז אשמח אם תייעצו לי על רכב שיתאים לי ,קטן חסכוני אמין ושיהיה עם עליות תיקונים נורמאלי ולא שחיטה.

תודה רבה על עזרתכם.

רם.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקליאו לדעתי אופציה טובה,אמנם נסעתי על המנוע הבכיר אבל נוחות הנסיעה המראה אהבתי מאוד.

בעיר אין מצב שהרכב יעשה כמעט 1/18,אלו נתנוי יצרן לא בפועל.

אם מאוד חשוב לך חיסכון אתה יכול לקחת רנו פלאונס דיזל ידנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי,

אני יכול להגיד לך שאני מאוד מרוצה מהריו שלי בסך הכל,

מבחינת אמינות אין כלכך מה שיתקלקל(מנוע 1.4 אטמוספרי פשוט גיר רגיל 6 הילוכים סטנדרטי) בלי שטיקים בלי טורבואים בלי DSGים בלי שטויות,

צריכת דלק בנסיעות עירוניות בת"א ובנסיעות לירושלים תל אביב בערך 1:14-1:15.

הרכב זריז במהירות עירונית נוח מאוד לנסיעה עירונית עם הגה קל והעברת הילוכים רכה ודיי נוחה(בגאז' גדול ונוח מאחור לא תמיד נוח להסיע 3 אנשים בוגרים).

העיצוב חביב אבל הגירסאת סדאן הידנית מגיעה רק בצבע לבן ובלי כרום מקדימה,

לחובת הריו הפנים הדיי פלסטיקי ופשוט אבל ביינתים כלום לא מקרקש, המושבים נוחים אבל נוחות הנסיעה על הצד הקשיח של הסקאלה.

יש מצב שתתאים לך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לפני חודש חיפשתי ריו סדאן ידני אצל היבואן ואמרו לי שאין כאלה בארץ ולא תוכנן להגיע.

Hu: pioneer prs80 Comp: Hertz Hsk165XL Amp:phoenix gold xsenon200X2

amp:massive audio bx4 Mono:DC audio 3.5: Sub: DC audio 15xl

CAR: mazda 2 demio pure black

פורסם

RAM להיות חשדן זה בסדר, אבל לא נראה לי שכל עיתונות הרכב מושחתת. גם לרוב תוצאות המבחנים השוואתיים די מתקבלים פה גם על חברי הפורום.

ולעניין, פיג'ו 208 או פורד פיאסטה יכולות לענות לך על הדרישות.

פורסם (נערך)

לגבי הפורד והפג'ו אני לא כלכך סגור עליהם..שמעתי דווקא אנשים שמבסוטים של הפורד וגם כאלה על הפג'ו...אבל מבחינת צריכת דלק ועלויות אחזקה אשמח לדעת איך הרנו קליאו 0.9 לעומת הפג'ו 208 ידני ?...אני יותר נוטה לכיוון הרנו מכיוון שהתנסתי ברנו מגאן דיזל ידנית(מודל 2006) שלהם והייתי מאוד מבסוט,השאלה האם הקליאו(ידני 0.9) יכולה לתת לי מענה הולם למגאן שהייתה ברשותי ? וכל הסטיגמות שיש על רנו אני מבין אבל לא אקטואלי מבחינתי כי אני חוויתי מהם דברים דיי טובים :)

לגבי הרנו פלואנס דיזל ידני זה מעל התקציב שלי,ואני מחפש רכב סופר מיני והפלואנס היא משפחתית

אשמח לעוד דעות ממביני עיניין :)

עריכה אחרונה על ידי ram4000
פורסם

אני לא יודע מה צריכת הדלק בקליאו, אבל מניסיון שלי הרכב לא נוח בצורה שגרמה לי לפסול אותה. אם הגעת לפיינליסטיות, עשה נסיעת מבחן ותחליט בעצמך.

פורסם

לדעתי נסיעת מבחן תפתור לך הרבה מהשאלות. ה 208 והקליאו שתיהן מתמודדות ראויות. אני בחרתי בקליאו בעיקר בזכות המראה המרשים. אין היום סופר-מיני שנראית כל כך טוב. מצד שני סביבת הנהג של ה208 יותר מעוצבת לדעתי. עוד דבר שגרם לי לפסול את הפיגו הוא שימוש בחומרים שנוטים להתקלף וזה די מבאס...

לגבי נוחות נסיעה הפיגו תהיה כנראה יותר נוחה, מאידח הקליאו תרגיש יותר חדה וספורטיבית ( הכל במידה כמובן... ). בכל מקרה מה שלא עושים המתלים של הקליאו - המושבים משלימים, ותחלואות הכביש לא עוברות לגב הנוסעים.

לסיכום. קח נסיעת מבחן. בכל מקרה באיזה מהן שתבחר - שתיהן מעולות. מהיאריס לדעתי רד. סתם יקרה ולא מאובזרת. אתה תשלם בעיקר על הסמל.

פורסם (נערך)

בהמשך לבקשתך - דעתי על הקליאו.

אני מחזיק בקליאו 1.2 ידנית מאוקטובר 2013 - סה"כ בוצעו 25K+ ק"מ עד היום.

לגבי צריכת דלק, לא כל כך משקף את הבחירה שלך מכיוון שמדובר במנוע שונה אך התמהיל שלי הוא דיי זהה (50:50), ואני בממוצע עושה 1:14-15 (לא לפי המחשב של הרכב, לפי קבלות דלק - שומר מהיום הראשון שהרכב אצלי ומנתח בקובץ אקסל).

מעבר לכך, ביצעתי טיפול שנתי וre-call שהוכרז על הדגם לאחרונה. בקרוב אצטרך להחליף גם דיסקים ורפידות. מעבר לכך לא נרשמו תקלות עד כה.

אני גם התלבטתי בין ה208, פיאסטה וקליאו.

בסופו של דבר ההחלטה התחלקה ל2 קטגוריות: הרכב עצמו, והשירות.

מבחינת שירות - אני אישית עברתי חוויה מוצלחת עם מיכל (מנהלת האולם המרכזי ברחוב ריב"ל), כמו כן הנחה של "חבר" באותו זמן הייתה טריגר נחמד, וגם הזמינות והנוחות של רכב המבחן שקיבלתי הייתה מעולה (לקחתי גם פיאסטה למבחן, את ה208 הכרתי מידידה שיש לה רכב כזה).

מעבר למיכל, אני מטפל במוסך המרכזי (בריב"ל גם כן), שם עמוס המנהל שירות עושה עבודה נפלאה ותמיד עזרו לי כשהייתי צריך רכב חלופי או לזרז טיפולים עקב צרכים אישיים שלי.

לגבי הרכב - מבחינת חיצונית, כמו שכבר נטען כאן, לדעתי מדובר ברכב היפה בקטגוריה (ועוד בתור אוהד מכבי שקונה רכב אדום, כנראה שהרכב באמת יפה אם אני מוכן לקנות אותו בצבע הזה :-o).

מבחינת הרכב עצמו - אני לא אגע בנושא המנוע וכח מכיוון שאתה בוחן דגם אחר, אך בנוגע לשאר הקטגוריות:

אבזור - הרכב מגיע יחסית מאובזר, כאשר הדגש הוא מערכת מולטימדיה מאוד נוחה עם מסך מגע, מערכת ניווט (חבל שלא WAZE), דיבורית, כניסות USB\AUX, שליטה מידית ליד ההגה (שמשום מה טוענים שלא נוחה - לי אישית, המיקום שלה נוח יותר מאשר שליטה בכפתורים על ההגה עצמו) ועוד.

נוחות - הקליאו ידועה בתור רכב פחות "רך", אך עם זאת אני מאוד נהנה מהמושבים התומכים ויכולות הכיוונון שלהם.

פנים הרכב - אני אישית העדפתי את הגירסא הבסיסית, שמגיעה ללא הפלסטיקים בצבעים זוהרים בתא הנהג, לא חוויתי עד כה קילוף של חלקי פסטיק/שברים וכו', ונראה כי סך הכל סביבת הנהג בנוייה יחסית בצורה נוחה ומחומרים איכותיים. (הכל במידה, כמובן).

דבר אחרון, במידה ואתה מתכנן ליסוע על 120+ קמ"ש, תכיר שצצים רעשי רוח במהירויות האלו.

אה כן, וגיליתי לאחרונה שאם אורות החירום דלוקים, הנעילה המרכזית לא מרימה את החלונות בצורה אוטומטית :lol:

נ.ב.

נזכרתי שעוד שיקול קטן נכנס - הצעת הביטוח שקיבלתי מקרסו הייתי זולה יותר ועם תנאים טובים יותר (רכב חדש במקום הנוכחי במקרה של גניבה/טוטאלוס בשנתיים הראשונות) מאשר מה שקיבלתי בפורד/פגו.

אם יש לך שאלות ספיציפיות יותר, אתה מוזמן לשאול.

IMG_9781.jpg

עריכה אחרונה על ידי tomz
פורסם (נערך)
מחזק לגבי הביטוח של קרסו. זול ביחסית למתחרים.

צריכת הדלק אצלנו ב 0.9 בסביבות 17 ק"מ לליטר + בנסיעה 70% בינעירונית 90-100 קמ"ש.

תודה רבה לכולכם על התגובות מעריך את העזרה והזמן שאתם שהקדשתם

אני הסתכלתי בכל מיני מבחנים הראיתי שבמבחן פה

http://www.kvishim.co.il/road-tests/%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95/

הוא השיג עם הקליאו צריכה של 12.5 לליטר כלומר 8 ליטר לכל 100 קילומטר ...לפי מה שאני מבין כאן הטורבו של הרכב בולע דלק בכמות מטורפת ...אני מבין נכון ? האם יש מישהו שהצליח להשיג עם הרכב צריכה של 18 קילומטר לליטר + ?

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי ram4000
פורסם
אני לא יודע מה צריכת הדלק בקליאו, אבל מניסיון שלי הרכב לא נוח בצורה שגרמה לי לפסול אותה. אם הגעת לפיינליסטיות, עשה נסיעת מבחן ותחליט בעצמך.

מסכים. הקליאו נראית טוב אבל נוחות הנסיעה הורגת את הרכב. פיג'ו 208 עדיפה בהרבה

פורסם
תודה רבה לכולכם על התגובות מעריך את העזרה והזמן שאתם שהקדשתם

אני הסתכלתי בכל מיני מבחנים הראיתי שבמבחן פה

http://www.kvishim.co.il/road-tests/%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95/

הוא השיג עם הקליאו צריכה של 12.5 לליטר כלומר 8 ליטר לכל 100 קילומטר ...לפי מה שאני מבין כאן הטורבו של הרכב בולע דלק בכמות מטורפת ...אני מבין נכון ? האם יש מישהו שהצליח להשיג עם הרכב צריכה של 18 קילומטר לליטר + ?

תודה רבה.

קח בחשבון שבמבחן דרכים סוחטים את המנוע. אם בתנאי מבחן התקבלה צריכה של 12.5 אז בטח שאפשר להגיע בצריכה יום-יומית להרבה יותר ( כמו שאמרתי 17 ק"מ לליטר + ).

ברגע שאתה מכיר את הרכב יותר טוב אתה יודע להרגיש את הרכב בצורה טובה יותר - שתגרום לצריכת דלק טובה יותר.

לגבי נוחות הנסיעה אנשים מתארים פה רכב בלי בולמי זעזועים. אז מתנצל לשבור את הדעה הרווחת, אבל הגזמתם לגמרי. ה 208 נוחה יותר, אבל למען האמת זה לא משהו שאדם מן השורה יבחין בו בצורה חד משמעית. לדוגמה אתמול נהגתי ב C4 2012 של חבר. נכון היא נוחה יותר - אבל האמת שהקיה פורטה הקודמת נוחה בהרבה ומגהצת בצורה מפתיעה מאוד ( ואת ה C4 הכתירו כרכב הנוח ביותר בין המשפחתיות ). בקיצור נסיעת מבחן תפתור הכל.

פורסם

אתם רציניים שאתם מגדירים את הקליאו כרכב לא נוח?

אולי אתם מדברים על רכב מהדור הקודם עם בולמים גמורים.

מניסיון של שנה וארבעה חודשים כמעט אני יכול להעיד שזה רכב מאוד נוח.

זו אחת הסיבות שקניתי אותו.

הקליאו בגרסה שלי (1.2 בלי טורבו) עושה לי 6.4-7 ליטר ל100 קילומטר, בנסיעות בגוש דן (כל יום פקקים בין ראשל"צ, תל אביב ובני ברק).

זה בעיקר פונקציה של איך אתה נוהג.

אם אתה מסתכל קדימה, צופה את התנועה, לא בולם באגרסיביות ולא מאיץ כמו ערס אתה יכול להפיק ממנה צריכת דלק לא רעה.

לגבי אמינות, לקחתי את האוטו לטיפול ב26000 ק"מ ואחרי זה אמרו לי "תודה, נתראה עוד שנה".

פשוט אל תאנסו את המכוניות שלכם ואין סיבה שרכב חדש יהיה לא אמין.

פורסם

נוחות זה עניין אישי, אבל לדעתי הקליאו בסדר גמור, יצא לי לנסוע עליה בחיפה עם השיבושים שם ואת האמת לא היה משהו חריג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...