Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם המונופול הסלולרי היה נראה בלתי מנוצח. רפורמה רדפה רפורמה ועם השנים המונופול איבד מכוחו עד שהתפרק.

אני אופטימי :-)

חבל לי קצת לשבור את האופטימיות שלך ... אבל מה שקרה עם החברות הסלולריות היה מאד מאד נדיר וקיצוני ואין ספק שמגיע לכחלון הרבה הוקרת תודה על כך.

אם קצת מתעמקים במה שקרה שם מאחורי הקלעים :

אז תנסה להזכר כשנה לפני שגולן נכנסו הרפורמה כשלה, היו מספר אנשי עסקים (מתנצל כבר לא זוכר את השמות) שרצו להתחרות ולהקים רשתות סלולריות מקבילות על התשתית הקיימת, משרד התקשורת עודד אותם ונתן כל מיני הטבות אבל בסוף הכל נכשל, למה ? כי הם לא הצליחו לקבל מימון מהבנקים כאן, ובלי מימון אי אפשר להקים כלום.

למה לא קיבלו מימון ? כי בנק הפועלים שייך לטייקון ששולט גם על חברה סלולרית, ובנק לאומי שייך לטייקון ששולט על חברה סלולרית אחר, וכך הלאה, והטייקונים גם מדברים אחד עם השני ואף אחד מהם לא רוצה תחרות.

כחלון הבין את העניין מהר מאד וחיפש מישהו מחוץ לרשת האינטרסים הזו, וכאן נכנס גולן לעניין, הוא קיבל מימון מבנקים בצרפת אז לא עניינו אותו הטייקונים המקומיים והבנקים שלהם. וככה הצליח המהלך הזה לשבור את החסמים שהקימו הטייקונים המקומיים.

אבל צריך לזכור טוב טוב שלא תמצא כמעט שום פוליטיקאי שיסכים להלחם בכוחות האלה, ולסכן את התמיכה והמעמד שלו כאן בפוליטיקה. לחלק מהטייקונים יש עיתונים ...

רק אתמול פירסמו בדהמרקר כתבה מאד מאד פסימית על העניין הזה בדיוק.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כחלון הבין את העניין מהר מאד וחיפש מישהו מחוץ לרשת האינטרסים הזו, וכאן נכנס גולן לעניין, הוא קיבל מימון מבנקים בצרפת אז לא עניינו אותו הטייקונים המקומיים והבנקים שלהם. וככה הצליח המהלך הזה לשבור את החסמים שהקימו הטייקונים המקומיים.

לא נושא הדיון פה, אבל אני חייב להעמיד אותך על טעות בנושא:

כחלון לא "הבין את העניין" וגם לא הביא את מישהו מבחוץ.

כשמשרד התקשורת עשה את המכרז גולן לא זכה בו, הוא פרש מוקדם מאד כשהבין שהסכומים מאמירים כך שלא יוכל לעמוד בתוכנית העסקית שלו. כי הוא בא מסודר עם תוכנית עסקית מוקפדת והבין שכדי שהיא תהיה ישימה הוא לא יכול לשלם עבור הרשיון יותר מסכום מסוים.

לפני גולן דורגו שתי חברות אחרות.

אחד מתנאי הרשיון היה אשראי מקומי מבנק ישראלי. וזו למעשה היתה המכשלה העיקרית לכשלון שתי החברות שהיו לפני גולן.

לאחר ששניהן כשלו לגייס את ההון הנדרש, התגלגלה הזכיה לפתחו של גולן, שמאחר שבא מוכן, היה לו את כל ההון הדרוש נזיל. מאחר וזה לא מספק מכיוון שחייב להיות בנק ישראלי מאחור שנותן אשראי מכח תנאי המכרז, גולן הפקיד את כל הסכום כנגד מימון של בנק לאומי, כך למעשה לא יכל בנק לאומי לסרב לממן את הפרויקט...

אפשר להבין שמה שקרה פה בשוק הסלולאר היה סוג של תאונה של משרד התקשורת ואף אחד לא תכנן את זה, והקרדיט כולו מגיע לגולן, שאמנם היה לו קצת מזל ששניים לפניו לא הצליחו לגייס את ההון הדרוש.

מתנצל על הסטיה מנושא הפורום,יהיה מיותר לעסוק עוד בעניין הזה פה (חוטא לנושא החשוב של השרשור), זו הייתה אנקדוטה שחייבת תיקון.

אבל המסקנה נשארה אותה מסקנה, אין סיבה לאופטימיות :)

תודה והמשך יום טוב.

פורסם

בדיוק שמעתי סיפור על חבר של חבר שקיבל מימון מלא למנוע 1.8 טורבו של סקודה. הערכת הנזק היתה 35 אלף ש"ח הרכב לא היה באחריות, וכנראה שזה היה מספיק מביך מבחינת צ'מפיון כדי לספוג הכל.

מבחינת איפה לטפל: שווה לבדוק עם עורך דין כי לצ'מפיון תצטרך לחתום על כתב ויתור תביעות עתידיות. ייתכן וחתימתך לא מחייבת כי הם מכריחים אותך לחתום (יש דבר כזה!). ולא ברור אם עדיף לשלם להם ולתבוע החזר, או לשלם לאחר ולקרוע להם את הצורה אחר כך.

פורסם

חברים, אתם סוטים מהנושא. הדיון הוא לא איפה צריך לטפל בכספך, אלא שצ'מפיון והיצרן צריכים לקחת אחריות על כשל סדרתי שהם מודעים לו. שאסור לוותר להם ורק ככה אולי יבואנים ילמדו משהו.

וכן כשל סדרתי שמתגלה לרב אחרי תקופת אחריות זה עדיין כשל סדרתי.

אגב גם מה הקשר איפה הרכב טופל, למה החלפת פילטר בזמן משפיעה איכשהו על עובדה שרינגים דפוקים?

בזכות אנשים שלא התדיינו האם לתקן קלאצ' בצ'מפיון או אצל רון אלא הלכו עד הסוף יש היום 5 שנים אחריות עד DSG בדגמים בעתיים, אל תירו לעצמכם ברגל.

פורסם

תודה לחברי הפורום על התגובות. אשמח אם מי שיודע על מקרים דומים במנוע הנ"ל 1.8TSI, ייצור קשר או יעביר מידע.

א.

פורסם

תעשה חיפוש כאן בפורום וגם בפורום VAGIT היה שם מקרה של לאון 1.8 בדיוק כמו שלך לפני איזה שבוע שבועייים.

פורסם

רק אל תשכח לעדכן איך זה נגמר, כי באופן מפליא הרבה מפותחי שרשורים מסוג זה נעלמים בסוף מבלי לעדכן איך זה נגמר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
האם זה מנוע 1.8 TSI ? כי יש תקלה ידועה במנוע הזה(נדמה לי שזה קשור לרינגים) .

בצע חיפוש בפורום , יש מספר מיקרים דומים לשלך .

עריכה:

חפש "צריכת שמן גבוהה"

מכיר מישהו עם אותה בעיה.. החליפו לו הכל על חשבונם (סופרב 2010 אפילו) אך בכך הם קנו את שתיקתו..

שתדע שהם מחליפים על חשובנם אל תצא פראייר..

בדיוק שמעתי סיפור על חבר של חבר שקיבל מימון מלא למנוע 1.8 טורבו של סקודה. הערכת הנזק היתה 35 אלף ש"ח הרכב לא היה באחריות, וכנראה שזה היה מספיק מביך מבחינת צ'מפיון כדי לספוג הכל.

מבחינת איפה לטפל: שווה לבדוק עם עורך דין כי לצ'מפיון תצטרך לחתום על כתב ויתור תביעות עתידיות. ייתכן וחתימתך לא מחייבת כי הם מכריחים אותך לחתום (יש דבר כזה!). ולא ברור אם עדיף לשלם להם ולתבוע החזר, או לשלם לאחר ולקרוע להם את הצורה אחר כך.

תודה לחברי הפורום על התגובות. אשמח אם מי שיודע על מקרים דומים במנוע הנ"ל 1.8TSI, ייצור קשר או יעביר מידע.

א.

טוב, הרוב אולי מדברים פה עליי:

בסוף 2013 קניתי מקלאוטו סופרב 2010 מנוע 1.8 עם 130K ק"מ ואחרי פחות מחודש הלך המנוע. משהו בחגורה כלשהי קפץ שלב יותר מדי (זה לא המונחים המקצועיים כמובן) והמנוע הלך.

למזלי זה היה בחודשיים האחרונים של האחריות, ובשיתוף פעולה ראוי ויפה בין אחריות מקלאוטו ונכונות של צ'מפיון לטפל במצב, יובא עבורי מנוע חדש מהניילונים (קיבלתי את שטר המכר) והוא הותקן לשביעות רצוני (דובר על נזק של 34Kש"ח~).

נאמר לי שאחת לכמה עשרות רכבים זכו לפגם המולד הזה והם מכירים בפאק הזה.

שמונה חודשים אח"כ התחילה לי בעיה בגיר (וגם על זה שמעתי כפוטנציאלי) ובבדיקה החליטו להחליף גיר קומפלט במסגרת 5 שנות האחריות עליו.

עכשיו, מצד אחד אני מת על האוטו (דגם אלגנס) אבל מצד שני אני מסכים שהוא מאופיין וסובל תדמיתית ממחלות לא פשוטות ולא מעטות.

גם על השמן שמעתי, רק שעד הבוקר מעולם לא נתקלתי בנורה הזו. למיטב הבנתי מחלת השמן אכן קיימת ומוכרת לאורך שנים.סוג של "ככה זה בסופרבים"...

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם

במרס -2011 רכשתי מהחברה סקודה סופרב 1,8 חדשה, נסעתי -138,000 בנסיעות מתונות מחוץ לעיר,הרכב טופל במוסך החברה בירושלים עד לפני כ-3 חודשים , שאז נדלקה נורה בלוח השעונים,בבדיקה שערך חשמלאי החברה עם המחשב הודיעו לי כי עלי להחליף קניסטר פחם \מיכל פחם בעלות של כ-2500 שקל, לאחר שהחשמלאי איפס את המחשב התקלה לא חזרה כך שאבדתי את אמוני במוסך החברה !

בחודשים האחרונים צריכת השמן הולכת וגדלה עד שהגיע ל- 1 ליטר ל-1000 ק"מ -כלומר קיימת תקלה

כיצד ניתן לדעת האם מקור הצריכה הוא ברינגים ואו גומיות שסתומים , ומהי עלות משוערת לתיקון ,האם ידוע לכם על מוסך אמין

ממתין לסיוע

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

טוב שלא החלפת מיכל פחם במוסכי החברה ,המחיר מופקע .

אצלנו אתה יכול לקבל מיכל מקורי ב 1250 כולל מעמ ,אם בכלל התקלה תחזור.

ברכב שלך עם המנוע מדגם CDA צריכת השמן נגרמת בגלל טבעות הבוכנה (הרינגים)

ולא מגומיות השסתומים .

לצורך תיקון הבעיה יהיה עליך לבצע שיפוץ כללי למנוע שיכלול החלפת בוכנות או טבעות בוכנה

ומנגנון תיזמון מושלם .

טיפול כזה אצלנו במוסך עולה כ 13000 שח כולל מעמ והוא נמשך כ 4 ימים .

ניתן לקבל רכב חליפי לכל התקופה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון,

אני לא מבין הרבה במנועי VAG, למה לוקח 4 יום להחליף בוכנות/טבעות+תיזמון?

יצאה לי להתעסק אם כמה רכבים יפניים (במיוחד בהונדה) פירוק ראש מנוע, אגן שמן, בוכנות וכמובן התיזמון הרכבה בחזרה לקח חצי יום - עד יום.

• תוכן חדש...