Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם מתעלמים מבעיה בסיסית: הרכב מחוץ לאחריות.

צ'מפיון אינם חייבים לו דבר. ההצעה שקיבל, עם כל הצער שבדבר, היא אפילו יותר ממה שמגיע לו מבחינה חוקית וחוזית.

חוזר על המלצתי לבדוק הצעות נוספות ולשקול את הצעדים הבאים.

מדוע ברכב שסה"כ 4 שנים על הכביש צריכה לקרות תקלה שכזו? אלה פלאי הטכנולוגיה של הרכבים החדשים? אתה לא חושב שמדובר פה בכשל בייצור? כי אני דיי בטוח שכן וחברה כזו גדולה שהיא בעצם אימפריה שמכבדת את עצמה צריכה לקחת את האחריות על כשל שכזה במידה והרכב טופל כהלכה ואני מקווה שכן מאיך שאני מבין מפותח השירשור. במקום זה מודדים לאנשים עם סטופר מתי פגה האחריות?! בושה וחרפה!

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שכחתם שעל הדרך ברכב גם הוחלף מחשב של הגיר ומשאבת מים עקב דליפה. איזה אמינות יש לרכבים האלה?

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
סיפור מוזר מאד, מנוע מושבת ברכב כזה חדש?

בכל מקרה - אני במצב שלך הייתי לוקח את ההצעה שקיבלת מסקודה.

למה לא של רון שזולה יותר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כי ההצעה של צ'מפיון (בהנחה שהיא זהה לכל מה שרון הציע),זולה יותר.

צ'מפיון אחרי 40% הנחה - 11,100 ש"ח.

רון - 13,000 ש"ח.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

יוליאן, ההצעה של צ'מפיון זולה יותר לאור ההשתתפותם ב-40%.

פות"ש,

בשנים הראשונות של מנוע 1.8TSI הייתה בעיה ידועה של צריכת שמן מוגזמת כתוצאה משחיקה של הרינגים (אשר לא היו מתאימים ללחצים של המנוע ככל הנראה). יש על כך מידע רב ברשת (אתרים מחו"ל). באיזו נקודת זמן (כמדומני ייצור החל מ-2011/2 - ייתכן שהרכב שלך יוצר ב-2010 למרות שעלה על הכביש מאוחר יותר, ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקה של מספר ה-VIN של הרכב שלך), היצרן החליף את הרינגים לסוג עמיד יותר והבעיה נפתרה.

הוכחה של הבעיה קיימת רק אצל היצרן, וייתכן שדלפו לרשת קבצי TSB/TPI (קבצי Technical Service Bulletin / Technical Product Information) אשר יכללו מספרי מנוע פגומים, ואז יש לך מידע רב ערך שיכול לעזור לך לקבל שיפוץ ע"ח היצרן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

שאלה של תם - לדברי פותח השרשור הבעייה שבא הוא נתקל אינה כה חמורה ומתמצית ב תיאור - "

לאחרונה עלייה משמעותית בתצרוכת השמן". אין הוא מספר על תקלה משביתת רכב כמו מנוע תפוס, נורת שמן דולקת, רעשים מחשידים או סחיבה ירודה. אין הוא מציין בפירוש ובמדויק כמה שמן המנוע צורך , אולם ייתכן שהצעת המוסך לשיפוץ מנוע אינה מחוייבת המציאות.

למוסכים יש נטייה מובנית לרוץ ולהמליץ על תיקון גרנדיוזי להשבת מצב הרכב לתקינות מיטבית.

נניח שהרכב צורך קילו שמן כל 2000 ק"מ. לכאורה מצב קשה. עדיין בעלות של 150 ש"ח - גלון איכותי של שמן מתאים - ניתן לנסוע כ - 8000 ק"מ !

בנסיעה שנתית ממוצעת של 16,000 ק"מ יהיה על הבעלים להשקיע כ - 300 ש"ח על שמן + טרחת הבדיקה והמילוי. הבדל עלויות למול שיפוץ בתחום של עשרת אלפי שקלים ומעלה !

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
פורסם

אני מנחש וכמעט בטוח שמדובר במנוע 1.8. בעיה ידועה במנועים האלה. הלכו מספר מנועים. הבעיה נובעת מפגם בייצור של בוכנות (אגב משנת 2012 יצרן החליף לרוויזיה חדשה ובוכנות שהיו עד אז ירדו מיצור והוחרמו ממלאי חלפים בשל הכשל). במהלך חיים מנוע אוכל שמן בקטנה, מה שמוגדר תקין מבחינת יצרן אך לקראת 100K זה מחמיר עד לצריכה של קילו לכל 1000 עד 500 ק"מ. בשל כך שהבעיה מתחילה סביב 90 - 100 אלף ביותר ויותר מכוניות מתחילות לצוץ בעיות מסוג זה. אני עצמי עם לאון 1.8 2011 וגם נמצא בקבוצת סיכון. בגלל כמות הרכבים שנמכרה עם מנוע זה בדיוק בימים אלה מתחילים הגיע לקילומטראז' הבעייתי זה יהפוך לכדור שלג שיתפצץ לצמפיון בפנים. בעיה מוכרת ליצרן גם בחו"ל ובהרבה מקרם מתקנים הכל או שלקוח משלם עבודה בלבד כאשר בשל הקילמטראז' זה לרוב מעבר לתקופת האחריות. גם עובדה שטיפלת כל הזמן בצ'מפיון עשויה לסייע. לא לוותר להם, הם מודעים לבעיה.

פורסם
אני מנחש וכמעט בטוח שמדובר במנוע 1.8. בעיה ידועה במנועים האלה. הלכו מספר מנועים. הבעיה נובעת מפגם בייצור של בוכנות (אגב משנת 2012 יצרן החליף לרוויזיה חדשה ובוכנות שהיו עד אז ירדו מיצור והוחרמו ממלאי חלפים בשל הכשל). במהלך חיים מנוע אוכל שמן בקטנה, מה שמוגדר תקין מבחינת יצרן אך לקראת 100K זה מחמיר עד לצריכה של קילו לכל 1000 עד 500 ק"מ. בשל כך שהבעיה מתחילה סביב 90 - 100 אלף ביותר ויותר מכוניות מתחילות לצוץ בעיות מסוג זה. אני עצמי עם לאון 1.8 2011 וגם נמצא בקבוצת סיכון. בגלל כמות הרכבים שנמכרה עם מנוע זה בדיוק בימים אלה מתחילים הגיע לקילומטראז' הבעייתי זה יהפוך לכדור שלג שיתפצץ לצמפיון בפנים. בעיה מוכרת ליצרן גם בחו"ל ובהרבה מקרם מתקנים הכל או שלקוח משלם עבודה בלבד כאשר בשל הקילמטראז' זה לרוב מעבר לתקופת האחריות. גם עובדה שטיפלת כל הזמן בצ'מפיון עשויה לסייע. לא לוותר להם, הם מודעים לבעיה.
מסכים לחלוטין עם תגובת קודמי. בבעלותי היתה סקודה אוקטביה 1.8 טי.אס.אי. שיוצרה בשנת 2009 אבל עלתה על הכביש בחודש ינואר 2010. מעת לעת נדלקה נורית שמן מנוע והסתבר שישנם חוסרים וכי המנוע אוכל שמן. נכנסתי מספר פעמים למוסך המרכזי, הם מילאו לי שמן, וכדי להרגיע אותי הראו לי נוהל מסודר של חב' פולקסווגן העולמית שבמנוע 1.8 טי.אס.איי צפויה אכילת שמן וכי זה נורמלי ובסדר.עוד הם המליצו לי להחזיק מיכל שמן בתא המטען על מנת שאוכל למלא בעצמי מעת לעת.כעת, משמסתבר כי בסדרת המנועים האלו באותן השנים היה איזשהו כשל ברינגים וכו'- חב' צ'מפיון צריכה לקחת לדעתי את מלוא האחריות. הם מכרו ושיווקו מוצר פגום ללקוחות, ועל כן מן הראוי שחב' פולקסווגן העולמית תשפה את הלקוחות שנפגעו ותכסה את מלוא הנזק, בפרט כאשר מדובר ברכבים שטופלו במשך כל השנים במוסך מורשה, בהתאם לספר.מציע לך לא לוותר להם. הם צריכים לשאת באחריות.בהצלחה, וכמובן אשמח אם תדווח על ההתפתחויות.
פורסם (נערך)

אני רוצה להודות לכולם על התגובות. קיבלתי מהן הרבה מידע.

לאור מספר תגובות רציתי להוסיף שהרכב יד1 נרכש על ידי מסקודה. מנוע 1.8 TSI.

כאשר אמרתי עלייה בצריכת שמן ....הגעתי למצב של קילו שמן כל 300 ק"מ (נורית השמן הכתומה נידלקת). זו הפעם הראשונה שבבעלותי רכב שצורך שמן למחייתו. בעבר נאמר לי במוסך שזה המצב הרגיל במנועים אלו ( כנראה מרחו אותי). אולם עם התגברות הבעיה ביקשתי שיבדקו. בדקו קומפרסיה וחזרו אלי עם נושא שיפוץ המנוע. המכונית יוצרה ב2010 שכן עלתה על הכביש ב1/2011. אין לי ספק שיש בעיה מהותית עם המנוע הספציפי הזה. נסעתי ברנו, יונדאי, הונדה , טויוטה ולא היה מצב שהרכב צרך שמן כדבר מובן מאליו.

תקלות קורות אבל לדעתי הטעות של סקודה- פולקסווגן-צ'מפיון, שהם לא לוקחים אחריות. הם יאבדו אותי כלקוח ויחד איתי עוד הרבה אחרים....

עריכה אחרונה על ידי eerez1
פורסם

אני הייתי בוחר ברון למרות ההבדל במחיר.

בעצמך אמרת שהם מרחו אותך עם עניין שריפת השמן, מי מבטיח שזה לא יקרה שוב?

בנוסף בעניין העבודה עצמה אין עוררין שרון יותר מקצועי.

פורסם

גם אני עזבתי את מוסכי צ'מפיון למרות שבסך הכל קיבלתי שירות טוב רוב הזמן.

הסיבה שלי היא יותר פילוסופית: אני מאמין שרק פעולה נחרצת מצידנו הצרכנים תכופף את המונופול* הארור של יבואני הרכב ותביא לירידת מחירים. אחת הדרכים לעשות זאת היא להשתדל ולבצע את כל הטיפולים לרכב במוסכים שאינם מורשי יבואן, כמובן בכפוף לכך שהרמה המקצועית גבוהה ושהמחיר הגיוני.

(*) יותר נכון אוליגופול אבל לא נתקטנן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
גם אני עזבתי את מוסכי צ'מפיון למרות שבסך הכל קיבלתי שירות טוב רוב הזמן.

הסיבה שלי היא יותר פילוסופית: אני מאמין שרק פעולה נחרצת מצידנו הצרכנים תכופף את המונופול* הארור של יבואני הרכב ותביא לירידת מחירים. אחת הדרכים לעשות זאת היא להשתדל ולבצע את כל הטיפולים לרכב במוסכים שאינם מורשי יבואן, כמובן בכפוף לכך שהרמה המקצועית גבוהה ושהמחיר הגיוני.

(*) יותר נכון אוליגופול אבל לא נתקטנן.

עצוב לי לכתוב את זה אבל אין סיכוי לכופף את המונופול של יבואני הרכב. המונופול לא נוצר מעצמו בוואקום, המונופול של יבואני הרכב נשמר על ידי השלטון בישראל כבר הרבה שנים בצורה של מגבלות, חוקים, תקנות, מכסים, ומיסים למינהם. נסיונות לפתוח יבוא מקביל מוכשלים בצורה עקבית על ידי הממשלה תוך כדי הבאתם למצב של חוסר כדאיות כלכלי, וחוסר כדאיות בירוקרטי.

פורסם

גם המונופול הסלולרי היה נראה בלתי מנוצח. רפורמה רדפה רפורמה ועם השנים המונופול איבד מכוחו עד שהתפרק.

אני אופטימי :-)

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...