Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיוויוק 2001 או פיג'ו 307

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרה בבחירה בין שלוש אפשרויות:

הונדה סיוויק 2001: יד ראשונה. 170,000 ק"מ. שמורה. מטופלת. נסיעה חלקה וטובה מאוד. מחיר 13,000 ש"ח.

פיג'ו 307 2003: 1.6 XR: יד ראשונה. 155,000 ק"מ. שמורה. מטופלת. אפשרות לקבל ספר טיפולים. הוחלף גיר לפני כ- 3 שנים (מניח באזור 100,000 ק"מ). נסיעה חלקה וטובה מאוד. מחיר 14,000 ש"ח.

פיג'ו 307 2006 1.6 XR: יד ראשונה. 58,000 ק"מ. שמורה. מטופלת. אפשרות לקבל ספר טיפולים. הוחלף ראש מנוע והוחלף גיר. נסיעה חלקה וטובה מאוד. 19,000 ש"ח.

השימוש שלי ברכב: בעיקר לנסיעות בין עירוניות. פעם- פעמיים בשבוע.

לפי מה שהספקתי לשמוע ולקרוא מחוות דעת של בעלים קודמים של הרכבים האלה: הונדה ישנה יותר, אך אמינה וזולה יותר לאחזקה. מצד שני, שתי הפיג'ו חדישות יותר, אך האמינות שלהן קטנה בהרבה.

דעתכם חברים?

פורסם

אמינות בשנתונים האלו תלויה בעיקר באופן הטיפולים שהרכב קיבל ואיך נהגו עליהם.

ההונדה לא בהכרח זולה יותר לאחזקה, מחברים וקרובי משפחה שמחזיקים הונדות - הטיפולים בכלל לא זולים.

לגביי הרכבים שהעלת כאן:

הסיביק - 170 אלף ק"מ זה לא מעט, אבל זה שוב תלוי באופי תחזוקת הרכב. יש סיכוי ששיפוץ או החלפת הגיר תהיה במשמרת שלך.

307 2003 - הנתונים בסדר, יש היסטוריית טיפולים מסודרת לפי מה שכתבת וגם הוחלף גיר.

307 2006 - חשוד משהו. הרכב בקושי נסע, ובכל זה עבר ראש מנוע והחלפת גיר, הייתי מתרחק. חשוד מאוד בעיניי.

תמורת הגדלת תקציב קטנה תוכל לקבל מגאן משנתון 2008. האמינות שלה כבר השתפרה מהותית ב2008, הבטיחות מצוינת (5/5 כוכבים במבחני הריסוק), רכב נוח ומניסיון שלי עם רנו גם במורשה האחזקה לא יקרה.

קח בחשבון שגם ברנו וגם בפז'ו יש גיר אוטומטי בעייתי שנקרא DP0/AL4. הוא לא נחשב אמין במיוחד.

אגב, מדוע אתה לא שוקל רכב עם גיר ידני? אם השימוש היא בנסיעות בינעירוניות בעיקר, סביר להניח שרוב הזמן תהיה על הילוך שיוט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דווקא הפיג'ו מהשנה המתקדמת ביותר נשמעת האופציה הטובה ביותר.

לא הייתי נבהל מהחלפת אטם ראש מנוע מסיבה פשוטה- גם אצל דודתי ברכב זהה משנת 2002 בק"מ של 62,000 זה קרה- התחילה נזילה מאטם הראש ואז כבר אין ברירה,אלא לפרק להחליף את האטם הבעייתי ועל הדרך לשלוח לחרט,שיבדוק את הראש (הרכב אצלה לא התחמם ולא היה נזק נוסף מלבד האטם).

לגבי הגיר,זו חולשה ידועה של הרכב ואם הוא תוקן ומתפקד עכשיו כמו שצריך,אתה מקבל מקסימום רכב במינימום מחיר.

כדאי להיכנס למוסך שמתמחה בפיכ'ו ולעשות בדיקה בעזרת מכשיר אבחון לגבי מצב הרכב עוד לפני מכון בדיקה כדי שתדע היכן אתה עומד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עדיף רכב חדש יותר (מודל 2006) עם נסועה נמוכה. הבדל של חמש שנים הוא משמעותי, לא משנה כמה הרכב השני לכאורה יותר אמין.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה חברים.

השימוש הוא בעיקר בין עירוני, אך למרות זאת אני מעדיף גיר אוטומטי. אני נוסע כבר הרבה שנים על גיר רגיל, והגיע הזמן להשתחרר מהקלאצ'...

מייעוץ עם מוסך מורשה של פיג'ו, נמסר לי כי אם ההונדה שמורה, אז היא עדיפה לאור האמינות שלה (למרות שחוויית הנסיעה בפיג'ו עדיפה יותר).

אני בכל אופן, מעדיף אמינות על פני נוחות.

חברים שהתנסו בעבר בפיג'ו 307 מה דעתכם? הבנתי שהגיר שופץ ולא הוחלף (טופל במוסך בראל פ"ת). האם יש לזה השלכות (הבנתי ששיפוץ עדיף)? האם הבעיות של ראש המנוע מוכרות לכם?

בעלי הונדה סיוויק (2001-2003), האם אתם יודעים להעריך אורך חיי גיר של סיוויק 2001 170,000 ק"מ?

תודה

פורסם

תיקח 307 עם מנוע 2.0,תוודא שהרכב טופל את כל הטיפולים לפי הספר,ואתה תהנה מרכב נהדר,אמין,חזק.

אני מדבר מתוך נסיון עם 13 שנים עם רכב כזה{שעדיין בבעלותי}.

את הסיפורים של הונדה לא מתקלקל ופיגו חרא תשאיר למספרי הסיפורים,זה באמת סיפורים.

פורסם
תיקח 307 עם מנוע 2.0,תוודא שהרכב טופל את כל הטיפולים לפי הספר,ואתה תהנה מרכב נהדר,אמין,חזק.

אני מדבר מתוך נסיון עם 13 שנים עם רכב כזה{שעדיין בבעלותי}.

את הסיפורים של הונדה לא מתקלקל ופיגו חרא תשאיר למספרי הסיפורים,זה באמת סיפורים.

מסכים עם כל מילה, ומנסיון הטיפולים בהונדה יקרים יותר.

פורסם

סבבה.

אבל מה דעתכם על ה- 307 הרגילה (1.6)?

אין לי שום דבר נגד צרפתיות, אני נהגתי 10 שנים על צרפתיות (205 ו- 206- שתיהן עם גיר רגיל).. בניגוד לכל הדעות הקדומות, אני דווקא קיבלתי מכל אחת מהן אחלה שירות שבעולם (ואני לא מדבר על רכבים חדשים, אלא על רכבים שכבר היו 10 שנים על הכביש כשרכשתי אותם).

אבל מבדיקה ברשת ועם אנשים שאני מכיר (חוות דעת של משתמשים ברכב הזה. גם כאן בפורומים השונים), ומשיחות עם אנשים בעלי 307, יש לדגם הזה (1.6 XR) הדגם הזה לא כ"כ מוצלח ויש לו בעיית אמינות, כמו לדוג' בגיר (כמו בזה שאני בודק, לו כבר החליפו גיר לפני שהגיע ל- 60,000 ק"מ...).

האם בהנחה שהגיר שופץ במוסך טוב (מוסך בראל פתח תקווה), ובנסיעה ושימוש רגילים (מאמין שאסע כ- 250 ק"מ בשבוע) עדיין יש סכנה שהגיר ישבוק חיים בקרוב?

ושוב, רוצה להדגיש, שמדובר ברכב שנת 06, יד ראשונה, שמטופל בטיפולים קבועים ומסודרים, במוסך טוב ושלא הגיע עדיין ל- 60,000 ק"מ, במחיר שנע בין 17-20 אלף ש"ח. האם לדעתכם מדובר בעסקה טובה, והאם היא עדיפה על ההונדה (יד ראשונה, 2001, 170,000 ק"מ, מטופלת ושמורה- 13,000 ש"ח)?

פורסם (נערך)

אני הייתי בוחר ב2000,זה עולם אחר,לאחי יש 406 עם אותו המנוע,300K והמנוע עובד בלי שום בעיה,מנוע פיגו RFN זה סוס עבודה.

מכיוון שמדובר פה ברכב עם קילומטראז נמוך,על פניו זה נראה כמו עסקה טובה,תבדוק את ההיסטוריה של הרכב,זה יתן לך איזשהו מדד לגבי הרכב.

במודלים האלה של ההונדה 2001-2005 יש רגישות בגירים,תבדוק אם החליפו שמן בזמן,ואם לא נגעו בגיר,יש סיכוי די טוב שזה יפול עליך.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
  • תוכן חדש...