Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתם זוג שבקושי סוגר את החודש וגם עם הרכב הקיים אתם בקושי מסתדרים ופתאום יש לו חשק לרכב מגניב...בשום פנים ואופן לא לקנות רכב כזה!

אם יש לכם אפשרות לעוד כמה מאות שקלים בחודש ואת אוהבת את בעלך והוא יהיה מבסוט עד הגג עם רכב כזה...לכי על זה בכיף :)

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

:oops: ?So, did she say yes

סינטיה, שמעת פה 16 דעות. השמיעי קול :)

רכישה של רכב היא לא דבר כלכלי. למעשה, זה הדבר ההפוך מכלכלי.

רכב זה רק הוצאות, וכשאתה רק מוציא כסף על משהו, קצת קשה להגדיר אותו ככלכלי. על אחת כמה וכמה כשמדובר על רכב כזה.

אבל, כמו חלק מהמגיבים, גם אני נוטה לומר לך להסכים.

אם בעלך שואף לכזה רכב, כנראה שהוא חובב הגה. לכן, הכיף שהוא יקבל כתמורה יהיה שווה את זה.

אבל! הכל שאלה של מה אתם יכולים להרשות לעצמכם.

אם מצבכם בסדר, אם אתם יכולים לעמוד בהוצאות חודשיות נוספות של מאות שקלים (הערכה גסה), אם הדבר לא יבוא על חשבון דברים אקוטיים אחרים.

בהנחה וכן, לכו על זה.

בהנחה ולא, תתרחקו כמה שיותר מהר, ותשאירו את זה כמשהו לשאוף אליו בימים טובים יותר :)

פורסם

תודה לכולם, אנחנו במצב כלכלי בסדר אין מצוקה ולכן שוקלים את האופציה... וברור שאני רוצה את החיוך הדבילי על הפנים של בעלי השאלה היא בסופו של דבר בתכלס תוכלו לומר לי מה בממוצע תהיה ההוצאה החודשית שלנו על דלק ביטוח תחזוקה...? אני מנסה לעשות שיקול יבש ולא ריגשי

טפו טפו מגשימים חלומות כל הזמן:)

פורסם

קשה לתת הערכה מכוון שזה תלוי ישירות במצבו של הרכב.

כדאי לקחת בחשבון, שהשנה הראשון לא תיהיה קלה.

להערכתי - רכב מצב סביר, ללא התחשבות בדלק - טיפול + תיקון אחד בינוני פעם בשנה, סדר גודל כמה מאות שקלים כל חודש.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

הערה חשובה שאולי כדאי להגיד , ישנם 2 סוגים של אימפרזה טורבו, אחת WRX הדגם הזול יותר (מבחינת מכלולים טכניים) ודגם ה STI היקר יותר והמפואר כביכול.

אם באלך מחפש את ה STI , קודם כל הרכישה הראשונית תיהיה מאוד יקרה יחסית לרכב בעל מעל ל 10 שנים , אילו זאת ה WRX (הכל סטנררטי כמובן) יהיה הבדל של בין 10 ל 20 אלף שקל בהערכה גסה מאוד..

מתוך מה שרואים באינטרנט והיכרות עם סטונדט עצמאי שמחזיק ב WRX , הוא דואג לה יפה מאוד , לא מתקשה באחזקה או בדלק (יחד עם כל ההוצאות) וסה''כ נהנה ממנה מאוד. כמובן שהוא לא ילד בן 18 שרק מחפש לעשות רעש ופיצוצים לכן הרבה פעמים יוצאת לו צריכה דלק של 1/7 ויותר (1/8 בין עירוני וכו')..

אתם כשמפחה שעובדת ובעלת פרנסה קבועה משער שלא יהיה לכם כבד כמו לילד בין 20 - 25 להחזיק רכב שכזה לבד. כמו כן, אם תרכשו רכב שכזה, אי אפשר שלא להנות ממנו :)

פורסם

לפי דעתי זה כיף גדול הרכב הזה בתצורה הזאת אך מנגד מדובר בהוצאות מטורפות והזויות. ויש את עניין הגניבות והמשטרה המטרידה.

מנגד שוב... כיף גדול.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

וואו הפחדתם אותה ממש איזו הגזמה עם התגובות! ״מנוע מייבוא זה 30,000״ ״כל ההוצאות כפולות!״ חבר׳ה, רכב כזה כמו כל רכב אחר מוגדש או לא יהיו לו הוצאות כאלו ואחרות ואין מה לעשות כי כל רכב כזה.

כמה יהיו הוצאות הדלק? תלוי באופן הנהיגה של בעלך, אבל כמו שאמרו לך הוא לא חסכוני במיוחד.

כמה יעלה הביטוח? תתקשרי לסוכנות הביטוח שלכם או שתוכלי לחפש ברשת על מנת שתוכלי לקבל הערכת מצב.

ולגבי תחזוקה? בתור בעל רכב מוגדש ההוצאות לא היסטריות אבל לא משהו שאי אפשר להסתדר איתו. ומנוע לרוב לא הולך בקלות כל כך, אלא אם כן לא טופל כמו שצריך.

אלה התשובות שאני קיבלתי כששקלתי לקנות רכב מוגדש והן אלו שעזרו לי לקבל החלטה. בהצלחה!

פורסם

תסלחי לי, אם את שואלת כמה זה עולה אז זהו סימן כי זה עומד להיות יקר מדי. רכב ספורט מתקדם לזמנו, בן 13 ואלוהים יודע כיצד הוא תוחזק בעבר הוא הימור. השאלה היא אם אתם יכולים ומוכנים לקחת אותו.

אני מכיר זאת מקרוב כי גם לי יש רכב יוקרתי, מתקדם לזמנו ומיושן (בעצם 3 כאלה, ראי סמלון). ראשית רכב שהוא "יותר" נותן יותר אך גם עולה יותר בכל הדברים. צמיגים, בלמים, דלק וכו'. שנית, כשהכל טוב אז כל דבש אבל שלא אז... האם אתם מוכנים נפשית לשלם אלפי שקלים לתיקון תקלה כתוצאה מבלאי טבעי וגיל?

על הרכב שלי אני משלם קרוב ל 1000 ש"ח כל שנה לתיקון תקלות הנגרמות מבלאי טבעי וגיל (לאורך 6 השנים האחרונות, 100K ק"מ) ומדובר על רכב אמין ביסודו, שמור בצורה פדאנטית ושאני נוסע עליו רגוע (רוב הזמן לפחות). התקלות בגילאים כאלה הן מהסוג הלא נפוץ והיקר לתיקון (משאבת הגה, מתלים, תה"ל וכו') כך שרצוי שתבדקו אם תוכלו לעמוד בהן.

בכל מקרה, בהצלחה.

ד"א, לא אמרת מהו תקציב הרכישה והתחזוקה המתוכנן.

פורסם
וואו הפחדתם אותה ממש איזו הגזמה עם התגובות! ״מנוע מייבוא זה 30,000״ ״כל ההוצאות כפולות!״ חבר׳ה, רכב כזה כמו כל רכב אחר מוגדש או לא יהיו לו הוצאות כאלו ואחרות ואין מה לעשות כי כל רכב כזה.

לכתוב שכל הרכבים המוגדשים אותו הדבר, זה שטויות.

זה שיש מגדש לא הופך את כל רכבי הטורבו לדומים.

ולכתוב שטויות בפורום ייעוץ זה חמוּר.

מדובר כאן ברכב ספורטיבי, ישן ומיושן, שככל הנראה ננהג חזק במהלך השנים. אם הוא זול, זו נבלה, ואם מדובר ברכב מתוחזק במצב מעולה, מחירו לא קשור למחירון.

בנוסף, הנעת AWD מוסיפה את שלה, גם לצריכת הדלק וגם לבעיות תחזוקה ועלויות אפשרויות.

ובכל זאת אתה קובע:

כמה יהיו הוצאות הדלק? תלוי באופן הנהיגה של בעלך, אבל כמו שאמרו לך הוא לא חסכוני במיוחד.

באמת הוספת כאן פרטים חשובים שסותרים את מה שנכתב קודם...

הוצאות הדלק תהיינה לא פחות מ-8 ק"מ לליטר. רכב מיושן, מוגדש, AWD... זה מה שיהיה. במקרה הטוב.

ולגבי תחזוקה? בתור בעל רכב מוגדש ההוצאות לא היסטריות אבל לא משהו שאי אפשר להסתדר איתו. ומנוע לרוב לא הולך בקלות כל כך, אלא אם כן לא טופל כמו שצריך.

יש לך אימפרזה?

אחת בת 12 שנה?

לא?!

אז איך אתה יודע?!

איך יש לך מושג מה ההוצאות?

איך אתה יודע "שאפשר להסתדר"?

יש לך מושג מה התקציב של פותחת השרשור לאחזקת רכב?

השורה התחתונה מאוד ברורה והתשובה לשאלה היא: לא.

לא, אחזקה של אימפרזה טורבו בת 12 לא דומה לאחזקה של אימפרזה רגילה, ובנוסף פוטנציאל העלויות פה גדול מאוד.

מדובר ברכב שאיננו מתאים יותר לנהיגה יומיומית.

זהו רכב מורכב מכאנית (יחסית) וישן, שמתאים כפרוייקט למשוגעים לדבר.

תשובות טובות יותר, אך גם משוחדות, תוכלי לקבל בפורום "אסתי".

הפורום הזה מת.

אין בו יותר תנועה, רק מידע ארכיוני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לקחת את כל מה שרשמתי לכיוון אחר לגמרי, ויש גם צורה לכתוב את הדברים.

כתבתי שלכל רכב בין הוא מוגדש או לא יש הוצאות כאלו ואחרות, אין מה לעשות.

ועכשיו, תראה לכולנו בבקשה איפה בדיוק כתבתי שכל הרכבים המוגדשים "אותו דבר"?

הייתי שמח להמשיך ולפרט אבל חלקנו צריכים לעבוד מחר.

עריכה אחרונה על ידי MeTaLhAmMeR
פורסם

הקשר בין הרכב שלך (GTI 2010?) לבין סובארו בת 12 הוא ברמת "לשניהם יש ארבעה גלגלים".

שומדבר מהניסיון שלך עם הרכב שלך לא רלוונטיי (כולל צריכת הדלק), אבל אתה כתבת הודעה נחרצת בה קבעת שהכותבים בשרשור הזה "הפחידו" את פותחת השרשור לשווא, ולא כך הוא!

הנה היכן שהשוות בין הרכבים:

ולגבי תחזוקה? בתור בעל רכב מוגדש ההוצאות לא היסטריות

ואם זה לא לגזור גזירה שווה בין הרכב שלך לסובארו... אני לא יודע מה כן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...