Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגנה עצמית. מה הכי מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הגנה עצמית, קח ספריי פלפל.

עדכנתי את ההודעה הקודמת ובהחלט מדובר בהגנה עצמית, אך בעיקר נגד מחבלים. גז פילפל עוזר לי נגד מישהו עם נשק קר בלבד וגם לא בטוח. זה יותר טוב מכלום ובהחלט יתכן שאסתפק בזה, עדיין לא החלטתי. אני גם מתכוון ללמוד אומנות לחימה מסוימת בעתיד הקרוב, רק צריך להחלים מפציעה בשריר כתף ואתחיל. להפוך את הגוף לנשק זה הפתרון המושלם, אבל זה יקח המון זמן.

פורסם
ראיתי שיש ספריי פלפל בצורת אקדח, כך שיש גם את אפקט האיום של אקדח ואם הוא לא עובד, עדיין זה לא סתם חתיכת פלסטיק, אלא ניתן לירות למרחק 2-3 מטר גז פלפל. זו אופציה חוקית ומועדפת לדעתכם? אם אני מגן על עצמי עם גז פלפל המשטרה לא תרדוף אותי כמו במקרה של אקדח כפי שKEYSER מתאר?

COMMANDER

מדבר על כל הסוגים של פח"ע. גם פיגוע דריסה אפשר לעצור, הם לא משתמשים ברכבים ממוגני ירי למטרה הזאת. ואם תראה רצועת נפץ בזמן, גם את זה ניתן לעצור. לגבי רמת האימון, אל דאגה, אני לא אהיה ברמה נמוכה כמו שאתה מתאר ואם אחליט ללכת על אקדח, אלך על יריחו ארוך, שאני יודע מנסיון שמתאים לי כמו כפפה ליד.

שומאכר עבור כל הנפגעים עד כה בעיר הציניות שלך לא רלוונטית. זה יכול לקרות בכל רגע נתון לכל אחד בעיר הזאת.

זה לא רעיון חכם לנסות לאיים במשהו שנראה כמו אקדח. אם תצטרך לממש את האיום תמצא את עצמך במצב מאוד קשה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני לא מתכוון לאיים על אף אחד. כשכתבתי את זה דמיינתי בראש סיטואציה שמחבל רץ לכיווני עם גרזן או סכין. במצב כזה משהו בצורת אקדח יכול לעצור אותו לא? אם אני לבד אין לי בעיה פשוט לברוח, אבל עם אישה וילדה זה יהיה קצת מסובך.

פורסם

במקרה הזה יש מחקרים שמוכיחים שהזמן שלוקח משליפת האקדח ועד ביצוע ירי, אדם עם סכין במרחק 25-30 ישיג אותך וידקור אותך, במרבית האחוזים. יש סכין או גרזן, תפוס את הרגליים ותברח, שים את הילד על הידיים ותתחילו לרוץ אתה ואשתך.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ארקו,

משפט שחזרו עליו פעם אחר פעם באימוני הירי באקדח שעברתי:

״אקדח שנשלף-חובה שיידרך״.

פירוש המשפט- אתה לא שולף אקדח כי אתה רוצה להפחיד, אתה שולף אקדח כי אתה מתכוון לבצע ירי.

חקירות של הרבה מחבלים שנעצרו, חלקם לאחר ביצוע פיגוע וחלק לאחר שנכשלו בביצוע הפיגוע לימדו דבר חשוב- כולם המאפיינים העידו שבשניות טרם ביצוע הפיגוע ובמהלכו הם חוו דבר שנהוג לכנות ״מבט צינור״- הם היו כל כך ממוקדים במטרה שלהם שהם פשוט לא ראו דבר מלבדה בסביבה פרט למה שמשך את תשומת ליבם בתוך אותו צינור.

אדם שמנסה לברוח לרוב יחמוק מאותו ״צינור״, אדם שמכוון עליהם אקדח הופך מיידית למטרה שבתוך אותו צינור.

אתה לא רוצה להפוך למטרה של מחבל כשאתה חמוש באקדח שמתיז גז פלפל לטווח 2 מ׳, זה טווח שכבר מוגדר כטווח מגע ועם הריצה של המחבל אלייך גם אם תפגע בו עם הפלפל- אתה הולך לספוג חבטה ממה שיש לו ביד, בין אם זה צינור או סכין.

נקודה נוספת שלא התייחסו אליה, יש בעיה עם נוכחות של אזרחים חמושים בזירות ביטחוניות, זה גורם לבילבול של כוחות הבטחון, במקרה הטוב זה מסתיים עם קצת זיעה קרה, במקרים פחות טובים זה מסתיים במאבטח סמוי שרודף אחר מחבל באיזור אלנבי בתל אביב כשפתאום קופצים עליו 2 ימ״מניקים ומפרקים אותו עד שמבינים שהוא גם מהחבר׳ה הטובים (מאבטח שלי שעשה טעות בסיסית שכמעט הרגה אותו- שכח לשים את הכובע שמזהה אותו כעובד ביחידה).

מבין אותך שהמצב בירושלים כרגע באמת מפחיד ונפיץ אבל בוא אשאל אותך שאלה- כמה מהמחבלים בפיגועים האחרונים בירושלים נוטרלו על ידי אזרחים?

למיטב זכרוני- אף לא אחד מהם (אולי אני טועה).

איך אמא שלי אמרה לי כשהייתי ילד קטן והייתי נבוך כשסבתא שלי רצתה לתת לי כסף מתנה לאיזה חג:

״נותנים לך- תיקח, מרביצים לך- תברח״.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא ממש מהאחרונים, אבל פיגוע הטרקטור הראשון ברחוב יפו - חייל בחופשה לוקח נשק של מאבטח ויורה במפעיל השופל.

הפיגוע בישיבת מרכז הרב, אזרח שהיה חמוש בתוך הישיבה באקדח, ואקס מ"פ בצנחנים גם כן בחופשה.

מה גם שבשנים האחרונות פחות ופחות חיילים יוצאים עם נשק לביתם.

מה שקצת מצחיק אותי ביממה האחרונה זה שהמשרד לבטחון פנים הדוגל במדיניות צמצום כלי היריה הפרטיים, הוא אותו משרד שעכשיו פונה לגיוס מחזיקי נשק פרטי למשמר האזרחי. (אחרי שלפני כמה שנים בוטלה עילת מתנדב באק"מ כתבחין לכלי יריה פרטי)

פורסם

שומאכר עבור כל הנפגעים עד כה בעיר הציניות שלך לא רלוונטית. זה יכול לקרות בכל רגע נתון לכל אחד בעיר הזאת.

ARCO, לא התכוונתי להעליב או לפגוע בציבור שנפגע חלילה. אל תשכח שגם אני אזרח כאן. הציניות שלי היא עצובה מאוד, ומופנית לכך שאין פה ממשלה עם ביצים, זה הכל. זו אינתיפאדה ושלא יגידו לי שקר אחר. אנחנו ממש תלויים בעצמנו, אחרת מי יגן עליי אם איזה מחבל יחליט לתקוף אותי ברחוב? שוטר שבטעות יראה את זה?

ואין לי מושג מה אעשה באותו הרגע, כנראה שאנסה לברוח (כי רמבו אני עוד לא).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

עידן, תודה על התגובה, החכמתי. הבעיה שכל זה נכון למעט המקרה שאין לך לאן לברוח ואין נציגים של כוחות בטחון באיזור. מה הסבירות שזה יקרה? כנראה שלא גבוהה. אבל אם זה יקרה, תצטער שאין עליך משהו שיציל אותך.

מסקנות ביניים שלי מהשרשור הזה ששוקר יוצא מהתמונה סופית, יעילות גז הפלפל נגד מחבל שואפת לאפס כולל אם הוא בצורת אקדח.

נשארים שוב עם נשק חם, כאשר יש הרבה טיעונים הגיוניים נגדו (שאני מסכים עם רובם ומכאן ההתלבטות שלי, אחרת פשוט הייתי הולך על זה וזהו) אל מול אותו רגע קריטי שבו הוא יכול להציל חיים. בעניין הזה עדיין לא התקדמתי. הבעיה שאני גם חולה קצת, אז המוח לא מתפקד במאה אחוז. :)

לגבי השאלה שלך, עידן, יתכן והסיבה היא כי ירושלמים לא זכאים לשאת נשק חם. תחשוב שלמישהו בבית כנסת מהפיגוע האחרון היה נשק, אותו אחד היה יכול לצמצם את נזקי הפיגוע לכל הפחות.

שומאכר, אוקי, לא הבנתי אותך, סורי.

לברוח זה האופציה האופטימלית, כל עוד היא קיימת. אבל אני לא מבין את השימוש הרב במילה רמבו. אף אחד לא רמבו, אך עדיין כל אחד מקבל נשק חם אוטומטי בגיל 18! שמים אותך בחזית להגן על המדינה. פה לא אמרת "מה אני רמבו"? אז למה כשזה נוגע להגנה עצמית יש סוג של זילזול באפשרות להגן על עצמך מפני מפגע?

נ.ב. בעניין הביצים. :) פורסם שסגן ח"כ ערבי אמר "בצחוק" שאחרי המשחק בסכנין הם הולכים לשחוט יהודים. נראה שבאמת אין לאף אחד ביצים לשים אותו בתא מעצר, כולה הרחיקו אותו לשבוע. אם מישהו היה אומר כזה דבר על ערבים, כבר היו תולים אותו (שיהיה ברור שאני לא בעד אמירות או מעשים כאלה)... עצוב מה שקורה במדינה הזאת, דמוקרטיה שלא מגינה על עצמה.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם
במקרה הזה יש מחקרים שמוכיחים שהזמן שלוקח משליפת האקדח ועד ביצוע ירי, אדם עם סכין במרחק 25-30 ישיג אותך וידקור אותך, במרבית האחוזים. יש סכין או גרזן, תפוס את הרגליים ותברח, שים את הילד על הידיים ותתחילו לרוץ אתה ואשתך.

הגזמת קצת הרבה עם המרחק. 30 מטר ואני מספיק לירות בו גם אם הוא יוסיין בולט.

יש אמנות לחימה שנקראת ארניס. אמנות שנוסתה המון שנים כדי לפתח מיומנות, זריזות וקטלניות עם נשק קר, וגם שם אף אחד לא חושב שינצח אקדח ממרחק של 30 מטרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נכתב כבר לפני אך יש מקום להדגיש:

אין מקום לאדם לא מיומן להחזיק בנשק, הסיכויים שאדם זה יועיל לסביבה או לעצמו קטנים מאוד.

ההכשרה הניתנת לאוחזי נשק היא בדיחה, האימון השנתי הוא עוד יותר בדיחה. ירי של 50 כדורים, נטו על מנת להזכיר לאוחז הנשק היכן מכניסים מחסנית, היכן דורכים והיכן סוחטים הדק. שום דבר מעבר.

נזרק כאן באוויר "ירי תוך כדי תנועה", אשמח לדעת במסגרת איזו יחידה מתבצע ירי תוך כדי תנועה ואנשים מוכשרים להשתמש בטכניקה זו. (להוציא הסתערות בתו"ל הצה"לי, העקרון המנחה הוא מחסה ע"י אש ולא על מנת לפגוע)

ככלל אין ירי תוך כדי תנועה וירי שאינו דרך הכוונות, במיוחד לא בשטח אורבני בו כל כדור מפוספס עלול לפגוע בחפים מפשע.

ירי תוך כדי תנועה אינו אפקטיבי בכלל והשימושים שלו הם למצבים מסויימים בלבד.

ירי על מטרה סטטית לאחר תנועה בטווח בינוני, קשה מאוד ונדרשת מיומנות כדי לבצע בצורה אפקטיבית.

את המיומנויות והידע ניתן לרכוש בקורסי המאבטחים השונים מטעם גופים שונים כחלק מהכשרה של מאבטחים.

אני לא מכיר הכשרה דומה הניתנת לאזרחים שלא במסגרת גופים אלה (ההכשרה מתבצעת במתקנים של אותם גופים).

אקדח מספק תחושת ביטחון עצומה לאלו אשר לא מוכשרים מספיק.

לא בהתנשאות חלילה, אלא מדוגמאות מהסביבה.

שאלה לפות"ש,

היה והתחמשת בכלי נשק, ביצעת אימון ירי ראשון ומעתה אתה "יודע" לתפעל אקדח. דמיין לעצמך סיטואציה בה אתה נדרש להשתמש בידע ובכלי, ופתאום חס וחלילה מעצור בנשק או גמר תחמושת. מה הלאה?

השאלה נשאלת בהמשך הישיר להסבר של עידן82, ננעלת כמטרה ע"י מחבל חמוש באמצעי חם או קר והאמצעי החם שברשותך מושבת. מה הלאה?

אלו שאלות שצריכות להטריד אותך, חייבת להיות המשכיות ורצוי לתרגל את ההמשכיות הזו ולהריץ בראש סיטואציות.

פורסם (נערך)

אני התחלתי בתור נער בהאבקות רומית יוונית, הפסקתי... והמשכתי עם אגרוף קלאסי.

היתרון באגרוף קלאסי? מוריד את החשק לפרוק זעם,מכניס מעט יותר בטחון שדוחף בעיקר לרצון להגנה עצמית ולא לתקוף.

להתחיל להסתובב עם נשק - לא ממליץ, ביום שתעשה טעות בשיקול הדעת- תשלם עליה לשארית חייך.

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם (נערך)

היה והתחמשת בכלי נשק, ביצעת אימון ירי ראשון ומעתה אתה "יודע" לתפעל אקדח. דמיין לעצמך סיטואציה בה אתה נדרש להשתמש בידע ובכלי, ופתאום חס וחלילה מעצור בנשק או גמר תחמושת. מה הלאה?

מה הלאה? פשוט מאוד: :D

http://youtu.be/FzD01Hu1nPs?t=22m30s

אני אגב לחלוטין בעד שאזרחים ששירתו שירות צבאי מלא יוכלו להוציא רשיון לאקדח ללא בעיות. אלא מאי, שהממשלות כאן חוששות מאוד ממצב שבו האזרחים יכולים להתמרד (בשל דריסה מתמדת של המדינה). המצב הנוכחי מאוד נוח, כי במקסימום יש הפגנה שבועיים ואז עסקים כרגיל.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
עצמה.

תשמע, אני כותב שאני עוד לא רמבו כי לא יהיה לי איך להגן על עצמי מפני מחבל חמוש (לא מדבר על סכין, שפה המצב עוד כביכול בסדר, אלא נשק חם), להבדיל מימינו כחיילים שהיינו חמושים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מה הלאה? פשוט מאוד: :D

http://youtu.be/FzD01Hu1nPs?t=22m30s

אני אגב לחלוטין בעד שאזרחים ששירתו שירות צבאי מלא יוכלו להוציא רשיון לאקדח ללא בעיות. אלא מאי, שהממשלות כאן חוששות מאוד ממצב שבו האזרחים יכולים להתמרד (בשל דריסה מתמדת של המדינה). המצב הנוכחי מאוד נוח, כי במקסימום יש הפגנה שבועיים ואז עסקים כרגיל.

זה מה שתיארתי לעצמי פחות או יותר אחרי שראיתי את הסמיילי.

עקרונית אני מסכים אבל אז חזרנו לנק' ההתחלה שבה אזרחים וגם חיילים משוחררים אינם יודעים להשתמש בנשק הזה ובתוואי הלחימה האורבני (להוציא כמובן יחידות מסויימות, אני מדבר על הכלל ולא על היוצא מן הכלל).

האינטרס בהוצאת כלי נשק מהציבור, לדעתי, זה כדי למנוע מעבר של כלים לגורמים פליליים ופח"עיים.

סגירת חשבונות בסגנות חיסולים ע"י ירי וע"י רימוני רסס, כיום, משמשים רק לארגוני פשיעה.

תאר מצב שבו במקום/בנוסף לתופעת סכינאות במועדונים או בקטטות המוניות, יהיו גם אמצעים חמים.

בחברה בעלת חינוך ומנטליות אירופאית הנשק יכול להוות אמצעי לריסון, כאן הנשק יישמש כאמצעי ולא להגנה עצמית.

• תוכן חדש...