Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לרוב?

לא תדע לזהות,אבל צינור אוויר איכותי, אפילו חליפי סיני/טורקי יחזיק את ה3 שנים שלן.

אוקיי תודה. אתה מכיר מקומות מומלצים לחפש בהם את הצינור? ב2 חנויות שבכניסה לאזור התעשיה אין והם גם ככה ניסו לשדוד אותי במחיר על הנשם. אחד מהם רצה 250 שקל. :?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
תעלה דגם מדויק, שנה+דגם+קוד מנוע ומה בדיוק אתה צריך.

אבקש מאחד הספקים שלי לבדוק מחר.

אני צריך את הצינור אוויר שמחבר בין הפילטר אוויר לבין המצערת.

http://www.ebay.com/itm/Manicotto-Flessibile-per-Alimentazione-Fiat-1N-Punto-Bz-99-03-46774032-/191136456863?pt=Ricambi_automobili&hash=item2c809ee09f&vxp=mtr

אני לא בטוח שזה שפה מתאים לי לפי האיור אין שם עוד יציאה מול הנשם שיש אצלי.

הרכב שלי הוא פונטו ELX 2001 16v אוטומט.

ufjtyuzg2mzj.jpg

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
הצינור הראשון והשני זהים, שניהם מתאימים לרכב שלך.

בברכה שי.

הוזמן כבר תודה.

עכשיו חוזר על השאלה שלי - הפירוק וההרכבה של הנשם זה פשוט למשוך אותו מאיפה שהוא מחובר עכשיו ולדחוף למקום את החדש? אין שם איזה שיטות מיוחדות/קליפסים/משהו נכון?

ואם מישהו יודע מאיפה להשיג צינור אוויר במחיר הגיוני אשמח לדעת.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

מקווה שהזמנת המקורי.

אם תחליף הנשם על מנוע קר לגמרי הגומי פחות גמיש ויכול להיות שיהיה קשה להוציא הישן או להכניס החדש.

על מנוע חם סביר שתקבל כוויה.

אז אולי להניע לכמה דקות ואז להחליף או לחזור לאוטו שעה אחרי הכיבוי.

רצוי להצטייד בשני בנדים נירוסטה של 2.5 או 3 ס"מ - לא זוכר איזה בדיוק.

אתה צריך לנתק את צינור האוויר ליד פילטר האוויר לשם ההחלפה ולהזיז אותו טיפה ימינה שיהיה לך מקום לעבוד . בעזרת פלייר עם שפיץ ארוך אתה יכול להוציא את החיבור של הנשם אל המצערת מבלי לפרק את כל מכלול פילטר האוויר מעליו.

בין צינור האוויר הראשי לבין הנשם יש מחבר גומי פנימי עם סימונים A ו- B ותזכור את הכיווניות שלו - למרות שקשה לטעות בזה.

הנשם החדש קודם מחברים אל המצערת בעזרת אותו פלייר שפיץ, להכניס עד הסוף ואז מחברים אותו למנוע ולצינור האוויר. כדי שייכנס היטב מעל מכסה השסתומים במנוע תדפוק עליו בעדינות עם ידיות הפלסטיק של הפלייר.

מעל המחבר הקטן של הנשם יושב בנד נירוסטה - בתמונה ששמת - אם לא תצליח לסגור אותו תחליף אותו בבנד נירוסטה עם הברגה שקנית ותשים אחד גם משמאל לו. לא לסגור אותם חזק מדי אחרת תהרוס הצינורות.

תכל"ס עבודה של 10-15 דקות באיזי.

תשים גם בנד גדול על חיבור צינור האוויר לפילטר.

צינור אוויר - לא אמרו שיבדקו בשבילך במוסך בירושלים ? הם יירצו על זה 250-300 למשומש. לא ראיתי באיביי אחד כזה וגם ששולח לארץ. יש רק באיביי איטליה במחיר של 50 או 60 יורו ולא שולחים לארץ. כן זה המחיר למקורי חדש בחו"ל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה רבה. הוא כתב שזה מקורי באיביי אז מקווה שזה באמת מקורי.

אפשר לדעת למה חשוב בכלל הבנד על החיבור הצינור אוויר לפילטר?

בקשר למה שבדקו, כנראה שאף אחד לא מוצא.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אתה תתקל בבנד פיאט מצוי, שככל הנראה תתקל קצת בבעיות פתיחה שלו ואם תצליח לפתוח תתקשה מאוד לסגור אותו בלחץ.

אני ממליץ להחליף את כל הבנדים האלה בהברגה.

למה שמים בנדים? שמים בנדים כדי שהצינורות לא ישתחררו מן הסתם.

פורסם

אני מאמין שהוא בלי הבנדים כבר הרבה זמן ולא רואה סיבה שהוא יצא או יזוז משם.

בכל זאת אני אקנה בנדים, מישהו יודע מידות לנשם והצינור אוויר?

או איך נקרא הבנד באנגלית אולי אמצא משהו בפורומים בחו"ל.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

היצרן החליט לשים שם בנד אז בשביל כמה שקלים בודדים חבל להתעמק בזה למה לא לשים או שהעסק במקרה יתנתק והמנוע ימשוך אוויר חם או שמשהו ייכנס פנימה. חבל מאוד שהמוסכים המורשים מאבדים הבנדים המקוריים ומשחררים רכבים בלי בנדים חלופיים.

כל בנד נירוסטה עולה שקלים ספורים ואפשר למדוד עם סרגל את הקוטר של הצינור ולקחת בנד מתאים קצת גדול יותר - על כל בנד רשום הטווח של הצינורות שהוא סוגר. את צינור האוויר הגדול אפשר גם לסגור עם אזיקונים ולהיזהר לא לחתוך אותו בפתיחתם.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה אבצע את את זה. בנתיים מקווה שהנשם יגיע כמה שיותר מהר. לפי הערכת המוכר הוא אומר להגיע מתישהו בשבוע הבא.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תוכן חדש...