Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש המלצות על הלדרמן Rebar

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע,אבל הריבר קל וקטן יותר,בגלל זה אני כלכך "דלוק" עליו.

אני לא מאמין שאני אהיה משתמש כבד,וגם אם כן 90 אחוז מהזמן יהיו על הפלייר\קאטר.

הדרך חשיבה שלי עכשיו היא שאני הרבה יותר מהזמן אסחוב אותו סתם מאשר אשתמש בו,ותוסיף לזה שאין סיכוי שאני אכניס אותו לקייס על החגורה אלה תמיד אלך איתו סתם בכיס-זה בונוס הגודל והמשקל...

אני רק לא יודע עד כמה אמין הוא,עד כמה חזק הפלייר והקאטר והסכין וזה מה ש"מפחיד" אותי.

לפי מה שהבנתי מדפדוף בשרשורים ישנים הבנתי שברווז חיי את הנושא יום יום (ומוכר כאלה לא?) בגלל זה ממש מעניינת אותי התגובה שלו בנושא.

תודה על הייעוץ רן! אם לא אקבל ביקורת טובה על הריבר ממישהו עם ניסיון ארוך איתו כנראה שאקנה את הוייב.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משתמש ביום יום ב-supertool 300 . ה-rebar הוא "דגם מוקטן" של ה-ST300 . אין לי ניסיון ארוך טווח איתו אבל מכמה דקות שהחזקתי אותו ביד הוא הרגיש הרבה פחות איכותי ו"קשוח" מה-ST300 שיש לי. הרגיש כמו צעצוע.

בעבר היה לי גם wave למשך שנה והוא הרבה יותר איכותי ונוח מה-rebar(גם מה-ST300).

בקיצור - ממליץ לך לקנות את ה-wave .

אני קניתי ST300 במקום ה-wave כי הייתי צריך מולטיטול גדול יותר ומסיבי יותר מה-wave .

הכי טוב כמו שהציעו, לך לחנות ותראה מה מרגיש לך טוב יותר ביד. אתה כבר תבין בעצמך שה-wave הרבה יותר איכותי

פורסם
הערה אחת בנושא הזה: הייתי ממליץ לדחות את הקניה לאחרי הטירונות, דברים כאלה נוהגים להיעלם שם.

אני מחביא דברים מעולה בתיק :lol:

אבל כן,תודה על הטיפ,להרבה מהחברים שלי גנבו טלפונים חופשי בטירונות,אם כי אני הנדסאי והטירונות שלי היא טירונות של ילדות קטנות,נראה לי שאהיה בחדר יותר ממה שאהיה בחוץ,אבל בכל זאת אזהר עם זה\לא אקח דברים יקרים איתי.

עדכון:

הייתי בריקושט ושיחקתי עם השניים כמו איזה טמבל חצי שעה בערך,

מצד אחד אכן הסכינים של הוייב נראים יותר מאסיבים ונוחים,

הריבר אכן קל וקטן משמעותית וזה פשוט כיף,

כשהריבר סגור זה נראה לי המולטי טול הכי נוח שיש,הוא פשוט גוש מעוגל וחלק,לעומת הוייב שהוא מרובע,עם פינות חדות יחסית ופשוט לא נוח.

מה שהכי ביאס אותי בריבר זה שכשהסכין שלופה וסוגרים את האולר,הצד החד של הסכין לא בצד הקיצוני של האולר(מקווה שהצלחתי להסביר את זה נכון).

הקאטר\פלייר של הריבר הרגיש לי קצת יותר טוב,אם כי סתם לחצתי עליו ולא באמת ניסיתי לחתוך משהו,כי בכל זאת זו חנות.

כשסתם לחצתי חזק על הידיות של הפלייר של הריבר לא קרה כלום,זה הרגיש חזק כמו אבן,לעומת זו כשלחצתי על הידיות של הוייב חזק,הן הרגישו קצת גמישות והגיבו ללחיצה שלי-מוזר.

ועדיין...לא יודע במה מהם לבחור :oops:

אוהב את הסכינים של הוייב,לא אוהב את השאר,

אוהב את הגודל,המשקל והקאטר של הריבר,לא אוהב את המקום של הסכינים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא בטירונות קרבית הגניבות פחות נפוצות כי אלה אנשים שכנראה תעביר איתם את רוב השירות.

בטירונות כללית שאחריה כל אחד נשלח לקורס אחר, מי שבן ז#נה לא יתבייש להתנהג כמו אחד. "זה לא אישי" מה שנקרא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
דווקא בטירונות קרבית הגניבות פחות נפוצות כי אלה אנשים שכנראה תעביר איתם את רוב השירות.

בטירונות כללית שאחריה כל אחד נשלח לקורס אחר, מי שבן ז#נה לא יתבייש להתנהג כמו אחד. "זה לא אישי" מה שנקרא.

לחברים שלי גם בקרבי גנבו דברים,אנשים חארות יש בכל מקום,טלפונים לדרמנים הכל,כל מה שאפשר לקחת\למכור...

עזוב טלפונים,גנבו לחבר שלי את הדלת של החדר בבסיס! (שזה לא כלכך גניבה,זה אפילו דיי משעשע כי אחרכך מתחילה מלחמת גנבות של דלתות).

פורסם

אמנם איני ברווז, אך יש לי הרבה נסיון עם לדרמנים, ובכללם את 2 הדגמים שאתה מתלבט לגביהם.

בקצרה- מבין אותך, לא קל להחליט, והסיבות שציינת לכאן ולכאן בתכלס נכונות.

כמה נקודות:

הWAVE וה-REBAR שיש בשימוש אצלנו פשוט נטחנים באכזריות וללא שום רחמים. בין אם זה ניסור שורשים בביוב, בין אם זה חיתוך חוטים עבים (משהו כמו תיל), או כל דבר אחר, והאמן לי, אחרי שיש לך כלי כזה בהישג יד, קשה להיפרד ממנו.

למה עדיף את הWAVE:

1. עמיד יותר (אצלנו הוא נכנס לתיקונים יחסית הרבה פחות). אם כי אציין, שנניח במקום פעם ב6-12 חודשים הWAVE ייכנס לתיקון פעם בשנה- שנה וחצי.

2. הגמישות ה"מוזרה" שחשת מהווה יתרון משמעותי לWAVE. אם תלך לג'נטלמן, אתה תוכל להתנסות בהם במקום. קח איתך מטבעות 10 אג' ותחתוך אותו עם הקאטר של כל אחד מהם. רמז: יותר קל לחתוך עם הWAVE, הגמישות שלו מאפשרת לך להפעיל כוח גדול יותר.

3. יותר כלים, ועם העובדה שהכלים שמשתמשים בהם הכי הרבה (כדוגמת הסכינים) הם נוחים לשליפה מהירה עם יד אחד וללא צורך בפתיחת הלדרמן, מהווה לדעתי יתרון לא מבוטל.

יתרונות הREBAR:

1. קל משמעותית. וזה בהחלט מורגש.

2. לא יודע עד כמה הקאטר המתחלף שימושי, אבל לא יצא לי לנצל את העניין.

אם לא היית שם בכיס אלא על החגורה, הייתי מציע לך ללכת על הWAVE, אך מאחר ואתה שם בכיס, זו כבר דילמה אמיתית, ומצטער שאני לא ממש עוזר לך בעניין, מפני שאני שם על החגורה (בהתחלה לא התלהבתי מהרעיון, אבל התרגלתי מהר).

מבחינת עמידות, לא הייתי דואג לעניין- האחריות שלהם מעולה. לא משנה מה עוללת לכלי, בין אם שברת, עיקמת, הקהית (מלשון סכין כהה)- יחליפו לך בלי בעיה, מה שכן- אל תנסה לתקן בעצמך.

היו תקופות ששלחתי את הכלי (כזה או אחר) שוב לתיקון פחות משבועיים מחזרה מתיקון קודם, ולא עשו בעיות (יש לנו נטייה להצליח לשבור כלים, פעם יחזיק שנתיים בלי בעיה, פעם רק שבועיים).

זמן ההמתנה לתיקון הוא סביב השבועיים במידה ואתה מוסר במקום שבו הסוכנים של היבואן עוברים הרבה שם (נגיד בקניון הזהב) ויכול להיות ארוך יותר אם תמסור בחנות ביז'ו ובניו בסוף העולם שמאלה.

טיפ לקוראים:

ריקושט גובים על השליחה לתיקון 20 ש"ח, המידה ואין לך חשבונית שמאשרת שרכשת מהם.

ג'נטלמן ומרבית החנויות האחרות לא יגבו ממך שקל על השירות.

לפותח השרשור- מה לגבי רכישה מארה"ב (מאיביי)? מחירים זולים יותר, והאחריות תקפה גם בארץ- תוכל לקנות את TTi בסביבות ה400 ש"ח (אם אני זוכר נכון), WAVE בסביבות ה280 ש"ח, REBAR בסביבות ה200 ש"ח.

מה לגבי Leatherman SideKick?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

תודה רבה רבה על התגובה המפורטת והמושקעת!

באמת הגמישות של הידיות זה יתרון ולא חסרון? זה הרגיש גמיש במובן הרע,במובן שמפחיד ללחוץ לחזק כי זה יתעקם\ישבר.

אף פעם לא היה לי מולטי טול ואני לא יודע כמה אני אשתמש בו בכלל ששווה לי ללכת על כלי מאסיבי וגדול יותר,אבל במחשבה קדימה בקצת שאשתמש בו אני חושב ש80 אחוז מהשימוש יהיו עם הפלייר\קאטר ,19 אחוז זה הסכינים לעיתים נדירות והאחוז הנוסף לכל השאר.

לפי מה שכתבת אתה בעצם אומר שכל מה שהקאטר\פלייר של הוייב עושה גם הריבר יעשה?

ומה עם הסכינים? מעבר לזה שבריבר הם קצת פחות נוחים איך הם מבחינת חוזק\עמידות\חסינות לכההות?

הבעיה העיקרית שלי היא אני,אני לא אוהב שום דבר עליי מעבר לכיסים,אפילו עם שעון אני לא הולך,רק מה שנכנס לי לכיס אני יכול לסבול,ככה שאני יודע מראש שאם אני אלך על הוייב אחרי שבוע שבועיים הוא יעצבן אותי ואזרוק אותו בתיק במקום להצמיד אותו אליי-רק מפחד שהפחות גודל והמשקל של הריבר משמע עמידות פחותה משמעותית (בעיקר באזור הקאטר\פלייר).

שאלה אחרונה כי אני רואה שיש לך ניסיון עם האחריות שלהם:

אם הלהבים של הקאטר נשברים בריבר,יש עליהם אחריות? כי בעקרון אלה להבים מתחלפים שאפשר להחליף לבד.

ואם הם מחליפים,צריך לשלוח את כל הכלי עם הלהבים השבורים או שאפשר לפרק את הלהבים ולשלוח רק את הלהבים השבורים?

לגבי המקום קניה,ראיתי שבשזר המחירים מעולים,אומנם קצת יותר יקרים מאיביי ב70-80 שקל אבל מצד שני אפשר להיות רגוע שזה מקורי ולא צריך להתעסק עם משלוחים ועם "זה לא הגיע לי" וכו'.

למרות שבדרך כלל אני בעד קניות מאיביי הפעם אפשר לוותר מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי WonderDin

פורסם (נערך)

הגמישות שיש לWAVE היא יתרון, וזה גם מנסיון, ולמרות ששברתי לא מעט כלים בלדרמן, את הפלייר עצמו, מעולם לא הצלחתי לשבור (להכהות כן).

לגבי עמידות להתכהות הסכינים- האמת שלא חשבתי על כך יותר מדי. אני מניח שהWAVE יראה עמידות גבוהה יותר, אך כנראה שזה לא באמת מורגש כי לא חשתי בהבדלים. לגבי הקאטר והפלייר, הWAVE עדיף כי כפי שציינתי, הוא מאפשר הפעלת כוח גדול יותר וחותך יותר בקלות, אך לא משמעותית (ביחס ליכולת השריר שלך).

לפי התיאור שלך, עצם העובדה שאתה לא סובל דברים מחוץ לכיס מצדיקה את REBAR על פני הWAVE.

יצא לך לנסות את SideKick? יש לו פלייר קפיצי, שזה נוח לחישוף חוטים וכדו' (יותר קל לדייק במינון הכוח), והסכין נפתחת מבחוץ בדומה לWAVE.

אם זה עוזר לך, אני אוהב יותר את הREBAR והSidekick בגלל הגודל והמשקל. כשצפוי שימוש כבד יותר, אני לוקח את הWAVE. מצד שני, אחי לא מסוגל בלי הWAVE ולא מוכן לשמוע על פחות ממנו, אבל הוא ג'מוס לידי.

לגבי האחריות על הקאטרים המתחלפים של REBAR, אין לי נסיון בעניין מפני תמיד החליפו בלי שאלות, אך גם תמיד מסרתי את הכלי כולו לתיקון (תמיד יש יותר מכלי אחד שדורש תיקון/ השחזה), הם לא מחזירים את שלך מתוקן, הם פשוט שולחים לך כלי מחודש (כמו חדש לכל דבר- משחיזים הכל). כך שחריטות אישיות וכדו' פשוט ייעלמו.

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

האמת שגם הסיידקיק נראה טוב לצרכים שלי,אבל...הוא נראה ממש פשוט,יש לו פחות כלים ו-וויזואלית הוא נראה חלש משמעותית מהוייב והריבר.

באמת תודה על התגובות-נראה לי אלך על הריבר,מקווה שלא אתאכזב :oops:

פורסם
מתגייס לחיל חימוש כהנדסאי אלקטורניקה-אעשה משהו במקצוע.

השאלה אם האקסטרא גודל והמשקל של הWAVE באמת שווים את זה והוא עדיף מהREBAR.

בעקרון אני ממש מרוצה מהכלים בריבר והוא נראה לי מושלם מבחינתי,אני רק מחפש ביקורות נורמאליות עליו כמו איך הוא מזדקן או איך הקאטר שלו.

אגב קאטר מתחלף,זה לא חיסרון? זה נראה פחות עמיד להתעללות ובמידה וזה נשבר או נשחק זה בעצם על אחריות המשתמש והוא זה שקונה סכינים להחלפה במקום לשלוח לתיקון במסגרת האחריות לא?

ולharanza:

אני דיי נעול על לדרמן בגלל האיכות והאחריות.

קאטר מתחלף הוא יתרון עצום למי שמשתמש בו הרבה לחיתוך חוטי תיל קשיחים. כשהקאטר מפסיק להיות חד, הוא לא חותך כלום, וזה לא מכוסה באחריות למיטב ידיעתי כך שלא יחליפו לך אותו. עם לחיים מתחלפות, תרגיש חופשי.

אוקיי הבנתי, וסתם שאלה על האחריות:

אם אני בטעות שובר את הסכין או שלאט לאט הקאטר נשחק וכבר בקושי חותך או שאני שובר את הלהבים של הקאטר,האחריות מכסה את זה נכון? יחליפו לי את הסכין \ את כל הראש של הפלייר וקאטר?

כנל לגבי המברג הפצפון שיש בוייב(המברג שמתאים לשעונים\משקפיים וכו'),הוא נראה שברירי מאוד,במידה ואני שוחק \מעקם\שובר אותו,פשוט יקחו את החתיכה הזו (היא נשלפת) ויתנו לי חדשה?

פעם, היו מחליפים לך את החלק השבור. כיום, מחליפים לך את כל האולר לחדש. לגבי המברג הקטן, אני לא יודע האמת.

לדעתי, גש לחנות, תרגיש ביד אני שני האולרים ותראה "מה מרגיש נכון יותר".

אני אהבתי את הגודל של הוייב אך לדעתי הוא לא נוח כשהוא נזרק בכיס.. מצד שני כל אולר הוא חתיכה משקולת קטנה והוא לא יהיה נוח..

עצה מעולה. כך אני נוהג בעצמי.

לגבי נשיאה בכיס, פה לא אוכל לעזור. אני שם את שלי על החגורה מאז ומעולם. בכל מקרה, לשניהם (וויב וריבר) יש לולאה לאבטחת הכלי לחגורה. אני ממליץ להשתמש בה כדי שלא תשכח אותו איפה שהוא. כבר שמעתי על משתמש פורום שמצא את שלו בתוך מקום נסתר בתוך דלת של רכב צרפתי... ואם זה לא היה רכב צרפתי, כנראה שלא היה מוצא אותו עד היום. :lol:

אני יודע,אבל הריבר קל וקטן יותר,בגלל זה אני כלכך "דלוק" עליו.

אני לא מאמין שאני אהיה משתמש כבד,וגם אם כן 90 אחוז מהזמן יהיו על הפלייר\קאטר.

הדרך חשיבה שלי עכשיו היא שאני הרבה יותר מהזמן אסחוב אותו סתם מאשר אשתמש בו,ותוסיף לזה שאין סיכוי שאני אכניס אותו לקייס על החגורה אלה תמיד אלך איתו סתם בכיס-זה בונוס הגודל והמשקל...

אני רק לא יודע עד כמה אמין הוא,עד כמה חזק הפלייר והקאטר והסכין וזה מה ש"מפחיד" אותי.

לפי מה שהבנתי מדפדוף בשרשורים ישנים הבנתי שברווז חיי את הנושא יום יום (ומוכר כאלה לא?) בגלל זה ממש מעניינת אותי התגובה שלו בנושא.

תודה על הייעוץ רן! אם לא אקבל ביקורת טובה על הריבר ממישהו עם ניסיון ארוך איתו כנראה שאקנה את הוייב.

גם מכרתי כאלה (לפחות, ניסיתי למכור...) בעברי. אני אוהב את המוצרים של לדרמן וחובב סכינים באופן כללי, עם 16 שנות ניסיון (12 שנה בתחום הלדרמן).

אני מחביא דברים מעולה בתיק :lol:

אבל כן,תודה על הטיפ,להרבה מהחברים שלי גנבו טלפונים חופשי בטירונות,אם כי אני הנדסאי והטירונות שלי היא טירונות של ילדות קטנות,נראה לי שאהיה בחדר יותר ממה שאהיה בחוץ,אבל בכל זאת אזהר עם זה\לא אקח דברים יקרים איתי.

עדכון:

הייתי בריקושט ושיחקתי עם השניים כמו איזה טמבל חצי שעה בערך,

מצד אחד אכן הסכינים של הוייב נראים יותר מאסיבים ונוחים,

הריבר אכן קל וקטן משמעותית וזה פשוט כיף,

כשהריבר סגור זה נראה לי המולטי טול הכי נוח שיש,הוא פשוט גוש מעוגל וחלק,לעומת הוייב שהוא מרובע,עם פינות חדות יחסית ופשוט לא נוח.

מה שהכי ביאס אותי בריבר זה שכשהסכין שלופה וסוגרים את האולר,הצד החד של הסכין לא בצד הקיצוני של האולר(מקווה שהצלחתי להסביר את זה נכון).

זו אחת הבעיות הקשות של מולטיטול- הסכין לרוב נמצאת באחד הצדדים, ולא נוחה לשימוש כסכין.

הקאטר\פלייר של הריבר הרגיש לי קצת יותר טוב,אם כי סתם לחצתי עליו ולא באמת ניסיתי לחתוך משהו,כי בכל זאת זו חנות.

כשסתם לחצתי חזק על הידיות של הפלייר של הריבר לא קרה כלום,זה הרגיש חזק כמו אבן,לעומת זו כשלחצתי על הידיות של הוייב חזק,הן הרגישו קצת גמישות והגיבו ללחיצה שלי-מוזר.

ועדיין...לא יודע במה מהם לבחור :oops:

אוהב את הסכינים של הוייב,לא אוהב את השאר,

אוהב את הגודל,המשקל והקאטר של הריבר,לא אוהב את המקום של הסכינים.

הגמישות שיש לWAVE היא יתרון, וזה גם מנסיון, ולמרות ששברתי לא מעט כלים בלדרמן, את הפלייר עצמו, מעולם לא הצלחתי לשבור (להכהות כן).

לגבי עמידות להתכהות הסכינים- האמת שלא חשבתי על כך יותר מדי. אני מניח שהWAVE יראה עמידות גבוהה יותר, אך כנראה שזה לא באמת מורגש כי לא חשתי בהבדלים. לגבי הקאטר והפלייר, הWAVE עדיף כי כפי שציינתי, הוא מאפשר הפעלת כוח גדול יותר וחותך יותר בקלות, אך לא משמעותית (ביחס ליכולת השריר שלך).

לפי התיאור שלך, עצם העובדה שאתה לא סובל דברים מחוץ לכיס מצדיקה את REBAR על פני הWAVE.

יצא לך לנסות את SideKick? יש לו פלייר קפיצי, שזה נוח לחישוף חוטים וכדו' (יותר קל לדייק במינון הכוח), והסכין נפתחת מבחוץ בדומה לWAVE.

אם זה עוזר לך, אני אוהב יותר את הREBAR והSidekick בגלל הגודל והמשקל. כשצפוי שימוש כבד יותר, אני לוקח את הWAVE. מצד שני, אחי לא מסוגל בלי הWAVE ולא מוכן לשמוע על פחות ממנו, אבל הוא ג'מוס לידי.

לגבי האחריות על הקאטרים המתחלפים של REBAR, אין לי נסיון בעניין מפני תמיד החליפו בלי שאלות, אך גם תמיד מסרתי את הכלי כולו לתיקון (תמיד יש יותר מכלי אחד שדורש תיקון/ השחזה), הם לא מחזירים את שלך מתוקן, הם פשוט שולחים לך כלי מחודש (כמו חדש לכל דבר- משחיזים הכל). כך שחריטות אישיות וכדו' פשוט ייעלמו.

השנקל שלי:

אם אתה מעדיף את הריבר מבחינת נוחות נשיאה, לך על זה. כלי שיבאס אותך זה לפעמים יכול להיות יותר גרוע מכלי שלא עומד בציפיות.

אחרי שזה נאמר:

1) קח בחשבון שאתה תרצה להשתמש יחסית הרבה בסכין, יותר ממה שאתה חושב. תחשוב לרגע על כל הפעמים שעצרת וחיפשת סכין יפנית בהישג יד- על כל פעם כזו, מעכשיו אתה תשלח יד לכיס בגישוש אחרי הלדרמן. וזה הרבה במהלך יום. סכין שמצריכה פתיחה של כל האולר היא גורם די מגביל לדעתי (אני בכלל הולך עם סכין ייעודית בכיס, בנוסף על הלדרמן...).

2) כל הלהבים והכלים ננעלים גם ב-WAVE וגם בריבר.

3) אתה תצטרך להשתמש הרבה פחות ב-AWL מאשר במברג שענים. במיוחד אם אתה מתעסק עם אלקטרוניקה. השימוש היחידי שלי ל-AWL הוא לעשיית חור חדש בחגורה מדי כמה זמן.

4) הקאטר המתחלף בשבילך הוא פלוס ענק.

שורה תחתונה: לדעתי, לך יותר יתאים דווקא הריבר מאשר ה-WAVE. הכלי הזה מותאם יותר לאופי השימוש שלך, בעוד שה-WAVE הוא יותר "עובד כללי" ומותאם ליותר משימות כלליות. פלוס הנקודה של המשקל והנוחות בכיס.

אין לי ניסיון מוחשי איתו- לא החזקתי אותו ביד אף פעם. אבל מהיכרותי עם לדרמן, אין לך מה לחשוש לגבי איכות הבנייה והחוזק של הכלי. וגם אם חלק כלשהוא יישבר, יש אחריות מעולה כך שיש לך ראש שקט.

תשתמש בנעימים, וגיוס קל ונעים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לי את הREBAR, קיבלתי אותו לאחר שהכנסתי את הPULSE הישן והטוב שהיה לי, קיבלתי את הדגם הזה במקום.

מכשיר מאוד טוב לדעתי, עושה כול מה שצריך, חיסרון מבחינתי שחסר לו מספריים, בדגם הקודם היה לי ובזה אין, לא קריטי אבל עדיף שיהיה.

מרגיש מאוד חזק. קל יחסית, ואכן נעים למגע ולהחזקה בכיס כשהוא סגור, למרות שאני משתמש בנרתיק יצא לי לזרוק אותו בכיס.

WAVE היה לחברים בשירות הצבאי לפני 6 שנים, אלא אם הוחלף הדגם או המתכת, אז הוא זכור לי לא כעמיד במיוחד.

למי שרשם את העלות משלוח מריקושט, בולשיט, הסניף שאתם נכנסים אליו גונב לכם כסף, הכנסתי כבר פעם 3 את הלדרמן שלי לתיקון (כמו שאמרתי, פעם אחרונה החליפו לי דגם), כל זה חינם לחלוטין!! ללא שום קבלה כי קיבלתי אותו במתנה לפני כ10 שנים (את הPULSE), ולא לקחו לי שום דמי משלוח או עלות תיקון או החלפה.

מדובר בסניפים ברחובות, פעם היה בקניון רחובות, פעם אחרונה בצומת בילו (לפני כחודש).

זמן החזרה מתיקון/החלפה לקח בפעם האחרונה כחודש ימים.

פורסם

ריקושט ודומני גם למטייל גובים כסף, אלא אם כן קנית את הכלי אצלהם ויש לך את הקבלה.

רשת חנויות ג'נטלמן לא לוקחת אגורה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בוודאות מוחלטת, לפני כחודש הכנסתי את הפולס וקיבלתי ריבר, בריקושט סניף בילו, ללא ששילמתי אגורה שחוקה.

מוזר מאוד מה שאתם אומרים, אולי יש זכיינים לריקושט שהם כן לוקחים כסף?

פורסם

תודה רבה על התגובות,אני אלך על הריבר.

ברווז ידעתי שהתגובה שלך לא תאכזב אותי:wink:

m.l גם התגובה שלך תרמה תודה :)

רק משהו אחד לא כלכך הבנתי,מה כתבת שלא מכוסה באחריות? שהקאטר הקבוע לא חד(וייב) או שהלהבים המתחלפים של הקאטר לא חדים\נשברים (ריבר)?

(הקוו התחתון סתם כדי לעשות סדר בעיניים)

אגב,אני יודע שאני אצא הכי ישראלי שיש,אבל אני שואל בכנות,אם אתם אומרים שעל כל תיקון הכי קטן נותנים במסגרת האחריות כלי חדש ,למה צריך לשמור כלכך על הכלי? (אני לא מתכוון מבחינת לשמור-לא לשבור אלה לשמור-לשמן ולנקות וכו')

• תוכן חדש...