Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה צודק בהחלט, אבל עדיין, זו עובדה מוגמרת שקרסו עדיין פותחים סוכנויות מכירה למגזר הפרטי, הם גם משקיעים תקציבים גדולים בשיווק למגזר הפרטי וכן הלאה, כלומר שהשוק הפרטי בהחלט חשוב להם במידה זו או אחרת.

נכון, עסקה אחת עם חברת ליסינג אולי שווה יותר מ-100 עסקאות RS אבל יכול מאוד להיות ש-2 עסקאות RS שוות יותר מ-3 עסקאות של הגירסה העממית.

ברוב התחומים דווקא אותן נישות מייצרות אחוזי רווח גדולים יותר ולכן אי אפשר להמעיט מערכן, דוגמא מעולה לכך זו סמל״ת שהלכה והשקיעה במותג אבארת׳ ואני חושב שהם בהחלט קוצרים פירות.

רכישה של רכב עממי זו לרוב רכישה פרקטית, רכישה של רכב נישה זו לרוב רכישה אמוציונלית ולכן בעיני זה מגוחך לתת 10 דקות נהיגה על רכב שהוא נישתי כי מישהו ששוקל לקנות אותו מחפש את החיבור שלו לרכב, תן לבנאדם שעה לנהוג, שיתחבר לרכב, שיגנב ממנו!

אומר לך יותר מזה, בלא מעט מהמקרים סוכן המכירות די מיותר בתהליך ה״שכנוע״ של הלקוח, הלקוח הגיע אליו כי הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה ולעיתים אותה נהיגת מבחן בת שעה תעשה את מה שהסוכן מכירות לא יצליח לעשות בשעתיים.

אין בעיה שלובינסקי לא נותנים נסיעות בימי שישי, זו מדיניות חברה לגיטימית. מה קורה ביתר הימים?

אגב, אני מתייחס לקרסו כי לכבודם נפתח השרשור אבל זה תופס לגבי כל יבואן רכב.

אני התייחסתי לנושא שיפור תדמית המותג שכולם מדברים עליו.

אני יודע שמבחינתי (ואני מניח שאני לא שונה מכלל הציבור) עושה הרבה יותר רושם לראות על כבישי ישראל פלואנס-קליאו-קאפצ׳ור מעבר לכל פינה מאשר לראות איזו מגאן RS.

אז לדעתי (ואני מניח שאני לא טועה), ממש לא יזיז לערך המותג אם יימכרו 10 RS בשנה, או שיימכרו 100.

על אחת כמה וכמה שזה זאב בעור של כבש, היא לא מושכת יותר מידי מבטים, לא יותר מהקופה הרגילה ובטח שפחות מהקאפצ׳ור שאנחנו (בתור חובבי רכב) אוהבים לשנוא.

אז למה היבואן בכל זאת מייבא את הרכב ומציע אותו למכירה?

לדעתי רק בכדי למשוך עוד כותרות בעיתונות.

הרי ידוע מראש שברגע שמביאים את הרכב ארצה כל כתב רכב בכל עיתון/תוכנית טלויזיה/אתר אינטרנט יש יקפוץ על המציאה ויבקש לעשות מבחן.

וכך זוכים לפחות לעוד שלוש כתבות בכל עמצאי מדיה, הראשונה על ההשקה, השניה על גירסת ה-RS והשלישית על ה-CUP.

אם מצרפים לתמונה גם את הקליאו אז זה כבר פוטנציאל של 6 כתבות, וזה לא מעט.

בהנחה שהיבואן בכל מקרה לא יפסיד (תקינה לא עולה כל כך הרבה ומלאי חלפים גם כך חופף בחלקו עם המגאן ומה שלא אז לא מחזיקים ושלא יספרו שיש חוק ובלה בלה, אני מדבר מניסיון עם קליאו שממתינה לחלק כבר חודש) גם אם ימכור בשנה רק 10 רכבים, אזי הוא מרוויח פרסום ממש בחינם!

פרסום בעתונות, פרסום באינטרנט וגם פרסום בפריים טיים (אני בטוח שאביב עשה איזו כתבה בערוץ 10).

והכל כמעט בחינם, אש למה לא?

בקשר ללובינסקי,

בכל הנוגע לנסיעות מבחן מחוץ ליום שישי, הם דווקא דיי בסדר.

אומנם אני לא ביקשתי נסיעה חריגה במיוחד, אך הם כן הסכימו לבוא לאסוף אותי מהעבודה ואף להחליף רכבים במהלך הנסיעה בכדי שאוכל לבחון שני רכבים שונים מקטגוריות שונות.

אך שים לב שגם מקרסו קיבלתי שרות טוב מאוד.

לב ספורטיבי,

אין ספק שנפלת על שרות גרוע.

אני הבנתי שאתם כיוונתם לנסיעה עם מנהל האולם ודווקא ביום שישי מפאת חוסר זמן.

אם זו הייתה יד מכוונת שלהם אז זה באמת אשמתם והם היו צריכים לבלוע את הצפרדע ולעמוד בהתחייבות שלהם!

גם אם זה היה קצר בתקשורת או החלטה שגויה של אחת הפקידות, לך זה לא משנה כמובן.

אך באופן כללי אני דבק בעמדותי, ואפשר להסכים שלא להסכים. :)

• תגובות 234
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
^

בדיוק. אגב אני אפילו לא יודע להגיד אם מה שקרה, קרה בגלל שהם החליטו שאני לא באמת רוכש פוטנציאלי.

אולי הם פשוט לא מבינים שנסיעת מבחן על רכב ספורטיבי אמורה להיות בעלת אופי ספורטיבי.

---------------------------------------------------------------

אפשר לשאול על איזה מוסך מדובר?

אני פשוט מכיר שלושה מוסכים מורשים של סמל"ת והם מפוצצים בעבודה.

ואני רק מזכיר שהדיון כאן בכלל על קרסו.

אשמח לענות לך בפרטי, היות ואכן הדיון על קרסו.

פורסם

למה צריך מלווה בנסיעת מבחן ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שאלה לא ברורה.

מלווה יכול לקצר תהליכי היכרות בסיסיים. הפעלת מערכות וכד׳ (מזגן, רדיו, DNA)

כמו כן, יכול להכיר מסלולים מתאימים ועוד.

בסוכנות אלפא, אחרי שנהגתי עם מלווה, הוצעה לי המכונית גם ללא מלווה לזמן ארוך יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
חבר טוב (ולקוח) שלי, בעלים של מוסך מורשה ומוערך ברשת סמל"ת.

המוסך שלו, מעולם לא היה ריק יותר והוא אף נאלץ לפטר עובדים.

בגלל שסמל"ת, אולי משקיעים באבארט ובאלפא, אבל לא מעלים על הכביש.

רכבים עממיים.

אתייחס למוסך שאני מטפל בו.

מוסך ״עדי״ בחדרה,התחיל במורשה פיאט,אחכ קיבל אלפא,לנצ׳יה,איווקו,ועכשיו גם סובארו.

חדר ההמתנה היפה לכשעצמו,שופץ והורחב,והבעלים הנפלא פאבל מתלבט אם לא להניס יועץ שרות בנוסף אליו.

דרך אגב.. זה שהמוסך של חבר שלך ריק והוא נאלץ לפטר,מצביע אולי על איכות הרכבים...

הייתי יכול להמליץ לו בארבע עיניים איזה מוסך הוא יכול לפתוח,פרנסה בשפע ולקוחות כועסים ומתוסכלים בשפע..

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

את פבל הכרתי עוד במוסך הדקל (?) בעמק חפר כשטיפל בדובלו שלי.

אדם נהדר, מכונאי מעולה ובד"כ כאשר יש בעולם הרכב שילוב של אדם נפלא ומכונאי מעולה, ההצלחה לא רחוקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
את פבל הכרתי עוד במוסך הדקל (?) בעמק חפר כשטיפל בדובלו שלי.

אדם נהדר, מכונאי מעולה ובד"כ כאשר יש בעולם הרכב שילוב של אדם נפלא ומכונאי מעולה, ההצלחה לא רחוקה.

מוסך אגוז בעמק חפר.

שם גםאני הכרתי אותו, עם פונטו ספייס של אחותי שנלקחה לטיפול שגרתי,לאחר כשבוע התקשרה אליי הפקידה מהמוסך וטענה שנפלה טעות בחשבון לרעתי(חלק בבלמים שאיני זוכר את שמו הוחלף רק בצד ימין וחויב בטעות על שני הצדדים),התנצלה מס פעמים והזמינה אותי לקבל זיכוי,או להתקזז בטיפול הבא אם יבוצע אצל הם,השאר היסטוריה, אדם מדהים,שירותי,אמין במידה יוצאת דופן וידאג תמיד שתצא מרוצה.

עריכה אחרונה על ידי יניב alfa

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם

כן, אגוז! מה פתאום אתה אומר דקל?

אמרתי לך מהתחלה אגוז...אתה בא ומבלבל אותי עם דקל.

מה דקל בכלל קשור פה?

אגוז.

ברור שאגוז!:wink:

אז זכית גם לנהוג ברכב החלופי שלו אז?

פיאט בראבו שאני חושב שרק תקווה, אמונה ורוק החזיקו את האוטו הזה ביחד וגרמו לו להתניע כל בוקר! :lol:

פורסם
כן, אגוז! מה פתאום אתה אומר דקל?

אמרתי לך מהתחלה אגוז...אתה בא ומבלבל אותי עם דקל.

מה דקל בכלל קשור פה?

אגוז.

ברור שאגוז!:wink:

אז זכית גם לנהוג ברכב החלופי שלו אז?

פיאט בראבו שאני חושב שרק תקווה, אמונה ורוק החזיקו את האוטו הזה ביחד וגרמו לו להתניע כל בוקר! :lol:

אני זכיתי לנהוג בפונטו מקרטעת,דובלו מקרטעת,נהניתי מאד משתיהן...וכמובן סיבוב על הבראבו הפרטית של פאבל(שחורה מדהימה בציר09/10)...

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם

אז חלף לו שבוע. יצרה איתי קשר נציגה מסוכנות רנו ת"א והזמינה אותי להגיע לת"א.

סירבתי בנימוס כי:

- הוצעה לי נסיעה בת שעה, שעה וקצת באיזור הסופרלנד שזה כביש שאני לא מכיר ולכן יהיה לי קשה לקבל רפרנס מול רכבים אחרים מנהיגה בו.

- גם זמן שווה כסף (אני גר באיזור חיפה). הייתי מוכן להשקיע את הזמן בשביל לאסוף את הרכב ולהחזירו מספר שעות לאחר מכן או בבוקר, אך דבר כזה אינו עומד על הפרק בגלל "הנהלה חדשה".

מאז שקט. כנראה שקרסו החליטו שהתנהלות זו מקובלת עליהם לחלוטין. הניגוד מול יבואנים אחרים מדהים: סמל"ת, מאיר (אירוע וולוו של קארספורום), כלמוביל וגם צ'מפיון.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בתור מנהל מחלקת נסיעות מבחן אצל אחד היבואניות בעברי הלא רחוק אני אתן את ההערות שלי ברשותכם:

- לצאת מנקודת הנחה שאנשים בארץ משועממים ומגיעים לסוכנות שלך על חשבון זמנם הפנוי כדי לקחת רכב לנסיעת מבחן בלי רצון לרכוש רכב ,גם אם לא ממך,זה זלזול באדם,בכבודו,בזמנו וחוסר מקצועיות שלך כאיש מכירות/מנהל מכירות/אחראי על נסיעות המבחן.

אחוז האנשים שאכן מבצעים נסיעת מבחן רק כדי לספר לאחרים שנסעו על הרכב כאשר אין ביכולתם או בכוונתם לרכוש אותו הוא מאוד קטן,ואת האחוז הקטן הזה של הלקוחות אתה פשוט צריך לבלוע כי זה חלק מהמקצוע שלך! אין 100% לקוחות רציניים עם כסף בכיס שרק מחכים שתציע להם על מה לבזבז אותו,אצלך כמובן.

-אני שומע הרבה פעמים את המושג "לקרוע את הרכב".

אשמח לפירוט מה נחשב לקרוע את הרכב. רכב ספורטיבי בפרט וכל רכב שיוצא היום מהמפעל בכלל עמיד בפני דברים שעשויים לפגוע בו ולשם כך יש לו המון מנגנוני ביקורת לצורך כך. אף אחד לא יגיע למהירות תלת ספרתית ובכוונה יוריד לשני כדי לקרוע לך את הרכב.

אני במיוחד איני אוהב שאנשים שאמורים להיות בקיאים בתחום עדיין מדברים בשפה הזו.

בכל מקרה,רכב נסיעות מבחן הינו רכב מבוטח,וכל הוצאה שיכולה להיגרם עקב כך שהרכב משמש לנסיעות מבחן נלקחת בחשבון אצל כל יבואן. זה חלק מתקציב השיווק. (ברוב המקרים היצרן הוא זה שלוקח את העלויות עליו או לפחות משתתף בהם,וגם אם לא,זה לא אמור להוות תירוץ כלשהו)

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

איזה מרענן זה פתאום לשמוע בעל מקצוע אמיתי!

+100 :mm_yeah:

פורסם

הפנתר לקח לי את המילים מהמקלדת.

אכן נחמד לשמוע גם כיוון אחר.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...