Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביממה האחרונה עקבתי אחרי השרשור ואני מרגישה כאילו רבים כאן פספסו את הנקודה.

הבעיה לא הייתה בלהוציא את נסיעת המבחן, לא מקום ושיטת העבודה של daniel.gri אלא הצורה של נסיעת המבחן שאושרה לפות"ש השרשור וRK.

נסיעה של 10 דקות בתוך השכונות של העיר התחתית בחיפה מתאימה אולי לנסיעת מבחן על פונטו 2005 מיד שניה ולא על רכב חדש, במיוחד לא על אחד מהקטגוריה הספורטיבית.

אני גם לא חושבת שזאת הדרך לסנן את האנשים שהגיעו כדי לסמן V ולא באמת לקנות, הרי מי שמעניין אותו לסמן V יעשה כל נסיעה שיתנו לו רק כדי לסמן V ומי שבאמת מתעניין ברכישת הרכב לא יסתפק בנסיעה כזאת על מנת להחליט לפתוח הזמנה.

אני לא אומרת שקרסו צריכים למסור את הרכב לשני אנשים אקראיים ולשלוח אותם עם המנהל ברכב לכביש 7212, אבל אם היו נותנים להם להגיע לכבישים הפתוחים באיזור ולפחות לעלות את כביש 705 לאוניברסיטה יש לי הרגשה שהשרשור הזה לא היה נפתח.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 234
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יכולים לעשות סוכנות 1 מרכזית עבור רנו-ספורט.

נסיעת מבחן גם ככה יכולה להגיע אליך למשרד/הביתה.

לא צריך ללכת כל כך רחוק.

אני בטוח שבאולם שליד צומת וולקן הם היו מקבלים שרות הרבה הרבה יותר טוב.

יכול להיות ששם גם היו נותנים להם לעשות נסיעת מבחן שתספק אותם.

אך ככל הנראה הם לא מעוניינים לנסות.

אז היית שולח אותם לת"א?!

באמת שלא מבין את ההיגיון.

האמת שאני כבר לא מבין את מטרת השרשור...

פורסם
יש כזה בתל אביב, קוראים לו זכי [emoji14]

כבר לא...

עכשיו יש את נדב שהוא דווקא בחור מבין עניין

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)
אני לא אומרת שקרסו צריכים למסור את הרכב לשני אנשים אקראיים ולשלוח אותם עם המנהל ברכב לכביש 7212

כמו, למשל, שעלינו היום עם ג'ולייטה תלתן, את וודאי מתכוונת? עם נציג מעולה של סמל"ת ששמו עמיר (או אמיר, אין לי מושג :-)), שמגיע לו כל הכבוד על ידע, אהבת רכב ועבודה וסתם היותו חברה נעימה לנסיעת המבחן. גם ממנהל האולם ומאשת המכירות קיבלנו יחס מעולה.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אלעד, אינך יודע דבר וחצי דבר על הדרך שבה אני מוכר. ולכן להסיק מסקנות מכמה תגובות שאני רושם בפורום הופך אותן לשוות כקליפת השום.

בכל מקרה אציין שדעת קהל זה חשוב, אבל יש דרכים אחרות לגרום ללקוח לדבר על מותג בערב שבת. בשביל כך יש את אנשי יחסי הציבור, מחלקות הפרסום, שימור לקוחות ועוד.

תפקידו של נציג המכירות הוא למכור - ולא ליצור דעת קהל. ועצם העובדה שאתן למישהו חוויה טובה - לא אומר שהוא יקנה ממני בעתיד הקרוב, ולכן אין לזה משמעות ( לפחות בהסתכלות של החברה על השם שלי בדוחות המכירות בסוף כל חודש )

אתן יחס חם ולבבי לכל לקוח שיכנס אלי. לא אנפנף אותו גם אם ירצה לנהוג על רכב ששוויו גבוה. אבל אם הוא יבקש ממני נסיעה על רכב מיוחד, אברר טוב טוב את המניעים שלו לפני שאוציא את המפתחות מהארון.

GORILLA MARKETING

גועל נפש...תזרוק הרבה חרא על התיקרה ומשהו בסוף ידבק....

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הסיכון זה חלק מהעסקה. כדי לעשות לסבא נסיעת מבחן בפלואנס גם לוקחים סיכון, אבל הוא קטן יותר והרווח בהתאם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
RK, זה שיבואן אחד מוכן לקחת את הסיכון ונותן את האפשרות הזאת, לא מחייב גם אחרים.

למה אחד? סיאט וקאדילאק בבית אורן וזה רק מהתקופה האחרונה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אבל הסיכון זה חלק מהעסקה. כדי לעשות לסבא נסיעת מבחן בפלואנס גם לוקחים סיכון, אבל הוא קטן יותר והרווח בהתאם.

כשבחנתי את הפלואנס לא חשבתי אפילו לקחת אותה לכביש מאתגר - לא זו מטרת הרכב ולא כך התנהלה נסיעת המבחן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שום דבר לא מחייב אף אחד.

לפני 4 שנים כשביקשתי לקבל נסיעת מבחן בשירוקו tsi, הסתכלו עלי כאילו אני משוגע ולא הבינו מה אני רוצה מהחיים שלהם.

חסרות שירוקו בכבישי ישראל? ממש לא. אנשים קונים. ןהרי כל סוכן מכירות מזהה לקוחות פוטנציאלים ממרחק קילומטר: הם אלו שבאים וסוגרים עסקה ברגע שרואים את הרכב, כנראה. כל השאר סתם מבלבלים את השכל. אז למה לשנות את הגישה?

אבל בסופו של דבר אנחנו בפורום חובבי רכב כאן, לא בפורום מכונות סריגה מתקדמות. אם כאן אנשים לא יבינו שראוי שיתייחסו ללקוחות פוטנציאלים בתחום קצת יותר ברצינות - אז איפה כן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה יודע מה, גם אם כל היבואנים יחליטו שכן ואחד יחליט שלא, עדיין זאת הבחירה שלו, כל עוד הוא מאפשר לך נסיעה סבירה מבחינת זמן ומרחק.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
ללקוח שלא באמת מתכוון לקנות - כן!

אז זה רק מוכיח שאתה איש מכירות גרוע ואם להתבסס על דברייך בשרשור זה, כל המכירות שלך הן למרות ולא בגלל.

אגב אין שום סיבה שלא "תצא מהארון" ותספר לנו היכן אתה עובד - יש לא מעט חברי קארספורום אשר עשו כן.

לא צריך ללכת כל כך רחוק.

אני בטוח שבאולם שליד צומת וולקן הם היו מקבלים שרות הרבה הרבה יותר טוב.

יכול להיות ששם גם היו נותנים להם לעשות נסיעת מבחן שתספק אותם.

אך ככל הנראה הם לא מעוניינים לנסות.

אז היית שולח אותם לת"א?!

באמת שלא מבין את ההיגיון.

האמת שאני כבר לא מבין את מטרת השרשור...

אתה בטוח שבוולקן נקבל שירות טוב? וואלה אז לך תבדוק, על הדרך תזמין לי רנו מגאן קאפ לכמה שעות, ללא נציג, כי על הנציגים שלהם כבר קשה לי לסמוך. אני ממתין בקוצר רוח לעדכון.

מטרת השרשור? שיתוף חברי הפורום בחווית שירות קלוקלת. הפורום הזה מתפקד גם ככלי צרכני לכל דבר ועניין וזה בדיוק מה שקורה כאן.

לאחרונה אני שוקל להחליף את הרכב שלי, ממש לא בטוח שבכלל אחליף אותו ואין לי מושג כרגע מי תהיה המחליפה אם בכלל. מה עושים? בודקים את האפשרויות השונות. אחת מאותן אפשרויות, והיא ממוקמת במקום גבוה בטבלה, היא המגאן קאפ.

בעקבות התגובה הזו שלך ועוד איזו רמיזה מלפני כמה עמודים, תרשה לי לתאר לך בפשטות ובדיוק את השתלשלות העניינים:

הגעתי לסוכנות רנו ברח' יפו בחיפה (עיר תחתית, איזור השווארמות), נכנסתי וקיבלה את פניי אחת הנציגות ושאלה במה אני מתעניין. עניתי לה כי אני מעוניין בנסיעת מבחן במגאן קאפ. לא היה מושג על מה בדיוק מדובר אז היא הלכה למנהל אשר היה בעיצומה של עסקה (קליאו לאישה). כעבור מספר רגעים היא חזרה ואמרה לי שהם יזמינו את הרכב במיוחד ויצרו איתי קשר טלפוני כדי לתאם יום ושעה, על הדרך היא שאלה במה אני נוסע כיום, עניתי (אלפא רומאו ג'ולייטה).

למחרת קיבלתי טלפון מאותה נציגה וסיכמנו על יום שישי בבוקר. הבהרתי לה גם בטלפון שאני מעוניין לצרף חבר שינהג גם הוא (RK) וכי אנו מעוניינים בנהיגה בת שעה לפחות ונעניתי שאין כל בעיה ואין לחץ של זמן (הרי הרכב מוזמן במיוחד בשבילי). בנוסף, היא טרחה לציין כי לנסיעה עצמה יתלווה מנהל הסוכנות (עדיף, אולי הוא יודע מה זה רנו מגאן קאפ).

ביום שישי בבוקר הגענו לסוכנות כפי שסוכם. נכנסו פנימה כאשר אותה הנציגה קיבלה את פנינו, התיישבנו בעמדתה כדי למלא את הטפסים הרלוונטיים. בכל הזמן שלקח למלא את הטפסים, איכשהו זה התארך למספר דקות, המנהל לא הופיע, לא שאל דבר ולא התעניין בנו כלל. לי אישית זה לא משנה, הגעתי לנהוג ברכב ולא לנהל סמול טוק איתו, אבל כנראה שחשוב לציין זאת לאור טענות שונות ומשונות אודות מה אנחנו משדרים. לאחר מכן הופיעה הנציגה השנייה עם המפתח בידה והלכנו לכיוון הרכב וההמשך ידוע.

בנוגע לסוכנות בוולקן. בכנות, אין לי מושג. אולי הם באמת טובים יותר. יחד עם זאת, היחס המזלזל והמחפיר לו זכינו בסוכנות בעיר התחתית יצר רתיעה מסויימת ותסכים איתי שזה יראה קצת מוזר אם למחרת היינו רצים לסוכנות השנייה. בשלב זה אני מקווה ששרשור זה יתגלה לאזניים קשובות וקרסו ידאגו לתקן את המעוות מיזמתם. אחרת, יש ערוצים נוספים דרכם ניתן לפעול ואולי אחד מהם הוא באמת הסוכנות בוולקן. מה שבטוח זה שעל הרכב אני מאוד מעוניין לנהוג ואני תמיד משתדל להשיג את מה שאני רוצה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כשבחנתי את הפלואנס לא חשבתי אפילו לקחת אותה לכביש מאתגר - לא זו מטרת הרכב ולא כך התנהלה נסיעת המבחן.

הכוונה שלי הייתה שבכל יציאה לנסיעת מבחן יש סיכון, גם כשנוסעים בפלואנס כמו סבאלה. לדעתי זה סיכון שכדי למכור צריכים לקחת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
GORILLA MARKETING

גועל נפש...תזרוק הרבה חרא על התיקרה ומשהו בסוף ידבק....

מצטער שניפצתי את האשליה שבה סוכן מכירות הוא מי שרודף אחריך כדי שתעשה נסיעת מבחן, יביא לך ארוחת בוקר ואף עיסוי מפנק בסיום העסקה.

כולנו רוצים למכור, וכמה שיותר. יש שיגידו שזו חזירות קפיטליסטית. אבל מצד שני שאף אחד לא ישלה את עצמו שיצרנים מפתחים מכונות נהיגה כדי שיהיה לנו כיף.

נכון, אנחנו בפורום חובבי נהיגה וציפיתי לתגובות כאלו. אבל אני מבקש מכולכם לשים את עצמכם במקום סוכן המכירות שנמצא באולם ולא פוגש רק אתכם, חובבי הרכב שישמחו לעשות סיבוב, ואולי באמת גם לקנות. הוא פוגש גם את אלו שמתלהבים מאוד מהר מרכב, סוגרים עסקה וחוזרים יום אחרי לבטל. הוא פוגש את אלו שחושבים שהסוכן חב להם את חייו כי קנו ממנו רכב, אלו שהתישו אותו שעות במשא ומתן ולא חסרים טיפוסים נוספים.

אני לא מבקש רחמים, תאמינו לי עם המשכורות בתחום אין מה להתלונן. אני רק מבקש לנסות להבין איך העסק עובד.

עבודה של סוכן מכירות היא טלטלה רגשית בכל יום. כל יום לומדים דברים חדשים, כל יום מתעסקים עם סוגי לקוחות שונים. מעצבנים יותר, מעצבנים פחות וגם כאלו ממש מקסימים שכיף אפילו סתם לדבר איתם עוד שעה אחרי שחתמנו על החוזים.

לא פעם פונים אלינו אנשי התפעול וטוענים שהעבודה שלנו קשה בהרבה משלהם - כמה שזה נראה אבסורד.

אני חושב שדי מיצינו את הנושא כי אין עוד מה להכביר במילים. תמיד יהיו את אלו שיחשבו שתפקידו של סוכן המכירות הוא יותר שירותי. אך האמת היא שהוא מכירתי ברובו, כמה שזה נשמע מאכזב ( מצטער סמל"ת שחשפתי אתכם... ).

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...