Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

(אל תהרגו אותי אבל) אני מסכים עם השורה התחתונה של דניאל.

סוכן מכירות נמדד על ידי המנהלים שלו וכמובן התלוש בסוף החודש על סמך מספר הרכבים שהוא העיף מהאולם והרווח שהוא עשה על כל רכב.

בואו גם נהיה קצת כנים עם עצמנו - אפשר לחשוב שיבואני מרצדס (לדוגמא) נותנים לכל מי שנכנס לסוכנות כוס קפוצ'ינו מפנק ואז את השלט של S חדשה לסיבוב של סופ"ש (והם עושים את זה ד"א). אתה צריך להיות עם השעון הנכון על היד, הכרטיס הנכון בארנק ורצוי מאוד-מאוד גם להכנס עם המכונית הנכונה למגרש החניה של הסוכנות (בכלל עדיף להיות לקוח וותיק שלהם או שלקוח וותיק יציג אותך).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 234
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בואו גם נהיה קצת כנים עם עצמנו - אפשר לחשוב שיבואני מרצדס (לדוגמא) נותנים לכל מי שנכנס לסוכנות כוס קפוצ'ינו מפנק ואז את השלט של S חדשה לסיבוב של סופ"ש (והם עושים את זה ד"א). אתה צריך להיות עם השעון הנכון על היד, הכרטיס הנכון בארנק ורצוי מאוד-מאוד גם להכנס עם המכונית הנכונה למגרש החניה של הסוכנות (בכלל עדיף להיות לקוח וותיק שלהם או שלקוח וותיק יציג אותך).

לא צריך ללכת רחוק, יש כאן בחור שעובד אצל המתחרה הכי גדול של מרצדס - יכול להעיד למי הוא מוכן לתת נסיעת מבחן על 328i ולמי לא.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
כמו, למשל, שעלינו היום עם ג'ולייטה תלתן, את וודאי מתכוונת? עם נציג מעולה של סמל"ת ששמו עמיר (או אמיר, אין לי מושג :-)), שמגיע לו כל הכבוד על ידע, אהבת רכב ועבודה וסתם היותו חברה נעימה לנסיעת המבחן. גם ממנהל האולם ומאשת המכירות קיבלנו יחס מעולה.

שם איש נסיעות המבחן אמיר והוא אכן בחור חובב רכב ומקצועי.

נ.ב- תוכל להעלות סקירה/רשמים מהנסיעה?

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

חברי הפורום,

ההשתלחות שלכם במשתמש danial פשוט דוחה ומיותרת.

חבל שיורדים לגופו של מגיב ולא נשארים לעשוק בגופו של עניין.

מי אתם שתקבעו אם הוא טוב במקצועו או לא?!

לכל מי ששואל אותו במה ואיפה הוא עובד, תתביישו.

האם אתם מוכנים למסור גם כן את המידע הזה בכדי שאוכל להעביר עליכם ביקורת מבוקר ועד לילה.

כן כן, אני, על אף שאני ככל הנראה לא מבין דבר וחצי דבר בעיסוקכם (ראיית חשבון, משפטים...)!

זה עדיין לא אומר שאני לא יכול להעביר ביקורת, לא כך?!

בקיצור, חדלו מהתנהגות מבזה זו.

פורסם

לב ספורטיבי,

על פי התיאור שלך אני מקבל רושם שהייתה כאן חוסר הבנה או קצר בתקשורת בסוכנות.

הרי השרות שקיבלתם עד לרגע נסיעת המבחן היה סביר ונראה כי זה לא חריג שהם נותנים את הרכב לנסיעת מבחן ארוכה יחסית.

זאת ועוד הם מצוותים את מנהל הסוכנות לנסיעות מסוג זה.

יכול להיות שמשום מה המנהל התרשם שלא כצדק מהתנהגותכם וחשב שאתם סתם באים לעשות "סיבוב כיף" על הרכב או כל דבר אחר (אולי חשב שאתם מתבטאים לא כראוי לעובדת שלו, מי יודע?), ומשום כך רצה לבטל את נסיעת המבחן וזו הייתה דרכו.

אני לא מצדיק אותו אך מבלי לשמוע את דעתו לא ניתן לפסוק מי כאן "אשם".

אני באמת ובתמים חושב שכדאי לכם לקפוץ לאולם בוולקן וזאת עקב ניסיון חיובי מאוד שהיה לי אתם (לא רכשתי בסוף אגב).

יש שם כמה חברה נחמדים ומביני עניין, אני ממליץ לבחור בבחור הכי צעיר בחבורה (שכחתי את שמו).

ואם צריך עוד פוש אז תשלח לי הודעה פרטית ואני אנסה לעזור דרך מנהלת האולם (למרות שאני מאמין שלא תזדקק לזה).

בהצלחה,

פורסם

אני מסכים, ההשתלחות קצת מיותרת. הוא מביא את נקודת המבט של סוכן מכירות מקומי ואותי זה מעניין וזה כנראה יותר מייצג את ההוואי המקומי מדוגמאות בחול.

אין שום הגיון על להסתכל מה קורה באירופה, באירופה אנשים קונים דגמים ספורטיבים גם מכיוון שבתרבות הבסיסית של כולם הנאה מנהיגה היא פקטור הרבה יותר משמעותי מאצלינו וגם זה הרבה יותר זמין לאנשים מהמעמד הבינוני.

אחוז הרכבים הספורטיבים שנמכרים כאן הוא אפסי לעומת האחוז הכללי ולכן, כגוף עסקי אין ממש הגיון להשקיע בנושא המון תשומת לב.

זה לא אומר שלא צריך להשקיע בזה כי זה מייצר תשוקה למותג ואת זה אי אפשר למדוד בשורת הרווח בטווח המיידי.

אלפא למשל, משקיעים בזה יותר כי הם מבקשים פרמייה על ה-brand וככאלה הם מנסים לייצר תשוקה למותג אלפא, רק ככה הם יוכלו למכור מכוניות פיאט ממותגות במחירים מוגזמים. רנו לא ממש צריכים את זה כי רוב המכוניות שהם מוכרים לא פונות לרגש.

פורסם
חברי הפורום,

ההשתלחות שלכם במשתמש danial פשוט דוחה ומיותרת.

מסכים.

הניסיון לגרום "לאאוטינג" למקום עבודתו, גם לא במקום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לב ספורטיבי,

על פי התיאור שלך אני מקבל רושם שהייתה כאן חוסר הבנה או קצר בתקשורת בסוכנות.

הרי השרות שקיבלתם עד לרגע נסיעת המבחן היה סביר ונראה כי זה לא חריג שהם נותנים את הרכב לנסיעת מבחן ארוכה יחסית.

זאת ועוד הם מצוותים את מנהל הסוכנות לנסיעות מסוג זה.

יכול להיות שמשום מה המנהל התרשם שלא כצדק מהתנהגותכם וחשב שאתם סתם באים לעשות "סיבוב כיף" על הרכב או כל דבר אחר (אולי חשב שאתם מתבטאים לא כראוי לעובדת שלו, מי יודע?), ומשום כך רצה לבטל את נסיעת המבחן וזו הייתה דרכו.

אני לא מצדיק אותו אך מבלי לשמוע את דעתו לא ניתן לפסוק מי כאן "אשם".

אני באמת ובתמים חושב שכדאי לכם לקפוץ לאולם בוולקן וזאת עקב ניסיון חיובי מאוד שהיה לי אתם (לא רכשתי בסוף אגב).

יש שם כמה חברה נחמדים ומביני עניין, אני ממליץ לבחור בבחור הכי צעיר בחבורה (שכחתי את שמו).

ואם צריך עוד פוש אז תשלח לי הודעה פרטית ואני אנסה לעזור דרך מנהלת האולם (למרות שאני מאמין שלא תזדקק לזה).

בהצלחה,

אני לא יודע מה עבר בראשו, אולי זו הפעם הראשונה שהגיע אדם אשר התעניין במגאן קאפ ופשוט אין לו מושג מה עושים במצבים כאלה, אולי.

כך או אחרת, אני לא יודע מתי הוא הספיק להתרשם מאיתנו לרעה, עד שהגיע לרכב אמרנו אולי משפט שניים אחד לשני. עם העובדות האחרות דיברנו יפה וכל השיחה התנהלה בנעימות, אז גם זה לא.

בכנות, אחרי שרמזתי לעובדת המבוגרת שנסיעת מבחן במגאן RS שונה מנסיעה בקליאו 1.2 ידנית וזו פנתה למנהל, במידה מסויימת זה נראה כאילו הפרענו לו לשתות קפה- וכאן המקום להזכיר שוב כי מלכתחילה הובהר כי מנהל הסוכנות יצטרף לנסיעה. לי זה כמובן לא עקרוני מי יושב במושב הנוסע, כל עוד אני יכול לבחון את הרכב כנדרש.

בכל אופן, אולי אתה צודק לגבי וולקן, ננסה.

--------------------------------------------------------------

אתמול התאפשר לי לעשות סיבוב על הג'ולייטה תלתן החדשה. ביקורת על הרכב עצמו תופיע בנפרד ובשרשור המתאים, אך כאן ברצוני להתייחס להתנהלות. אם ניקח את התקרית עם קרסו מצד אחד ואת הנסיעה בג'ולייטה מטעם סמל"ת מצד שני, הפער ביניהן אדיר וממחיש בדיוק את מה שנכון לעומת מה שלא.

סוכנות אלפא רומאו מול לב המפרץ בחיפה. אחת העובדות בסוכנות הכינה את הטפסים בזריזות וכאשר רכב ההדגמה חזר מנסיעה, מיד נכנסתי פנימה. כעבור כמה שניות הנציג המלווה הצטרף, תיאום ציפיות קצר (מסלול, ביקש לא לבחון את "בקרת השיגור" - הנחיה מלמעלה ועוד כמה פרטים קטנים) ויצאנו לדרך.

אמיר (הנציג המלווה) השתדל ליצור אווירה חיובית, הציג בקיאות בתחום ולא "חסם" אותי כאשר ראה שאני יודע מה אני עושה. לאורך כל הנסיעה ניהלנו שיחה טובה ויצאתי מרוצה מאוד.

בשורה התחתונה, קרסו מול סמל"ת, שמיים וארץ, יום ולילה, חורף וקיץ (בחרו את המתאים לכם).

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אחרי שני המנהלים מי אני הקטן שיע(א)יר

בטח שאין להשתלח בדניאל לגופו גם אם תשובותיו לא לרוחינו, כי הוא מוכרן של מוצר שונה מהמוצר שפות"ש בא לקנות

לא הרי מוכרן של טבעת מצופה זהב ב 50 ש"ח ( שמכר לנכדה שלי בת 8 בדוכן בקניון ) למוכרן שצריך למכור טבעת ב 5K או ב 50K.

או מוכרן של קדילק מול מול מוכרן של ספייס סטאר כדוגמה.

זה מוכר אחת לחודש זה מוכר אחת ליום.

ועכשיו מה קודם למה

אם רנו או כל יצרן אחר רוצה למכור רכבי ספורט עליו להתאמץ בצורה שונה מאשר למכור רנו קליאו פשוטה למשל.

וכאשר יתייחסו למוצר בצורה שונה גם המספרים יהיו שונים ואז גם יהיה ניתן לתמחר שונה ( כלפי מטה ) ושוב מספרי המכירות ייגדלו.

ולא צריך ללכת רחוק כדי לראות שזה עובד כי הדוגמה של הפיאט 500 אברט מוכיחה זאת גם במדמנה המקומית.

וניתן לעשות טוב מזה בתמחור אגרסיבי של המוצר.

1% משוק הרכב זה כ 20000 יחידות בשנה.

מי היבואן שירים את הכפפה

כנראה אף לא אחד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני עדיין טוען שאין מה להשוות בין סמל"ת לקרסו.

האחד צריך את מכירת מכוניות החמימות כמו אוויר לנשימה והשני (לצערנו) כמו קוץ בתחת.

בסופו של יום זהו עולם העסקים.

אם קרסו היו מאמינים שמכירת עוד כמה עשרות RS בשנה יקדם אותם מבחינה עסקית ויעלה להם את שורת הרווח אז הם היו עושים את זה.

אני מאמין שמי שמנהל את קרסו מבין דבר או שניים בעולם הרכב לא פחות מאיתנו (ואני מנסה להתנסח מאוד בעדינות) וככל הנראה הם לא צופים שזה ירומם להם את שורת הרווח באופן משמעותי אם בכלל.

אותי לימדו שעם עובדות לא מתווכחים, קרסו נמנים בין היבואנים היציבים והמבוססים יותר כך שמשהו הם כנראה עושים כמו שצריך (לא לשכוח שלקבוצת קרסו יש עוד כמה עסקים מרוויחים מלבד מכירת רנו וניסן).

אז כל התאוריות שאנו מעלים כאן הן נחמדות אך לא יותר מזה.

ובאופן כללי אני חושב שצריך להפעיל קצת צניעות, אני לא חושב שאני מבין טוב יותר בעסקי הרכב ממנהלי המותג כמו שאני בטוח שהם לא מבינים טוב יותר בפלסטיקה ממני.

לב ספורטיבי,

אני שמח שקיבלת שרות מעולה ולעניין מהסוכנות של אברט בהסתדרות (אגב חבר שלי הקים אותה, אחת היפות לדעתי).

יחד עם זאת ישנם הרבה פרמטרים משפיעים כגון:

1. הסוכנות הזו הייתה מתה לקבל את כמות הלקוחות שמקבלת כל אחת מסוכנויות הרכב האחרות באזור (רוצה לומר היא שוממת).

2. היא מטפלת בעיקר במכוניות מסוג זה (חמימות).

3. הם ככל הנראה מכירים אותך מהעבר (זו לא האלפא הראשונה שלך).

4. סביר להניח שמי שמגיע עם אלפה ג'וליטה חמימה ודיי חדשה לעשות נסיעת מבחן על רכב זהה אך חדש יקבל את מבוקשו.

5. אתה (ורומן) חברים "מובילי דעה" בפורום "ירוק" אשר החברה באלפא מכירים היטב.

בקיצור, דיי ברור לי שתקבלו כזה יחס, זה לא מפתיעה ולא הייתי מצפה לפחות מזה (ואני מניח שגם אתה לא).

השאלה היא האם אני הייתי מקבל את אותו היחס?

האמת שאני גם שוקל באיזשהו שלב להחליף את הרכב ואשתי מחבבת את מראה הג'וליטה, כך שאולי אני אעמיד אותם במבחן ואחזור לדווח לפורום. :)

פורסם

בוא נגיד שקיבלתי מסמל"ת רכב ללילה ויחס מעולה עוד לפני שהייתי מוכר להם.

קאדילק מיובאת ע"י UMI אשר מוכרת גם שברולט. למה שהם יתאמצו כל כך ויגיעו אליי עד הבית מהרצליה, רק כי נרשמתי במקרה לנסיעת מבחן ועוד בסטנד שהם הקימו בתערוכה שכלל אינה קשורה לרכבים? אבל עובדה, באו.

אגב UMI, הסוכנות שלהם אשר יושבת בשכנות לסוכנות רנו בעיר התחתית עשתה לי פעם תרגיל דומה בהקשר של נסיעת מבחן, וגם הסוכנות של מאזדה אשר ממוקמת באותו איזור לא משהו (בהשוואה לסוכנות השנייה בחיפה). אולי יש באיזור ההוא משהו באוויר, לא יודע.

---------------------

קיבלתי טלפון מרנו (מהסוכנות הראשית, להבנתי). נראה כיצד זה יתגלגל.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עקבתי באדיקות מפתיעה (את עצמי) אחרי האורך של השרשור הזה ולאור מעט התמיכה שקיבל פה דניאל, אני רוצה לחזק את ידיו. אני בתחום המכירות כבר כמה שנים (היי טק ולא מכוניות) והגישה שלו נשמעת לי מאוד מקצועית! תתפלאו - אבל זה שמאן דהו (RK ולב ספורטיבי) וגם אחרים יודעים ״להיות קונים״, ממש לא הופכים אותם למוכרים מקצועיים. אסייג ואומר ש(לצערי) גם סוכנויות ואנשי מכירות רבים הם לא ממש מקצועיים, למשל הדוגמא עם מי ש״מסר את האוטו לחבר״ ממש מזעזעת, אבל לא מפתיעה ועדיין...

למרות מה שחלק פה חושבים, תפקידו של איש המכירות היא למכור ולא לעשות good time לכל מי שנכנס בדלת. ובהחלט, תפקידו הוא קודם כל לסנן את הלקוחות הרציניים והמבושלים ביותר ולסגור עסקאות (וכמה שיותר) את עבודת השיווק עליהם להשאיר לאנשי השיווק (זה לא אומר שעליהם להיות גסים או מגעילים, אבל בהחלט לדעת להרחיק בנימוס מי שאיננו לקוח פוטינציאלי כעת. איך הוא ידע? ובכן... זהו האתגר במכירות ולכן זה מקצוע שלא בדיוק לומדים באוניברסיטה, צריך ל״הרגיש״ את האנשים, בין אם הם מודעים לזה ובין אם לא. ולכן יש פה תגובות של כאלו שקיבלו כתף קרה, בעוד אחרים מתפלאים שהם סגרו עסקה למרות שבכלל לא היו בקטע. מעבר לכך, מכירות זה מקצוע סטטיסטי ולא מדע מדוייק ולכן יש פספוסים לכן ולכן. כל עוד הסטטיסטיקה נוטה לכיוון הנכון - זה בסדר ותמיד יש מקום להשתפר.

מעבר לכך, כיוון שאני מניח שרוב האנשים פה קונים פוטנציאלים ולא מוכרים פוטנציאלים אומר כך - דעו לכם שעסקים לא ממש צריכים לרדוף אחרי כל לקוח! כעסק, היית מעדיף להשאיר אצלי את הלקוחות הריווחיים - אלו שעלות המכר להם הנמוכה ביותר ובוודאי שהייתי שמח אם כל משגעי השכל למיניהם ילכו למתחרים, אפילו אם מיעוט מהם יסגור שם עסקה - בסוף מה שמשנה (לכולם, ללא יוצא מן הכלל) זו השורה התחתונה. מי שמבין את זה (כלקוח) ירוויח ומי שלא ימצא את עצמו כותב פוסטים מתלהמים ואולי אף יקבל עידוד מחברים לפורום - אבל את המוצר והשרות לא יקבל (בעוד אחרים - כן).

אגב, באותה נשימה אומר שנשמע לי שהטיפול בפות״ש היה לא מקצועי, אבל אם לב ספורטיבי באמת מעוניין לבדוק את הרכב אני בטוח שאפשר לסדר את זה. אם צריך עזרה (למרות שאין לי שום קשר לקרסו) אני חושב שאוכל לעזור.

פורסם
לא חבר, מנהל, ולא מקרסו, אלא מהנהלת האתר...

קרסו ממשיכים מסורת לא מפוארת של חוסר הבנה של הלקוחות שקונים רכבי ספורט.

לכן כל פעם מחדש הם נכשלים במיתוג ובשיווק בקטגוריה.

ממש ממש חבל.

חייבים להבין שלא מוכרים רכבים כאלו עם אותה גישה ואנשים שמוכרים איתם רכבים "רגילים".

או שילכו וישימו צ'ק שמן אצל מנהל מותג אבארט.

לא פגשתי אותו, לא קניתי אצלו, אבל הוא עושה עבודה... סוכר.

אז קרסו, העמידו את הרנו ספורט, לרשות מערכת האתר ומערכת האתר, העמידה אותו לרשותך מה זה משנה?.

לדעתי זה כן מראה על רצון מצידם, להיות נוכחים בקהילת חובבי הרכב.

בניגוד לרושם שספורטיבו קיבל, (שרכבי הספורט נכפו עליהם וכו').

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...