Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב מיני או סופר מיני חסכוני יחסית ואמין. למה חסכוני יחסית? כי אני מעוניין באוטומט, ולעניות דעתי אין כ"כ הרבה אוטומטיות באמת חסכוניות.

הנסיעות הן בעיקר באיזור קצת הררי ובעיר.

הבעיה הקלה היא שאני גובה 1.93 ומבחינת מרווח ישיבה ראיתי שחלק מרכבי המיני ממש מוגבלים במרווח.

ההתלבטות שלי היא בעיקרון בין מס' מכוניות:

סוזוקי ספלאש

טויוטה אוריס

קיה פיקנו

שברולט סוניק

סיאט איביזה

רנו קליאו החדשה

פורד פיאסטה החדשה

וכמעט כל רכב בקטגוריה, הבעיה היא שלרוב המכוניות יש יתרונות וחסרונות ואף אחת לא באמת עונה על כל הצרכים.

קראתי המון חוות דעת על בעיות בגיר DSG של האיביזה ובפלסטיקה, דבר שמתריע קצת. האם מישהו מכיר?

אשמח לכיוון מדויק יותר או המלצות מניסיון או מניסיון של חברים לגבי הרכבים האלו.

תודה מראש לכל העונים, אחלה יום.

פורסם

קודם כל מכונית קטנה היא לאו דווקא פחות נוחה לנהג גבוה ממכונית גדולה יותר משום שבמקרים רבים מכוניות קטנות יותר (ספלאש, ג'אז ועוד) גבוהות יותר ממכוניות גדולות יותר.

טויוטה אוריס היא מכונית משפחתית קומפקטית ולכן תהיה יחסית פחות חסכונית (לא בגירסא ההיברידית) ויקרה ולכן נראה לי שניתן להוציא אותה מרשימת המועמדות.

את האיביזה הייתי מוציא עקב חשש מתקלות בDSG.

רנו קליאו החדשה לא בטוח שתיכנס בתקציב (בגירסתה האוטומטית) ובנוסף מדובר ביצרן עם מוניטין בעייתי (לא תמיד בצדק) שנמכר עם מכללים שעוד אין איתם הרבה ניסיון, ולכן למי שאמינות היא בראש מעייניו לא הייתי ממליץ לקנות.

גם בפיאסטה יש חשש מתקלות גיר, בנוסף אני לא בטוח שחסכון בדלק היא נקודה חזקה אצלה.

שברולט סוניק לא חסכונית יחסית.

הפיקנטו היא מכונית מיני בעוד הסוניק, הפיאסטה והקליאו הן סופר מיני ולכן היא קטנה יותר, היא גם אמורה להיות חסכונית יותר אך מתגובות של בעליהן מצטיירת תמונה של אכזבה מצריכת הדלק. בנוסף היא לא תתן לך את אותה רמת איכות חיים ובטיחות כמו אותן סופר מיני'ס.

הספלאש היא מכונית מיני מוגבהת ומבחינת מימדים היא איפשהו באמצע. פרט לכך אינני מכיר אותה.

לי עולות בראש שתי אופציות שיתנו אמינות וחיסכון ושילוב למרווח טוב לנהג גבוה והן ההונדה ג'אז וטויוטה יאריס החדשה. אני מציע לך לבדוק אותן, לג'אז יש גירסא היברידית בתוך העיר תהיה חסכונית יותר, אך מחוץ לעיר לא ממש ובנוסף היא פחות נוחה ונעימה לנהיגה מהגירסא הלא היברידית.

פורסם

עומר ב קודם כל תודה על התגובה המפורטת והעניינית.

טויוטה אוריס אחלה אופציה אבל היאריס קצת קטנה ומאכזבת לדעתי. אם הייתי הולך על אוריס רק על היברידית בשנתון נמוך יותר. האופציה בבדיקה.

הייתי היום בסוכנות סיאט ופולקסווגן, ראיתי את הסיאט והתייעצתי עם חבר שהוא בעל מוסך. לדעתו גיר ה-DSG די אמין.

ראיתי בנוסף את הפולו החדשות, מה דעתכם עליה?

הג'אז קצת מגושמת לדעתי לכן לא אלך לכיוונה.

עדיין קצת מתלבט.

מה דעתכם על הקליאו החדשה?

מה דעתכם על אופל אסטרה 2011 מליסינג?

שברולט סוניק?

תודה.

פורסם

אוריס היברידית החלה להימכר רק ב2011 וגם אז נמכרה במספרים קטנים עקב בעיות מלאי כך שמבחר המשומשות יהיה קטן, מה גם שנראה לי שהיא קצת גבוהה לך בתקציב.

הקליאו החדשה, אני חוזר ואומר, תהיה יקרה כי החלה להימכר רק ב2013.

החבר שלך המוסכניק יש לו ניסיון בטיפול בגירים DSG7? בכל מקרה אני מציע לך לבצע חיפוש בפורום על גיר הזה.

נהגת ביאריס ובג'אז? או שסתם נראה לך....

היאריס קטנה כי מכונית קטנה, אבל ציינת שאתה מחפש מכונית מיני או סופר מיני בהודעה המקורית, והיאריס היא סופר מיני.

נראה לי שכדאי שתעשה לעצמך קצת סדר בראש, אתה קצת מתפזר :)

אופל אסטרה, שוב מדובר במכונית משפחתית, לא מיני ולא סופר מיני, מדובר במכונית טובה אבל אפילו שיש לה מנוע יחסית קטן אל תצפה לצריכת דלק טובה באופן משמעותי ממשפחתית 1.6 "רגילה".

פורסם

אוריס היבריד יד 2 קשה למצוא, כנראה יש סיבה :-D

הקליאו החדשה באה בחשבון כי אני מוכן לקחת מימון מסוים בשביל לקבל כבר משהו יותר טוב, או יותר אמין וחסכוני.

היאריס בדקתי אותה, קטנה מדי בשבילי, המרווח מצומצם. הפיקנטו יותר הרגישה לי יותר רחבה משום מה. הזוי אבל אמיתי.

אתה צודק לגבי ההתפזרות שלי, מה אתה ממליץ? תקציב 100K.

האסטרה ירדה מהפרק לאחר בדיקה ב-KML.

פורסם

אוקיי, 100 אלף ש"ח אומר שאתה יכול לקנות מכונית חדשה או מכונית חדשה 0 ק"מ מחברת ליסינג ולהישאר עם עודף.

מציע לך להציץ כאן:

http://www.motori.co.il/index.php

http://www.motodeal.co.il/

יש את הספייס ורסו שהוא מיקרוואן מבוסס על היאריס, מה שאומר שהוא יאריס גבוהה ומרווחת יותר, ב80 אלף אני מאמין שתוכל למצוא אחת בת שנתיים בתקציב, או אם אתה לוקח מימון אתה יכול לקנות גם אחת חדשה באיזור 110 א' ש"ח.

כמו שכתבתי כבר, ב2011 נמכרו מעט מאוד אוריס היברידיות כי זה המלאי שהיה ליבואן, בנוסף חלק נכבד מהמעטות נמכרו לאלביט.

פורסם

אני במקומך הייתי מצמצם את האפשרויות לפיאסטה ולקליאו. הקליאו נראית פצצה ויותר מאובזרת, הפיאסטה יותר איכותית ומהנה וגם זולה יותר. שתיהן נחשבות כיום לסופר מיניז הטובות ביותר כמעט ללא תחרות.

פורסם

לפותח השרשור, יש לי פיאסטה חדשה ידנית ואני 1.87, הרכב בסדר גמור מבחינת גובה. הבעיה שלו לאנשים גבוהים היא שאין לו מושב מתכוונן לגובה וההגה שלו יוצא רחוק לכיוון הכסא נהג, לכן חובה לקחת אחורה והרבה את הכסא ואז לא נשאר מקום כמעט למי שיושב במושב האחורי. חוץ מזה הרכב בעל חומרים איכותיים ולא מרגיש פלסטיקי מדי.

הייתי ממליץ לקחת את הרכב לנסיעת מבחן ולבדוק אם הוא מתאים לך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

סיאט הולכים לשווק את האיביזה 1.2tsi אוטומטית ב 80 אלף,מאוד משתלם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עוד פרטים לגבי האיביזה, גם אני בתור בעלים של איביזה לשעבר (עד שנכנסו בה והרסו אותה), הייתי מאוד מרוצה, לא הייתה לי בעיה עם הגיר. (החליפו לא מזמן את מחשב תיבת ההילוכים ומאז אין שום בעיה איתו).

http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2014-07-30-N04-%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA

פורסם

למה החליפו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באמת למה החליפו?

אני שנייה לפני רכישה של האיביזה, מתברר שהדגם AM5 יגיע רק עוד 3 חודשים והם מוכרים את הרפרנס ב-83,900. 20K פחות מלפני שבוע.

קצת מלחיצה אותי הירידה הזאת במחיר, הבנתי שדגם חדש אמור להיכנס אז זה קצת מבאס.

שוקל לעבור לרנו קליאו החדשה וזהו.

מה אתם אומרים?

מחר אני אמור ללכת לסגור את זה סופית, אשמח לתשובות היום.

• תוכן חדש...