Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעקבות הצלחת המבצע ההנהלה מודיעה על מבצע נוסף לקיץ?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

באוקראינה יש מלחמה דה-פאקטו, מישהו בכלל מניד עפעף?

בסוריה נשחטים מאות אם לא אלפים מדי יום, למישהו זה מזיז?

באפריקה מתחוללות מלחמות אזרחים מימין ומשאל, מתי פעם שעברה זה שודר בטלוויזיה?

הגזענות, הטרור והקיצוניות מרים את ראשם מכל עבר, והאדם הישר וההגון עומד חסר אונים אל מול אדישות קהילותיו.

אין לי את הבשורה, ולא את הפתרון לסכסוך הפשוט ביותר להגדרה- אך המסובך ביותר לפתרון. אין לדעת איך יסתיים הסיפור הזה בין יהודים לערבים על פני חתיכת אדמה זו. כל שאני יודע, גם בתור חייל שהשתחרר זה עתה- יש לנו צבא חזק מאוד, מסאוב ובירוקרטי יתר על המידה. בתור אזרח טרי- יש לנו קהילה צבועה מכל צדדיה.

מצד שני, עצוב לראות שהאדם המודרני כל כך חלש אל מול היכולת לכונן שלום בעולם הניתן לו.

יש בכלל אנשי מרכז במדינה הזו?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

יש כאן שתי הנחות סמויות שראוי שהקוראים ייחשפו אליהן:

1. אתה מניח שזה סבבה שעוטף עזה, אשקלון ואשדוד נתונים לירי פצמ"רים ורקטות ללא הפסקה (מה שנקרא בעגה הפוליטיקאית "טפטוף").

2. אתה מניח שלחמאס לא היה תכנון מוקדם למלחמה בתקופה הזו בכל מקרה (למרות שהעדויות והמידע המודיעיני שנחשף אומרים הפוך - הם מראש תכננו מלחמה ביולי או אוגוסט).

אז הסכמנו על זה שנזרקו כלי נשק למים?

מי אמר שלא ירו? הפעילים? כי חיילי השייטת טענו שירו עליהם, ולפי הכתבה שקישרתי אליה קודם יש גם חי

1. זה ממש לא סבבה שנוחתים פצמ"רים ורקטות בעוטף עזה.

לא אמרתי את זה ולא רמזתי את זה.

מי ששיגר את הרקטות והפצמ"רים האלו לפני יוני 2014 הם בעיקר ארגונים קטנים כאלו ואחרים ולא החמאס. החמאס אפילו הפעיל (בהצלחה די חלקית) כוחות שלו בנסיון לתפוס את המשגרים האלו ולמנוע את השיגורים.

לחמאס יש אינטרס לשלוט בשיגורים לישראל ולא שכל ארגון יעשה מה שבראש שלו, אבל קשה לתפוס את כולם.

2. תכננו מלחמה? טוב, תן להם להתחיל. למה שאנחנו נתחיל? מה זה נותן לנו?

חוץ מזה אני לא מאמין גדול בתכנונים לטווח ארוך במזה"ת.

3. אף פעם לא טענתי שלא נזרקו כלי נשק למים.

טענתי שלפני הגעת החיילים הישראליים לא היה על סיפון המרמרה נשק חם (=אקדחים).

עובדה שחוץ מתחמושת צה"לית לא נמצא שום דבר על המרמרה או בגוף הנפגעים (של שני הצדדים).

לגבי חיילים שטענו שירו עליהם - אז טענו (יש לך לינק? וידאו? ממתי בכלל חיילים מתראיינים לתקשורת בנושאים מבצעיים?). לא לוקח כל טענה של מישהו שאולי ראה משהו באמצע קרב ואולי לא - כלשונה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אתה לא מפספס כלום.

ישראל פתחה במלחמה הזו (תחת הכותרת השקרית "שובו אחים") במחשבה ש"נרביץ קצת לחמאס בגדה, מזמן לא השתעשענו במשחק הזה". זה התגלגל לירי מוגבר של רקטות מעזה ומשם למבצע קרקעי שלנו שלא היתה לו מטרה מוגדרת (שזו דרך מטומטמת להפעיל כח צבאי).

אנשי חמאס חטפו ורצחו שלושה ילדים .

הנשק והכסף התקבלו מהחמאס , המרצחים ידועים כאנשי החמאס .

ההנחיות לבצע פיגוע חטיפה והרצח , התקבלו מהחמאס .

( בד"כ זו צורת העבודה שלהם גם מחטיפות קודמות בישראל וביהודה ושומרון , חטיפה ורצח וקבירת הגופות )

האסירים אשר נעצרו שוב הפרו את תנאי השחרור , המשיכו להיות מקושרים לחמאס ולנהל את החמאס ביהודה ושומרון .

באזור עוטף עזה - טיפטוף של פצצות מרגמה ורקטות כל הזמן כרצונם לישובי עוטף עזה .

מנהרת תקיפה אשר התגלתה בשטח ישראל לפני התחלת צוק איתן , באזור כרם שלום .

( אני מבין כי לדעתך המנהרות נחפרו בחודש האחרון - כתוצאה של מבצע שובו אחים , וואלה הם די זריזים )

- או אולי אתה אומר כי-כל זאת לא היה -

ובהמשך לדיון של יבגני על ראיית וניתוח ההיסטוריה - בעוד 20 שנה יכתב בהיסטוריה של האזור .

כי מבצע צוק איתן החל באשמת ישראל , שלא הבליגה לאחר שמחבלים חברי החמאס רצחו שלושה נערים / שהיה או לא היה .

ירי מרגמות ורקטות לישוביה ומנהרות התקפה אשר התגלו בשיטחה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
1

מי ששיגר את הרקטות והפצמ"רים האלו לפני יוני 2014 הם בעיקר ארגונים קטנים כאלו ואחרים ולא החמאס. החמאס אפילו הפעיל (בהצלחה די חלקית) כוחות שלו בנסיון לתפוס את המשגרים האלו ולמנוע את השיגורים.

לחמאס יש אינטרס לשלוט בשיגורים לישראל ולא שכל ארגון יעשה מה שבראש שלו, אבל קשה לתפוס את כולם.

לגבי חיילים שטענו שירו עליהם - אז טענו (יש לך לינק? וידאו? ממתי בכלל חיילים מתראיינים לתקשורת בנושאים מבצעיים?). לא לוקח כל טענה של מישהו שאולי ראה משהו באמצע קרב ואולי לא - כלשונה.

וזאת חברים בדיוק הבעיה של כל מיני "נאורים" וארגונים הומניים למיניהם (מרצ, בצלם, עיתון הארץ ושות') - כשהחמאס טוען כי לא הוא זה שביצע את הירי אלא פלגים שאין לו שליטה עליהם אז עלינו להאמין לו (כי הוא הרי רק רוצה לפתח את רצועת עזה ובכלל נגד הסלמה), אך כשחיילים ישראלים מיחידה מובחרת טוענים שירו עליהם אז זה קשקוש, וחייבים להביא הוכחות (כי הרי מה הסיכוי שלוחם בשייטת 13 ידע בכלל לזהות אם ירו עליו מנשק חם או שזה סתם היה אקדח קפצונים של אחד מהנוסעים שם).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
1. זה ממש לא סבבה שנוחתים פצמ"רים ורקטות בעוטף עזה.

לא אמרתי את זה ולא רמזתי את זה.

2. תכננו מלחמה? טוב, תן להם להתחיל. למה שאנחנו נתחיל? מה זה נותן לנו?

חוץ מזה אני לא מאמין גדול בתכנונים לטווח ארוך במזה"ת.

3. אף פעם לא טענתי שלא נזרקו כלי נשק למים.

טענתי שלפני הגעת החיילים הישראליים לא היה על סיפון המרמרה נשק חם (=אקדחים).

עובדה שחוץ מתחמושת צה"לית לא נמצא שום דבר על המרמרה או בגוף הנפגעים (של שני הצדדים).

1. בתור מדינה מעניין לך את האשך השמאלי מי יורה, יש שטח, לשטח הזה יש ריבון (מקובל עליך, לא מקובל עליך, הוא לא חבר שלך, אבל הוא הריבון בשטח) ואי לכך הוא אחראי לכל ירי משטחו, ירה משם מישהו אחר? זבש"ו.

למה אתה חושב שאחרי רצח 7 הבנות בנהריים מלך ירדן חוסיין עזב ביקור בספרד, בא מהר מהר לישראל והלך לנחם את המשפחות? לפי רשויות המשפט בירדן הרוצח בכלל חולה נפש! אבל המלך הריבון בשטח ולכן אחראי לכל דבר שיוצא משטחו.

אני אפילו לא נכנס לענייני מי ירה מי לא ירה. ברמה הרבה יותר גבוהה אנחנו טועים שוב ושוב בזה שאנחנו מתייחסים לזה, ירו משטח עזה, לשטח עזה יש ריבון וקוראים לו חמאס (לפחות כרגע), ולכן הוא אחראי.

2. זה מלחמה שנמשכת עוד מ"עמוד ענן", היא לא באמת נפסקה לעולם, פשוט העוצמה עלתה וירדה.

תקרא לזה מלחמה, לחימה, עימות, הלכה למעשה זה נמשך כבר שנים.

בכל מקרה אלא אם כן נדמה לך שזה סבבה שחטפו 3 נערים הייתה הצדקה מלאה ל"שובו אחים".

רק שבחמאס ראו שהם הולכים ומאבדים את הגדה (אין לי גם ספק שזה קשור לעניין 92 העצורים בקשר לנסיון הפיכה ביו"ש, החמאס השקיע המון משאבים בחוליות האלה), אבל מה הם יכולים לעשות מעזה? לירות רקטות, אז ירו רקטות.

ואת האקט המלחמתי האמיתי שהוא החטיפה של 3 הנערים הם עשו, ככה שבקטע הזה הם באמת התחילו.

3. באמת? ושל מי הציטוט הזה מהודעה #1179

3. אחרי תפיסת המרמרה ישראל לא הציגה שום נשק חם שנתפס שם. אפילו לא אקדח אחד.

רק כמה עשרות סכיני מטבח/סכינים יפניות/מברגים/אולרים ושאר ציוד שבאופן טבעי נמצא בשימוש בתחזוקה של ספינה גדולה.

לא זרקו שם מאות אקדחים ורובים לים. יכול מאוד להיות שאפילו לא אחד.

זרקו או לא זרקו?

4. ירי על חיילים, ציטוט מהודעה #1184

6. שכחת לציין אלות, מצ'טות, את האקדחים ככל הנראה לקחו מהחיילים שנפצעו (וגם חלקם הפלא ופלא - נעלמו בפריקת האניה!), אני אשמח גם לדעת למה משמשים בקבוקי תעברה ורימוני הלם בתחזוקה השוטפת של אניה אזרחית.

הלוחם חזר על הדברים שטען הבוקר דובר צה"ל, שלפיהם הפעילים ניסו לחטוף את כלי הנשק של החיילים. "ניסו לחטוף כל מי שירד לספינה ולקחת את הנשקים שלנו.

בזמן המאבק זיהינו בוודאות ירי מתוך הספינה לכיווננו", אמר.

גורם ביטחוני אחר הוסיף כי עד כה פינו מסוקי חיל האוויר 38 פצועים מספינות המשט, בהם עשרה חיילים. לדברי הגורם, שני החיילים שנפצעו באורח קשה נפגעו ממכות אלה. במקרה אחד, מסר הגורם,

נורה חייל באש חיה, ובשאר המקרים החיילים נדקרו ונחבלו ממכות יבשות.

ציטוט מהודעה #1186

אתמול ערך הרמטכ"ל, יחד עם שר הביטחון ומפקד חיל הים, תדרוך לעיתונאים. רב-אלוף אשכנזי

אמר כי במהלך ההיתקלות עם נוסעי ה"מרמרה" היה שימוש בברזלים, מוטות, וסכינים. "היה אפילו שימוש בירי מנשק שנחטף מחיילים", אמר.

אבל היי, למה להתבלבל מהעובדות?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אנשי חמאס חטפו ורצחו שלושה ילדים .

הנשק והכסף התקבלו מהחמאס , המרצחים ידועים כאנשי החמאס .

ההנחיות לבצע פיגוע חטיפה והרצח , התקבלו מהחמאס .

( בד"כ זו צורת העבודה שלהם גם מחטיפות קודמות בישראל וביהודה ושומרון , חטיפה ורצח וקבירת הגופות )

האסירים אשר נעצרו שוב הפרו את תנאי השחרור , המשיכו להיות מקושרים לחמאס ולנהל את החמאס ביהודה ושומרון .

באזור עוטף עזה - טיפטוף של פצצות מרגמה ורקטות כל הזמן כרצונם לישובי עוטף עזה .

מנהרת תקיפה אשר התגלתה בשטח ישראל לפני התחלת צוק איתן , באזור כרם שלום .

( אני מבין כי לדעתך המנהרות נחפרו בחודש האחרון - כתוצאה של מבצע שובו אחים , וואלה הם די זריזים )

- או אולי אתה אומר כי-כל זאת לא היה -

ובהמשך לדיון של יבגני על ראיית וניתוח ההיסטוריה - בעוד 20 שנה יכתב בהיסטוריה של האזור .

כי מבצע צוק איתן החל באשמת ישראל , שלא הבליגה לאחר שמחבלים חברי החמאס רצחו שלושה נערים / שהיה או לא היה .

ירי מרגמות ורקטות לישוביה ומנהרות התקפה אשר התגלו בשיטחה .

אייל .

1. החוטפים הם אנשי חמאס לשעבר שפעלו כנראה על דעת עצמם.

2. בשום מקום לא טענתי שהחמאס הוא ארגון חף מפשע שכל רצונו בשלום ואחוות העמים. הם הבריחו המון נשק לעזה, חפרו מנהרות, ובאופן כללי התכוננו לסבב עתידי אפשרי מול ישראל.

מה שאני טוען הוא פשוט מאוד.

אני טוען שמנקודת מבט של תועלת למדינת ישראל ואזרחיה, הפתיחה במבצע "שובו אחים" היתה מיותרת ומזיקה.

היה עדיף אם היו מפעילים מודיעין, מוצאים את הרוצחים ובאופן נקודתי שולחים את אחת הסיירות המיוחדות שיתקעו להם כדור בראש באמצע הלילה.

ולא הופכים את כל הגדה ומשטחים חצי עזה.

לא השגנו כלום.

ולא היה ניתן להשיג כלום במבצע שלא הוגדרה לו מטרה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המטרה עכשיו היתה להשמיד להם את המנהרות, שידעו עליהן כבר לפני הרבה זמן, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מרצ זו מפלגה ציונית למדי, ולא "ארגון הומני כלשהו".

חבר הכנסת לשעבר מטעמה, רן כהן, הוא אל"מ במיל'. חבר כנסת לשעבר אחרי, מוסי רז, הוא קצין במיל' ממגלן. אבשלום וילן שירת בסיירת מטכל. אפילו יוסי שריד שירת במספר תפקידים שונים בצהל, בתוך זה קצין הקישור לאו"ם בסיני.

אני אכתוב בפעם העשרים בשרשור הזה, שחבר כנסת אחר, לא חובבן בעיניים צבאיים בניגוד לרובינו, מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר, תפס את צהל משקר במטרה לסחוט כסף מהמדינה. זה באמת לא מפריע לכל מי שחושב שיש רק צד שקרן אחד בקונפליקט כאן? כנראה שלא.

אני לא אומר להיכנס לעזה ולמחוק 100,000 תושבים על כל פיגוע, אני אומר שהתגובה שלנו צריכה להיות קשה ברמה כזו שתתריע ותגרום להם להבין שבעל הבית השתגע ושדרך הטרור לא תביא להם שום הישג.

אתה מניח שיש תגובה כזו שתגרום להם להבין. זה לא קרה הפעם, אחרי כמעט 2000 הרוגים. אז מתי כן? אחרי 10,000? 50,000?

שוב, אולי לא זו הגישה? אולי ישראל הייתה יכולה ליזום מהלך כלשהו ב5-6 שנים האחרונות? ועידה אזורית כמו שמציע יאיר לפיד? כל דבר אחר?

אבל לא. מחכים לטריגר כלשהו כדי לצאת למבצע חסר מטרה לחלוטין. ממציאים ומשנים את המטרות שלנו 3-4 פעמים תוך כדי. משקרים בביטאון הרשמי של ביבי נתניהו, בעזרת רוטר, על מה היה קורה אם לא היה מבצע. ולאן מגיעים בסוף? לזה שמנהלים מו"מ על דרישות יותר נרחבות של החמאס, ממה שהם הציגו ב5-7 ביולי, תחילת המבצע.

החלק המייאש הוא אפילו לא זה, אלא העובדה העצובה שרוב המגיבים כאן, כמו גם רוב אזרחי ישראל, ימשיכו להתייחס ביראת קודש לכל מילה שיוצאת מפיו של כל בעל דרגות גבוהות מספיק בצה"ל. והם, הקצינים האלו, ימשיכו לסחוט מאיתנו ועוד ועוד כסף, בשביל להגיע לעוד מבצע עם אותן הטעויות בדיוק, עם אותו חוסר במטרות והאשמת ה"מנהיגים" שמעליהם, שלא נותנים להם לסיים את העבודה. והמנהיגים? רק אלוהים שבשמיים, כנראה, יודע בשלב הזה מה רוצה בנימיין נתניהו שיהיה כאן ולמה לעזאזל הוא רצה להיות ראש ממש מלכתחילה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
1. החוטפים הם אנשי חמאס לשעבר שפעלו כנראה על דעת עצמם.

2. בשום מקום לא טענתי שהחמאס הוא ארגון חף מפשע שכל רצונו בשלום ואחוות העמים. הם הבריחו המון נשק לעזה, חפרו מנהרות, ובאופן כללי התכוננו לסבב עתידי אפשרי מול ישראל.

מה שאני טוען הוא פשוט מאוד.

אני טוען שמנקודת מבט של תועלת למדינת ישראל ואזרחיה, הפתיחה במבצע "שובו אחים" היתה מיותרת ומזיקה.

היה עדיף אם היו מפעילים מודיעין, מוצאים את הרוצחים ובאופן נקודתי שולחים את אחת הסיירות המיוחדות שיתקעו להם כדור בראש באמצע הלילה.

ולא הופכים את כל הגדה ומשטחים חצי עזה.

לא השגנו כלום.

ולא היה ניתן להשיג כלום במבצע שלא הוגדרה לו מטרה.

חביבי, מודיעין זה לא מפסק אור, אתה לא מפעיל מודיעין, אתה מוציא מודיעין, ואתה מוציא את המודיעין מלתפוס את האנשים (עדיף באמצע הלילה עם מסיכות על הפנים).

אז תפסו את האנשים, על הדרך אספו עוד כל מיני כאלה שעשו הפרות של תנאי השיחרור לאחרונה, ובסופו של דבר המטרה של המבצע הייתה כזאת (ואת זה לא יכתבו בריש גלי כי זה לא פוליטיקלי קורקט): לגרום לחמאס להבין שהחטיפה יצא שכרה בהפסדה, חטפו ורצחו שלושה? אז לכלא הישראלי נכנסו כמה מאות.

ואם מפרידים את "שובו אחים" מ"צוק איתן" (יש הפרדת שמות, לא ברור לי כל כך למה, אולי בגלל השורה הבאה) אז "שובו אחים" היה סופר מוצלח, גם מבחינת נפגעים, גם מבחינת עלות ותועלת.

לדעתי אם היו ממשיכים בקו החשיבה הזה של "בעל הבית השתגע" ולגרום לחמאס להבין שעל כל ירי יש תגובה ברמה כזאת שפשוט לא משתלם לירות.

יבגני הסוד הוא לא בכמות ההרוגים להם. ב"שובו אחים" המכה הייתה מספיק חזקה כי פתאום מאות אנשי חמאס ששוחררו בעסקת שליט חזרו לכלא הישראלי, פתאום החוליה שתכננה הפיכה צבאית אלימה ביו"ש (ושם הושקעו המון משאבים) נתפסה.

גם הפעם המכה הייתה חזקה כי הם איבדו מנהרות שהם השקיעו המון משאבים בהן, אבל המבצע עצמו היה דיי פרווה, לחימה, הפסקת אש, לחימה, הפסקת אש, ככה לא עושים מבצע צבאי, ככה גם לא מביאים את החמאס לחשיבה מחודשת האם כדאי או לא כדאי לירות

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קודם כל, ההפרדה לשובו אחים וצוק איתן היא אכן מלאכותית ביותר. ואולי לא? אולי מישהו חשב כמוך לטווח הרחוק, שהנה, יהיה כאן סיפור הצלחה לפני הכשלון? לא יודע.

אבל אתם בכלל לא מתייחסים למהות. נגרם נזק די רציני בעזה (אגב, משעשעת או יותר נוכן צורמת האירוניה בכך שהאנשים שהכי רוצים לפגוע בעזה הם גם האנשים שהכי מפקפקים באמינות הנפגעים שם ואני לא מכוון אליך, ליאור, אלא מדבר באופן כללי). לא נראה שזה מוביל לשינוי כלשהו לטובתנו, אלא להפך: אנחנו מנהלים מומ בדיוק על מה שהחמאס דרש כבר בתחילת המבצע. אז אני תוהה אם זו הדרך, ואתם בתגובה כותבים לי שאם רק היינו מפעילים יותר לחץ צבאי - הם היו מתקפלים. אבל מה זה ה"יותר לחץ צבאי הזה"? הרי הדרך היחידה למדוד את זההיא בתוצאה, לא? ואם זה לא מצליח פעם אחר פעם - למה אתם חושבים שכן קיים לחץ צבאי כזה? למה אתם ככ משוכנעים שהבעיה היא בכמות או באיכות, ולא עצם התפיסה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני אכתוב בפעם העשרים בשרשור הזה, שחבר כנסת אחר, לא חובבן בעיניים צבאיים בניגוד לרובינו, מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר, תפס את צהל משקר במטרה לסחוט כסף מהמדינה. זה באמת לא מפריע לכל מי שחושב שיש רק צד שקרן אחד בקונפליקט כאן? כנראה שלא.

רק רגע, אבל אם עמר בר לב היה קצין בכיר בצה"ל, ואתה (או הכותב, היינו הך) טוען שחלק מהקצינים הבכירים בצה"ל משקרים/מסתירים דברים, האם זה לא אומר למעשה שיש סיכוי שעמר בר לב משקר מסיבה כלשהי?

דבר שני, יחסית לאדם שהחכמה נשפכת לו מהאוזניים (ואולי גם מחורים אחרים בגוף) אתה לא ממש ביקורתי כשאתה קורא כתבות שמתאימות לך לאג'נדה. ראשית, בר לב אמר שיש חשש להטעיה של ועדת חוץ ובטחון (חשש, לא דבר ודאי).

שנית, שמת לב איך מוצג גרף התקציב של מערכת הביטחון לפי שנים? איך זה הגיוני ש-61 מיליארד נראה כפול בגודל מ-58 מיליארד? אז או שהכתב לא יודע להציג גרפים בצורה נכונה (ואני לא אתפלא, שכן עיתונאים הם לא העיפרון הכי חד בקלמר לרוב, בלשון המעטה), או שהכתב כותב בצורה מגמתית במטרה לנסות להסית את דעת הקהל בנושא (וגם אז אני לא אתפלא).

פורסם

כל הסיפור על "הפיכה צבאית אלימה" ביו"ש הוא הזוי ולא הגיוני בעליל. ספינים של ביבי ולא יותר.

מי ששולט ביו"ש מבחינה צבאית זה צה"ל.

אתה באמת חושב שהחמאס היה מצליח לעשות הפיכה צבאית נגד צה"ל? עם 100 איש, 24 רובים ו-6 אקדחים?

בחיייייאת זומזום.

זה בערך כמו שאני אנסה לעשות הפיכה צבאית בתל אביב בעזרת 3 חברים, סכין יפאני ופטיש שניצלים.

פורסם

טוב, אז כמה סיבובים היו / יהיו ? מישהו מוכן להמר ?

12? 15 ??

מה זה פה - איגרוף ?

הרבה דיבורים על Killa ואיפה בכלל הגורילה (שבמנילה) ?

[video=youtube;VkOQW-Y-PYA]

alfa 156 2.5.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...