Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אאל"ט המחוסלים הם מנהיגי הצבא של חמאס שהתחבאו במהלך המבצע בבונקר מתחת לבית החולים. עד שימצאו להם מחליפים יקח זמן ובינתיים אין פקודות.

אם זה נכון, היחיד שנשאר זה השמן הזה שיושב בבית מלון ועושה ג'יהאד אנאלי עם חברים שלו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתשובה לוויל:

1 בטווח קצר ההישג בזה מפחית לחץ מימין על רוה"מ- מר נתניהו.

2 המשמעות האסטרטגית לטווח הארוך היא היכולת של רוה"מ להפעיל תוך שיקול דעת את תוכניתו האסרטגית ארוכת הטווח. יש הטוענים שגם שר האוצר לפיד הינו שותף לתוכנית האסטרטגית תוך הוספת המימד האזרחי הנלווה והראייה מרחיקת הראות שאינה כרוכה באינטרסים צרים.

פורסם

כל מי שמשאל על החיסול: תבררו במקורות המודיעיניים של תיק דבקה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

[פנדוב - אהבתי את הניסוח.

ולגבי מציאת מחליפים למח"טים של החמאס - אני בטוח שלכל אחד מהם יש סגנים ו/או מ"מ ותוך יומיים גג התפקיד יאוייש מחדש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתה לא יכול להיות בטוח בכלום כי הדוגמאות הן קיצוניות לשני הצדדים ואתה לא יודע באיזה רמה של קיצוניות מדובר פה.

לדוגמא,המהנדס חוסל ומיד חטפנו עשרות פיגועים באותה רמה טכנולוגית של מה שהוא היה בונה.

לעומת זאת מורניה חוסל וחיזבאללה חו"ל עד היום לא התאושש מהמכה.

ובאמצע יש את חיזבאללה שחיסלנו לו את המנהיג הקודם ומאז רק פורח תחת שרביט נסראללה.

את הערך האסטרטגי של חיסול ספציפי אפשר לראות בדיעבד.

רע, זה בטח לא!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא עובד אצלי. זה משהו שאפשר לאשר ממנו שמדובר במנוח הספציפי, או סתם סנאף?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אמיר, מה שקרה זה ששקד פרסמה את הפוסט הזה וכמה ימי אחרי שרפו את הילד הערבי בירושלים. אפילו אצל מפגרת כמוה לפעמים נופל האסימון (או שאולי יש יועצי תקשורת?), והפוסט המקורי נחמק, די הרבה זמן לאחר מכן. בכל מקרה, היא פרובוקטורית ופירומנית בשקל, בדיוק כמו חנין זועבי.

ליאור, אני חושב שאתה מפריז מאוד בלשון המעטה בהערכה שלך את ארדואן. אפילו במצרים האחים המוסלמים לא מיהרו לפעול נגד ישראל, בתקופה הקצרה ששלטו. אבל בסדר.

לגבי אסד והאחרים - כן, המטרות השתנו. נוצר כאן מאזן מסוים. ני לא חושב שלהבין שאי אפשר להשמיד את ישראל ולהיות מורתעים מפלעול נגדנו זה אותו הדבר. רהע לא חושב ש"הרתעה" מתיישבת עם חימוש גלוי למדי של ארגון כמו חיזבאללה.

לגבי דרדור המצב - שוב, אני שופט לפי מה שאני רואה. אנחנו רואים בעיקר הפצצות של צהל. הן גורמות לעזיבה, דעיכה כלכלית והרג. מי שנפגע אלו הם בעיקר האזרחים. זה נתפס כלגיטמי על ידי רבים ממכריי וכנראה גם על ידי רוב אזרחי ישראל. זה דיבור באלגוריות, מטפורות או שקרים על מציאות, שחלק גדול מאזרחי ישראל לא רוצים להכיר בה. מעבר לכך, על ידי הרוב זה גם נתפס הפתרון היחיד האפשרי. בעייני, כאמור, זה לא.

לא התחמקתי מהשאלות שלך. לא מזיז לי שפוגעים באנשי חמאס. כן מזיז לי שפגיעה אפשרית באזרחים עזתיים הופכת למקובלת ולגיטימית על הדרך. אני אכתוב משהו שבטח יעצבן אותך יותר מכל מה שכתבתי עד עכשיו: מוחמד דף הוא מטרה לגיטימית ואני אשמח לא פחות ממך לגלות שהוא מת. הבן הפעוט שלו, מנגד, הוא דווקא לא,בשום צורה שהיא. אבל גם הוא נהרג. למישהו איכפת? למישהו אכפת מאזרחים אחרים שם שנהרגו, או "סתם" נשארו ללא בית בגלל "דרדור המצב"? ושוב, לא רק שלאיש לא איכפת, הרוב הרי גם חושבים שזו הדרך היחיד להכניע אותם, לא? אז תענה לי אתה, בבקשה, על שאלה פשוטה: מי אתה מצפה שיפגע מ"דרדור המצב", בפרט כשאתה מציע להפציץ בהפתעה או דברים דומים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני אכתוב משהו שבטח יעצבן אותך יותר מכל מה שכתבתי עד עכשיו: מוחמד דף הוא מטרה לגיטימית ואני אשמח לא פחות ממך לגלות שהוא מת. הבן הפעוט שלו, מנגד, הוא דווקא לא,בשום צורה שהיא. אבל גם הוא נהרג. למישהו איכפת? למישהו אכפת מאזרחים אחרים שם שנהרגו, או "סתם" נשארו ללא בית בגלל "דרדור המצב"?

האמת, זה משהו שהפתיע אותי. אישתו וביתו נהרגו וכנראה ידעו מראש שכך יהיה.

זה קצת שונה מנפגעים "במקרה" ואני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשות - לנו כחברה המתיימרת להיות מתקדמת ואנושית.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

כמה סרבים בלתי מעורבים נהרגו בהפפצות ההומאניות של נאטו במלחמות הבלקאן? אאל"ט המספר מורכב מחמש ספרות. הבה לא נהיה צדיקים יותר מהבאבא בובא. אני לא מכיר שום מלחמה, מודרנית יותר או פחות שנוהלה באופן סטרילי ונפגעו בה רק לובשי מדים (לחמאס גם כך אין באמת מדים).

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
לא מזיז לי שפוגעים באנשי חמאס. כן מזיז לי שפגיעה אפשרית באזרחים עזתיים הופכת למקובלת ולגיטימית על הדרך. אני אכתוב משהו שבטח יעצבן אותך יותר מכל מה שכתבתי עד עכשיו: מוחמד דף הוא מטרה לגיטימית ואני אשמח לא פחות ממך לגלות שהוא מת. הבן הפעוט שלו, מנגד, הוא דווקא לא,בשום צורה שהיא. אבל גם הוא נהרג. למישהו איכפת?

התשובה לשאלה האם מותר לפגוע בחפים מפשע , כמו הילד של מוחמד דף, כדי לפגוע ברוצח מתועב כמו מוחמד דף, היא תשובה קלה עקרונית, אבל קשה מעשית.

אלן דרשוביץ הוא יהודי אמריקאי, מגדולי עורכי הדין בעולם, אחד המסבירים הכי טובים של ישראל ויונה מבחינה פוליטית. הוא ממשיל את החיסולים הממוקדים ל: "מישהו שודד בנק ואז לוקח בן ערובה ומחזיק בו כמגן אנושי. המשטרה, בנסותה להרוג את מבצע השוד, הורגת בטעות את בן הערובה. המוות הזה משוייך לשוד הבנק ולא לשוטר אשר ירה את היריה הגורלית, הן תחת החוק הישראלי והן תחת החוק האמריקני... אם מדינת ישראל וארצות הברית מגיבות באופן מבוקר, תוך מאמץ להיות זהירות ומדודות, על מנת לתפוס מחבלים או לפגוע בהם, ובמהלך הפעולה נדרשות להכריע בשאלת הרג של מספר קטן, מספר פרופורציונלי של אזרחים, הרי שהרג זה חייב להיות מקושר, בחוק הבינלאומי, למחבלים ולא לאלה שהטילו את הפצצה, או ירו את היריה הגורלית.... מובן שאם התגובה אינה הולמת..., נניח שוטר, היה מביא תת-מקלע ומתחיל לירות ללא הבחנה ובתוך כך הורג לא רק את בן הערובה אלא גם עשרות אנשים נוספים על הדרך - הוא היה חייב לשאת באחריות על אותם מקרי מוות. אך מתן תגובה הגיונית וסבירה למציאות של טרור היא עבודתו של המשפט הבינלאומי"

כלומר ההחלטה העקרונית היא פשוטה- כן, זה מותר.

בפרשת ענת קם נחשפו מסמכים צבאים סודיים, שבין השאר דנים בחיסול ממוקד. לפי דרור ימיני ב"מעריב": "

ראשית, אלוף הפיקוד, יאיר נוה, מורה על מעצר, ולא על חיסול. רק אם מדובר באנשי הג'יהאד, שכאמור, מסתובבים עם רובים וחגורות נפץ, ורק אם מהלך העניינים מחייב ומאפשר זאת - יש לבצע יירוט.

שנית, מתברר שהכוח המבצע קיבל הוראה נוספת: אם יש נשים וילדים - יש להימנע מיירוט, ולעסוק רק במעצר. הנה, טוענים צדקני "הארץ", זו הוכחה שהייתה אלטרנטיבה למעצר, ולא היה צורך ביירוט. הבלים. זו הוכחה רק לדבר אחד: כאשר יש חפים מפשע בסביבה, בעיקר נשים וילדים, חיילי צה"ל לוקחים על עצמם סיכון הרבה יותר גדול.

שלישית, צה"ל מגביל את הכוח המבצע, בכל הקשור לפגיעה אפשרית בחפים מפשע. בדיון אצל האלוף יאיר נוה נקבע שרק אם יש שניים נוספים, בלתי מזוהים, בנוסף למבוקשים, אפשר לבצע את הפעולה. בדיון נוסף, אצל האלוף טל רוסו, הוגבלה הפעולה למצב שבו יש חשש לפגיעה באדם אחד. העניין הגיע לרמטכ"ל, וגם שם, אשכנזי אסר על ביצוע הפעולה נגד הארכי-טרוריסט מהג'יהאד "אם יש בלתי מזוהה אחד". אפילו לא שניים. כלומר, אם יש נשים וילדים - הפעולה מבוטלת. ואם שני בלתי מזוהים - הפעולה מבוטלת. ויודגש - אין שום הוראה לחסל את הבלתי מזוהה. ממש לא. אלא שאם יש אדם אחד בלתי מזוהה, הפעולה לא תבוטל.

האם זה סותר את הוראות בג"ץ? נבדוק. בהחלטה המנחה קבע ברק ש"פגיעה נלווית באזרחים תמימים תהיה חוקית רק אם היא עומדת בדרישות המידתיות". נניח, לצורך העניין, שמדובר בחשש לפגיעה נוספת בשניים, לעומת פגיעה בחמישה חברי חוליה מסוכנת ורצחנית. האם זו פגיעה מידתית? ובכן, מי שהיה ממונה על החיסולים הממוקדים בפנטגון, מרק גלרסקו, התראיין לתוכנית היוקרתית "שישים דקות", וסיפר שם שכאשר מדובר בחיסול של בכיר עיראקי, ההנחיה הייתה של הריגת "עד שלושים אזרחים חפים מפשע, לצורך חיסול של אדם אחד". "

מעשית, קשה למדוד מה היא תגובה מידתית. חף מפשע אחד או שניים, לפי ישראל או שלפי ארה"ב היא מידתית אם עד 30 חפים מפשע יהרגו יחד עם המחבל.

סיבוך נוסף הוא האם מטרת החיסול הוא מניעת רצח חפים מפשע או עונש. היפותטית, יתכן שמוחמד דף כבר לא פעיל עקב נכותו הקשה. במקרה כזה, למרות שמגיע לו עונש מוות, לא מוצדק לפגוע בחפים מפשע תוך כדי חיסולו.

לדעתי, אם אנו רוצים להמשיך לחיות כאן, אי אפשר להיות יותר קדושים מהאפיפיור , אבל יחד עם זאת, חיבים להקפיד על תגובה מידתית.

למישהו אכפת מאזרחים אחרים שם שנהרגו, או "סתם" נשארו ללא בית בגלל "דרדור המצב"? ושוב, לא רק שלאיש לא איכפת, הרוב הרי גם חושבים שזו הדרך היחיד להכניע אותם, לא?

אסור להרוג אזרחים חפים מפשע, וזה גם מועיל לחמאס ולכן מזיק לנו.

אבל להרוס להם את הבתים זה משהו אחר לגמרי. לא ניתן להתגבר על טרור ששתול חזק בתוך אוכלוסיה תומכת, ואפילו היטלר ימ"ש לא הצליח בזאת.

העזתים שונאים אותנו ושמחים כשטילים פוגעים בנו. צריך להפוך את האוכלוסיה העזתית ללא תומכת בטרור, מה שלא ניתן לעשות בטוב. אחרי ההרס שעשינו בלבנון, נסראלה והתושבים שם למדו את הלקח , ונקווה שזה יפעל גם בעזה.

יהודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...