Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל,חדל חפירות\הודעות ארוכות (וצבעוניות) - הקרדיט הנ"ל שמור ליגבניפ (שחדל ממעשיו) ולליאור (שאחוז אמוק וממשיך כאילו אין מחר) :p

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איך כל מה שכתבת עונה על השאלה "את מי הרתעת ומתי?", המופיעה בציטוט שלי שמופיע בתגובתך?

+1. כשיבגני צודק, יבגני צודק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

הוספה -

כאשר אין לך ידע מינימאלי בהיסטוריה של מדינת ישראל , אתה מוצא בגזענות את המפלט - בכייף .

יבגני - כמה שירתתי בצבא הקדוש שלך

יש מושג האומר - הפוסל במומו פוסל - צא מהסרט שלך , אולי בגלל הקיבעון שלך בנושא הגזענות כלפייך .

אתה נהנה לירוק לבאר אשר ממנה אתה שותה .

או כמו החברים שלי האומרים - משתין במיטה שאתה ישן .

או כמו רעייתי - כאשר אני כועס : להכיו לך מרק בורשט ותרגע images?q=tbn:ANd9GcRweXih0RBUINqHiRAq3Sg_QTuLHHXDhuVKZqg4TIQU9dCX0lSinWRPQA

אז אתה מבין כי אני חולק חיים עם אוקראינית יפיפיה , ובאמת שלא בא לי לקבל ממנה טרנספר .

אייל .

נ.ב לא כתבתי מילה על הרתעה , את זה אתה ראיתה בעיני רוחך .

כתבתי כי הקמנו מדינה קלטנו עלייה של יהודים נרדפים מכל העולם .

ויש לנו חיים - עם רכבים יפים וטיולים ואוניברסיטאות בעלות שלל דעות .

ולהם מ 1948 יש רק תאבת נקם ורצח - ביום שיהיו להם חיים תהיה הרתעה .

ולכך אנו שואפים - כי את הכסף והעזרה שהם מקבלים הם יפנו לבניית בתים יפים מפעלי תעשייה וחיים .

ולא מנהרות ורקטות ואמצעי לחימה כנגד ישראל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אז מה הפתרון? רצח עם?

צריך לגרום לעם לרצוח את אלה שמזיקים לקיומו. במילים אחרות - להקים (באופן עקיף כמובן, בלי קשר ישיר למדינת ישראל) ארגון שמורכב מאזרחים פלסטינים שילחמו בחמאס בבית שלו. את הנשק והאימונים ישראל תספק (הכל בעקיפין). לא מספיק משת"פים שמסייעים לצה"ל, צריך ליזום שם תנועת התנגדות למען מדינה אמיתית לפלסטינים, לא שלטון טרור איסלאמי שאונס אותם המחאס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נ.ב לא כתבתי מילה על הרתעה , את זה אתה ראיתה בעיני רוחך .

אני, אמיר, ליאור, בגירה, סלואורייד ואולי אחרים מנהלים שיח על נושא ההרתעה כבר 3-4 עמודים.

אני טוען שזה מושג מונפץ.

אתה מגיב לי, מצטט את הטענה שלי שמדובר במושג מונפץ והתהייה מתי הרתעה הייתה קיימת, וכותב מספר שורות לא קשורות על מלחמות ישראל. על הדרך גם מאשים אותי בבורות.

עכשיו אתה "מגלה לי" שבעצם לא ענית על מה ששאלתי. כן, אני יודע שלא כתבת מילה על הרתעה. בדיוק בגלל זה שאלתי מה הקשר בין מה שכתבת בתגובתך הקודמת, לבין הציטוט שלי או כל מה שנאמר בעמודים האחרונים. בדרך כלל, הרי, כשמצטטים מתייחסים למה שמופיע בגוף הציטוט. אם אתה עצמך מודה שלא עשית את זה - אז מה אתה רוצה? סתם רצית ללמד אותי על מלחמות ישראל? תודה.

נ.ב נשבע לך ביקר לי מכל, שכשהאשמתי אותך בגזענות גם כתבתי "ועכשיו בטח תספר לי על מיטב החברים שלך שהם רוסיים". כתבתי ומחקתי. חבל, אה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם המושג הרתעה הוא מונפץ מה לדעתך מונע מאבו מאזן להכריז על אינתיפאדה 3, בשאר אסד להתחיל להעיף טילים ולקדם טנקים לכיוון הגבול, נסראללה להעיף את כל הרקטות שברשותו, ארדואן לצייד את המשט בספינה או שתיים של חיל הים הטורקי?

זה בטח לא בגלל העיניים היפות שלי ולא שלך ולא של ביבי.

משהו ערטילאי כלשהו גורם לכולם לצרוח שישראל מבצעת רצח עם, ושהיא עושה פשעי מלחמה וכו' וכו' אבל לא לעשות מעשה, משהו מונע מהם לעשות מעשה. מה זה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1. מי שטוען שישראל ביצעה רצח עם הם הקשקשנים הרגילים. אף מוסד בינ"ל שפוי לא טוען שישראל ביצעה רצח עם. עם כל הכבוד - 2000 הרוגים זה לא רצח עם.

2. פשעי מלחמה ברור שביצענו. למשל ה"נוהל חניבעל" שנמשך שעות.

מצד שני קשה לי להיזכר באיזשהי מלחמה בהיסטוריה המודרנית שאף אחד לא ביצע בה פשעי מלחמה.

עצם העובדה שהיו קצינים שביצעו פשעי מלחמה היא לא עילה לניתוק יחסים ע"י, למשל, טורקיה.

3. מדינות, בניגוד לארגוני טרור, כן מורתעות. מדינה שתתקוף את ישראל תשלם מחירים מאוד יקרים.

4. נסראללה כרגע עסוק בעניינים אחרים שלא קשורים אלינו :roll:

5. אבו מאזן הוא רציונלי. הוא מבין שישיג יותר במו"מ ולא בלוחמה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אייל [ליין מן], שאלה אישית אליך. אם אתה לא מרגיש בנוח לענות בשרשור, אשמח לתשובה בפרטי. אם לא בפרטי, זה גם בסדר, רק תאמר לי.

שאלתי: האם אתה היסטוריון במקצוע? האם יש לך תואר [או כמה] בהיסטוריה\יחסים בינ"ל? או שהכול מקריאה ותחביב? [אני מתייחס בעיקר למה שכתבת על מלחמת וייטנאם]. אם אזכה לתשובה, אשמח לגלות לך למה שאלתי :)

נ.ב. בורשט זה פיכסה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
1. מי שטוען שישראל ביצעה רצח עם הם הקשקשנים הרגילים. אף מוסד בינ"ל שפוי לא טוען שישראל ביצעה רצח עם. עם כל הכבוד - 2000 הרוגים זה לא רצח עם.

2. פשעי מלחמה ברור שביצענו. למשל ה"נוהל חניבעל" שנמשך שעות.

מצד שני קשה לי להיזכר באיזשהי מלחמה בהיסטוריה המודרנית שאף אחד לא ביצע בה פשעי מלחמה.

עצם העובדה שהיו קצינים שביצעו פשעי מלחמה היא לא עילה לניתוק יחסים ע"י, למשל, טורקיה.

3. מדינות, בניגוד לארגוני טרור, כן מורתעות. מדינה שתתקוף את ישראל תשלם מחירים מאוד יקרים.

4. נסראללה כרגע עסוק בעניינים אחרים שלא קשורים אלינו :roll:

5. אבו מאזן הוא רציונלי. הוא מבין שישיג יותר במו"מ ולא בלוחמה.

1. עזוב קשקשנים לא קשקשנים, אם לא הייתה הרתעה They would put their money where their mouth is.

אני לא דיברתי גם על מוסדות, דיברתי על ארגונים / מדינות ספציפיות.

2. לא רלוונטי לחלוטין למה שכתבתי, שאלתי מדוע הם לא עושים משהו.

3 & 4. וארגונים אחרים? במה נסראללה עסוק? בלאבד לוחמים בכמויות בסוריה?

5. אם הוא רציונלי מדוע ברח מאולמרט ומהמו"מ האחרון עם ביבי?

או שהוא רציונלי וישיג יותר במו"מ (ואז למה הוא ברח פעמיים ממו"מ?) או שהוא לא רציונלי אבל משהו מונע ממנו להלחם (נניח פחד מלהפסיד דברים).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאור, אתה באמת חושב שהמניעים של ארדואן הם אותם המניעים של אסד?

לכל אחד מהאנשים שהזכרת יש סיבות משלו למה כן לעשות או למה לא לעשות משהו.

מעבר לכך, גם התרגילים משתנים, ורק בצהל ממשיכים להתכונן למלחת יום כיפור השנייה. לאדואן ודומיו יותר קל ונח פשוט לשלוח עוד מרמרמה.

העובדה בשטח היא אותה העובדה: הסכסוך בשטח לא נפתר ולא הפך ל"קוץ בישבן". האמונה שהוא יעלם או יפתר מכח ה"הרתעה" שלנו היא לכל הפחות נאיבית.

פורסם

אני הגבתי לנושא המלחמות אשר רשמתה .

1948 , 1956 , 1967 וכו' .

ורשמתה כי הם אמורות להוביל להרתעה - ואז שאלתה - מה יצא לכם מזה , ושאר המשפטים אשר אתה רושם ,

כגון הצבא הקדוש שלך .

אתה אמור לכתוב שלנו - שלי ושלך ושל כל אזרחי ישראל , אשר מגן עלינו - אתה מוציא את עצמך מכלל אזרחי ישראל -

אז מבחינתי לפי כתיבתך אתה אורח .:wink:

המלחמות לא נועדו להרתעה -

המלחמות הן על החיים שלנו בארץ , להגן על המשפחות האזרחים ומדינת ישראל , כולם כולל כולם .

ב 1967 - ראש הממשלה לוי אשכול , לא התעורר בבוקר ואמר צריך לתגבר את ההרתעה .

בואו נצא למלחמת ששת- הימים - היו מספר מהלכים לפני כן , וישנתי כילד במקלט 6 ימים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איפה המילים "מה יצא לכם מזה" מופיעות בציטוט שלי שהבאת?

לא "רשמתי שהמלחמות אמורות להוביל להרתעה". כתבתי שאם הייתה הרתעה, לא היינו חווים מלחמה או מבצע צבאי גדול בממוצע כמה פעמים בעשור.

שמח שמבחינתך ולפי כתיבתי אני אורח. עוד יותר שמח לגלות שאתה בעל הבית של מדינת ישראל. מקווה שתהייה חנון ורחום.

פורסם
חבר כנסת אחר, לא חובבן בעיניים צבאיים בניגוד לרובינו, מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר, תפס את צהל משקר במטרה לסחוט כסף מהמדינה. זה באמת לא מפריע לכל מי שחושב שיש רק צד שקרן אחד בקונפליקט כאן? כנראה שלא.

רק רגע, אבל אם עמר בר לב היה קצין בכיר בצה"ל, ואתה (או הכותב, היינו הך) טוען שחלק מהקצינים הבכירים בצה"ל משקרים/מסתירים דברים, האם זה לא אומר למעשה שיש סיכוי שעמר בר לב משקר מסיבה כלשהי?

... ראשית, בר לב אמר שיש חשש להטעיה של ועדת חוץ ובטחון (חשש, לא דבר ודאי).

בר לב הראה במפורש שהצבא שיקר לכנסת. בעוד שלפני כחצי שנה הצבא דיווח שבחצי השני של 2014 לא יהיו אימונים לאנשי מילואים וזאת מסיבות שלא קשורות לתקציב, הפעם הצבא טען במפורש שביטול המילואים למילואימניקים נובע מבעית תקציב !

זו לא הפעם הראשונה, וגם לא האחרונה שהצבא משקר. כאשר מופז היה ראש ועדת הכנסת לחוץ ובטחון , הוא כעס מאוד והאשים את הצבא בדיווח שקרי.

מנקודת מבט של תועלת למדינת ישראל ואזרחיה, הפתיחה במבצע "שובו אחים" היתה מיותרת ומזיקה.

היה עדיף אם היו מפעילים מודיעין, מוצאים את הרוצחים ובאופן נקודתי שולחים את אחת הסיירות המיוחדות שיתקעו להם כדור בראש באמצע הלילה.

ולא הופכים את כל הגדה ומשטחים חצי עזה.

בעקיפין הטענה הזו "מכשירה" תגובה של ירי רקטות על אזרחים בגלל סיבות שמרגיזות את החמאס, אבל אנו לא הרגנו ולא פצענו אף אחד (לפחות לפי מה שזכור לי). זה לא טוב שנתרגל לרפלקס פבלובי שכל פעם שהחמאס מתרגז קצת, זה סביר שהוא ירה רקטות על אזרחים.

עם זאת, אישית גם אני לא מבין מה היתה התועלת במבצע הענק הזה לחיפוש הנערים, כאשר כנראה ידעו מלכתחילה שהם נהרגו מיד. אולי בא למישהו לתזז נון סטופ את החטיבות הסדירות ולא לתת להם להתאמן או לצאת לחופש, כדי לבזבז את הזמן על חיפושים חסרי תועלת. כדאי לזכור שמי שמצא את הגופות של הנערים המסכנים הם 2 מורי דרך מגוש עציון, שמכירים את השטח, ומשום מה הפעילו את השכל בחיפושים, בניגוד לצה"ל הגדול.

בכל זאת, איני רואה שום רע בהכנסת משוחררי שליט חזרה לבית הסוהר. הם שוחררו מכיון שנסחטנו, וכדאי שבפעם הבאה החמאס יזכור שאם רצונו שהמשוחררים ישארו חפשים, כדאי שלא יפגע בנו.

נהרגו להם 2,000 אנשים והוחלט לנסות הפסקת אש ושיחות. השיחות התפוצצו וחזרנו למבצע פעיל. יהרגו להם עוד 1,000 (בשאיפה למחבלים ולא לאזרחים כמובן) ואז ישאלו אותם "עכשיו אתם מוכנים לשוחח כשאתם מבינים שאתם צריכים להיכנע" ? במידה ויענו בשלילה המבצע יימשך בכל הכוח

וזה בדיוק מה שהחמאס רוצה. תמונות של עוד ילדים קטנים זבי דם והרוגים הם הנשק הכי חזק ואפקטיבי נגדינו. המעצמות ממש, אבל מאוד ממש, לא יקבלו זאת בשום פנים. צריך לזכור שאנו נמלה בעולם שיש בו פילים. מדוע לדעתך הכריחו את ביבי להסכים להפסקת המצור על עזה?

הדרך היא לחזור על מה שהשפיע על נסראלה- הרס עצום של בתי מגורים, אבל ללא שום קרבנות חסרי ישע, במידת האפשר.

.

תפסיק למכור לעצמך את השקר של ההרתעה. את מי הרתעת ומתי? ב1948? 1956? 1967? 1973? מבצע ליטני? במלחמת לבנון הראשונה או כל מה שבא אחריה?

הרתעה זה המיתוס הכי גדול שקיים בתודעה ובהיסטוריה של ישראל. יחד עם האמונה העיוורת ש"אותם" אפשר להכניע בכח ואותנו לא.

אם 67 לא הרתיע את צבאות האויב (מחיקת חילות האויר שלהם, השמדת חטיבת שלמות וכיבוש שטחים עצומים) כלום לא ירתיע.

ואולי אנחנו בכלל משלים את עצמנו במושג שכלל לא קיים, אולי אין הרתעה כנגד אויב חדור שנאה.

ההרתעה כן פועלת, אבל לא תמיד ולפעמים רק לאחר כמה "סיבובים" של לחימה. אחרי מלחמת ששת הימים ב1967, הנשיא המצרי נאסר, הפך להיות צל של עצמו לפי מקורביו. הוא מת בגיל לא זקן, משילוב של סכרת, בעיות לב ועוד. לא מן הנמנע שהקטסטרופה שספג בששת הימים תרמה לכך.

הנשיא המצרי שאחריו, סאדאת, פתח במלחמת יום כיפור ב1973 ומספר שנים אח"כ הסכים לשלום איתנו. הוא אמר בצורה ברורה שהשלום היה המחיר שהיה צריך לשלם עבור החזרת סיני למצריים. המצרים הבינו, בתהליך שארך לא מעט שנים, שהסיכוי שלהם לקבל את סיני במלחמה הוא אפסי. ההרתעה כן פעלה.

לגבי "אותם" אפשר להכניע בכח ואותנו לא."- צריך להודות שזה נכון גם כלפיהם וגם כלפינו. נסוגנו מעזה ומלבנון מכיון שרוב גדול שלנו הבין שלא שווה לשלם בחילים הרוגים שלנו על החזקת האיזורים האלה. לכן לדעת הערבים, היהודים מבינים רק כוח, וזה נכון בחלק מהמקרים.

יהודה

פורסם
חבר כנסת אחר, לא חובבן בעיניים צבאיים בניגוד לרובינו, מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר, תפס את צהל משקר במטרה לסחוט כסף מהמדינה. זה באמת לא מפריע לכל מי שחושב שיש רק צד שקרן אחד בקונפליקט כאן? כנראה שלא.

רק רגע, אבל אם עמר בר לב היה קצין בכיר בצה"ל, ואתה (או הכותב, היינו הך) טוען שחלק מהקצינים הבכירים בצה"ל משקרים/מסתירים דברים, האם זה לא אומר למעשה שיש סיכוי שעמר בר לב משקר מסיבה כלשהי?

... ראשית, בר לב אמר שיש חשש להטעיה של ועדת חוץ ובטחון (חשש, לא דבר ודאי).

בר לב הראה במפורש שהצבא שיקר לכנסת. בעוד שלפני כחצי שנה הצבא דיווח שבחצי השני של 2014 לא יהיו אימונים לאנשי מילואים וזאת מסיבות שלא קשורות לתקציב, הפעם הצבא טען במפורש שביטול המילואים למילואימניקים נובע מבעית תקציב !

זו לא הפעם הראשונה, וגם לא האחרונה שהצבא משקר. כאשר מופז היה ראש ועדת הכנסת לחוץ ובטחון , הוא כעס מאוד והאשים את הצבא בדיווח שקרי.

מנקודת מבט של תועלת למדינת ישראל ואזרחיה, הפתיחה במבצע "שובו אחים" היתה מיותרת ומזיקה.

היה עדיף אם היו מפעילים מודיעין, מוצאים את הרוצחים ובאופן נקודתי שולחים את אחת הסיירות המיוחדות שיתקעו להם כדור בראש באמצע הלילה.

ולא הופכים את כל הגדה ומשטחים חצי עזה.

בעקיפין הטענה הזו "מכשירה" תגובה של ירי רקטות על אזרחים בגלל סיבות שמרגיזות את החמאס, אבל ב"שובו אחים" אנו לא הרגנו ולא פצענו אף אחד (לפחות לפי מה שזכור לי). זה לא טוב שנתרגל לרפלקס פבלובי שכל פעם שהחמאס מתרגז קצת, זה סביר שהוא ירה רקטות על אזרחים.

עם זאת, אישית גם אני לא מבין מה היתה התועלת במבצע הענק הזה לחיפוש הנערים, כאשר כנראה ידעו מלכתחילה שהם נהרגו מיד. אולי בא למישהו לתזז נון סטופ את החטיבות הסדירות ולא לתת להם להתאמן או לצאת לחופש, כדי לבזבז את הזמן על חיפושים חסרי תועלת. כדאי לזכור שמי שמצא את הגופות של הנערים המסכנים הם 2 מורי דרך מגוש עציון, שמכירים את השטח, ומשום מה הפעילו את השכל בחיפושים, בניגוד לצה"ל הגדול.

בכל זאת, איני רואה שום רע בהכנסת משוחררי שליט חזרה לבית הסוהר. הם שוחררו מכיון שנסחטנו, וכדאי שבפעם הבאה החמאס יזכור שאם רצונו שהמשוחררים ישארו חפשים, כדאי שלא יפגע בנו.

נהרגו להם 2,000 אנשים והוחלט לנסות הפסקת אש ושיחות. השיחות התפוצצו וחזרנו למבצע פעיל. יהרגו להם עוד 1,000 (בשאיפה למחבלים ולא לאזרחים כמובן) ואז ישאלו אותם "עכשיו אתם מוכנים לשוחח כשאתם מבינים שאתם צריכים להיכנע" ? במידה ויענו בשלילה המבצע יימשך בכל הכוח

וזה בדיוק מה שהחמאס רוצה. תמונות של עוד ילדים קטנים זבי דם והרוגים הם הנשק הכי חזק ואפקטיבי נגדינו. המעצמות ממש, אבל מאוד ממש, לא יקבלו זאת בשום פנים. צריך לזכור שאנו נמלה בעולם שיש בו פילים. מדוע לדעתך הכריחו את ביבי להסכים להפסקת המצור על עזה?

הדרך היא לחזור על מה שהשפיע על נסראלה- הרס עצום של בתי מגורים, אבל ללא שום קרבנות חסרי ישע, במידת האפשר.

.

תפסיק למכור לעצמך את השקר של ההרתעה. את מי הרתעת ומתי? ב1948? 1956? 1967? 1973? מבצע ליטני? במלחמת לבנון הראשונה או כל מה שבא אחריה?

הרתעה זה המיתוס הכי גדול שקיים בתודעה ובהיסטוריה של ישראל. יחד עם האמונה העיוורת ש"אותם" אפשר להכניע בכח ואותנו לא.

אם 67 לא הרתיע את צבאות האויב (מחיקת חילות האויר שלהם, השמדת חטיבת שלמות וכיבוש שטחים עצומים) כלום לא ירתיע.

ואולי אנחנו בכלל משלים את עצמנו במושג שכלל לא קיים, אולי אין הרתעה כנגד אויב חדור שנאה.

ההרתעה כן פועלת, אבל לא תמיד ולפעמים רק לאחר כמה "סיבובים" של לחימה. אחרי מלחמת ששת הימים ב1967, הנשיא המצרי נאסר, הפך להיות צל של עצמו לפי מקורביו. הוא מת בגיל לא זקן, משילוב של סכרת, בעיות לב ועוד. לא מן הנמנע שהקטסטרופה שספג בששת הימים תרמה לכך.

הנשיא המצרי שאחריו, סאדאת, פתח במלחמת יום כיפור ב1973 ומספר שנים אח"כ הסכים לשלום איתנו. הוא אמר בצורה ברורה שהשלום היה המחיר שהיה צריך לשלם עבור החזרת סיני למצריים. המצרים הבינו, בתהליך שארך לא מעט שנים, שהסיכוי שלהם לקבל את סיני במלחמה הוא אפסי. ההרתעה כן פעלה.

לגבי "אותם" אפשר להכניע בכח ואותנו לא."- צריך להודות שזה נכון גם כלפיהם וגם כלפינו. נסוגנו מעזה ומלבנון מכיון שרוב גדול שלנו הבין שלא שווה לשלם בחילים הרוגים שלנו על החזקת האיזורים האלה. לכן לדעת הערבים, היהודים מבינים רק כוח, וזה נכון בחלק מהמקרים.

יהודה

פורסם
.

החוטפים הם אנשי חמאס לשעבר שפעלו כנראה על דעת עצמם.

לא השגנו כלום.

ולא היה ניתן להשיג כלום במבצע שלא הוגדרה לו מטרה.

אז wil הפתעה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4561313,00.html

חמאס מודה : אחראים לחטיפת ורצח הנערים .

בכיר חמאס, סאלח אל-ערורי, הודיע רשמית כי גדודי עז א-דין אל-קסאם חטפו את שלושת הנערים בגדה המערבית.

דבריו של בכיר חמאס נאמרו במהלך כנס שארגנה ההתאחדות העולמית של חכמי דת מוסלמים בטורקיה.

"זו הייתה פעולה הרואית של גדודי עז א-דין אל קסאם", ציין אל-ערורי, "שבה חטפו שלושה מתנחלים בחברון".

ומה אני כתבתי -

אנשי חמאס חטפו ורצחו שלושה ילדים .

הנשק והכסף התקבלו מהחמאס , המרצחים ידועים כאנשי החמאס .

ההנחיות לבצע פיגוע חטיפה והרצח , התקבלו מהחמאס .

( בד"כ זו צורת העבודה שלהם גם מחטיפות קודמות בישראל וביהודה ושומרון , חטיפה ורצח וקבירת הגופות )

ובהמשך לדיון של יבגני על ראיית וניתוח ההיסטוריה - בעוד 20 שנה יכתב בהיסטוריה של האזור .

כי מבצע צוק איתן החל באשמת ישראל , שלא הבליגה לאחר שמחבלים חברי החמאס רצחו שלושה נערים / שהיה או לא היה .

ירי מרגמות ורקטות לישוביה ומנהרות התקפה אשר התגלו בשיטחה .

יבגני איזו אכזבה - הרסו לך את ההיסטוריה העתידית ,, חמאס מודה כי הם אחראים לרצח .

וכן אני חנון ורחום ואוהב אדם באשר הוא ומנגד יודע לקצץ כשצריך - מומחה בניתוח וקיצוץ אברים שונים .

אתה מוזמן למטבח של המסעדה ( המעבדה ) כאשר אני מנתח רוט פלאש (נתח קצבים ) וכבד אווז .

וכאן תשובות שרשמתי בדיון לפני 5 שנים .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?240702-תקיפה-ענקית-בעזה-!-140-הרוגים-של-חמאס-עד-כה/

* יפה יפה - היו פה הקשות חדות :lol: זה נקרא שיפור רמת הדיון :evil:

bagira - שאלה רצינית , יש נחשים מעורבים ( הכלאה או טבעי )

השאלה הועלתה ע"י הלבנבנה , שהתפלאה כי לשחור אין תשובה .

* bagira - תודה על התשובה , פשוט הנחשית הלבנה שלי חמה - והיה ספק אם היא אורגנלית :wink:

ו שי - צודק מאוד - " דרך ארץ קדמה לתורה "

אני אמשיך להכנס בכם ( כי אחרת ישעמם ) :lol: , וגם ללמוד , וכמובן לפרגן כשצריך - ברוח חברית טובה .

ומאחר ואנו ממחזרים דיונים כדאי ללמוד את היסטוריית הפורום - אפשר לבצע חיפוש קל ,

עמוס ( השרת אשר הפורום עמוס עליו ) יודה לך אם נלמד ולא נעמיס עליו .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?240702-תקיפה-ענקית-בעזה-!-140-הרוגים-של-חמאס-עד-כה&

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?240702-תקיפה-ענקית-בעזה-!-140-הרוגים-של-חמאס-עד-כה&

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?240702-תקיפה-ענקית-בעזה-!-140-הרוגים-של-חמאס-עד-כה&

ד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?240702-תקיפה-ענקית-בעזה-!-140-הרוגים-של-חמאס-עד-כה&

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...