Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם הרבה הרבה כבוד, אני אומר לך את זה ברצינות, אתה מתווכח על דברים שאתה לא ממש בקיא בהם.

סתם לדוגמא, אני לא יודע מה זאת המפה הזו שצרפת אבל אם אתה חושב שהצבא או המדינה רואים בתחום הזה שכתוב בו עזה, תחום מים טריטוריאלים של עזה אז ידידי, כמו שאמרתי, אתה טועה.

ובכלל, האירנים איימו, הטורקים איימו, למה אף אחד לא שולח אוניית קרב באמת?

א. כי זו הכרזת מלחמה.

ב. כי לישראל יש את מלוא הזכויות להטביע כזו אוניה. אל תשליך מהמרמרה על אוניית קרב רשמית של צבא מדינה ריבונית שמנסה לפרוץ גבולות רשמיים של מדינה ריבונית אחרת. יש הבדל תהומי בין אוניית קרב לבין סירה אזרחית.

זה בערך ההבדל בין ילדה שמתקרבת לגדר הגבול מסוריה לבין גדוד טנקים!

כמו באויר, יש גם בים נתיבי סחר ואין כזה דבר שספינה מתקרבת לישראל שלא בנתיב הסחר/ שייט ולא יקראו לה מיידית בקשר לתיקון נתיב (ומשם המשך טיפול לצבא אם לא עונה).

להגיד שספינה תבוא לעזה בנתיב כזה זה בערך כמו לחשוב שמטוס פתאום ינחת בעזה ואף אחד לא יגיב להתקרבות שלו כי הוא טס מסיני ישר לעזה מעל הגדר גבול בין עזה למצריים.

בנושא אחר, בכתבה שצרפתי ציטטת חלק אחד, בחלק אחר כתוב ככה:

על רקע זה אומרים גורמים בירושלים כי ישראל למעשה כבר תיאמה וסיכמה עם ארצות הברית את פרטי ההסדרה העתידית מול חמאס ועזה. על פי הגורמים, מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי צפוי להגיע לישראל ככל הנראה בשבוע הבא על מנת לחזק את ישראל ואת ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולשדר כי היחסים בין שתי המדינות אינם מצויים במשבר.אותם גורמים הוסיפו שישראל וארה"ב סיכמו בחשאיות שישראל תסכים להסרה הדרגתית של המצור מעל הרצועה, תחילה במעברים הקרקעיים ולאחר מכן גם בים.

ככה שכן, יכולים למסמס את העניין ולמתוח אותו כמו מסטיק אבל ככל הנראה, יש הסכמה עקרונית של ישראל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגידו- מה אני מפספס פה?

האם את כל ההקלות האלו ישראל לא יכלה לעשותב אופן חד צדדי מבלי לעשות מלחמה בעלות של מעל 60 חיילים+אזרחים הרוגים ,מאות פצועים ונזק כלכלי של מעל 10 מיליארד+ הגברת השינאה בעולם?

אם בסוף הולכים להקלות מבלי להכריע ולייצר הרתעה- מדוע לא לעשות זאת מראש בלי כל הרעש ומשחקי מלחמה?

לדעתי פשוט מחפשים סיבות בשביל שיהיו הוצאות בטחוניות גדולות בשביל לממן את הגורמים המתאימים ולא לתת לאזרחי המדינה שום סיכוי להורדת הנטל הכלכלי- כל פעם ימציאו סיבה למילחמה כזו או אחרת- זה לא רק בארץ אלא בכל העולם :-(.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
עם הרבה הרבה כבוד, אני אומר לך את זה ברצינות, אתה מתווכח על דברים שאתה לא ממש בקיא בהם.

סתם לדוגמא, אני לא יודע מה זאת המפה הזו שצרפת אבל אם אתה חושב שהצבא או המדינה רואים בתחום הזה שכתוב בו עזה, תחום מים טריטוריאלים של עזה אז ידידי, כמו שאמרתי, אתה טועה.

בוודאי שרואים את זה כמים טריטוריאליים של עזה, רק שאומרים שיש סגר על המים הטריטוריאליים של עזה.

ההתייחסות (של גורמים מקצועיים) לשטח הזה היא כאל מים טריטוריאליים של ישות עוינת שעליו יש סגר ימי.

זה לא הופך את השטח הזה לפחות מים טריטוריאליים של עזה, אלא שכמו השטח היבשתי של עזה, פועלים בו לפי ההחלטה.

ובכלל, האירנים איימו, הטורקים איימו, למה אף אחד לא שולח אוניית קרב באמת?

א. כי זו הכרזת מלחמה.

ב. כי לישראל יש את מלוא הזכויות להטביע כזו אוניה. אל תשליך מהמרמרה על אוניית קרב רשמית של צבא מדינה ריבונית שמנסה לפרוץ גבולות רשמיים של מדינה ריבונית אחרת. יש הבדל תהומי בין אוניית קרב לבין סירה אזרחית.

זה בערך ההבדל בין ילדה שמתקרבת לגדר הגבול מסוריה לבין גדוד טנקים!

א. זה בדיוק מה שאני אמרתי כשבולנט ילדרים ביקש סיוע, וזאת כנראה גם התשובה שהוא קיבל מהצבא הטורקי, זו כנראה גם התשובה שקיבל ארדואן מהצבא הטורקי, משהו בסגנון של "אתה רוצה גם לפתוח במלחמה וגם לאבד ספינת קרב? כי זו הדרך".

ב. זה נכון כשהם עוברים דרך המים הטריטוריאליים של ישראל, זה לא רלוונטי כשזה לא עובר דרך המים הטריטוריאליים של ישראל, הטבעה נניח של ספינת קרב טורקית במים הטריטוריאליים של מצרים פותחת חזית גם עם טורקיה וגם עם מצרים.

ג. שוב השאלה, מה תעשה בעוד שנה כשבמצרים מאשרים לספינת קרב טורקית לעבור דרך המים שלהם לעזה? תטביע את הספינה בכניסה למים הטריטוריאליים של עזה? אז יש עדיין סגר, לא תטביע אז אין פיקוח, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

ד. לא צריך הכרזת מלחמה כדי להודיע לספינה אזרחית לשוב על עקבותיה, למעשה אני גם בטוח שאם תתקרב עם ספינה אזרחית לספינה של ה-Navy האמריקאי מהר מאוד תקבל הודעה ב-HF להתרחק, ומיד לאחר מכן תקבל ירי אזהרה (כלומר למים שליד הספינה שלך, מה שיעשה הרבה רעש וגם קצת גלים אצלך).

כמו באויר, יש גם בים נתיבי סחר ואין כזה דבר שספינה מתקרבת לישראל שלא בנתיב הסחר/ שייט ולא יקראו לה מיידית בקשר לתיקון נתיב (ומשם המשך טיפול לצבא אם לא עונה).

להגיד שספינה תבוא לעזה בנתיב כזה זה בערך כמו לחשוב שמטוס פתאום ינחת בעזה ואף אחד לא יגיב להתקרבות שלו כי הוא טס מסיני ישר לעזה מעל הגדר גבול בין עזה למצריים.

הבעיה שלך מתחילה ונגמרת בזה שלמים הטריטוריאליים של עזה יש גבול ימי עם ישראל, ועוד גבול ימי עם מצרים.

הכל תלוי בחסדי המשטר במצרים.

בנושא אחר, בכתבה שצרפתי ציטטת חלק אחד, בחלק אחר כתוב ככה:

ככה שכן, יכולים למסמס את העניין ולמתוח אותו כמו מסטיק אבל ככל הנראה, יש הסכמה עקרונית של ישראל.

כמו שאמרתי, הסכמה עקרונית ללא פרטים ניתן לעקר מתוכן, וכל זה בהנחה שאתה בכלל תגיע למו"מ על הפרטים ולא יהיה פיצוץ לפני כן.

הרי בינינו לא היה ניתן להשתמש במעצרים שפורסמו אתמול (על 90 חמאסניקים שתיכננו הפיכה ביו"ש) כדי לפוצץ את המו"מ מהצד הישראלי?

והפלשתינים? הם לא צריכים סיבות אמיתיות לפוצץ את המו"מ, מספיק רק להגיד ש"ישראל חופרת מתחת לאל אקצה", או "ישראל לא הכניסה לאל אקצה גברים בגילאים 18-50", או "ישראל אוספת מודיעין בשטח רצועת עזה".

שמעתי מישהו השבוע אומר משהו שאני מסכים איתו לחלוטין, במקרים הללו, צא מנקודת הנחה שכל מה שלא כתוב לפרטים בהסכם, לא יקרה.

כתוב 600 משאיות במקום 300? יקרה, כתוב הסרה הדרגתית של שקר כלשהו? לא יקרה

גיק בלי המבצע היה ירי רקטות קבוע (מה שנקרא "טיפטוף" רק שלא מדברים על גשם), והיו מנהרות.

אני אפילו לא נכנס לעניין שלפי כמה מקורות החמאס תיכנן בכל מקרה מלחמה, שבועיים אחרי, שלושה שבועות אחרי, כבר לא רלוונטי.

אגב התיבת ה"פ שלך מלאה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תגידו- מה אני מפספס פה?

האם את כל ההקלות האלו ישראל לא יכלה לעשותב אופן חד צדדי מבלי לעשות מלחמה בעלות של מעל 60 חיילים+אזרחים הרוגים ,מאות פצועים ונזק כלכלי של מעל 10 מיליארד+ הגברת השינאה בעולם?

אם בסוף הולכים להקלות מבלי להכריע ולייצר הרתעה- מדוע לא לעשות זאת מראש בלי כל הרעש ומשחקי מלחמה?

לדעתי פשוט מחפשים סיבות בשביל שיהיו הוצאות בטחוניות גדולות בשביל לממן את הגורמים המתאימים ולא לתת לאזרחי המדינה שום סיכוי להורדת הנטל הכלכלי- כל פעם ימציאו סיבה למילחמה כזו או אחרת- זה לא רק בארץ אלא בכל העולם :-(.

זה גם הנטל הכלכלי וגם העדר מוחלט של יוזמה ישראלית, כפי שכתוב בבלוג של דרוקר, שקישרתי אליו בעמוד הקודם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם הבנתי נכון את רוח הדברים מהבלוג שקישרת אליו זה שבעצם אנחנו לא יוזמים כלום אלא רק מגיבים לשטח. התנהגות אופיינית לראש הממשלה שלנו ו"אחריי המבול".

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
נכון, לא כתבת את זה.

אבל מאחר ולא כתבת את זה, אז אני לא ממש מבין את הטיעון שלך?

"המרמרה הייתה עמוסה טרוריסטים צמאי דם, היה שם מלא נשק חם ואיך שהתחיל העימות הטרוריסטים הרצחניים לקחו את הנשק וזרקו לים ולא ירו אפילו כדור בודד"?

את הטיעון שלי כתבתי כבר בתגובה הראשונה:

זה לא משנה אם מדובר בספינת מלחמה או בבן אדם ששט לעזה על גלגל הצלה בצורת ברווז.

מדינת ישראל החליטה על הסגר על רצועת עזה שבין השאר כולל גם את הים וזכותה המלאה לעשות ככול שנדרש ע"מ לאכוף זאת.

ויל טען שלא היו נשקים על המרמרה והוכח כבר, בצילומים, שהיה ונזרק לים.

רק רציתי להזכיר לו שלא מדובר באנשי שלום תמימים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

מים טריטוריאלים מוצמדים אך ורק למדינות ריבוניות, בעזה אין שום מדינה ושום ריבונות ושום הצמדה של שום מים.

אף אוניה שרוצה לעבור שם לא פונה לשום גוף עזתי ומבקשת אישור מעבר כי אין ממי לבקש.

יום אחד תהיה מדינה, יהיו חברים באו"ם, יהיו להם מים טריטוריאלים, בינתיים, אין!

פורסם
תגידו- מה אני מפספס פה?

אתה לא מפספס כלום.

ישראל פתחה במלחמה הזו (תחת הכותרת השקרית "שובו אחים") במחשבה ש"נרביץ קצת לחמאס בגדה, מזמן לא השתעשענו במשחק הזה". זה התגלגל לירי מוגבר של רקטות מעזה ומשם למבצע קרקעי שלנו שלא היתה לו מטרה מוגדרת (שזו דרך מטומטמת להפעיל כח צבאי).

בסופו של דבר לא השגנו שום דבר (לכן כתבתי פה, לפני איזה 1000 הודעות, ש"הפסדנו") וגם החמאס בינתיים לא השיג כלום (ולכן גם הוא הפסיד).

עכשיו מה שיכול לקרות זה שארה"ב תעקם את היד של ביבי עד הסוף והוא יחתום גם על נמל ימי בעזה (עם הגבלות וסידורי ביטחון כאלו או אחרים - נראה איזה. כמו ש-m3x7r3m3 אמר קודם, the devil is in the details.

אנחנו נמצאים במצב המוזר ש:

1. ישראל לא רוצה בהמשך הלחימה

2. החמאס לא רוצה בהמשך הלחימה

3. ישראל לא רוצה לתת לחמאס את מה שהוא מבקש (בעיקר נמל ימי והסרת הסגר. שאר הדברים כמו תחום הדיג הם שוליים)

4. לחמאס יהיה קשה להצדיק מול האוכלוסיה בעזה את המלחמה הזו אם לא ישיג הישג משמעותי (הסרת הסגר)

את הטיעון שלי כתבתי כבר בתגובה הראשונה:

ויל טען שלא היו נשקים על המרמרה והוכח כבר, בצילומים, שהיה ונזרק לים.

רק רציתי להזכיר לו שלא מדובר באנשי שלום תמימים.

1. ברור לגמרי שאנשים שמרביצים לחיילים באלות ומוטות ברזל הם לא אנשי שלום תמימים. אין בינינו ויכוח על כך. זה לא קשור לשאלה אם היה נשק חם או לא.

2. אקדחים שנזרקו למים אני ראיתי טענות שמדובר באקדחים שנחטפו מחיילי צה"ל.

ושוב השאלה - אם היה להם נשק חם אז למה לא ירו על החיילים ברגע שהגיעו?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ואגב לגבי נמל ביניים מוסכם בניקוסיה - לא יקום ולא יהיה.

אין נמל בניקוסיה.

מאותה סיבה שאין נמל בבאר שבע :roll:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

צודק!:wink:

לרנקה.

פורסם
מים טריטוריאלים מוצמדים אך ורק למדינות ריבוניות, בעזה אין שום מדינה ושום ריבונות ושום הצמדה של שום מים.

אף אוניה שרוצה לעבור שם לא פונה לשום גוף עזתי ומבקשת אישור מעבר כי אין ממי לבקש.

יום אחד תהיה מדינה, יהיו חברים באו"ם, יהיו להם מים טריטוריאלים, בינתיים, אין!

אאל"ט כחלק מהסכמי אוסלו הרש"פ קיבלה גם את המים הטריטוריאליים שליד איזור עזה (המשולש הזה שבמפה שהעליתי קודם).

אף אחד לא מבקש לעבור במשולש הזה כי הוא קטן, כי הוא שולי, כי אין דרך לשום מקום למעט עזה שעוברת דרך המשולש הזניח הזה.

מבחינה ימית זה המקבילה לירוחם, אתה מגיע לשם רק אם התכוונת להגיע לשם.

אתה לא מפספס כלום.

ישראל פתחה במלחמה הזו (תחת הכותרת השקרית "שובו אחים") במחשבה ש"נרביץ קצת לחמאס בגדה, מזמן לא השתעשענו במשחק הזה". זה התגלגל לירי מוגבר של רקטות מעזה ומשם למבצע קרקעי שלנו שלא היתה לו מטרה מוגדרת (שזו דרך מטומטמת להפעיל כח צבאי).

יש כאן שתי הנחות סמויות שראוי שהקוראים ייחשפו אליהן:

1. אתה מניח שזה סבבה שעוטף עזה, אשקלון ואשדוד נתונים לירי פצמ"רים ורקטות ללא הפסקה (מה שנקרא בעגה הפוליטיקאית "טפטוף").

2. אתה מניח שלחמאס לא היה תכנון מוקדם למלחמה בתקופה הזו בכל מקרה (למרות שהעדויות והמידע המודיעיני שנחשף אומרים הפוך - הם מראש תכננו מלחמה ביולי או אוגוסט).

2. אקדחים שנזרקו למים אני ראיתי טענות שמדובר באקדחים שנחטפו מחיילי צה"ל.

אז הסכמנו על זה שנזרקו כלי נשק למים?

ושוב השאלה - אם היה להם נשק חם אז למה לא ירו על החיילים ברגע שהגיעו?

מי אמר שלא ירו? הפעילים? כי חיילי השייטת טענו שירו עליהם, ולפי הכתבה שקישרתי אליה קודם יש גם חי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא חייב לקרוא את כל התוכן, הציטוט הרלוונטי נמצא בסוף:

עם זאת, בשני הצדדים מיהרו להכחיש את הדברים. גורם ישראלי בכיר אמר כי בניגוד לדיווחים, אין עדיין הסכם בין הצדדים, ויש עדיין מחלוקות מהותיות. בירושלים הדגישו כי השיחות המתקיימות היום בבירת מצרים יתמקדו בסוגיות ה"קלות" יותר שעומדות על הפרק, כגון הקלות במעברים, אך לא בדרישה הפלסטינית להסרה מוחלטת של המצור מעל עזה, כולל הקמת נמל ושדה תעופה. תמונת המצב מן הצד הישראלי היא ש"לא מדברים על הסכם כולל, אבל אולי נצליח להגיע להסכמות מוגבלות".

גם בצד הפלסטיני הכחישו כי הושג הסכם. "המשלחת הישראלית עדיין עקשנית לנגד הדרישות של הפלסטינים, והארכת הפסקת האש הגיעה רק אחרי הבקשה המצרית", אמר הלילה ראש המשלחת הפלסטינית לשיחות בקהיר, עזאם אל-אחמד, במסיבת עיתונאים. "אנחנו מקווים לנצל כל רגע על מנת להגיע להסכם כדי לא להמשיך את מעגל האלימות". עיזת א-רישק, חבר הלשכה המדינית של חמאס וחבר במשלחת לשיחות בקהיר הוסיף: "אין אפשרות להגיע להסכם מבלי להגשים את מטרות העם הפלסטיני. אם האויב לא מגיב לדרישות שלנו, כל האפשרויות של אנשינו פתוחות".

עוד אחד:

השגריר הפלסטיני במצרים מאשים את ישראל כי היא מונעת הגעה להסכם. לדברי השגריר,ג'מאל א-שובקי, דחו נציגי ישראל את כל התיקונים שהכניסה המשלחת הפלסטינית לנייר המצרי.

-------------------------------------------------------

הצעת פתרון של ד"ר רוני בארט שעיקריה הם:

* אזור שממנו בוצע ירי "יופקע".

* לא להפציץ בתים כשאפשר להמנע מכך, ועדיף במקום לגרש את התושבים לאיזורים אחרים.

* שכונות מגורים שמהן יבוצע ירי יקבלו אזהרה ולאחר מכן יופגזו או יופצצו.

* רדיפת הזרוע הפוליטית והאזרחית של החמאס.

* הפסקת העברת סחורות לרצועה, יכניסו מים, מזון, תרופות, חשמל ודלק לצרכים הומניטריים.

* ניתוק תשתית הטלפון מהרצועה, ניתוק הבנקים מהמערכת הבינלאומית, קשר דואר, החרמת כספים, הפצצת מוסדות שלטון.

* כניסה לציר פילדלפי ויצירת רצועה ברוחב קילומטר

-------------------------------------------------------

אחד מהמארגנים של המשט הבא (והשתתף גם במשט הקודם) דרור פיילר בראיון ועוד אחד:

כאשר נשאל על הבעיות הביטחוניות שהסרת המצור הימי עלולות לגרום לישראל, ענה פיילר כי "אני סומך על המודיעין הישראלי שכשם שידע לעצור את קארין A ואוניות נשק נוספות, כך הוא יידע למנוע הברחת נשק דרך הים".

כלומר מה שיתפסו יתפסו, מה שלא יתפסו זה בעיה שלנו, אזרחי ישראל. הצד הטרוריסטי לא ישלם על הברחות.

אם על ציר יש לנו בצד אחד סגר הרמטי, כלום לא נכנס כלום לא יוצא, לידו יש הכנסה של סחורות לאחר בידוק שלנו (כמו היום), אח"כ הכנסה של סחורות לאחר בידוק גורמים זרים (כפי שמוצע גם כאן), ולבסוף הכנסה של הכל ללא שום בידוק (כפי שמציע פיילר).

אם נניח שנסכים לאיוולת כזו, בשלב הבא יטען אותו פיילר שאין לנו את הזכות לעצור את אוניות הנשק! בדיוק כפי שהוא טען שאין לנו זכות לעצור את המשטים.

ומה לגבי הפשעים שביצע חמאס, שהשתמש באזרחים כמגן אנושי וירה על אזרחים ישראלים? פיילר טוען כי "צריך לגנות כל מי שיורה על אזרחים. ירי על אזרחים מכל צד שהוא הוא פשע מלחמה. יחד עם זאת, אסור שנשכח לרגע מי פה הכובש ומי פה הנכבש. לנכבש יש זכות להיאבק בכיבוש. חמאס הוא ארגון גרילה, תנועת שחרור לאומית, חלק מהמאבק הפלסטיני נגד הכיבוש הישראלי.

הבנתם? החמאסניק שם סביבו ילדים ואזרחים, ולצה"ל אסור לירות, אבל לחמאס מותר לירות ישירות על אזרחים.

אל תבלבלו את פיילר, בעזה יש כיבוש.

פיילר מגמד את התקפות חמאס על ישראל ואומר: "צריך לקחת דברים בפרופורציה. חמאס שלח אלפי טילים לעבר ישראל שלא גרמו אפילו להרוג אחד. מדובר בפחי זבל מעופפים".

מעניין, רק במבצע "צוק איתן" נהרגו 3 אזרחים ישראלים, אז לא, לא גרמו אפילו להרוג אחד, גרמו ל-3 בתוך שבועיים.

אגב לפי בצלם מאז 2004, נהרגו 27 אזרחים ישראלים, 5 חיילים ישראלים, ו-5 אזרחים זרים, בנוסף נהרגו לפחות 11 פלשתינים מאותן רקטות ופצמ"רים.

לזה קוראים מר פיילר, אל תתן לעובדות לבלבל אותך.

ולגבי המנהרות, אני רוצה לציין ששום מנהרה לא נוצלה להתקפה על יישוב אזרחי, כל התקריות היו מול חיילים.

זה שלא הצליחו להגיע ליישוב אזרחי זה הצלחה צה"לית מובהקת, אבל העובדה שחלק מהמנהרות נחפרו למרכזי היישובים שוללת את הטענה שלו.

עזה היא המקום הצפוף בעולם. כמעט אין לחמאס אפשרות להתנגד לצבא הישראלי ממקומות שאין בהם אזרחים.

אימץ את הרעיון של קלינטון? נו טוב, גם אם נקבל את הטענה המטומטמת שלו (תמונת לווין של עזה פתחת פיילר?) אז אין להם שטח פתוח ולכן אין איפה שיבנו נמל תעופה.

ככה אגב נראית רצועת עזה, שימו לב כמה צהוב של שטח פתוח יש:

Gaza_Strip_map2_heb.svg

פורסם שבכוונתכם לבקש ליווי של הצי הטורקי כדי לנסות למנוע מחיל הים הישראלי להשתלט על הספינות, מה שיכול להתפתח לעימות צבאי בין שתי המדינות.

"הכחשנו זאת בתוקף ואני שב ומכחיש. לא היה ולא יהיה ליווי של הצבא הטורקי. אין לנו שום כוונה כזאת".

הוא דווקא טוען שהם לא ביקשו ולא יבקשו ליווי צבאי.

במשט ב-2010 היחידים שירו היו הישראלים

כפי שכבר ראינו אי אפשר לבלבל את פיילר עם העובדות.

אולי הישראלים היו היחידים שירו, אבל דווח על שימוש שעשו נוסעי המרמרה באלות, ברזלים, מוטות, גרזנים ואפילו אקדח במהלך העימות עם חיילי השייטת.

"אתה יודע שבעימות על המרמרה לקחו נשק משלושה חיילים ישראלים? אתה יודע מה עשו איתו? זרקו את הנשק לים.

לתשומת ליבך ויל, גם הוא מודיע שזרקו נשקים לים.

אם לדבריך חמאס ביצע פשעי מלחמה, מדוע שלא תתבעו גם אותו?

"צריך לקחת דברים בפרופורציה. חמאס שלח אלפי טילים לעבר ישראל שלא גרמו אפילו להרוג אחד. מדובר בפחי זבל מעופפים. צריך לגנות כל התקפה על אזרחים, ואם אתם חושבים שזה יעזור לכם, תתבעו אותם. אני לא אתבע. כשאני מסתכל על הדברים, אני רואה אלפי טילים שלא גרמו לשום נזק אצלכם ולעומת זאת למאות ילדים פלסטינים שנהרגו מההתקפות שלכם".

את הצד העובדתי כבר משכנו מתחת לטענה שלו, אבל שימו לב למשפט המודגש, וזה אחרי שיש 3 פסקאות שבהן הוא מתגאה שהוא משתתף באופן פעיל בתביעות נגד ישראל וצה"ל.

בתחילת הכתבה יש את הציטוט הזה:

אני לא בוגד. אכפת לי ממדינת ישראל ומאזרחי ישראל ואני רוצה בטובתם

אז כל כך אכפת לך מאיתנו ומהמדינה שלנו שאתה תובע רק את ישראל נכון?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אאל"ט כחלק מהסכמי אוסלו הרש"פ קיבלה גם את המים הטריטוריאליים שליד איזור עזה (המשולש הזה שבמפה שהעליתי קודם).

בעיקרון, הוסכם בהסכמי אוסלו שאם...ואם....ואם...ואם...ואם כל אלא ייתקיימו, הרשות הפלסטינית תקבל לידיה אחריות על מה שעתיד להפך למים הטריטוריאלים שלה רק לאחר הכרזת מדינה וכניסה לאו"ם.

אבל כל ה"אם" לא קרו, ההסכם מזמן נזנח ונזרק ולא רלוונטי לכלום ובכל מקרה, הוא נחתם מול הרשות, לא מול חמאס.

פורסם

גם אם לא תקרא לזה מים טריטוריאליים, בשלב הביניים הם קיבלו את השליטה על השטח הימי הזה.

ואם סעיפים אחרים באוסלו לא בוטלו אז גם זה לא מבוטל.

נכון שסעיפים שהיו אמורים להתממש ועדיין לא התממשו גם לא יתממשו (שזה מתקשר בדיוק למה שכתבתי קודם, מה שלא כתוב - לא יהיה כתוב, מה שלא מפורט לא יבוצע).

לאבא שלי יש משפט כזה "מה שתלוי - מת".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...