Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ותודה שקיבלתם אותי לפורום.

אני מבקשת לקבל עצה טובה באיזה רכב לבחור.

אני אשה שמנה עם כאבי גב ואגן שנוהגת די הרבה ועם זאת קלילה ברוחי ורוצה שגם הרכב יהיה כזה.

כעת אני נפרדת ברגשות מעורבים מוולוו S60 נוח לאללה, כבד כמו טנק שהסב לי הנאה בישיבה בו ועינויי מוסך כאחד.

אנא עוצו לי באיזה רכב לבחור.

אני מעדיפה ממש רכב אוטומטי שיהיה מספיק גדול להכיל אותי ושלא ארגיש בו כמו בטנק וכמובן שלא אבטל את זמני ואת כספי במוסך.

מין שילוב של סוזוקי בלאנו עם S60. (במחיר של כ30 אש"ח. או פחות. ממש לא זקוקה לחיצוניות מרנינה).

יש דבר כזה?

תודה רבה מהחגיגית

פורסם

תחפשי דייהטסו סיריון בגבול התקציב שלך, מאוד מפתיעה במרחב מקדימה יחסית למתחרות.

חסכונית, אמינה, לא הכי נוחה ביחס לוולוו, אבל צריך להשתפר עם תקציב כזה+אמינות.

פורסם

חוץ ממחיר, אוטומט ומרחב פנים במושב הקדמי יש עוד דרישות?

חשוב תא מטען גדול?

בכל מקרה הליאנה מאוד אמינה ויחסית חסכונית, אבל אני לא בטוח שתהיה לך מספיק נוחה ותספק תמיכה לגב.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני ממליץ לנסות ולחפש דייהטסו מאטריה.

היא מעין סיריון מגודלת וקצת יותר חזקה.

יכול להיות שהיא תצריך מתיחה קלה של התקציב אבל מדובר במיקרוואן עם תנוחת ישיבה גבוהה ועם זאת מרווח פנימי ענקי ונשמע שזה מתאים לדרישותייך.

פורסם

אני לא חושב שאחרי הוולבו את תרצי ליסוע ברכבים כמו סיריון או ליאנה.

אני ממליץ על רכבי מנהלים אמינים וזריזים כמו מאזדה 6 או סובארו b4.

שוק רכבי המנהלים ממש גרוע וניתן לרכוש רכב במצב טוב בתקציב הנתון.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

גם אני ממליץ על דיהטסו סיריון. לזוגתי יש כזו שנת 2008. רכב קטן מבחוץ ומרווח מבפנים. מנוע גמיש והתנהגות מצויינת. הרכב כבר עבר את 200 אלף הקילומטרים ורק לאחרונה נתקלנו בתקלות מעבר לטיפולים התקופתיים. (החלפת מנוע הגה חשמלי מפירוק - 1600 ש"ח, והחלפת מדחס מזגן מפירוק - 600 ש"ח).

אציין בחיוך שהמשקל המשותף של זוגתי ושלי עובר את המאתיים ק"ג... (חיבור המשקל לקילומטרז' יעיד על נוחות הרכב...)

ארז רונן

פורסם

אם את לא נוסעת המון ק"מ ומחפשת רכב אמין נוח ומרווח- שברולט מאליבו.

אם מטופל כראוי מפגין אמינות מעולה, צריכת דלק סבירה (יחסית לגודל המנוע) אבל אם לא נוסעים הרבה זה לא כ"כ נורא כי

לפי מה שאני ראיתי במוסך הטיפולים השוטפים לא כ"כ יקרים.

לאחותי הייתה כזו שנת 2005 והיא מכרה אותה רק בגלל שהייתה צריכה רכב עם 7 מקומות ואם לא- היא הייתה נישארת איתה עוד הרבה שנים.

פורסם

אני ממליץ על ניסאן נוט (Nissan note). לאמא שלי יש כזו. המשקל שלה אמנם לא גבוהה במיוחד אך הרכב מרווח ונוח דיו. גם היא סובלת מכאבים גב והמושבים בנוט התאימו לה בול + תנוחת הישיבה גבוהה ו היא אוהבת את זה.

את סבא שלי רק מסיעים ברכב וגם הוא מרוצה מהנוחות והגובה שמאפשר לו כניסה ליציאה בקלות וזו חתיכת אינדיקציה עבורי, כי הוא מתלונן כמעט על כל רכב שאני מגיע איתו, והחלפתי יותר מעשרה ב-4 השנים האחרונות.

מבחינת אמינות טפו טפו לא נתקלנו בבעיות ב-3 השנים שהיא אצלנו (וזו לא חכמה כי היא הייתה חדשה) אך רוב האחים לנשק (ניסאן) מרוצים גם מהדגמים הישנים בתחום הזה...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

כל רכב שתוכלי להיכנס אליו ב"עמידה" יהיה הרבה יותר נוח עבורך לכן ההמלצה על הרכבים הקטנים(כמו הסיריון למשל) פחות טובה.

מצד שלישי, התקציב שלך לא מאפשר תמרון גדול ולכן אני חושב שההמלצה על ניסן נוט טובה מאוד.

היא לא הדבר הכי נוח בקטגוריה אבל היא גבוהה והכניסה והיציאה ממנה תהיה נוחה, היא דיי חסכונית בדלק ומאוד אמינה.

פורסם

תתקשי למצוא משהו זול במוסך שלא מרגיש כמו טנק אבל שמספק את נוחות המושבים שיש לוולוו. אכן ההמלצה לאנשים עם עודף משקל היא להעדיף רכבים עם ישיבה גבוה וזקופה ועם כניסה "טבעית", כזו שגובה המושב קצת פחות מגובה האגן. הרכבים שהכי מתאימים לך לדעתי הם רכבים בסגנון המיניוואנים הקומפקטיים, הנוט היא דוגמה טובה לכך, גם סוזוקי SX4, רנו סניק וסובארו פורסטר הם דוגמאות לרכבים שכאלו.

פורסם

א. לא הייתי קונה רכב אוטומטי גדול בתקציב שלך - המוסך יגיע מאוד מהר ויעלה הרבה כסף.

ב. יש כיום עסקאות של 100% מימון - מה שאומר שאת יכולה לקחת עסקה ל-5 שנים, שאותה תממני בשלב ראשון עם המזומן שיש לך.

ג. בסיום העסקה, תוכלי למכור את הרכב ולהתחיל מחדש.

לעניין הרכב עצמו:

יש לי היכרות טובה עם העניין בזכות אבא ששקל כמעט 150 קילו. הרכבים המתאימים לך שאינם רכב מנהלים, הם רכבים בעלי תנוחת נהיגה גבוהה.

רכבים כאלה הם: סוזוקי SX4, ניסאן נוט, פיאט גרנדה פונטו\ פונטו איבו.

הפיאטים מגיעים עם גיר רובוטי שצריך קצת להתרגל אליו, אבל הם החסכוניים ביותר ונותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף.

תמורת בערך 60K אפשר לקנות רכב בן שנתיים שיכול לשמש אותך ב-5 שנים הקרובות בלי הוצאות מוסך גדולות ועם חיסכון מהותי בדלק לעומת הוולוו (דבר שיכול בהחלט להקל על החזר הלוואה על רכישת הרכב).

פורסם

מצטרף להמלצה על דייהטסו מאטריה ומוסיף שגפ דייהטסו טריוס מאמצע שנות האלפיים הוא אופציה טובה.

מהרנו סניק למרות תכונותיו הטובות - תתרחקי - את עלולה לגלות שיש כלי רכב גרועים יותר מהוולוו כשנכנסים למוסך...

ניסן נוט וסוזוקי SX4 הן אופציות מעולות - אך יחייבו כמעט הכפלה של התקציב לקניית אחת במצה טוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הליאנה מציעה את הנוחות הנובעת מרכב גבוה - ומבחינה זו דומה לנוט.

ה-SX4 בעלת ממדים דומים אולם גם הדגמים המוקדמים (עם המנוע ותיבת ההילוכים של הליאנה המאוחרת) חורגים משמעוית מהתקציב. כמוכן המושבים בליאנה, במיוחד בגרסאות המוקדמות, אינם נוחים.

תביאי בחשבון שהליאנה וה-SX4 בשנתיה הראשונות נוטות להיות די עצלות - יביאו אותך לכל מקום, אבל תהיה תחושה של תגובה איטית מאד. ה-SX4 החל מדגם 2010 (שעלה לכביש מאמצע 2009) הרבה יותר טוב מבחינה זו - אל, שוב התקציב ממש לא מספיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...