Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראה לי שצריך לחלק את הדיון לשני חלקים, בהם משווים רכישת רכב חדש ל:

1) רכישת רכב משומש ישן במחיר נמוך מאוד אך גם סבירות גבוהה לתקלות

2) רכישת רכב משומש חדש יחסית בן כשנתיים-שלוש במחיר נמוך בכ- 20-30% משל חדש זהה וסבירות נמוכה לתקלות

אני רואה את היתרון המהותי ברכישת רכב חדש על פני רכש ישן מאוד, אבל לפי דעתי חוץ מהרצון לקרוע את הניילון, מבחינת הפן הכלכלי, עדיף לרכוש רכב משומש "כמעט חדש" שייתכן שאפילו עוד נמצא בתקופת האחריות על פי חדש לחלוטין.

זו בדיוק הייתה הדעה שלי, עד שהגעתי למצב שאני חייב להחליף את הרכב (עד אותו יום החזקתי רכבים בני יותר מעשור), אבל יש חור בדעה הזו.

למה לרכוש רכב בו שנתיים שלוש, אוטוטו נגמרת לו האחריות, לך תדע מה עבר עליו, ומדגדג לך בראש שבאותו כסף אתה קונה את אותו הדגם, ידני וחדש מהחברה?

מבחינתי, זה היה עניין של שינוי גישה, קיבלנו את הרכב החדש השבוע, אני מבסוט מה בחירה עד הגג.

SCANSPEAK

פורסם

יש היום מגמה לעבור לרכבים קטנים יותר וידניים, במקום רכבים משפחתיים.

לפני 4-5 שנים האופציה היחידה של נהג הייתה לקנות מאזדה 3\קורולה.

היו מעט מאוד רכבים רלוונטיים, מקסימום אפשר היה להשיג גרנדה פונטו בוגרת השכרה עם המנוע החלש.

היום יש כ"כ הרבה אופציות, אפשר למכור את הרכב המשפחתי הישן ולרכוש סופר מיני ידנית עם תנאי מימון חלומיים - שבחלקם מתקזזים עם צריכת דלק טובה בהרבה - אז איזה סיבה יש באמת לקנות רכב משומש ושחוק?

פורסם
זו בדיוק הייתה הדעה שלי, עד שהגעתי למצב שאני חייב להחליף את הרכב (עד אותו יום החזקתי רכבים בני יותר מעשור), אבל יש חור בדעה הזו.

למה לרכוש רכב בו שנתיים שלוש, אוטוטו נגמרת לו האחריות, לך תדע מה עבר עליו, ומדגדג לך בראש שבאותו כסף אתה קונה את אותו הדגם, ידני וחדש מהחברה?

מבחינתי, זה היה עניין של שינוי גישה, קיבלנו את הרכב החדש השבוע, אני מבסוט מה בחירה עד הגג.

אתה משווה שני דברים שונים, צריך להשוות תפוחים לתפוחים- למשל, פיקנטו ידנית חדשה מול פיקנטו ידנית בת שנתיים ולא מול פיקנטו אוטומאטית בת שנתיים.

פורסם

מה תפוחים לתפוחים? מי שישמע אני משווה גולף לדודג ראם.

אותו רכב, תיבה שונה , (מבחינתי בעלות של תיבה אוטומטית וסאן רוף (2011, 70000km) קיבלתי את אותו הרכב רק עם 0 ק"מ, יד ראשונה ועם אחריות.

לי לא מפריע ידני שכן מעולם לא היה לי רכב אוטומט, לאשתי גם לא מפריע, בשורה התחתונה זו הייתה בחירה שלה.

SCANSPEAK

פורסם

מבחינת הדיון, השיקול הוא רכב חדש או רכב בעל מאפיינים זהים בן שנתיים- שלוש. הרי את הרכב החדש שקנית, ידני, יכולת לקנות גם משומש, אז למה אתה משווה לאוטומאתי משומש?

פורסם
מבחינת הדיון, השיקול הוא רכב חדש או רכב בעל מאפיינים זהים בן שנתיים- שלוש. הרי את הרכב החדש שקנית, ידני, יכולת לקנות גם משומש, אז למה אתה משווה לאוטומאתי משומש?

זה לא ממש נכון בשוק הרכב הישראלי.

לפני 4 שנים נכנסו לתוקף תקנות "מיסוי ירוק" שהיו אמורות להיות בדיחה עצובה - לחסל את הדיזל בישראל (כדי שלא תיסע על רכב חסכוני) ולהוריד את המס על רכבים קטנים וידניים.

רק מה, בשנת 2010 לא היו כמעט רכבים כאלה. פשוט לא היה.

אמרו שהישראלים רוצים רק 1600 אוטומט. לא מוכנים לקנות ידני ובטח לא קטן.

כפי שהסתבר לכולם, אם זה זול מספיק, אנשים קונים גם קטן וידני, בטח אם זה חוסך משמעותית בדלק.

אז הקטגוריה הזו היא אחת הלוהטות כרגע, רכבים קטנים נמכרים מהר כל עוד המחיר משקף את השוק - ורבים מחליפים רכב ישן ובזבזני, ברכב חדש וחסכוני.

גם אח"כ המרווח בין ההחלפות יהיה קטן יותר - אם אתה מחזיק רכב שעלה 60K במשך 3 שנים, אתה מוכר אותו ב-30K וצריך להוסיף עוד 30K כדי לקנות אחד חדש.

כשאתה קונה רכב משפחתי, שעולה 120K, אתה תפסיד הרבה יותר והעלות של ההחלפה עולה משמעותית יותר כל 3 שנים.

פורסם
אצלי זה ככה:

רנו קליאו חדשה - מימון 100%:

ערך מקורי: 78000 (לי עלתה 72000 במבצע של ההתחלה)

ערך לאחר 5 שנים: "נגיד ש 30000" (הערך יהיה יותר גבוה)

הפסד שנתי: 9400 ש"ח

רנו קליאו משומשת בת 3 - קניה במזומן:

מחיר מקורי: 40000

ערך לאחר 5 שנים: 10000

הפסד שנתי: 5900 ש"ח

לפי הניתוח שלך יש לרכב חדש עלות ירידת ערך גבוה ב 3,500 ש"ח מרכב יד שניה.

עכשיו לפני תקלות ובלתמים, רק החלקים המתכלים: מצבר. צמיגים, בלמים יכולים להתקרב למחצית סכום הזה.

זה ממחיש שלפעמים עדיף באמת לרכוש רכב חדש. נכון שזה יקר יותר אבל זה קשה לתפיסה , הפער בין חדש לישן לא כל כך גדול, הרבה קטן יותר לאחר מחשבה מעמיקה.

תראו אותי לדוגמא, ממליץ בלהט על רכישת רכב חדש ותראו בחתימה שלי על איזה ענתיקה אני נוסע.

הדוגמא שהוא הביא לא טובה בגלל סיבה אחת - המחיר

אין מה להשוות בין רכב שעלותו המקורית קרובה ל-80K לבין רכב משומש שעלותו 40K.

מה שכן אם תקנה רכב שחדש מהחברה עלה 80-90K וכעבור 3-5 שנים הערך שלו יעמוד על 20-30K הרי שהרווח פה גדול ואז יש כדאיות ברכב משומש.

במחיר של 20-30K לכל רכב באשר הוא הבעלים שלו ירוויח פי כמה וכמה לא משנה כמה הוצאות יהיו לו עליו, ביחס לרכב חדש שעלותו 80K ומעלה כמובן

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/global/Article-8674db8d74b1641006.htm

כדרך אגב גם באותה דיעה של פותח הנושא. שימו לב בכתבה הזו ממאקו, למי שעוד לא קרא אותה.

בארץ לצערי הרב יש אינפלציה של רכבים וכל שנה מתווספים יותר ויותר כלי רכב ללא כל דורש ורבים מהם במחירים לא הגיוניים.

רק השנה הזאת כבר נכנסו מעל 100 אלף כלי רכב לישראל שזה כבר שיא בפני עצמו. תחשבו שב-4 שנים מתווספים מיליון כלי רכב לארץ! לא פחות.. וכמה רכבים באותה שנה קלנדרית מורדים מהכבישים בעקבות תאונות או תוכנית הגריטה הממשלתית? פחות מ-50 אלף זה בטוח, אז ב-4 שנים יורדות מהכביש פלוס מינוס 200 אלף שזה לגמרי לא רציני ולא ראוי

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

בארץ לצערי הרב יש אינפלציה של רכבים וכל שנה מתווספים יותר ויותר כלי רכב ללא כל דורש ורבים מהם במחירים לא הגיוניים.

רק השנה הזאת כבר נכנסו מעל 100 אלף כלי רכב לישראל שזה כבר שיא בפני עצמו. תחשבו שב-4 שנים מתווספים מיליון כלי רכב לארץ! לא פחות.. וכמה רכבים באותה שנה קלנדרית מורדים מהכבישים בעקבות תאונות או תוכנית הגריטה הממשלתית? פחות מ-50 אלף זה בטוח, אז ב-4 שנים יורדות מהכביש פלוס מינוס 200 אלף שזה לגמרי לא רציני ולא ראוי

זה למה לא ממש מטפלים פה בנושא התאונות וגניבות, ולשמאי רכב יש יד קלה על הדק ה"אובדן להלכה", כי על כל רכב שיורד מהמצבה, בסופו של דבר יהיה אוטו חדש שיעלה על הכביש, כי מעטים מאוד כאלה שנוטשים את הרכב הפרטי לטובת תחבורה ציבורית/אופניים/הליכה/ישיבה בבית/מועדון השיש.

זה גם למה אין לממשלה עניין להוריד מיסים או לפתוח את השוק לייבוא אישי או מקביל, כי צעדים כאלה בסופו של דבר יגדילו את הגודש בכבישים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מבקר המדינה התריע שעוד ארבע - חמש שנים גוש דן יהפוך לפקק אחד גדול. גלובס פרסמו תחקיר מאוד מעניין בנושא לפני חצי שנה בערך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וכל זה בגלל מה? שלא משקיעים בתחבורה ציבורית שתהווה אלטרנטיבה ראויה לרכב פרטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מדוייק. בזבוז שעות עבודה + תאונות + זיהום אוויר + כל מיני מפגעים = הוצאה של כספי המדינה. במדינה שלנו יש כל כך הרבה בירוקרטיה ומלחמות בין רשויות וראשי עיר שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לקדם תחבורה ציבורית ביעילות ובמהירות. בנוסף הישראלי הממוצע מאוד מפונק ושמרן. ישראלים מבינים רק כשנותנים להם מכה קשה בכיס. בקרוב מאוד המכה הזאת תהיה בדמות אגרת גודש בכניסה לתל אביב.

• תוכן חדש...