Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו ששכחתי להגיד, זה היסטוריה אישית של רכבים משומשים. לא היה רכב אחד, אפילו לא אחד, בכל המשפחה המורחבת שלי, שלא היה לימון. כל רכב שיש במשפחה שלי זה גרוטאה שנמכרה כבובה ועברה בדיקות וכל הנעליים האלו. אבל מה? תקלות אינסוף. הוצאות תיקונים אינסוף. היו רכבים במשפחה שלי שתוך שנה אחת בלבד כבר עלו יותר בתיקונים מאשר עלות הרכב. ואני לא מדבר רק על הרכבים שנרכשו במחירי רצפה.

דוגמא אישית מבן משפחה שאני לא אגלה את שמו או קרבתו אליי, היא נוראית במיוחד בשבילי. הוא עשה טרייד אין ללימון הקודם שלו. במגרש הוא רכש רכב שעבר בדיקה במכון שנראה דיי מכובד, קיבל גילוי נאות, רשיונות, הכל. אלא מה? הוא לא גאון רכב. הוא לא ידע לבדוק מספרי מנוע ולבדוק את כל הדברים אחרים שאנחנו יודעים ברמה של מובן מאליו.

מה הסתבר? כמעט ולא היה חלק ברכב הזה שלא הוחלף בחלק לא מקורי ברמת שבר מפירוק כלשהוא. הרכב היה רק בן 3 שנים. החשד הוא שהאנשים בטרייד אין הוציאו את כל הרכיבים הטובים מהרכב, מכרו לרווח למוסכי מדרכה, והשתילו רכיבים בזיל הזול שממש לא מתקרבים לרמה של תחליפי, ומכרו את הרכב כאילו הוא מקורי לגמרי.

כמובן שכשהוא גילה את זה, זה היה מאוחר מדיי. הטרייד אין החליף בעלים, הבעלים החדשים טען שרכב הופשט לאחר המכירה, ואין שום דרך שבעולם להוכיח, כי כל הניירת דווקא מוכיחה שהטרייד אין לא רמאי. הרי הוא עבר בדיקה במכון שאישר אפילו את מספר המנוע! לא יכול להיות שהמכון בקומבינה, הרי. כמובן שלא הצלחנו להוכיח שרימו אותו, והלקח נלמד.

המשפחה שלי מלאה בסיפורים כאלו, ובסיפורים ללא סוחרי רכב גם כן. לא היה רכב אחד במשפחה שלי שלא האכיל אותנו חצץ.

אז כמובן שאני הייתי במנטליות של אין סיכוי לרכב משומש אם אני יכול להרשות לעצמי חדש. הרי רכבים אפילו מיד ראשונה פרטית שטופלה במורשה לפי הספר היו אצלינו לימונים בלתי נסבלים.

עובדה שאין מזל. קניתי רכב חדש והוא לא התניע ביום אחד בהיר. זה למה האחריות הייתה כל כך חשובה לי. זה למה קניתי קיה. 7 שנים על מנוע וגיר, אני לא הייתי מסוגל להצדיק לעצמי קנייה אחרת אם הייתי חוטף תקלה אחרי תקופת האחריות 3 שנים ברכב מייצרן אחר.

העובדה שלא הייתי צריך לשלם על תיקון התקלה, ושקיבלתי הנחה קטנה בטיפול הבא לאחר מכן, ושעכשיו עדיין יש לי אחריות, שלא נפגעה בשום צורה, ושאני עדיין יכול לישון בשקט, כי גם אם האוטו מתקלקל עוד פעם, יש ביטוח גרירה, יש אחריות, וזה לא יעלה לי כסף, רק זמן ודאגה הרבה יותר נמוכה מאשר אם זה היה עוד עולה לי כסף.

דרך אגב, כחלק מהתיקון לתקלה שהשביתה לי את הרכב, קיה ישראל רצו גם לחקור את הרכב ולראות למה זה קרה, כי התקלה שהם חשבו שקרתה (התחממות ללא התראה) לא קרתה. אז הרכב הושבת 3 ימים נוספים כאשר חקרו אותו. כחלק מהחקירה הזאת, פירקו הרבה דברים (לא הייתה פתיחת ראש) וכתוצאה מכך, היו צריכים להחליף לי נוזל קירור, ושמן. כמובן שיחד עם השמן גם החליפו את הפילטר, כמו שצריך. אפקטיבית, קיבלתי גם טיפול מוקדם בחינם. אז לפחות יש את זה. (המשכתי לטפל לפי הספר כאילו לא קרה כלום, כמו שצריך בשביל לשמור על אחריות.)

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא מבין את הביטוי "לימון". לימון זה סוג של פרי. קנית פירות במקום מכוניות?

מה זה אינסוף תקלות? גם ברכב שלי, כמות הכסף שהוצאתי על הרכב לאורך התקופה שהוא אצלי - מזמן עברה את עלות הרכב. זה לא בהכרח אומר שלא כדאי להחזיק רכב ישן\שרכב חדש משתלם יותר (זה גם לא אומר ההפך. כל מקרה לגופו).

לגבי הסיפור הנוראי שלך. זה עוד אחת מהבעיות של ישראלים - "יהיה בסדר". לא רוצים ללמוד, לא רוצים לקרוא - "יהיה בסדר" הם אומרים. קניית רכב זה לא קניית לימון בשוק. הכי קל להגיד "הוא לא ידע, הוא לא שמע, הוא לא התעניין", אבל עד כמה שזה ישמע לא נעים - זה בעיה שלו. שילמד, שידע ושיתעניין.

אני לא אלך לתקן שנאי ברחוב ליד הבניין שלי, ואחרי שאפצע אגיד "לא ידעתי שאסור לגעת בו". לא יודע, אל תעשה. רוצה לעשות? תלמד. החיים החרא, החיים קשים - ידע זה כוח.

והינא, הבאת דוגמא מצויינת. עמוד 9 כתבת שאתה משלם על כך שהרכב תמיד יהיה זמין עבורך, ופה אתה כותב שהוא היה מושבת 3 ימים ועוד פירקו בו הכל. אז הטיעון של "רכב חדש לא יתקע כי הוא אמין" כבר לא טיעון כזה חזק.

סתם נקודות למחשבה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם
משהו ששכחתי להגיד, זה היסטוריה אישית של רכבים משומשים. לא היה רכב אחד, אפילו לא אחד, בכל המשפחה המורחבת שלי, שלא היה לימון. כל רכב שיש במשפחה שלי זה גרוטאה שנמכרה כבובה ועברה בדיקות וכל הנעליים האלו. אבל מה? תקלות אינסוף. הוצאות תיקונים אינסוף. היו רכבים במשפחה שלי שתוך שנה אחת בלבד כבר עלו יותר בתיקונים מאשר עלות הרכב. ואני לא מדבר רק על הרכבים שנרכשו במחירי רצפה.

אתה יכול לפרט את דגמי הרכבים עם קצת היסטוריה (ידיים, ק"מ וכו') אם זה לא סוד?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

היום יש לי סיטרואן C5 2008 שנרכשה לפני חצי שנה ב 38,000 ש"ח. הנסועה שלי 45,000 ק"מ בשנה.

שרכשתי את הרכב ניסיתי להבין אם כדאי לי לרכוש פלואנס דיזל חדשה ונראה לי שהרכישה הזו שלי שאיננה כוללת התחייבות"לתשלומים" תעלה לי את אותו הסכום (כולל ירידת ערך, דלק ותיקונים) באם אני אחזיק את הרכב שנתיים.

עזרו לי לעשות חישוב כלכלי, צדקתי ברכישת רכב משומש או שזה סתם נראה לי זול יותר?

פורסם

נכון, הפלואנס חסכונית יותר. אבל ירידת הערך שלה גבוהה יותר

מה נכון? מי יכול לעזור ולהכין אקסל מפורט כולל הכל?

פורסם

לטווח קצר של שנתיים כנראה שזה לא היה משתלם לך.

לפי נתוני היצרנים כנראה שהיית יכול לחסוך כ-13,000 ש"ח בשנה (פלואנס דיזל לעומת C5).

Just daily

פורסם (נערך)
אתה יכול לפרט את דגמי הרכבים עם קצת היסטוריה (ידיים, ק"מ וכו') אם זה לא סוד?

אני מצטער, אבל אני ממש לא זוכר כל כך טוב. שילוב של העובדה שהייתי צעיר, ושהרכבים האלו פשוט מרמרו אותי כל כך.

אני יודע שהייתה שם ניסאן סאני 1994, שברולט כלשהיא, וואן דיזל של קיה 1996, פולקסוואגן פולו, וטויוטה כלשהיא.

בינתים הרכב הכי מוצלח שאני זוכר זה דווקא הרכב הרכב האחרון שנקנה לפני הרכב שלי. פיאט דובלו 2003. תקלות בטח, אבל לקח לה יותר מ3 שנים לעלות יותר מהעלות קנייה בתיקונים. היא עדיין נוסעת, עם נורת בדוק מנוע דלוקה רצוף שאפילו מוסך מרכזי של פיאט לא הצליח לכבות. אנחנו מחכים שהיא תמות ואז כבר נראה אם קונים עוד רכב או מנסים להסתדר בלי.

הרכב משמיע סימפוניה של רעשים מפחידים, התא נוסעים לא נוח בעליל, את משאבת הABS פירקו, הטורבו חצי סתום, תושבות המנוע צריכות החלפה, המזגן מתחלש, המושבים האחוריים לא קיימים, יש תאונות פח ואולי אפילו קצה שלדה, רוב החלקים ברכב נשברו כבר לפחות פעם אחת, מערכת האגזוז עברה תיקונים, המנוע אוכל שמן יפה מאוד, ויש ספק גדול לגבי כריות האוויר.

ושים לב, זה אחד הרכבים הכי מוצלחים, אם לא הכי מוצלח, בכל המשפחה שלי. (לא כולל את שלי כמובן)

אני מתחיל לחשוב שחצי מסיפוריי הזוועה על רכבים "של חבר של דוד של אח של חברה שלי" זה על המשפחה שלי. :lol:

אה ומה כן טוב בפיאל דובלו הזאת? המנוע עדיין מקורי ללא שיפוץ, והוא עבר 300,000 ק"מ. נכון זה דיזל, אבל זה גם המשפחה שלי.

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
פורסם

שמע,

עם כזה חוסר מזל משווע עם רכבים אולי כדאי לשקול תחבורה ציבורית.

מצד שני, עם המזל הזה בענייני תחבורה יש מצב שאתה תדפוק את יתר משתמשי התח״צ כי בוודאות האוטובוס יתקע בדרך....:lol:

(הכל בהומור חבר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לטווח קצר של שנתיים כנראה שזה לא היה משתלם לך.

לפי נתוני היצרנים כנראה שהיית יכול לחסוך כ-13,000 ש"ח בשנה (פלואנס דיזל לעומת C5).

אתה שוב מדבר על חיסכון בדלק, אני מדבר על עלות בעלות כללית של רכב

פורסם

קונים רכב חדש כי לא רוצים להתעסק עם המוסכים, ש99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר.

החלפים כיום הם יקרים בטירוף, יש טונות של חיישנים ודברים שיכולים להתקלקל ולהשבית לך את הרכב.

אני אישית מתלהב היום מהאופציות שיש בתחום 0 ק"מ מליסינג, או רכבים בני חצי שנה מהשכרה שנמכרים בהנחה מכובדת - נהנים מירידת ערך של רכב משומש + הנחה נוספת - ואפשר לנסוע ברכב שהוא כמעט חדש או חדש, בלי לשלם את הפרמיות האדירות של קניית רכב מהיבואן.

בכל מקרה, מי שבא לו לבלות במוסכים, שיבושם לו. אני סיימתי את הפרק הזה בחיי.

פורסם
שמע,

עם כזה חוסר מזל משווע עם רכבים אולי כדאי לשקול תחבורה ציבורית.

מצד שני, עם המזל הזה בענייני תחבורה יש מצב שאתה תדפוק את יתר משתמשי התח״צ כי בוודאות האוטובוס יתקע בדרך....:lol:

(הכל בהומור חבר).

מה אני אגיד לך אם הייתה תאונת רכבת זמן קצר אחרי שהפסקתי להשתמש ברכבת? היה מאוחר מדיי, המזל כבר נתפס. :lol:

פורסם

נראה לי שצריך לחלק את הדיון לשני חלקים, בהם משווים רכישת רכב חדש ל:

1) רכישת רכב משומש ישן במחיר נמוך מאוד אך גם סבירות גבוהה לתקלות

2) רכישת רכב משומש חדש יחסית בן כשנתיים-שלוש במחיר נמוך בכ- 20-30% משל חדש זהה וסבירות נמוכה לתקלות

אני רואה את היתרון המהותי ברכישת רכב חדש על פני רכש ישן מאוד, אבל לפי דעתי חוץ מהרצון לקרוע את הניילון, מבחינת הפן הכלכלי, עדיף לרכוש רכב משומש "כמעט חדש" שייתכן שאפילו עוד נמצא בתקופת האחריות על פי חדש לחלוטין.

פורסם

סבא שלי לא אדם עשיר אולם מחליף מכונית חדשה אחת בשניה מאז שנות ה-70 המוקדמות (במרווחי זמן גדולים - סובארו FF, פיאסטה, אקסנט, פוקוס דור ראשון ועכשיו I20).

כאחד הטיעונים הוא מביא סיפור שמקורו (כנראה) אי שם בגליציה --

"גביר העיירה קונה כובע פרווה ב-10 זלוטי ואחרי שלוש שנים מוכר אותו לגבאי בית הכנסת ב-5 זלוטי. יוצא שגם הגביר וגם הגבאי רוכשים כובע באותו מחיר אולם הגביר הולך עם כובע חדש והגבאי עם משומש".

זהו כמובן טיעון הומוריסטי שלא מביא בחשבון ירידת ערך מואצת בשנים הראשונות של הרכב על הכביש ועלויות מימון.

פורסם
"גביר העיירה קונה כובע פרווה ב-10 זלוטי ואחרי שלוש שנים מוכר אותו לגבאי בית הכנסת ב-5 זלוטי. יוצא שגם הגביר וגם הגבאי רוכשים כובע באותו מחיר אולם הגביר הולך עם כובע חדש והגבאי עם משומש".

זהו כמובן טיעון הומוריסטי שלא מביא בחשבון ירידת ערך מואצת בשנים הראשונות של הרכב על הכביש ועלויות מימון.

לא, כי גבאי בית הכנסת מוכר אותו אחרי 3 שנים ב-2.5 זלוטי.

Just daily

• תוכן חדש...