Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגרמניה מכונאי לא יכול להרשות לעצמו להיות חאפר ברמות פליליות.

הוא פשוט יישאר בלי לקוחות והרשויות ידפקו אותו.

בארץ יש יותר מכונאים גרועים מאשר בעלי מקצוע כמו שצריך.

רמת התחזוקה של הרכבים היא מזעזעת אז הבלאי הרבה יותר גדול.

תוסיפו לזה את החום הנורא שיש פה חצי מהשנה ויהיה לכם מצב שבו חייבים להחליף את הרכבים וקניית משומש פחות כדאית.

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^ אף פעם לא הבנתי את הטיעון של "החום הנורא שיש פה". זה כאילו השעיר לעזעזל של כל הבעיות בישראל? אנחנו המדינה הכי חמה על פני כדור הארץ? המכוניות לא עוברות בדיקות בתנאי חום מחמירים?

על אותו עיקרון אני יכול לומר ש"בגרמניה המכוניות הישנות עובדות תחת תנאים של קור נוראי" אבל זה לא גורם להם להחליף מכוניות כל שנה, נכון?

פורסם
^ אף פעם לא הבנתי את הטיעון של "החום הנורא שיש פה". זה כאילו השעיר לעזעזל של כל הבעיות בישראל? אנחנו המדינה הכי חמה על פני כדור הארץ? המכוניות לא עוברות בדיקות בתנאי חום מחמירים?

ברור שאנחנו לא המדינה הכי חמה על הפלנטה.

אבל החום תמיד עולה כתירוץ בכל פעם שאין טיעון אחר הגיוני.

פורסם

זה משתלם לקנות בהלוואה כאשר אתה אמיד כלכלית, כך אתה יכול לרכוש לעצמך רכב בחצי מליון או במליון שקלים במימון מלא ואת הכסף הנזיל שלך אתה משאיר זמין בצד למינוף כלכלי.

יכול לומר לך שבהונג קונג למשל רוב האנשים רוכשים רכבים בדיוק בצורה הזאת של מימון חיצוני ואת הכסף הנזיל שלהם משאירים זמין.

גם סוחרי הרכבים נהנים מזה כיוון שהם עובדים עם כמה מוסדות פיננסיים שמציעים תנאי מימון אטרקטיביים לרוכשי הרכבים והם הסחורים מקבלים בתמורה קרדיט בנקאי גדול יותר כך שלמעשה בבואך לרכוש פה רכב הסוחרים יהיו מוכנים לתת לך מחיר טוב משמעותית אם תרכוש במימון ולא במזומן.

בשיטה הזאת כולם מרוצים- הסוחר שמקבל קרדיט משופר מגופי המימון שלו, הרוכש ששומר את כספו האישי זמין ונזיל (לא מתייחס למחיר הרכישה המוזל ביחס לתשלום מזומן שכן מובן שבסופו של דבר בשקלול הריבית הרכב בעצם עולה יותר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
:shock: אני בשוק. הייתי בטוח שדווקא אירופה נוסעים על רכבים הרבה יותר חדשים עקב היעדר מס של 100% וייצור מקומי.

שים לב לתאריך בו בוצע הסקר - שיא המשבר הכלכלי באירופה. מאז שנת 2008 שוק הרכב החדש באירופה נמצא בירידה מתמדת ומשמעותית, רק השנה השוק הזה החל להראות סימני התאוששות. כך שאם לא רוכשים רכב חדש, ברור שהגיל הממוצע יעלה. דבר שני, אני מניח שהאקלים הישראלי משפיע מאוד על חיי הרכב אך בעיקר, עלות האחזקה ביחס לשכר שגורמת לכך שרכב בן 10 נחשב כאן לסוס מת (שלא נדבר על כך שרוב הרכבים החדשים יחסית מיד 2 נרכשים מחברות הליסינג שלא ידועות ברמת אחזקה גבוהה שלדעתי, משפיעה מאוד לאורך זמן על השרידות המכנית של הרכב).

מעל הכל, הצרכן האירופאי ידוע כדי קמצן ושמרני כלפי ההוצאות שלו (לא בכדי תיבות ידניות או מנועי דיזל פופולריים כל כך באירופה) לעומת הישראלי הפזרן שחי כמו האמריקאי הממוצע על אשראי ועוד אשראי.

פורסם (נערך)
edan82

תודה על ההסבר! החכמתי.

בדיוק מה שעידן אמר ואני אוסיף קצת...

לפעמים יש הנחות מאוד משמעותיות ממחיר המחירון על רכב חדש (יבואן נואש, רכבים אחרונים מיוחדים במלאי..),

מנסיון שלי, לפעמים מציאים לך רכב של 300K במחיר של 250K. עכשיו לך תוציא 250K שאין לך. מה עושים?

לוקחים הלוואה, כמובן שלא על כל הסכום, עם ריבית מאוד נמוכה דרך היבואן כי הוא מת למכור.

אחרי שנתיים-שלוש שהרכב על הכביש אתה מוכר נגיד ב-20K מתחת למחירון או אם יש מזל

אז במחירון (וגם ישנם יבואנים שמתחייבים לקנות אחרי 3 שנים במחירון), אבל שילמת מלכתחילה 50K פחות ולכן

ירידת הערך מבחינתך שקולה לירידת ערך של אותו הרכב שיכולת לקנות אותו משומש.

הריבית זניחה פה. אתה נוסע ברכב חדש עם אחריות ולפעמים גם טיפול 1+2 חינם ומשלם על ירידת ערך כמו משומש.

נכון שמדובר במקרים לא שכיחים אבל הם קיימים.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

פייר הטריד אותי להוציא סופר מיני מהחברה, העדפתי לחפש פאגרו 04, אבל הגברת לא רוצה (עדיין זה רכב בשבילה).

לא ראיתי שום הגיון בלקנות רכב בן 3 (האישה לא מוכנה לשמוע אפילו על יותר ישן) בדיוק נגמרה לו האחריות במחיר של רכב חדש וידני.

כל הכבוד לאשתך. היא בוחרת רכב שמתאים לצרכים שלה ולא לחלומות שלך. אם היא צריכה לחנות בעיר אין שום סיבה להושיב אותה בפאג'רו ישן שיעלה לך הרב דלק, קרוב לודאי לא מעט תיקונים והכי גרוע - לשלם לאחרים את הדפיקות שאשתך תגרום לרכבים שלהם.

bengee

אני פשוט לא רואה אף סיבה הגיונית ו\או כלכלית לקנות רכב בכסף שאין לי. הטיעון שלי הוא לא "זה מטומטם לקנות רכב חדש ב 60K", הטיעון שלי הוא "זה מוטמטם לקנות רכב ב 60K כשאין לך 60K".

אבל שוב, זה אני וזה הדרישות שלי. מצד שני, אני לא נוסע הרבה ויכול לרוב להיסתדר עם תחבורה ציבורית, רכב בשבילי זה פאן ונוחות, ואני מוכן להקדיש תקציב בהתאם להכנסות שלי לפאן והנוחות הזאתי.

bengee

מצטער אם התגובה שלי ניראת לך מתנשאת, לא זו הייתה כוונתי.

אני פשוט מתקשה להבין כשאנשים אומרים לי "אני שורף זמן במוסך". איך בדיוק? אם אני יודע שאני צריך להכניס רכב למוסך, אני פשוט יוצא חצי שעה לפני, מגיע למוסך, אומר לו "יש בעיה ככה וככה, קח מפתח, קח מספר טלפון, תתקשר אלי ותעדכן אותי", קופץ על אוטובוס וזז לעבודה. בסוף היום במקום לנסוע הביתה, אני נוסע למוסך ואוסף את הרכב. מקסימום אני שורף שעה באותו החודש\חודשיים. אני לא מפסיד שעות עבודה והשכר שלי לא נפגע מזה (בעקיפין הוא כמובן נפגע, כי צריך לשלם למוסך :D), אבל זה רק אני, כל אחד והסידורים שלו.

לך לא אכפת להפסיד זמן או לאחר לעבודה. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו את הלוקסוס הזה. אני צריך להיות מוכן לעבודה בשעה 8 בבוקר - זה אומר להיות במשרד לפחות 15 דקות קודם - וכיוון שמרבית העבודה שלי נעשית בצוות כל איחור שלי משבית לפחות עובד אחד נוסף ופוגע בכמה לקוחות בכל שעה שבה אני לא נמצא או סתם מאחר והם ממתינים לי. וזה בכלל בלי להביא בחשבון את ערך זמן העבודה שלי, שאינו קטן. וכיון שבקרבת מקומות העבודה שלי (אני מסתובב בין כמה אתרים) אין מוסכים, כל כניסה למוסך פירושה נסיעה של שעה פלוס לכל כיון בתח"צ.

שנית - אם אני צריך לבחור בין לשלם למוסך או לשלם ריבית לבנק אני מעדיף את הבנק. התשלום החודשי צפוי ואין הפתעות ולא עולה לי בשעות עבודה אבודות כפי שציינתי קודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לך לא אכפת להפסיד זמן או לאחר לעבודה.

איך הגעת למסכנה זו מהמילים שלי? סך הכל אמרתי שאני דואג לצאת חצי שעה לפני אם אני יודע שאני צריך לעבור במוסך. אז כן, איבדתי חצי שעה, כי הייתי צריך לקום מוקדם יותר.

שנית - אם אני צריך לבחור בין לשלם למוסך או לשלם ריבית לבנק אני מעדיף את הבנק. התשלום החודשי צפוי ואין הפתעות ולא עולה לי בשעות עבודה אבודות כפי שציינתי קודם.

מה זה "לא צפוי"?. זה הרכב שלך בסופו של דבר. אתה עושה שיקלולים של מה יכול למות ומה תצטרך להחליף. אז אתה יודע כמה +- יוצא לך בממוצע בחודש. ברור שיש בלת"מים, אבל זה מתאזן עם חודשים שקטים. זה עדיין יוצא הרבה פחות מאשר סכום ההחזר שאני אשלם לבנק בעת לקיחת הלוואה לרכב חדש.

פורסם

raiden - ברור לי שמצבך הוא "ברירת קבצנים" - כלומר אתה צריך להסתדר עם מה שיש. אל תנסה להפוך את זה לאידיאולוגיה, כיון שאף אחד לא יקנה זאת.

אתה מדבר על "פאן" מהרכב - איזה "פאן" כבר יש ביונדאי בת 19 שמבקרת במוסכים כל שבועיים או חודש?

לפי התאור שלך הגישה הנכונה ביותר היא למכור את הרכב ולהסתדר עם תח"צ, זה יהיה הכי כלכלי וגם הכי חסכוני בזמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial - לא ניסיתי למכור את ה"אידיולוגיה" שלי לאף אחד, רק ניסיתי להציג נקודת מבט שלי ולהבין נקודות מבט של אנשים אחרים. זה הכל.

פאן - זה מילה לא נכונה, מצטער שהזכרתי אותה. זה יותר נוחות.

אמכור, אל תדאג. לגבי תח"צ, לא בטוח שאני איי פעם אסתדר איתו ב 100%, בכל זאת, החיים שלי לא מסתכמים רק בימי ראשון עד חמישי.

פורסם

יוסי - הערה לגבי תנאי האקלים בישראל --

מה שהורג מכוניות זה שינויי אקלים קיצוניים ובמיוחד קור קיצוני. זה מחסל פלסטיקה ואטמים, משמיד רצועות תזמון ומפיל הרבה עומס על המנוע והתיבה בתחילת הנסיעה.

בניגוד לסיפורי האגדות של יבואני הרכב, מזג האוויר בישראל הוא יחסית נוח. נדיר מאוד שהטמפ' עולות מעל 40 מעלות או יורדות מתחת לאפס. הכבישים לא קרועים לגזרים אחרי נסיגת הכפור באביב ולא זרועי מלח בחורף.

יש בעיה של שמש קופחת שפוגעת בצבע ובפלסטיק השקוף של הפנסים, אבל זאת תופעה קוסמטית בלבד ופורמולות צבע מודרניות כבר פחות פגיעות לקרינת השמש.

אני מסכים שרמת המכונאים בארץ היא לרוב לא משהו ורובם לא בקיאים בטיפול בכלי רכב מודרניים (כאלו שיוצרו ב-10-15 שנים האחרונות).

פורסם
בדיוק מה שעידן אמר ואני אוסיף קצת...

לפעמים יש הנחות מאוד משמעותיות ממחיר המחירון על רכב חדש (יבואן נואש, רכבים אחרונים מיוחדים במלאי..),

מנסיון שלי, לפעמים מציאים לך רכב של 300K במחיר של 250K. עכשיו לך תוציא 250K שאין לך. מה עושים?

לוקחים הלוואה, כמובן שלא על כל הסכום, עם ריבית מאוד נמוכה דרך היבואן כי הוא מת למכור.

אחרי שנתיים-שלוש שהרכב על הכביש אתה מוכר נגיד ב-20K מתחת למחירון או אם יש מזל

אז במחירון (וגם ישנם יבואנים שמתחייבים לקנות אחרי 3 שנים במחירון), אבל שילמת מלכתחילה 50K פחות ולכן

ירידת הערך מבחינתך שקולה לירידת ערך של אותו הרכב שיכולת לקנות אותו משומש.

הריבית זניחה פה. אתה נוסע ברכב חדש עם אחריות ולפעמים גם טיפול 1+2 חינם ומשלם על ירידת ערך כמו משומש.

נכון שמדובר במקרים לא שכיחים אבל הם קיימים.

מה שאתה כותב פה נכון אבל מאוד מאוד ספקולטיבי כי "אתה" בונה על זה שתקבל הנחה מאוד גדולה מהיבואן, גדולה מספיק כדי שהיא בעצם תגלם את ירידת הערך הצפויה בשנתיים הראשונות לצורך העניין.

אני טוען שאין ארוחות חינם ויבואן שמוכן לתת הנחות מאוד משמעותיות ללקוח מזדמן* כנראה לא סובל מעודף ביקוש לאותו דגם במחיר מוזל וייתכן מאוד שגם אתה, בבואך למכור את אותו רכב כיד שניה, גם אתה לא תהנה מעודף ביקוש ולכן תאלץ לגלגל את אותה הנחה מופלגת שקיבלת אל הרוכש הבא בתור.

בעקבות שינוי התקנות יבואנים רבים מציעים הנחות נאות על רכבים שעומדים הרבה זמן בבונדד (כמעט שנה, אז היבואן נאלץ להעביר הרכב על שמו) אבל גם כאן יש קאץ':

אתה כביכול מקבל הנחה משמעותית אבל אתה בעצם קונה רכב "מיושן", כלומר אתה קונה 2014 בזמן שחודש לאחר מכן הרכב שהיית רוכש היה כבר נרשם כ-2015. (או שעדיין היית קונה את אותו רכב 2014, רק שהפעם כיד שניה עם 0 קילומטר ומחיר נמוך משמעותית מאשר כיד ראשונה).

בעניינים שנוגעים להוצאות הכספיות הגדולות שלי, בין היתר רכישת רכב, אני לא אוהב להיות "ספקולטיבי חיובי" אלא הולך דווקא על הצד של "ריאלי רואה שחורות", מה כוונתי?

אני לא אוהב רכבים משעממים\בנאליים, אני אוהב רכבים שנותנים לי ערך מוסך, כפועל יוצא הם לרוב יקרים יותר לאחזקה, יקרים בסקאלה של "אאוץ' החיישן MAF יקר ---------30K למחשב בלמים????".

כאשר אני רוכש רכב אני לא רוצה לצייר לעצמי תמונה ורודה סטייל "יהיה בסדר" ולקוות שהבעלות על הרכב תעבור בשלום בלי כוויות, בדיוק ההיפך- אני קודם מצייר לעצמי מה יכולה להיות התמונה הכי שחורה, מה יקרה אם אדרש לתקן כמה מכלולים יקרים ורציניים של הרכב, גם מהבחינה הכלכלית וגם מהבחינה של מתי ההוצאה הכספית תוציא לי את הפאן מהעניין.

כשאותה תמונה שחורה שאני מצייר לעצמי עדיין "נסבלת" מבחינתי- אז אני נותן לעצמי OK.

אל תטעה, אני לא איזה טיפוס רואה שחורות או פסימיסט מוצהר, רחוק מכך, אני נהנתן לא קטן, אבל בהתנהלות הכלכלית שלי אני אוהב להיות ריאלי.

אם הייתי מצייר את התמונה קצת יותר ורודה כנראה שמזמן היתה לי בחניה F355 או אפילו F360 שהיום בהחלט בהישג יד, אבל מודה ומתוודה- מפחד מאוד מהכשה אפשרית של אחזקת רכב עם סמל הסוס הצוהל, לפחות בנקודת זמן זו שיש יעוד ברור לחסכונות שלי והיעוד הזה לא קשור בשום דרך למוסכי אוטו איטליה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם הייתי מצייר את התמונה קצת יותר ורודה כנראה שמזמן היתה לי בחניה F355 או אפילו F360 שהיום בהחלט בהישג יד, אבל מודה ומתוודה- מפחד מאוד מהכשה אפשרית של אחזקת רכב עם סמל הסוס הצוהל, לפחות בנקודת זמן זו שיש יעוד ברור לחסכונות שלי והיעוד הזה לא קשור בשום דרך למוסכי אוטו איטליה.

יפה כתבת, אבל תרשה לי להמר שעוד כמה שנים כשח-ן הבנק שלך ישמין עוד קצת, החובות (אם ישנם) יוחזרו והדרישות הכספיות העתידיות שלך יצטמצמו (כי השגת את היעדים שקבעת) - אז אתה תהיה הבעלים של פרארי או של גחמה מוטורית אחרת שתהיה לך באותו הזמן.
פורסם

הכשה של סוס? אאוץ', זה נשמע כואב בכמה רמות שונות.

סתם תוספת אם היא עוד לא נאמרה: קנייה של רכב חדש יכולה להיות נכונה כלכלית

אם מחזיקים אותו 12-15 שנה, עד קצה ירידת הערך פחות או יותר.

בדוק ומנוסה, יותר זול מכל החלפה שהיא של רכבים משומשים או חדשים,

וחוסך הכי הרבה זמן.

אבל כמובן שבעולם הצרכני הישראלי הנוכחי יקראו לך משוגע,

קמצן ולא נורמלי. שיצעקו עד מחר. אני נורמלי, אתם השתגעתם

וחיים על כסף שלא שייך לכם, עבדים לבנק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...