Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאיזו קטגוריה אתה מכניס אותי?

הרי היו לי המון רכבים משומשים וסבלתי מכל אחד ואחד מהם ובמצטבר הם יצאו לי יותר יקרים מאשר פשוט לקנות רכב אחד ולנסוע עליו עשור.

אני יודע מה זה רכב משומש טוב מאוד.

מצד שני אין לי ממון אז כן מעניינת אותי ירידת הערך.

מצד שלישי אין לי את "רכב החלומות" שלי.

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אצלי זה ככה:

רנו קליאו חדשה - מימון 100%:

ערך מקורי: 78000 (לי עלתה 72000 במבצע של ההתחלה)

ערך לאחר 5 שנים: "נגיד ש 30000" (הערך יהיה יותר גבוה)

הפסד שנתי: 9400 ש"ח

רנו קליאו משומשת בת 3 - קניה במזומן:

מחיר מקורי: 40000

ערך לאחר 5 שנים: 10000

הפסד שנתי: 5900 ש"ח

לפי הניתוח שלך יש לרכב חדש עלות ירידת ערך גבוה ב 3,500 ש"ח מרכב יד שניה.

עכשיו לפני תקלות ובלתמים, רק החלקים המתכלים: מצבר. צמיגים, בלמים יכולים להתקרב למחצית סכום הזה.

זה ממחיש שלפעמים עדיף באמת לרכוש רכב חדש. נכון שזה יקר יותר אבל זה קשה לתפיסה , הפער בין חדש לישן לא כל כך גדול, הרבה קטן יותר לאחר מחשבה מעמיקה.

תראו אותי לדוגמא, ממליץ בלהט על רכישת רכב חדש ותראו בחתימה שלי על איזה ענתיקה אני נוסע.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הרי היו לי המון רכבים משומשים וסבלתי מכל אחד ואחד מהם ובמצטבר הם יצאו לי יותר יקרים מאשר פשוט לקנות רכב אחד ולנסוע עליו עשור.

יוסי, אני זוכר את הסיפור שלך טוב מאוד.

היית מתנייד בטרנטות(טווינגו) ישנות או סתם עם רכבים עם עלות אחזקה לא נמוכה(אלפא עם למעלה מ-200 אלף קילומטר).

לא פלא שהיית משלם הון לא קטן על אחזקה.

מבטיח לך שאם היית נוהג על רכב "משעמם" וזול ומטופל , לדוגמא יונדאי או מיצובישי 2005-6 , לא היית סובל כמעט מבעיות.

פורסם

.

יוסי, אותך אי אפשר להכניס לקטגוריה משום שאתה מהווה קטגוריה בפני עצמה. קטגוריית פרנקוס

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם (נערך)

דייב: דווקא האלפא הייתה אחת המכוניות הכי זולות לתחזוקה שהיו לי.

היא לא עשתה בעיות בשנתיים שהיא אצל אמא שלי.

עידן: :lol:

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם

גם אני ממש לא מבין למה לקנות חדש....

שכן שלי התיעץ איתי על רכישה של רכב, הצעתי לו לרכוש רכב שנת 2012-2013 מחברה מוכרת עם מעט ק"מ..הוא העדיף חדש ובתמורה ל117 א"ש קנה קרוז חדשה...

באותו כסף היה קונה קורולה/ אוקטביה וכו עדיפות בהרבה... אבל הוא - כמו 20000 אנשים בחודש- מעדיפים נילונים!

פורסם (נערך)

אתה זה לא דוגמא כי קנית רכבים שבורים / גמורים /מתים ומאוד ישנים יחסית וגם תיחזקת אותם תחזוקת שבר.

אם היית קונה רכב בן 4-5 מאדם פרטי ששמר עליו - זה לא היה קורה.

זה שבסוף בחרת לקנות רנו קליאו כחדש, מבטיח לך התרסקות ערך במחירון + במכירה עצמה כי אף אחד לא משלם מחירון על רכבים כאלה.

אני דווקא משתייך לז'אנר שונה (ונדיר יחסית) - מוכן להשכיב סכום של יותר מרכב חדש נורמטיבי -על רכב משומש בן 4-5.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עניתי בתחילת השרשור ואני אדגיש משהו:

בעבר נהגתי בכמה רכבים מיד שניה. שניים מהם היו סבירים, אחד מצויין. אבל היו עוד 2-3 רכבים שסחו את חשבון הבנק שלי בימים שבהם הוא סבל ממינוסים רציניים גם בלי אחזקת רכב.

כיום רווח לי. אני יכול להרשות לעצמי רכב חדש. אז שני הרכבים האחרונים שרכשתי נקנו חדשים מהיבואן.

אבל:

1. רכשתי רכבים לא יוקרתיים. איני רואה בכך צורך (ומי שיחפש בפורום ימצא את ההסבר).

2. הכוונה היא להחזיק ברכבים 7-10 שנים, אולי יותר - אלא אם תתרחש איזה בעיה לא צפויה.

השיקול פשוט מאד: אין לי זמן וכוח להתעסק עם חיפוש רכב, חשובה לי אמינות (רכב שצריך להכנס למוסך פעם בשנה להחלפת שמן ורפידות בלמים - ובין לבין מכסימום החלפת מצבר או צמיגים), ואין לי כוח להתעסק עם מכירת הרכב. אז אני נכנס לסוכנות,, רושם צ'ק, וכעבור כמה ימים בא לקחת את הרכב, וכעבור 7-10 שנים שם מודעה בחלון ומוכר אותו. אם אני חושב על הזמן והכסף שאני צריך להשקיע בחיפוש רכב משומש, בדיקות לפני קניה ובסוף תיקונים כיון שמסתבר שהרכב שקניתי הוא בובה - אבל חולה, אני מעדיף לספוג ירידת ערך ולקבל שקט נפשי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה זה לא דוגמא כי קנית רכבים שבורים / גמורים /מתים ומאוד ישנים יחסית וגם תיחזקת אותם תחזוקת שבר.

אם היית קונה רכב בן 4-5 מאדם פרטי ששמר עליו - זה לא היה קורה.

זה שבסוף בחרת לקנות רנו קליאו כחדש, מבטיח לך התרסקות ערך במחירון + במכירה עצמה כי אף אחד לא משלם מחירון על רכבים כאלה.

אני דווקא משתייך לז'אנר שונה (ונדיר יחסית) - מוכן להשכיב סכום של יותר מרכב חדש נורמטיבי -על רכב משומש בן 4-5.

למה אתה מדבר שטויות?

קניתי רכבים במצב יותר טוב או פחות טוב אבל לא תחזקתי אותם בתחזוקת שבר.

אם כבר אז השקעתי המון בשביל יישור קו בהתחלה והמשכתי להשקיע כמו שצריך.

בגלל זה העלות הייתה אסטרונומית.

פורסם
בתור אחד שרכב עכשיו רכב חדש, פיאסטה במבצע של חבר, תנו לי דגמים של רכבים דומים בשנתון של עד 4 שנים אחורה במחירים שפויים.

ושלא יהיה לי שווה להוסיף 10-15 אלף ולהיות בראש שקט.

אשמח לתגובה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...