Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שרכב עכשיו רכב חדש, פיאסטה במבצע של חבר, תנו לי דגמים של רכבים דומים בשנתון של עד 4 שנים אחורה במחירים שפויים.

ושלא יהיה לי שווה להוסיף 10-15 אלף ולהיות בראש שקט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שאתה בעצם אומר: אני לא מהמר, אני מעדיף להפקיד את הכסף מראש אצל הקופאית בקזינו כי אין מצב בעולם שאני מנצח. יוצא וממשיך לאטרקציה הבאה בחייך, מבלי לבזבז בקזינו זמן יקר שמבחינתך אבוד מראש.

לא הבנתי את ההקבלה של מנצח,אתה מקבל מוצר שעבורו שילמת.

לכן המשפט של לנצח לא הגיוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני בעניין הזה במיעוט ומבין לגמרי את אלו שקונים רכב חדש, הסיבות:

1. מבצעים: חבר, הוט או רכישה דרך חברת ליסינג בהנחות יפות. התוצאה ירידת ערך רק במקצת גבוהה יותר מרכישת רכב בן 4 שנים.

2. אחריות.

3. המנעות מבדיקות סיזיפיות ויקרות בתהליך של רכישת רכב יד 2.

4. מוכרים רמאים או לפחות כאלו שתמיד מסתירים משהו.

יוצא שבטוטל, אחזקת רכב חדש מתבטאת רק בירידת ערך ואילו אחזקת רכב יד שנייה נובעת מתיקונים, בדיקות, אובדן ימי עבודה.

ההבדל הכספי הוא הרבה פחות ממה שחושבים והכף וההנאה בהחלט מטים את הכף לטובת רכב חדש.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

יש כל כך הרבה גישות וסיבות לנהוג כך או אחרת וזה עוד לפני שנכנסים למנטליות של רוכשים שחלקם אוהבים לקנות רק חדש.

אני אוהב לקנות חדש מצד אחד, מצד שני במוצרים סחירים, כלומר כאלה שאתה רוכש היום ומחר תמכור כדי לקנות חדש\גדול\טוב יותר אני נוטה להעדיף דווקא יד שנייה, לדעתי ה"כסף שלי" יכול לקנות יותר כאשר הוא מנותב לרכישת יד שניה, כלומר אם אקצין את העניין- במקום לקנות מאזדה 3 עם ניילונים אני יכול לקנות בימר או מרצדס מזדקנת שתיתן לי תמורה טובה יותר (אני מנתק פה עניין של אחזקה, מדבר נטו על מוצר).

אתן דוגמא אחרת, לפני כ-7 שנים רכשתי טלויזיה משומשת של פיליפס 52 אינץ' מסדרה גבוהה, היא עלתה לי 3500 שקלים בזמנו (המוכר שילם עליה חצי שנה לפני 16,000 שקלים), במחיר ששילמתי הייתי מקבל טלויזיה חדשה קטנה יותר ומסדרה נמוכה יותר.

שלשום בערב החלטתי להשתדרג ואתמול בבוקר כבר רכשתי 60 אינץ' של סוני, יד שניה כמובן, תמורת......2500 שקלים.

בעוד שנה או שנתיים שאחליט לשדרג שוב אחפש יד שניה, שוב אשלם לא יותר מ-3000-3500 שקלים ואשתדרג למשהו חדש וגדול יותר.

בזמן הזה חברים שלי, חובבי החדש כבר השקיעו מעל 20,000 שקלים כדי להשתדרג פעם אחת לטלויזיה חדשה שהיום בכל אופן ישנה יותר ממה שרכשתי אתמול...

על אותו משקל, יש לי חברים שנוסעים פה על רכבים חדשים, למשל Q5.

אני נוסע על רכב שנת 2003 אומנם אבל הוא עלה לי שליש מאותה Q5, הרכב שלי הרבה יותר מאובזר, הרבה יותר נוח, על מנוע בכלל אין מה לדבר וגם בהחזקה לא נרשמו פערים גדולים למרות שהרכב שלי קשיש (וכמובן שירידת הערך של רכב בן שנה הולכת להיות משמעותית גבוהה מירידת הערך אצלי).

ריח של חדש?

בוא, יש לי פחית של קליפורניה בריח דובדבן, טוב משמעותית מהעץ ריח "חדש".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שימו לב,

לא התייחסתי לרכבי יוקרה/רכבים נדירים/ספורטיביים/ללא אופציות ביד 2.

התייחסתי רק לדגמים שנמכרים חדשים ומרגישים כמו רכב ישן(לא נותנים שום ערך מוסף מדגמים ישנים יותר) וככה גם שוק הליסינג הרג אותם ואפשר למצוא רכבים כאלה שמורים מאוד מיד 1, בני 3-5 שנים, בחצי מחיר.

פורסם

כי לכסף יש ערך רק אם ממשים אותו.

דבר אחד כשאדם נמצא בתחילת דרכו ועליו להשיג ולממן דברים רבים וחיוניים שישמשו אותו כמו: דירה, ריהוט, גידול ילדים ואפילו רחמנא ליצלן - מזון (זה איננו ברור מאליו...).

באותו שלב ובשל משאבים כלכליים מוגבלים רכישת פריט א' תמיד תהיה על חשבון רכישת פריט ב' ודחיית קנייתו.

זו נקודה כלכלית בחיים שרכישת רכב חדש אכן גובלת בחוסר אחריות.

השנים חולפות והאיש מתחיל להסתדר בחיים, דירה כבר יש ואם יעבור ממנה זה יהיה לדירה קטנה יותר כי הילדים כבר עוזבים את הבית, הבית מרוהט לפי טעמו - וחשבון הבנק מתחיל להראות יתרות זכות שהולכות ותופחות.

טיולים לחו"ל? האיש נוסע, מסעדות? הקושי הוא כבר לשמור על משקל גוף תקין ולא לממן את הבילוי.

בנקודה הזו האיש קם בבוקר ומבין שהכסף שיש לו הם בסה"כ ביטים חסרי כל ערך במחשב הבנק, ביטים שאם הוא לא ינצל אותם - אז ילדיו יגידו לו תודה כשיריח את הפרחים מלמטה.

גם אחד כזה צריך לשיטתכם לרכוש רכב משומש?

פורסם
כי לא רוצים להתעסק עם חיפוש רכב, בדיקות, סוחרים ממולחים והפתעות. ברכב חדש אתה נכנס לסוכנות, נותן צ'ק ומקבל רכב - עם סיכוי קטן מאוד להפתעות.

ועוד יתרון - את הרכב מיד 2 תמכור כעבור 6-8 שנים במקום כאבור 3-4 - הרבה פחות התעסקות עם פרסום הרכב וכל מיני נודניקים וסוחרים שמתעלקים עליך.

ונחזור לרגע הראשון: אפשר לרכוש רכב ברמת גימור יותר גבוהה, לא רק השלד שלחברות הליסינג אלא גם קצת בשר.

בדיוק...

בגלל שהם כבר למדו לקח, ומכרו להם את ה"בונבנירה" של הרכבים.

אז אם במקום לקנות רכב חדש ב 100,000 ש"ח, הם ייקנו רכב יד שנייה בן שנתיים ב 80,000 ש"ח, הם ישלמו בריבית דריבית על חלפים ובלאים בלתי צפויים.

משום מה בכל הודעות המכירה של יד 2 ובכל תחום, תמיד המוכר כותב: שמור, מלוקק, לא יצא מהקופסא וכדומה, אך אם מסתכלים סביב רואים אנשים שחוסכים בטיפולים, בודקים שמן פעם בשנה (במקרה הטוב), זורקים את המצלמה או המחשב הנייד כלאחר יד על חול הים, אך כאשר מגיע רגע המכירה... אני ניקתי אותו בספירט כל שעתיים, האכלתי אותו מרק .

פורסם
סתם מתוך עיניין, מהו אחוז האנשים מהאוכלוסיה בישראל שהתיאור שלך מאפיין אותם לדעתך?

תתפלא - אבל לא מעט ובאחוז גבוה מאוד.

שים לב שלא כתבתי על מספרים מוחלטים אלא על תחושת עושר שיש לאדם, אחד ירגיש מיליונר עם דירה נחמדה בשכונה בינונית והאחר עדיין יישאר רעב גם כשרכושו נאמד במאות מיליוני שקלים (שאלמלא כן אינני מסוגל להסביר מיני תופעות שאנחנו שומעים עליהן חדשות לבקרים בנוגע לטייקונים והתנהלותם הרעבתנית).

פורסם

לפחות על פי סטטיסטיקות שנערכות מעת לעת ע"י מוסדות כמו הלמ"ס, בנק ישראל, משרד האוצר ומשרדי ממשלה אחרים, הסיפור לא כל כך ורוד. אחוז אלו שמגיעים למצב שבו יוכלו להסתפק ב"תחושת עושר סובייקטיבית", גם יחסית, אינו גבוה כלל, אפילו אם במספרים מוחלטים עדיין מותר לדבר על מספר גדול דיו בכדי לקיים יבואני רכב שמוכרים בעיקר לשוק הפרטי. יש ודאי כאלו ש"גוררים" עימם קצת פנסיות תקציביות מכל מיני סוגים ומגילאים צעירים יחסית, רנטות מכל מיני סוגים, מישרות או עיסוקים מכניסים למדי והם, כפי שנאמר ובצדק, לא מעטים ועדיין מצויים הרבה יותר כאלו שגם בגילאים עליהם אתה כותב, מצויים במסע הישרדות סיזיפי יומיומי.

פורסם

אצלי זה ככה:

נפשית:

- לדעת שעל הרכב רק אני נסעתי

- לדעת שההרצה נעשתה בצורה הכי טובה שאפשר

- לדעת שכל טיפול קטן נעשה כמו שצריך ולא שיקרו לי

- לדעת שאין תאונות ושכריות האוויר באמת עובדות ושאני לא אהרוג את עצמי בגלל ששיקרו

כלכלית:

פה צריך טיפה סבלנות אבל זה הגיוני.

בהנחה ואין לרכב משומש בלת"מים כמו שהמזגן מתקלקל, צריך להחליף צמיגים אחרי 3 שנים, יש נזילה או כל דבר אחר, עשיתי את החישוב ל3 רכבים שונים, מתוך הניסיון שלי. ברכב משומש בן 3 הסיכוי לתקלות עולה ברמה דרמטית.

השתמשתי בנתונים וערכים של ירידת ערך של השוק, על פי מה שבדקתי בחודשים האחרונים.

אולי הנתונים "באמצע" לא מדויקים כי ירידת ערך היא לא לגמרי ליניארית אבל הערך הראשוני והאחרון בהחלט מדויקים.

רנו קליאו חדשה - מימון 100%:

ערך מקורי: 78000 (לי עלתה 72000 במבצע של ההתחלה)

ערך לאחר 5 שנים: "נגיד ש 30000" (הערך יהיה יותר גבוה)

הפסד שנתי: 9400 ש"ח

Graph -Renault Clio - New.jpg

רנו קליאו משומשת בת 3 - קניה במזומן:

מחיר מקורי: 40000

ערך לאחר 5 שנים: 10000

הפסד שנתי: 5900 ש"ח

Graph - Clio - Used.jpg

פיג'ו 107 אוטומטית חדשה - מקדמה 10000 - בלון ל3 שנים 50%

מחיר מקורי: 66000

ערך לאחר 3 שנים: 48500

הפסד שנתי: 5800

Graph - Peugeot 107 - New.jpg

על פי הרציונל הזה, למה לנסוע על רכב בן שלוש ולהסתכן בתקלות, איבוד ימי עבודה במוסך והידיעה שיש לך רכב עם סיכוי לא רע להיתקע בכל מקום?

(את הקליאו קניתי לפני 9 חודשים, את ה107 הזמנתי לאמא שלי אתמול ואמור לקבל אותה עוד שבועיים).

פורסם

אז אתה לא קונה כל רכב "שנותן את התמורה הטוב ביותר עם USB ובקרת אקלים" אלא רכב שידוע כאמין ושומר על ערכו.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מנסיוני, כמו בכל דבר אחר כמעט בחיים ניתן לחלק את רוכשי הרכבים החדשים לשלוש קבוצות מרכזיות: 1. המתפנקים- רוצה להוריד את הניילון ולדעת שרק הוד ישבנו נגע ראשון בכיסא. 2. בעלי הממון- אלו שנתון ירידת הערך של השנים הראשונות לא מדבר אליהם 3. החולמים- "יש לי חלום" לרכוש את...

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מיקי, ממש לא.

דווקא שני הרכבים האלו לא מצטיינים בשמירת ערך.

אולי ה107 שמסיבה כלשהי לא ברורה שומרת עליו אבל הקליאו בהחלט לא.

מה שהדגמתי פה זה שלקנות רכב משומש לא יוצא תמיד יותר כלכלי מאשר רכב חדש.

המודל תקף לרוב הרכבים, וככל שהרכב נחשב לפחות אמין, ככה זה יותר משמעותי, כי הסיכוי שמישהו יקנה קליאו בת 3 הוא נמוך יותר מאשר מאזדה 3 בת 3.

הסיבות שלי לקניית הקליאו היו גם שיקולים כלכליים אבל יכולתי גם לקחת סוזוקי אלטו והיה לי יותר זול.

מן הסתם לא עשיתי את זה כי רציתי רכב שיהיה לי נעים בו, וזה מה שהתאים.

ה107 זה כי אמא שלי אוהבת פיז'ו והיא צריכה רכב כמה שיותר קטן ופשוט, שיהיה עם תיבה אוטומטית\רובוטית. זה היה או זה או I10\פיקנטו.

על זה היה מבצע, הם זרקו המון אופציות והם רצו פחות מקדמה אז זה מה שקניתי.

ועידן, זה לא באמת ככה.

יש אנשים עם שיקולים אחרים.

• תוכן חדש...