Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
bengee

אני פשוט לא רואה אף סיבה הגיונית ו\או כלכלית לקנות רכב בכסף שאין לי.

...

רכב בשבילי זה פאן ונוחות, ואני מוכן להקדיש תקציב בהתאם להכנסות שלי לפאן והנוחות הזאתי.

בשבילך זה פאן ונוחות, ולך יש את היכולת להסתדר יפה בתחבורה ציבורית, אצל רוב האנשים המצב הוא בדיוק הפוך.

רכב זה בגדר חובה כי לך תתנייד עם ילד/תינוק בתחבורה ציבורית על בסיס קבע.

כסף שאין לך? במידה ותוציא את מה שהוצאתי על הגולף של אישתי תבין מה זה להוציא כסף לחינם, תוסיף את זה לאובדן ערך של הגולף ההיא בזמן שהייתה אצלנו.

מזה יוצא מזה שעל הגולף הפסדנו בערך 30k, בפחות משלוש שנים, אם הרכב החדש יפסיד פחות מזה ,הרווחתי.

SCANSPEAK

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

bengee

שוב אני לא אומר שאני מדגם מייצג.

כסף שאין לך?

כן, כסף שאין לי. כרגע אין לי סכום X, ואני לא רואה לנכון לקחת הלוואה עבור סכום X.

לאובדן ערך של הגולף

כי רכב חדש לא סופג את עיקר אובדן ערכו ב 3 השנים הראשונות, נכון?

ואני לא מבין את הביוטוי "כסף לחינם" או "הפסד". אפשר להפסיד כסף בהימורים, לא רואה איך אפשר להפסיד כסף כשאתה משלם בו עבור מוצר. אם כבר כסף לחינם זה רכב חדש כי אתה קונה אחד במחיר של שתיים (שגם זה לא בדיוק נכון, כי זו המציאות שאנחנו חיים בה). רכב (וכל דבר אחר שאתה קונה שהוא דבר מתיישן, פרט לאולי דירה) זו לא השקעה, זו הוצאה. למה רכב ישן זה כסף לחינם ורכב חדש זה לא?

אני שואל מתוך התעניינות ולא מתוך התנשאות או משהוא כזה.

פורסם

את הבלנו 98 שלי קניתי לפני שנה וחצי ב7500 והוספתי עוד 2500 ליישור קו, מאז (טפו טפו) היה טיפול 10000 ומצבר סה"כ 900 ש"ח, אין ביטוח מקיף ואין ירידת ערך, ואני לא מרגיש שמשהו לא נח לי באוטו, אז אפשר גם אחרת.

פורסם

אם לא היינו חיים במדינת "קנה אוטו אחד, שלם עם שניים", וב60-70 אש"ח היה אפשר לקנות כאן משפחתית חדשה - הייתי בלי לחשוב פעמיים חותם על עסקת מימון ויוצא מהסוכנות עם פוקוס/מגאן/סיביק/וואטאבר חדשה. שרידות וירידת ערך? למי אכפת, האוטו יעוף לטרייד אין עוד 3-4 שנים.

אבל אנחנו חיים במדינת "קנה אוטו אחד לעצמך ואחד למדינה", אז אנשים נוסעים על גרוטאות, שסוחטים מהן את כל המיצים, ומי שמשדרג את הגרוטאה שלו, עובר מלימון שסחטו ממנו את כל המיץ, ללימון שבמקרה שלו היד שלוחצת על הלימון במסחטת הדרים, הייתה קצת חלשה, אז נשאר קצת נוזל בתאים שלו.

וזה שאשכרה קונה לימון טרי בשוק, אחרים רואים בו או מאוד עשיר, או אחד שלא יודע להתנהל כלכלית וקובר את עצמו בחובות, רק כדי להנות מקצת מיץ לימון טרי. כי אחרי הכל - למי יש כסף לזה?

אז עד שהמדינה לא תפסיק לאכול את יושביה תחת סיפור כיסוי של "אבל אירן מנסה להעשיר אורניום", רובנו ננסה לסחוט מיץ מקליפות לימונים, שכבר נשחקו ע"י הבעלים הקודם עד כדי חורים.

אני לא מסכים.

קודם כל, אם נצמדים לעובדות, גיל הרכב בישראל נמוך מהממוצע האירופי.

67619621.jpg

ככה שבאופן כללי הישראלי נוסע במכונית חדשה יותר מזה האירופאי. אומנם רמת המינוע בישראל נמוכה, אבל הגורמים הם רבים (אחוז הילדים הגבוה, אחוז המגזרים העניים הגדול, וגם בין היתר מחירי אחזקת הרכב שהוא לא רק מחיר הרכישה, אלא בעיקר מחירי הדלק והביטוחים).

דבר שני, למחיר הרכב אין השפעה על כדאיות הרכישה שלו.

גם אם הונדה סיויק הייתה נמכרת אצל היבואן ב60 אלף ש"ח, היא עדיין הייתה סובלת מאותה ירידת הערך, כי מחיר המכונית לא משנה את כמות בעלי רשיון הנהיגה, ולכן לא משנה את היקף פוטנציאל השוק המקסימלי.

עדות לכך שמחירי המכוניות לא נמצאים בשיא כמו שאתה מתאר, היא העובדה ששנה אחרי שנה נשברים כאן שיאי מסירות ומכירות.

רוצה לומר, מחירי המכוניות עוד יכולים לעלות ויהיו להם דורשים. לא שאני בעד מחירים גבוהים ויהיה נחמד אם תהיה כאן מכונית לכל פועלת ופועלת, אבל המערכת הכלכלית היא גלגל. אם הכנסות המדינה ממיסוי יפגעו, תפגע גם ההשקעה החוזרת באזרח וכתוצאה תפגע משכורתו ויכולת הקנייה שלו, ושוב המכונית תהיה יקרה עבורו.

פורסם

אני לא מסכים.

קודם כל, אם נצמדים לעובדות, גיל הרכב בישראל נמוך מהממוצע האירופי.

:shock: אני בשוק. הייתי בטוח שדווקא אירופה נוסעים על רכבים הרבה יותר חדשים עקב היעדר מס של 100% וייצור מקומי.

פורסם
:shock: אני בשוק. הייתי בטוח שדווקא אירופה נוסעים על רכבים הרבה יותר חדשים עקב היעדר מס של 100% וייצור מקומי.

אין באמת דבר שנקרא "ייצור מקומי" באירופה. מכונית שמיוצרת באיטליה מיובאת לגרמניה, מכונית שמיוצרת בגרמניה מיובאת לצרפת, ומכונית שמיוצרת בצרפת מיובאת לאיטליה וחוזר חלילה. וזה עוד לפני שהכנסנו למשוואה ייבוא מיפן, קוריאה, ארה"ב, ומדינות אחרות שאינן חלק באיחוד.

היתרון היחידי של האיחוד הוא בהסכמי סחר הדדיים בין המדינות, שמדינה כמו ישראל למשל, לא נהנת מהם.

אגב, הפתעה, גם בתוך האיחוד מוטל מס על רכב חדש. אולי לא גבוה כמו בישראל, אבל בהחלט לא מחלקים שם מכוניות ברחוב בחינם.

פורסם

GoRide

דבר דבר.

מה לגבי מכוניות שמיוצרות בגרמניה ונמכרות בגרמניה? לזה התכוונתי כשאמרתי "ייצור מקומי".

לגבי יבוא מיפן וארה"ב - כשהייתי באירופה, כמות המכוניות שלא אירופאיות היה נמוכה יחסית. רוב המכוניות שם הן בעיקר ייצור גרמני \ צ'כי. אני חושב שפשוט יש מס גדול יותר על ייבוא ממדינות כמו יפן \ ארה"ב ולכן רוב האירופאים מעדיפים רכב אירופאי. תקן אותי אם אני טועה.

לגבי מס, ברור שהוא קיים (וכנראה משתנה ממדינה למדינה), אבל הוא כמובן לא גבוה כמו בארץ. לא התכוונתי לומר או לרמוז ש"מחלקים שם מכוניות ברחוב בחינם".

פורסם

הרכבים פה חדשים יותר בגלל שבישראל יש המון רכבי ליסינג + תרבות הצריכה פה היא כמו בארה"ב.

האירופאים קמצנים יותר ולכן לא ימהרו לזרוק כסף על חדש או לקנות רכב אוטומטי שהוא יקר יותר.

רכישת רכב חדש לפעמים יכולה להיות כדאית אם קונים ממש בהנחה רצינית או שמקבלים אחריות ארוכה (KIA).

כמובן שישראלים גם חיים לדעתי מעל היכולת הכלכלית שלהם ולוקחים הלוואות (לפעמים דווקא כן משתלם לקנות בהלוואה).

יש המון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון אם בוחרים בחדש או משומש, קשה לתת מסקנה גורפת.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

סתם נקודה למחשבה,

אם האירופאים ללא מס, ועם משכורות גבוהות יותר, מעדיפים לנוסע על מכוניות בנות 8 (בממוצע), אז כניראה שהאמינות היחסית שלהם לא כול כך גרועה. יענו, לא נכנסת למוסך כול יומיים לפי חלק מהתגובות פה...

פורסם
GoRide

דבר דבר.

מה לגבי מכוניות שמיוצרות בגרמניה ונמכרות בגרמניה? לזה התכוונתי כשאמרתי "ייצור מקומי".

לגבי יבוא מיפן וארה"ב - כשהייתי באירופה, כמות המכוניות שלא אירופאיות היה נמוכה יחסית. רוב המכוניות שם הן בעיקר ייצור גרמני \ צ'כי. אני חושב שפשוט יש מס גדול יותר על ייבוא ממדינות כמו יפן \ ארה"ב ולכן רוב האירופאים מעדיפים רכב אירופאי. תקן אותי אם אני טועה.

לגבי מס, ברור שהוא קיים (וכנראה משתנה ממדינה למדינה), אבל הוא כמובן לא גבוה כמו בארץ. לא התכוונתי לומר או לרמוז ש"מחלקים שם מכוניות ברחוב בחינם".

לגבי מכוניות שמיוצרות ונמכרות במדינת הייצור, אתה צודק. נחסכות עלויות השינוע וההובלה. המיסוי עדיין קיים ואם אני לא טועה הוא אחיד בכל האיחוד האירופי.

באירופה יש גם עניין תרבותי וזהות לאומית שגורמת לאיטלקי להעדיף מכונית איטלקית ולצרפתי להעדיף מכונית צרפתית.

צריך לזכור שמחיר המכונית אינו מורכב רק ממרכיב המס, אלא גם ממחיר המכירה של היצרן ליבואן שמשפיע ישירות על מרכיב המס שנגזר מאותו מחיר.

היבואן האירופאי משלם כנראה מחיר נמוך יותר מהיבואן הישראלי ולו רק בגלל שהוא מוכר כמויות גדולות פי כמה.

פורסם (נערך)

Shmelov

בגדול אני מסכים איתך לגבי תרבות צריכה, קניית אוטומט וכדומה.

יש לי שאלה קצת אחרת. אני מנהל קמפיין עם עצמי נגד הלוואות. מבחינתי הלוואה זה מה שאתה קורה לו "לגור מעל ליכולת הכלכלית שלי", ולכן קורץ לי בעין כשכתבת

(לפעמים דווקא כן משתלם לקנות בהלוואה)

אתה יכול להביא דוגמא, מעולם הרכב כמובן, מתי זה כן משתלם?

GoRide

אכן אני מאמת, כשהייתי האירופה "הגרמנית" כמאט ולא ראיתי מכוניות צרפתיות \ איטלקיות, רק BMW, מרצדס וולקסווגנים למיניהם :)

davemustaine87

אני חושב שזה גם נובע מהתרבות של "יהיה בסדר" ששוררת באוויר הישראלי. טיפולים בזמן ואי הזנחה, העדפה של ידני (שפשוט יותר מאוטומט ואמין יותר כנראה במכוניות בנות 8-10) גורם ליד2 היאורפאי להיות אמין יותר מהישראלי.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם
הרכבים פה חדשים יותר בגלל שבישראל יש המון רכבי ליסינג + תרבות הצריכה פה היא כמו בארה"ב.

האירופאים קמצנים יותר ולכן לא ימהרו לזרוק כסף על חדש או לקנות רכב אוטומטי שהוא יקר יותר.

רכישת רכב חדש לפעמים יכולה להיות כדאית אם קונים ממש בהנחה רצינית או שמקבלים אחריות ארוכה (KIA).

כמובן שישראלים גם חיים לדעתי מעל היכולת הכלכלית שלהם ולוקחים הלוואות (לפעמים דווקא כן משתלם לקנות בהלוואה).

יש המון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון אם בוחרים בחדש או משומש, קשה לתת מסקנה גורפת.

אני מאוד מסכים עם הקביעה הזו.

יש פערים תרבותיים בהתייחסות לכסף בין הישראלי שמעדיף להוציא כאן ועכשיו, מאשר האירופי שמעדיף לחסוך.

ולראייה, למרות שמחירי המכוניות גבוהים והמיסוי עצום, ומחירי הדלקים רק בעליה, והצפיפות בכבישים רק גדלה, והמשכורת לא צמודה למדד - עדיין כל שנה נשברים בישראל שיאי מכירה.

פורסם
Shmelov

בגדול אני מסכים איתך לגבי תרבות צריכה, קניית אוטומט וכדומה.

יש לי שאלה קצת אחרת. אני מנהל קמפיין עם עצמי נגד הלוואות. מבחינתי הלוואה זה מה שאתה קורה לו "לגור מעל ליכולת הכלכלית שלי", ולכן קורץ לי בעין כשכתבת

אתה יכול להביא דוגמא, מעולם הרכב כמובן, מתי זה כן משתלם?

אומנם שאלת את שמלוב, אבל אני רוצה להביא את דעתי בעניין.

הלוואה היא דבר כדאי כלכלי כשהיא ממונפת. כלומר אתה מלווה מהבנק 1 ש"ח בריבית של 1 ש"ח (כלומר אתה חייב לבנק 2 ש"ח) אבל עושה עם הכסף משהו (משקיע אותו) שהופך אותו ל5 ש"ח. אתה מחזיר לבנק 2 ש"ח שאתה חייב לו, 1 ש"ח זו ההשקעה הראשונה שלך, ו2 ש"ח הם הרווח שלך.

בעולם הרכב, היכולת לקחת רכב ולהפוך אותו להשקעה כלכלית הוא מצומצם. המקרה היחיד הוא בו אתה קונה רכב שערכו עולה עם השנים, כמו רכב אספנות למשל.

• תוכן חדש...