Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה שגרתי באשדוד ונסעתי לעבודה במרכז העדפתי לרכוש רכב חדש ב-60 אלף על פני רכב משומש ב-60 אלף. ב-60 אלף אפשר היה לרכוש רכב משומש פי כמה וכמה יותר חזק ונוח מהפיקנטו שהייתה לי, אבל בחרתי בשקט נפשי שאפשר לקבל רק בנהיגה ברכב חדש. כעבור שנתיים וחצי מכרתי את הפיקנטו ב-43 אלף ש"ח עם 55,000 אלף ק"מ על השעון. הרכב לא נכנס למוסך למעט טיפולים.

היום אני גר במרכז ומסתדר מצויין בלי רכב מיום ראשון עד חמישי. אני לא מוכן לשלם 2,000 ש"ח בחודש על רכב שחוסך לי חצי שעה ביום במקרה הטוב בדרך לעבודה. לדעתי כדי להצדיק הוצאה של 2,000 ש"ח בחודש הרכב צריך לעלות את ההכנסה החודשית שלי ב-4,000 ש"ח לפחות. הבעיה שקשה מאוד לחיות בלי רכב בסופי שבוע. בשנים האחרונות ניתן לשכור רכב ב-90 ש"ח ליום. אני פשוט שוכר רכב לחמישי - שישי - שבת פעמיים בחודש וזהו.

בשורה התחתונה הויכוח בין רכב חדש לרכב משומש תלוי מאוד בצרכים ובשימושים של בעל הרכב. לדעתי סופר מיני ידנית כמו סוויפט, קיה ריו, 208, פיאסטה ועוד עונות לחלוטין על צרכים של משפחה צעירה ואין בכלל טעם לרכוש רכב "משפחתי" אוטומטי ב-120 אלף צפונה.

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יפה כתבת, אבל תרשה לי להמר שעוד כמה שנים כשח-ן הבנק שלך ישמין עוד קצת, החובות (אם ישנם) יוחזרו והדרישות הכספיות העתידיות שלך יצטמצמו (כי השגת את היעדים שקבעת) - אז אתה תהיה הבעלים של פרארי או של גחמה מוטורית אחרת שתהיה לך באותו הזמן.

אני חי בגישה שמעדיף שיהיו חייבים לי מאשר שאהיה חייב לאחרים, אי לכך אין לי שום חובות, רק שאיפות ויעדים.

ההימור שלך- באנקר שלי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

ChemGuy85

אחרי הדיון הזה, התחלתי לחשוב, האם אני באמת צריך רכב. אשמח לדעת, איפה אתה שוכר רכב ב 90 ש"ח ליום? האם זה כולל דלק? וכמה יוצא לך סך הכל (השכרה+דלק+חיובי שקר כלשהם) בחודש? ומה קורה אם אתה צריך רכב לא לסופי שבוע, איך אתה מסתדר עם זה?

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

מהנסיון שלי,

זה מחיר שאינו תקף בתקופות החגים וחופשים ובעצם בכל תקופה שחברת ההשכרה מגדירה כתקופת עומס.

המחיר אינו כולל דלק, כן כולל ביטוח בסיסי עם השתתפות עצמית לא קטנה.

זה מחיר סביר לשלם אם אתה צריך רכב בתדירות מאוד נמוכה ומחיר מאוד יקר אם אתה צריך רכב בתדירות גבוהה יחסית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מה שאתה כותב פה נכון אבל מאוד מאוד ספקולטיבי כי "אתה" בונה על זה שתקבל הנחה מאוד גדולה מהיבואן, גדולה מספיק כדי שהיא בעצם תגלם את ירידת הערך הצפויה בשנתיים הראשונות לצורך העניין.

אני טוען שאין ארוחות חינם ויבואן שמוכן לתת הנחות מאוד משמעותיות ללקוח מזדמן* כנראה לא סובל מעודף ביקוש לאותו דגם במחיר מוזל וייתכן מאוד שגם אתה, בבואך למכור את אותו רכב כיד שניה, גם אתה לא תהנה מעודף ביקוש ולכן תאלץ לגלגל את אותה הנחה מופלגת שקיבלת אל הרוכש הבא בתור.

לא הכל שחור או לבן. אתן לך דוגמאות:

רנג' רובר איווק של חבר, אחרי כל השקלולים, בשנתיים וקצת סה"כ 40K ש"ח ירידת ערך (כ-17K בשנה).

לאון קופרה R של חבר, אחרי כל השקלולים, בשלוש שנים סה"כ 45K ש"ח ירידת ערך (כ-15K בשנה).

זאת בערך ירידת הערך השנתית של רכב בן 3 במשך השנתיים הבאות עד שיגיע לגיל 5, שעולה סביב 150K כחדש.

אז לפעמים (לא שכיח אבל בהחלט קורה) רכב חדש עולה +- לאחזקה כמו משומש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

הרכב שלי עלה לי 80 אלף בערך כל הכביש כחדש.

היום, אני רואה מודעות ביד 2 בסביבות ה55-60 אש"ח. (כבר אמרתי שאני אוהב את הראשי תיבות האלו? אני אוהב לשחק באש"חים שלי. :lol:)

זה 25 אש"ח בשנתיים על ירידת ערך, ונוסיף לזה עוד 5 אלף נגיד הוצאות ביטוח נוספות על ערך רכב גבוהה יותר. 15 אש"ח בשנה בערך.

בניגוד לכך, כמה ערך מאבד רכב בן 3 שנים בשנה? 10 אש"ח? 5 אש"ח? או בניגוד לכך, כמה ידיים אני צריך לרדת בשביל שירידת הערך תהיה שליש משל חדשה?

או בעצם, כמה שווה האחריות, הידיעה שהרכב חדש לחלוטין, ושאין בו הפתעות מתחזוקת שבר או חוסר תחזוקה, שהטיפולים נעשו בזמן, שיש אחריות שלא תגיד "זה הבעלים הקודמים דפק את זה" ושאנשים היחידים שהפליצו בכסא לפניך זה הבודק בפס יצור, הערס בנמל, והנהג שעשה עלייה נסיעת מבחן של 8 ק"מ לפני המסירה?

או כמה שווה הידיעה שאני לא אצטרך לבזבז זמן במוסך ואז עוד לשלם על זה, זמן שבו אני צריך לסבול תח"ץ שלוקח לו שעתיים כל כיוון מה שלוקח שעה כל כיוון ברכב? או הסיכוי הקלוש שבזמן שהרכב שלי במוסך, פתאום ב3 בבוקר אמא שלי תרגיש לא טוב, ואני לא אוכל לקחת אותה לבית חולים מהר יותר מהזמן שיקח לאמבולנס להגיע?

או מה אם ארוסתי היקרה שמשרתת בבסיס נידח איי שם בתל השומר פתאום תצטרך שאני אקח אותה משם כי היא פספסה את האוטובוס האחרון בשישי?

בטחון עולה כסף. גמישות עולה כסף. הידיעה שהסיכויי שלי לאחר לעבודה או להתקע באמצע הדרך שואף הכי קרוב לאסף שאפשר בזמן הנתון הזה?

אני משלם יפה מאוד על העובדה שכריות האוויר כנראה יעבדו בזמן תאונה, ולא נותקו ע"י הבעלים הקודמים.

אני משלם יפה מאוד על העובדה שכנראה אין רכיבים סיניים חאפרים מסתתרים איפשהו ברכב כי הוא פעם אחת תוקן במוסך לא בסדר בלי שאני אדע.

אני משלם יפה מאוד על העובדה שהרכב נוסע כמו חדש, כי הוא באמת חדש!

אני משלם יפה מאוד על העובדה שהוא נקי לחלוטין, ואין בו ריחות כלשהם כי הבעלים הקודמים לא ידע איך לשמור עליו עם ריח טוב בלי פחיות.

אני משלם יפה מאוד על העובדה שהסיכויי שהמשטרה פתאום תטריד אותי כי הרכב היה מעורב בX הוא קלוש ביותר, כי אני יודע בדיוק איפה הרכב היה ולא היה.

אני משלם יפה מאוד על התענוג של לדעת שבגיל 19, קניתי רכב חדש מהיבואן, ולא הכי זול שאפשר, בכוחות עצמי עם הכסף שאני מרוויח ביושר.

אני משלם יפה מאוד על התענוג שאני בגיל 19 נוסע על רכב חדש בבעלותי, כאשר האנשים הסובבים אותי לפעמים אפילו לא נהגו ברכב חדש בחיים שלהם, אפילו לא של חבר שלהם.

רכב חדש זה לא רק כלכלה. זה גם רגשות. זה גם אגו. זה גם בטחון, וזה בעיקר שופוני.

הכי כלכלי, להתנייד בתח"ץ. מקום שני, טרנטה אמינה, אבל קשה למצוא כזאת.

והכי חשוב? רכב חדש זה גם בריאות. לחץ ועצבים ותסכול עולה בבריאות. גם דאגה עולה בבריאות. הדאגה שהרכב עלול לא להגיע לעבודה? או שעכשיו במצב חירום נדיר הרכב עלול לאכזב? אני משלם יפה מאוד על החסכון באיבוד הבריאות הזה.

עכשיו חזרה לשאלה הקודמת שלי. כמה באמת עולה לי התענוג הזה? האם אני באמת יכול להשיג את התענוג הזה באותו הכסף אפילו עם רכב טוב יותר אבל טיפה ישן? או בפחות כסף לאותו האוטו, אבל ישן יותר?

רק לזכור שבחישוב של התענוג הזה, צריך לקזז מהעלות את ההפרש של ירידת הערך + תיקונים - עלויות ביטוח זולות יותר של רכב משומש. העלות הריאלית של רכב חדש היא לא בכל כך הרבה יותר גבוהה מרכב משומש. זה יפה מאוד להגיד "איבדת 20 אש"ח בשנתיים!" אבל זה הרבה פחות מרשים להגיד "איבדת 5-10 אש"ח כי לא קנית רכב משומש"

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
פורסם (נערך)

Yanlin

אני מתפלא שעם כל הפחדים שלך (שעליהם אתה משלם) אתה בכלל עולה על הגה, כאשר רכב מוגדר ככלי התחבורה המסוכן ביותר.

מצטער שהתגובה שלי מתנשאת ופלצנית, אין לי כרגע זמן לענות תגובה עניינית יותר..

בקצרה,

כבר מזמן התגבשה לי הדעה, שפה בארץ יש תחושה שהאנשים חיים בפחד. מוכנים לשלם הרבה עבור מצבים של "מה אם", לעשות ביטוח על ביטוח רק "למקרה ש..". לא יודע ממה זה נובע, אולי מהאופי של המדינה שנמצאת כל יום ויום תחת איום זה או אחר.

פורסם
הכשה של סוס? אאוץ', זה נשמע כואב בכמה רמות שונות.

סתם תוספת אם היא עוד לא נאמרה: קנייה של רכב חדש יכולה להיות נכונה כלכלית

אם מחזיקים אותו 12-15 שנה, עד קצה ירידת הערך פחות או יותר.

בדוק ומנוסה, יותר זול מכל החלפה שהיא של רכבים משומשים או חדשים,

וחוסך הכי הרבה זמן.

אבל כמובן שבעולם הצרכני הישראלי הנוכחי יקראו לך משוגע,

קמצן ולא נורמלי. שיצעקו עד מחר. אני נורמלי, אתם השתגעתם

וחיים על כסף שלא שייך לכם, עבדים לבנק.

את אלו אני לא מבין, קונים רכב חדש ומחזיקים אותו 15 שנה. כאילו שאם הוא מתיישן אצלך זה לא נחשב ?

הרבה יותר הגיוני, קנה רכב בן 4 שנים, אחרי 5 שנים קנה שוב רכב בן 4 שנים. בטוטל יצא לך הרבה יותר זול ולא תסתובב עם גרוטאה בת 15 "יד ראשונה".

נוסע בפריוס 2008

פורסם

פריקי:

אני לא חושב שאני חסין. עובדה, הרכב שלי בילה שבוע במוסך בעקבות תקלה בייצור. אבל-אבל... אחריות! ואם הייתי מעל גיל 24, גם הייתי מקבל רכב חליפי בזמן

שהרכב שלי אושפז. שים לב שהטענה שלי גם הייתה שאני לא אצטרך להתקע עם תקלה ואז גם בנוסף לשלם עלייה. שזה פי אלף יותר יקר לבריאות שלי מאשר תקלה שתתוקן באחריות.

ריידן:

שליטה. לי יש "פוביה" מלהיות חסר יכולת בכל מצב. אני לא רוצה להיות ללא שום שליטה. ברכב, יש לי שליטה. באוטובוס, אומנם הסיכון הרבה יותר נמוך, הוא מחוץ לשליטה שלי. וזה גורם לי לנזקים מצבטברים בלי קשר לאם יש או אין תאונה.

יש לי פחד ילדות מרכבות הרים. לא משנה כמה אני יודע במודע שהן בטיחותיות והכל יהיה בסדר ואפילו כיף, אני לא מסוגל. כי אני ממש סובל כשאני בלי שליטה.

אבל אתה צודק בייסוד. רק חלק מהתגובה שלי זה לשלם על "מה אם..." והשאר זה לשלם על התענוג הממשי הקיים. לא לשכוח, ששקט נפשי זה משהו ששווה משהו ואפשר למדוד את הערך שלו. זה עוזר לי לישון בלילה וכל זה.

פורסם (נערך)
Yanlin

בקצרה,

כבר מזמן התגבשה לי הדעה, שפה בארץ יש תחושה שהאנשים חיים בפחד. מוכנים לשלם הרבה עבור מצבים של "מה אם", לעשות ביטוח על ביטוח רק "למקרה ש..". לא יודע ממה זה נובע, אולי מהאופי של המדינה שנמצאת כל יום ויום תחת איום זה או אחר.

אני כל כך מסכים עם מה שרשמת כאן, הפחד עובד כאן שעות נוספות.

אני מכיר אנשים שמוכרים את אוטו פנטסטי בגלל לחץ "לפני שהוא יתחיל להתקלקל...".

כבר שנים חברים לוחצים עלי למכור את האוטו כי הנה התקלות הגדולות תכף יגיעו, (ראה בחתימה איזה רכב אצלי כבר משנת 2007)

והטיעונים להחלפת הרכב מגוחכים, אמר כאן משהו "הפסד ימי עבודה ?" זה רציני ? כאילו שהוא מתקן את הרכב בעצמו.

והשיא האקלים בישראל מביא לבלאי מואץ, עכשיו אני כבר על הרצפה....

הקיצר....מזדהה עם כל מה שרשמת בשרשור הזה.

אני אומר, רכב חדש זה סבבה וכיף אבל להחזיק חדש זה קצת יותר יקר מלהחזיק רכב משומש בן 4 שנים והרבה הרבה יותר יקר מרכב משומש בן 10 שנים. אני ממש לא שולל, מי שיש לו את הממון שיקנה ולבריאות לו אבל שיעשה את זה מהסיבות הנכונות ולא מפחדים.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

Yanlin

מקובל. אני באותה צלחת. אני פריק של "שליטה", וגם לי יש את המחלה הזאתי וגם אני שורף כסף במקומות שאנשים יותר רציונליים היו חוסכים. לדעתי זה גם סוג של מחלה, כי חלק מהחיים זה לדעת לשחרר. אתה לא יכול לשלוט בהכל, והשקט הנפשי שעליו אתה מדבר אולי קיים בזה שיש לך רכב ויכולת שינוע, אבל אתה כל הזמן חיי בתחושה של "מה אם" וככל שאתה "פותר" את ה"מה אם" במקום אחד, הוא מופיע שוב במקום אחר וחוזר חלילה.

רוב המצבים שתיארת הם לא כאלה נוראים, וברובם יש פתרון, שאולי יעלה באותו הרגע הרבה כסף, אבל בדיעבד יוצא יותר זול מאשר לנסות לכסות את עצמך עכשיו.

אל תבין לא נכון. אני לא שופט אותך. לכל אחד יש את הג'וקים שלו בראש ואת הצרכים שלו.

spring

זה אכן בעיה נורה קשה. היא משורשרת כל כך עמוק במדינה. לדעתי זה גם הסיבה שהרבה אנשים נבהלים משוק רכב יד שניה, הכל אמירות של "מה אם הוא דופק אותי" "מה אם האוטו חרא" "למה הוא בכלל מוכר את הרכב במצב כזה טוב? בטח יש לרכב איזה פאק".

פורסם

בשלוש שנים האחרונות, קניתי ועזרתי לקנות 4 רכבים :

החל מ-12 אלף ועד ל-40 אלף. הגיל הממוצע של הרכבים היה 9.

המשותף ל-4 הרכבים היה שכולם ללא יוצא מין הכלל טופלו באופן מוסדר, היה להם ספר טיפולים, והרכבים באופן כללי ניראו שמורים בצורה טובה. הא, וכולם יפנים(לא רומז על שום דבר וחצי דבר)

סה"כ תקלות שהיו ברכבים : באחד לא היה כלום. בשניים היה צריך להחליף מצבר לא הרבה זמן אחרי הקנייה(600 שקל), ובשלישי היה צריך להחליף מנגנון חלון(500 שקל).

אף אחד מהרכבים מעולם לא נתקע על הכביש.

• תוכן חדש...