Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה אנשים שאני מכיר פשוט רוכבים על ההלוואה הזאת שכל 3 שנים תחליף לחדש , בעבודה אצלי זה הולך חזק

הצעירים לא לוקחים ליסינג כי זה ממש יקר היום עדיף ללכת לחברה לקחת ב"תשלומים" עם ריבית נמוכה

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שאתה אומר אפשר להגיד על כל דבר.

למה לקנות מאזדה 2 שנת 2009 ולא מאזדה 2 שנת 2004 בחצי מחיר?

מה ההבדל? אני בטוח ששני הרכבים נוסעים ושהמזגן פועל.

כל החפצים שאתה קונה הם משומשים, בני כמה שנים ויד שניה? או שאתה קונה גם דברים חדשים לפעמים?

אין מאזדה 2 שנת 2004. ואם הייתה, בהחלט היה אפשר להגיד. רק שפה הסיכוי למצוא אחת שמורה ביותר הוא נמוך הרבה יותר, וגם ההפרש הכספי לא בטוח שיהיה שווה את זה.

פורסם
פותח השרשור לא מבין למה כי הוא בוחן את העניין בצורת מחשבה רציונלית, מה שלא קיים כמעט אצל רוכשי רכב פרטיים בישראל. מכאן גם הבלבול שלך.

אני מסכים איתך, אבל בכול בנאדם יש רציונל מסויים. אחרת כולנו היינו גומרים את החסכונות שלנו מהר מאוד.

אני מבין שחלק גדול מזה זה אי רציונליות, אבל בכול זאת.

פורסם

כי הטבע הישראלי הוא בזבזן ופראייר מלידה, אנשים בלי כסף שעובדים ב 5000 ש"ח בחודש (מכיר הרבה כאלו) קונים סלולריים כל שני וחמישי ב 4000 שקל (כמה גלקסי 5 נמכרו כבר?), ואנשים חיים במחשבת ה "לקחתי הלוואה לרכב אני מחזיר כל חודש אלפייה אני בראש שקט", ולא מבינים שדיי אכלו להם את הכיס.

אני אישית מעולם לא קניתי רכב חדש, כאב לב להוציא רכב מהסוכנות וברגע שהוא עולה על הכביש יורד 10% +- ככה בשקט, אתה מחוייב לטפל במורשה, האחריות לא תמיד "אחריות".

אם הייתי יושב טוב אז ניחא לקנות רכב חדש, אבל מה רע ביד שניה שמור היטב (מחפשים - מוצאים) שעולה הרבה פחות? לא מדבר על טרנטה, אלא כמה שנים פחות.

לדוגמא שמתי לי את הפיאט 500 כי אני ממש נעול על הרכב, אז אני אקנה יד שניה ב 50-40 ולא חסר באיזור המחיר הנ"ל. אבל חדש ב 80K? ב 50 אפשר למצוא דגמים מפוארים שמורים היטב וזו רק דוגמא קטנה.

Opel Adam S 2017

פורסם

דווקא יש מאזדה 2 2004 אבל לא בארץ ואתה לא רוצה לפגוש אחת כזאת.

למה קונים רכב חדש?

- כי הוא חדש ונקי (גם הרכב שמטופל ברמה גבוהה בן 5 שנים לא ייראה כמו חדש אין מה לעשות)

- כי אתה יודע מה אתה קונה ואין הפתעות.

- מקבל רכב ללא בלאי

- יש אחראיות (אנשים שוכחים שזה שווה כסף - בכללי)

- כי אתה יכול! (וזה כבר החלטה של האנשים עצמם)

יש גם עם כל מיני קרנות וכאלה ויש כאלה שמקבלים הנחה או השתתפות בתנאי שקונים רכב חדש.

לא חסר סיבות יש ויש.

נ.ב - רכב ליסינג זה רק "קופסת פח" ערומה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

הנ.ב שלך כבר מזמן לא כל כך נכון. הרבה מאוד רכבי ליסינג לא מגיעים יותר בתור "קופסאות פח ערומות" אלא דווקא מאובזרים יחסית.

נכון שבגירסאות הבסיס לא תיראה בד"כ "ג'נטים מגנזיום" אבל תראה סאנרוף, מערכות מולטימדיה, בקרות שיוט וכו'.

פורסם

אני יכול להסביר למה אני קניתי ב2011רכב חדש וגם עכשיו הזמנתי חדש.

אני רוצה רכב באחריות,מה שיבטיח לי חוסר תקלות ואי ביזבוז זמן במוסך.

אני רוצה רכב עם עבר שאני יודע בדיוק מה עבר עליו.

וכיף לקבל רכב חדש עם ריח,האווירה לדעת שאף אחד לא קרע אותו .

על זה אני משלם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בכול בנאדם יש רציונל מסויים.

זו לא פעם ראשונה שאתה מעלה את הנושא הזה. שב על כיסא וקח כוס מים. כעת, לבשורה: שיקרו לך. אין כזה דבר רציונליות.

יש עוד הרבה דברים שלגביהם שיקרו לך, אבל אולי כדאי שנסתפק בזה לעת עתה, כי זה לא לשרשור ובטח לא לפורום. בכל זאת, גם את זה צריך לעכל. קח את הזמן.. מבטיח שיהיה טוב.

:idea:
פורסם

הנה אני באותה סירה.

רוצה חדש. מאד רוצה חדש. ואתה יודע מה אם אני ממש רוצה ללחוץ את עצמי אני גם יכול גם ללכת לכל יבואן ולשים 105000 מזומן ולקנות ככה ניילון.

אבל אני אמיתי. מרגיש פראייר עולם לעשות את זה!

אני יודע ששוחטים אותי במחיר היבואנים וגם יאיר לפיד (כפרות עליו)

וכן יש לי דברים יותר טובים לעשות עם הכסף. כמו לכל בנאדם!

מכיר אישית בני משפחה של אשתי. אנשים אם נאמר עמידים זה כמו להגיד עליהם שהם עניים.

אף אחד מבני המשפחה לא קנה מעולם! רכב חדש. מעולם. למה?

יש ערך לכסף... ותמיד יש מה לעשות עם 20,000 שקל.

חוץ מלזרוק לפח.

Alfa 159 TBi

פורסם

אחח ארוך אבל אשתף אותך בהחלטה שלי לקנות רכב חדש,

עד עכשיו נהגתי על קורולה 2007 שקיבלתי בירושה מהמשפחה עם 140 אלף קילומטר על השעון ונסעתי איתה בשקט,

שהגעתי ל180 התחילו גל של תקלות שפשוט ייאש אותי.

אני עובד בעבודה שכל שעה שאני תקוע עם האוטו מחוץ למשרד אני משלים,ובגדול.

אחרי שגם בטיולים שלי במוסכים נהנתי ממחירים מופקעים והבנתי שאני פשוט שונא את כל העסק הזה,פשוט שונא,לא מסתדר עם מוסכים בכלל!

החלטתי לחפש רכב אחר,

מכרתי את הקורולה והתחלתי בחיפוש,בהתחלה ניסיתי בליסינג,מכוניות מהשכרה\ליסינג,

התחושה שמנסים לדחוף לך רכבים,מכוניות מהשכרה שבטח לא בא לי להתעסק איתן ובדיקות נקיות וצחות כשלג(כן,פשוט רכב מהשכרה שעשה 74 אלף קילומטר יוצא עם V במנוע בבדיקה..ברור..כדי לראות את הרכב צריך לשלם דמי רצינות ואז לריב על להחזיר אותם).

אז התחלתי ביד 2..ושמה אתה מגלה הרבה רמאים,וסכנות רבות,אנשים מספרים לך סיפורי אימה על רכבי יד שניה,וגם רכב שעל הכביש שנתיים-שלוש יתחיל לעשות בעיות מוקדם יותר...כמובן שזה תלוי איך הבעלים הקודם התיחס\טיפל באוטו..אבל אין לי שליטה על זה.

אני זכאי ל"חבר",

הלכתי לסוכנות קיה ובדקתי את האופציה של הריו 1.4 סדאן ידנית(מכיוון שאני לא בבית הרבה ולא ישן כל לילה במקום קבוע הבגאז' הגדול של הקורולה היה נוח לי ולכן היא קרצה לי).

בהנחה של 10,000 שקל+דאבל דין סיני פשוט וחמוד חיישנים מצלמה וכל השטויות מסביב קניתי את הריו.

אני יודע שלמרות ההנחה(יצא לי 80 וקצת אלף שקל) אני אפסיד על האוטו,

אבל השקט הנפשי מהמוסכים,הידע שאחזיק את האוטו לתקופה יחסית ארוכה,והיכולת לא לבזבז ימי עבודה במוסך..שווה לי את זה,

קניתי שקט..

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

"למה קונים חדש?"

כי לפעמים היצע המשומשים כמעט לא קיים בדגמים מסוימים. (נגיד ג'ימני 2008+ ידני במצב מקורי עם קמ ויד נמוכים שלא דורשים עליו 20K מעל מחירון)

אבל זה מאוד ספציפי, מאזדה3/קורולה/פוקוס/פורטה/לאנסר/C4/מגאן וכו' יש מאות רכבים בחברות הליסינג, ממש לא חסר רכבים במצב טוב עם קמ נמוך והמחיר פחות מחצי לרכב בן 3 בהשוואה לרכב חדש.

לא מבין אנשים שקונים רכבים כאלה מהיבואן.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני יכול להסביר למה אני קניתי ב2011רכב חדש וגם עכשיו הזמנתי חדש.

אני רוצה רכב באחריות,מה שיבטיח לי חוסר תקלות ואי ביזבוז זמן במוסך.

אני רוצה רכב עם עבר שאני יודע בדיוק מה עבר עליו.

וכיף לקבל רכב חדש עם ריח,האווירה לדעת שאף אחד לא קרע אותו .

על זה אני משלם.

מה שאתה בעצם אומר: אני לא מהמר, אני מעדיף להפקיד את הכסף מראש אצל הקופאית בקזינו כי אין מצב בעולם שאני מנצח. יוצא וממשיך לאטרקציה הבאה בחייך, מבלי לבזבז בקזינו זמן יקר שמבחינתך אבוד מראש.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

1. כי רציתי רכב ספורטיבי וכמשומש קשה מאוד למצוא רכב שמור שאני אדע בוודאות מה עבר עליו

2. כי אני רוצה

3. כי אני מוציא את הנשמה בשביל הכסף שלי ואני רוצה להנות ממנו

4. כי אין את הרכב בשוק כמשומש

תקרא לזה אי רציונליות, אני קורא לזה תעדוף שונה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...