Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העתיד = 3 בוכנות ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שיש יצרנים המפתחים מנועים בעלי 3 בוכנות במרדף אחר מנוע חסכוני ויעיל, אבל נמנעים מליחצן את המנוע החדש.

כתבה ב - time

si vis pacem, para bellum

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היצרנים עוברים למשולשי בוכנות כי ההוצאות הנדרשות על מנת למזער ויברציות נמוכות מתוספת בוכנה על כל המורכבות שהיא מביאה איתה. הבדיחה, כרגיל, על חשבוננו..

מנוע משולש בוכנות שהושקעה בו טכנולוגיה כזו עדיין לא ישתווה לרמת העידון של מרובע בוכנות בעל נפח זהה, הנעדר טכנולוגיה כזו.

:idea:
פורסם

המעבר הזה נובע מהירידה בנפחי המנוע הנדרשים.

במכוניות מיני המנועים הפופולריים הם בסביבות ליטר,

ובמכוניות יותר גדולות העתיד הוא כנראה מנועי 1.0-1.4 ליטר מוגדשים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא הייתי קורא עידון לפעולה של מנוע 4 צילינדר, אם כבר מנוע 6 טורי אחד המעודנים והחלקים ביותר.

ככלל, כמה שיש יותר צילינדרים, אם עושים את המנוע נכון - פעולת המנוע תיהיה חלקה יותר ומעודנת יותר.

כאשר מדובר על מנועי V, אז כדי להבין אם מדובר במנוע מעודן או לא, צריך להסתכל רק על בנק אחד של צילינדרים. V12 וV16 מנועים שעובדים מעודן וחלק להפליא. V6 לא חלקים, יש להם משקולות לאיזון ושיכוך ויברציות ממדרגה ראשונה, V8 טיפה יותר טובים מבחינה הזאת ועובדים חלק למדי, אבל דאבל 6 טורי זה כבר עולם אחר.

איך עובד מנוע 3 צילינדר? נתקו חוט הצתה ממנוע 4 צילינדר ותיראו. להעלים ויברציות לחלוטין זה בלתי אפשרי, כאשר הכל חדש ומשקולות איזון עובדות תקין, התושבות חדשות - זה עובד סביר. עם הזמן ויברצייה תהפוך לבלתי נסבלת.

העתיד אחרי מנוע חשמלי - זה מנוע שעובד סופר חלק, שקט. חוויה יוצאת דופן. פלואנס ZE מבחינת מנוע נוסעת יותר חלק ויותר שקט ממרצדס 600.

ועכשיו דמיינו טסלה שתוכננה מראש כחשמלית. :twisted:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tz, הכל יחסי. דווקא ככל שיורדים בכמות הבוכנות הכללית, ההבדל יותר דרמטי מכיוון שמדובר ב"חסך" יחסי גדול יותר (1 מתוך 4 לעומת 1 מתוך 6).

הירידה לשתי בוכנות כבר כמעט בלתי נסבלת - ע"ע טווין אייר של פיאט. בחיי שלא אבין לעולם את ההחלטה הזו שלהם לרדת משלוש בוכנות. מצד שני, זה הפך את ההימנעות שלי ממנוע זה לקלה יותר (לא שזה נפסק שם, יש עוד סיבות להכרעתי נגדו..).

פורסם
המעבר הזה נובע מהירידה בנפחי המנוע הנדרשים.

במכוניות מיני המנועים הפופולריים הם בסביבות ליטר,

ובמכוניות יותר גדולות העתיד הוא כנראה מנועי 1.0-1.4 ליטר מוגדשים.

יש באופנועים מנועי 600 סמ"ק 4 צילינדרים, בעבר לא רחוק היו במכוניות מנועי 900 סמ"ק 4 צילינדרים ולכן אין קשר הדוק ל downsizing שעוברת היום תעשיית המנועים.

3 בכונות יותר פשוט וזול מ 4 בכונות. יש פחות חלקים נעים, משקל קטן יותר, הוצאות ייצור נמוכות יותר.

מחשבי ניהול מודניים וחזקים מאפשרים לנהל היום את משולשי הבוכנות טוב יותר מבעבר, עם פחות ויברציות ופעולה מעודנת קצת יותר.

אם ימצאו דרך לעדן עד יותר את מנועי ה 2 בוכנות - נראה אותם בהרבה מכוניות.

בנתיים יש מנוע כזה לפיאט ולפולקסווגן יש מערכת שיודעת לנתק 2 צילינדרים מתוך 4 במצבי עומס נמוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

סתם שאלה, אם מנוע 3 צילינדרים יסודר בצורת הסמל של מרצדס, כלומר שגל הארכובה במרכז המעגל והצילינדרים ממוקמים ברדיוס במרחקים שוים על ההקף של המעגל, המנוע עדיין ירטט?

עריכה-

כמו בתמונה:

7162d1280284550-koenig-3-cylinder-engine-sale-dscn3003.jpg

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מנוע רדיאלי של מטוס? מעלה שאלות לגבי המידות וכיצד להכניס אותו לרכב.

ד"א - מנוע 2 בוכנות היה מוכר, למשל, בפרינץ 4. נדמה לי שנגזר ממנוע של אופנוע, עם שתי בוכנות הפועלות במקביל, ורעש של מנוע מקורר אויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לייצר מנוע כזה יקר יותר מאשר מרובע בוכנות טורי, אז אין סיכוי.

אני "חושש" ששלוש בוכנות זה הכי נמוך שנראה במנועים קונבנציונליים, כי זוג בוכנות באפליקציית בוקסר הן תצורה יקרה מידי, בדומה למקרה לעיל.

פורסם

סלואורייד של מה המנוע הזה?

לדעתי הוא יהיה יותר חלק, אם אני לא טועה כל בוכנה נותנת פה שליש סיבוב, בעוד במנוע 3טור זה זוג נותן חצי סיבוב ואחד נותן חצי סיבוב.

תקנו אותי אם אני טועה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מנוע רדיאלי של מטוס? מעלה שאלות לגבי המידות וכיצד להכניס אותו לרכב.

כשרוצים, הכל אפשרי

76dfa1766fb76ab3cf3e6073e3d05c79.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא נראה שהדבר הזה נוסע, אולי בדחיפה.

איפה תיבת ההילוכים? איפה כל הנספחים למנוע? מערכת היגוי, בלימה, אתה יודע מה - אפילו אין סטרטר. ונדמה לי שגם לא מערכת הצתה.

חיפשתי את התמונה בגוגל, מצאתי רק את התמונה הזו (בכמה רזולוציות). נראה לי שמדובר בפוטושופ או באיזה דגם לתצוגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מנוע 3 צילינדר, היברידי, KERS

לא צריך יותר מזה.

רכב חשמלי כל עוד אי אפשר לעשות נסיעה לאילת זה רק רכב עירוני וצריך עוד רכב לנסיעות מחוץ לעיר

למי שלא מבין איך אני אומר לא צריך יותר מזה.

מונע 3 צילינדר 1 ליטר של פורד 125 כ"ס

KERS של פורמולה 1 יש 160 כ"ס

היברידי של מקלארן P1 יש 176 כ"ס או פורשה 918 יש 279 כ"ס

עריכה אחרונה על ידי LotusElise

אייל

פורסם

מנועי 3 בוכנות הם ממש לא המצאה של השנים האחרונות; D.K.W הגרמנית עשתה שימוש במנועים כאלו כבר בשנות ה 50', רק שבמקרה שלה המנועים היו בעלי 2 פעימות.

מנוע 3 בוכנות ששימש את הסאאב 95\96 היה פיתוח של מנוע ה D.K.W.

בשנת 77' הציגה דייהאטסו היפנית את השרייד, שהיתה מכונית סופר מיני בעלת מנוע 3 בוכנות מודרני שכלל גל זיזים עליון.

מנוע זה שימש את דייהאטסו שנים ארוכות, ונגזרות שלו שימשו את הסוזוקי סוויפט וסובארו ג'אסטי.

כל מנועי 3 הבוכנות מציעים אופי פעולה ייחודי, שמתאים לרוב למכוניות קטנות, מה גם שאי אפשר לטעות בצליל האופייני לו.

גם מנועי 5 בוכנות שהיו בשימוש אודי וולבו הציעו אופי פעולה וצליל שהיה ייחודי רק להם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...