Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מקרה, למעבד אין בלאי

בלאי של ממש אין, אבל גם הם מתים, לדוגמא, התחממות יתר תעשה נזק למעבד, ממש כמו ראש מנוע של אוטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעבדי אינטל היו מיוצרים מאז ומעולם אם הגנה בפני התחממות, בכל שנותי כטכנאי מחשבים לא ראיתי מעבד אינטל שמת, AMD לעומת זאת החלו ליישם טכנולוגיה דומה רק לקראת סוף השימוש בסוקט 462, לכן מעבדים מתוצרת מוקדמת שלהם כן היו מתים כמו זבובים.

בכל מקרה, כיום אף מעבד לא ימות מהתחממות.

פורסם

שי - להזכיר לך משהו שנקרא Pentium 4 2,9 GHz Prescott?

מעבדים מתקופת קרב הגיגאהרצים לפני 10 שנים, אני יכול להעיד על מעבד מסוג זה שנגמר אצלי בגלל התחממות, למרות טיפול אוהב וניקוי סדיר של גוף הקירור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפרסקוטים היו מעבדים חמים, ולכן הפנטיום D היה רעיון גרוע במיוחד, יחד עם זאת, מבין אלפי המעבדים הללו שעברו תחת ידי, אף אחד לא מת כתוצאה מהתחממות.

המעבדים פשוט היו מורידים את קצב השעון שלהם ע"מ לשמור על טמפרטורה סבירה עד כיבויים המוחלט הרבה לפני נזק לשבב עצמו.

אני לא יודע מה היה במקרה שלך, נזק פיזי למעבד (פין שנשבר למשל) או לוח אם תקול או גוף קירור שלא יושב טוב, אבל קשה לי להאמין שמדובר במוות כתוצאה מהתחממות.

פורסם

סבלנו מה-throttling (או הכיבויים הקצרים, איני זוכר מה היתה הטכנולוגיה באותו זמן) אי אילו שנים, עד שבאיזה שלב המחשב התחיל להשתגע. פירמטנו (כמובן XP) - ולא היה ניתן להתקין SP1. המעבד נשלח לאינטל במסגרת האחריות, כעבור שבוע קיבלנו מעבד חלופי מאירלנד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נדיר ביותר.

כל חיי לא נתקלתי במעבד תקול (של אינטל, בקושי התעסקתי עם אחרים).

זכרונות דפוקים - המון. דיסקים דפוקים - שניים רק השבוע, וכשעבדתי בסיסטם היה לי ארגז מלא.

לוחות אם דפוקים - יותר מדי (בעיקר בגלל קבלים).

ספקים, מאווררים - מלא.

כונני דיסקטים (בזמנו...) - גם היו כמה.

אבל מעבדים - יוק. אפס תקלות.

גם בכרטיסי רשת דפוקים לא נתקלתי האמת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

דווקא בכרטיס רשת (אלחוטית) תקול נתקלתי לאחרונה - גרם למחשב התנהגות מוזרה ומשביתה. הבעיה נפתרה עם הוצאת הכרטיס.

וכאן תוכלו לקבל עדות גם מארז שעשה את האבחנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

בכל חומרה שתעלה על דעתכם ניתקלתי ביחידות תקולות (לא נזק פיזי, אלא בחומרה שמתה), חוץ ממעבדים.

נראה לי שוויל התכוון לכ.רשת קווים, שהם באמת אמינים למדי.

פורסם

אכן דיברתי על כרטיסי רשת Ethernet קוויים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
נדיר ביותר.

כל חיי לא נתקלתי במעבד תקול (של אינטל, בקושי התעסקתי עם אחרים).

זכרונות דפוקים - המון. דיסקים דפוקים - שניים רק השבוע, וכשעבדתי בסיסטם היה לי ארגז מלא.

לוחות אם דפוקים - יותר מדי (בעיקר בגלל קבלים).

ספקים, מאווררים - מלא.

כונני דיסקטים (בזמנו...) - גם היו כמה.

אבל מעבדים - יוק. אפס תקלות.

גם בכרטיסי רשת דפוקים לא נתקלתי האמת.

מהניסיון שלי בעיקר עם לפטופים, לא ראיתי הרבה פעמים מעבדים מתקלקלים, למעשה זה היה נדיר, אולי פעם אחת או פעמיים.

לעומת זאת דיסקים קשיחים על ימין ועל שמאל, ספקי כוח/מטענים גם לא מעט, לוחות אם בניידים פחות, אבל שולחניים ראיתי הרבה על קבלים נפוחים או שרופים.

ספקים ומאווררים סובלים מבלאי גבוה, אבל איכותיים מחזיקים הרבה זמן מניסיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קצת אופ-טופיק (אבל זה הפורום לא? ;-))- אם אני מזמין SSD של סאמסונג מאיביי

תהיה לי אחריות עליו פה בארץ?

ואם כבר מדברים על חומרה שנדפקת..מה סיכויי ההישרדות של SSDים?

פורסם (נערך)

אם נסתמך על האינטל x25 המתיישן שלי (אצלי במחשב מ 2009, ובנפח של 80 ג'יגה), הייתי אומר שמצויינים.

הכונן משמש למ. הפעלה ותוכנות בסיס ומנתוני ה S.M.A.R.T של הכונן יש לו עוד לפחות 95% "חיים". מה גם שהוא לא מפגין כל סימני עייפות. אני בתוך הדסקטופ תוך פחות מ 8 שניות מהרגע שנעלם מסך ה POST. שום כונן מכאני לא יספק את הביצועים האלו, גם לא ברייד 0.

הכונן המכאני ששרד אצלי הכי הרבה זמן ללא תקלות החזיק בסביבות השש שנים. נראה לי שהאינטל הזה די הולך לקטוף את התואר בקלות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
קצת אופ-טופיק (אבל זה הפורום לא? ;-))- אם אני מזמין SSD של סאמסונג מאיביי

תהיה לי אחריות עליו פה בארץ?

בחברה שלנו הזמינו מעל עשרה SSD של סמסונג מארהב, אחד מהם התגלה כלא תקין.

התקשרתי לסאמסונג עצמם בארצות הברית, הם ביקשו חשבונית קניה, לאחר שאישורו שאכן הוא נקנה בצורה רישמית קיבלתי RMA (מספר להחזר מוצר תקול), שלחתי את הכונן על חשבוני (ע"י חברת שליחויות), ולאחר כמה ימים קיבלתי כונן אחר תקין במקומו (Refurbished).

מקווה שזה עונה על השאלה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

תודה 'המכונאי', כמה שאלות-

1. קניתם מחנות של סאמסונג\משווק מורשה שלהם בארה"ב?

לצורך העניין, אם אני קונה מאיביי מאדם פרטי לא יהיה לי כיסוי?

2. שלחת את הכונן לארה"ב או ליבואן הרשמי פה בארץ?

• תוכן חדש...