Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מדבר ספציפית על הרכב של פותח השרשור?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כן. זה משתמע מהשימוש שלך בה' הידיעה.

ואם כבר פותחים ראש, עדיף כבר להחליף גומיות שסתומים ולבדוק אם יש צורך בהשחזת התושבות,

העלויות ממש זניחות.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

טוב שהגעת. אני דיברתי באופן כללי, לא היה לי מושג שיש בצרפתייה הזו בלוק אלומניום (האמת עכשיו זה גם לא מפתיע אותי).

האם הבלוק רגיש באותה מידה כמו הראש?

האם מדובר באותה סגסוגת אלומניום?

האם גם הבלוק הזה סובל מאיכולי מעברי המים, כמו שקורה בד"כ בראש המנוע?

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם (נערך)

הבלוק סובל בד"כ מהמשתמש הישראלי המצוי הרגיל להשקות את מנועיו במי-מאובנים הישר מהברז.

עם נוזל קירור מתאים הוא יחזיק מאות אלפי ק"מ בלי בעיה,

לגבי שאר השאלות, לא יודע ולפי הנסיון גם לא ממש משמעותי.

אלרינג חברה עם מוצרים מעולים ואני ממליץ להשתמש בכל החלפים שלהם למנוע : ברגים, אטמים, מחזירי שמן, גומיות שסתומים,

רק צריך לוודא (פשוט שכחתי) אם צריך אטם ראש מסוג MLS או רגיל, זה תלוי בגימור פני השטח שנעשה בסדנת הראשים.

פורסם

אני חושב ששימוש ב-MLS תלוי בהמלצת יצרן בלבד. יש רכבים (כמו שלי למשל) שעבורם אטם MLS הוצג כשדרוג/אלטרנטיבה לקראת סוף חיי הדגם, ורק בחלק מדגמי המנוע. לא נראה לי שזה משהו שנתון לשיקול דעתו של משפץ הראש.

פורסם (נערך)

נכון, ההתנסחות לא מוצלחת, התכוונתי שכשעושים יישור שטח צריך לוודא אם נדרש טיב שטח ל- MLS או לאטם מסוג רגיל

(וזה כמובן לפי מפרטי היצרן) והאם סדנת הראשים משתמשת ב PCD ולא מחפפת עם CBN

והאם העיבוד נעשה במהירות הנכונה, להתעמקות נוספת כדאי לקרא את המאמר

Common Mistakes to Avoid When Resurfacing Cylinder Heads & Blocks

http://www.enginebuildermag.com/2007/06/common-mistakes-to-avoid-when-resurfacing-cylinder-heads-blocks/

פורסם
בוקר טוב ,

לפני כמה זמן התחלתי לגלות כי יש לי טפטופי שמן מאזור המנוע.

היום בבוקר הייתי במוסך והתגלה כי צריך לבצע החלפת אטם ראש מנוע , ההצעת מחיר שקיבלתי היא כזאת :

החלפת אטמים

החלפת פילטר שמן + שמן

החלפת נוזל קירור

(יש לציין כי זה מוסך שהוא מורשה לעבודה עם פג'יו )

סה"כ : 2000 ש"ח בערך עכשיו משמע בערך זה אומר שיכול להיות עוד תקלות ועוד דברים "שיצוצו בדרך" לפי טענתו.

ובמידה ואביא לו את החלקים בעצמי יקח 1500 שח על עבודה בלבד.

בחוכמתי מעולם המכירות הייתי חייב לעשות בדיקה קטנה וסקר שוק לפני אישור העבודה והתשלום, ניגשתי למוסך אחר לא מורשה פיג'ו וזאת ההצעה אשר קיבלתי :

החלפת אטמים

החלפת פילטר שמן +שמן

החלפת נוזל קירור

יישור קו בראש מנוע אצל חרט

סה"כ באזור ה 1900 ש"ח.

במידה ואני אביא את החלקים בעצמי המוסכניק יקח באזור ה 800 ש"ח עבודה סך כל התיקון יעלה 1500 ש"ח אולי קצת פחות.

השאלה העיקרית שלי האם "להסתכן" ולא לעשות במוסך מורשה ?

או האם בשביל 500 שקל לא שווה להסתכן בדבר כזה כי בכל זאת זה לב ליבו של האוטו ?

אשמח לעצות ועזרה .

בתודה,

אור.

כמה ק"מ עבר המנוע ?

פורסם

אם כל הסיפור הוא רק נזילת שמן אולי מספיק להחליף אטם ראש וגמרנו

מכונאי מקצועי יוכל לקבוע מיד לאחר הסרת הראש מנוע

פורסם
שטויות, הבלוק עשוי גם הוא מאלומיניום ואין שם ברגי TTY המיועדים לפצות על ההבדל בין מקדמי ההתפשטות השונים של 2 המתכות,

בד"כ אין התעייפות חומר בברגים רגילים כשהראש והבלוק מתפשטים באותו קצב ואפשר לוודא ע"י מדידה פשוטה אם הברגים תקינים או לא,

בד"כ דרוש יותר ניקיון יסודי של המעברים בבלוק מכל מיני שאריות, וניקוי ואם צריך חידוש ההברגות עם מברז מיוחד,

צריך גם לוודא מישוריות של הבלוק והאם הסליבים בולטים ביחס למשטח.

אז מדוע ברוב המקרים נדרש רק כרסום של הראש ולא של הבלוק?

פורסם

הבעיה היא שאני מפחד שאני מתעסק עם אנשים לא מקצועיים ותעבי בצע שרוצים להרוויח עליי קופה . בגלל זה אני אשמח להמלצות לאן לגשת במידה ויש באזור חיפה

גולף V5 2.3 שנת 2001

פיג'ו 206 1.4 שנת 2006

נוכחי SEAT IBIZA 1.0TSI 2016

פורסם (נערך)
אז מדוע ברוב המקרים נדרש רק כרסום של הראש ולא של הבלוק?

לא יכול לענות בוודאות, רק להעריך

1) אין כמעט ראשי מנוע מברזל, אבל יש עדיין בלוקים מברזל.

2) הבלוק תכל'ס משמש כמארז עבור הבוכנות הנעות בחללים הגליליים מעלה מטה, כלומר הכוחות הפועלים עליו קטנים בהרבה

מהכוחות האנכיים שיעודם למסור את מירב האנרגיה המכנית לטלטלים והלאה לגל הארכובה, אבל האנרגיה המכנית

מגיעה כתוצאה מפיצוץ תערובת דלק-אויר, הפיצוץ הזה מפעיל כוחות בכל הכיוונים, חוץ מפני הבוכנה מי שסופגים את שאר ההדף הם תאי השריפה

שכידוע נמצאים בראש.

3) התפלגות הטמפרטורה במנוע : הטמפרטורות הגבוהות ביותר נמצאות בתאי השריפה שבראש המנוע.

4) הראש מורכב יותר מבחינה גיאומטרית, יש בו הרבה חללים והוא נוצר ביציקה, הסיכויי שנותרו בו מאמצים שיוריים יותר

מהבלוק בעל המבנה הפשוט יותר.

פורסם

אני משער שמדובר במנוע 1400, כי ב 1600 אין דברים כאלה.

כדאי להוריד ראש מנוע ולבדוק מה מצבו. אם מצבו טוב (ורק האטם דלף), מספיק לבצע ניקוי יסודי ולהרכיב מחדש עם אטמים חדשים.

הבעיה של הנזילות שמן ב 1400 היא בגלל האטם ראש ולא בגלל הראש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מנוע 1.4.

לפי טענתו של המוסכניק האטם רק דולף הראש לדעתו בסדר גמור (כל זה נאמר "מניסיון" ולא פתיחה פיזית של הראש.)

אבל אף אחד עדיין לא ענה לי על השאלה, איפה כדאי לטפל ברכב ?

גולף V5 2.3 שנת 2001

פיג'ו 206 1.4 שנת 2006

נוכחי SEAT IBIZA 1.0TSI 2016

פורסם

תתקן במוסך שממליצים לך חברי הפורום, פה החוות דעת באה לרוב מניסיון.

למה בסרטון של אירלינג הוא משתמש בעזרת העין בלבד ולא בעזרת מד עלים?

בלא מעט סרטונים שראיתי כולם בדקו שטח עם מד עלים.

כמוכן, כשהוא סגר הראש, מה זה הדבר הזה שהוא השתמש בבורג ה5 ניראלי?

האם זה ככה מקצועי בארץ (בכל המכונים שמשפצים ראשים)?

• תוכן חדש...