Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ,

לפני כמה זמן התחלתי לגלות כי יש לי טפטופי שמן מאזור המנוע.

היום בבוקר הייתי במוסך והתגלה כי צריך לבצע החלפת אטם ראש מנוע , ההצעת מחיר שקיבלתי היא כזאת :

החלפת אטמים

החלפת פילטר שמן + שמן

החלפת נוזל קירור

(יש לציין כי זה מוסך שהוא מורשה לעבודה עם פג'יו )

סה"כ : 2000 ש"ח בערך עכשיו משמע בערך זה אומר שיכול להיות עוד תקלות ועוד דברים "שיצוצו בדרך" לפי טענתו.

ובמידה ואביא לו את החלקים בעצמי יקח 1500 שח על עבודה בלבד.

בחוכמתי מעולם המכירות הייתי חייב לעשות בדיקה קטנה וסקר שוק לפני אישור העבודה והתשלום, ניגשתי למוסך אחר לא מורשה פיג'ו וזאת ההצעה אשר קיבלתי :

החלפת אטמים

החלפת פילטר שמן +שמן

החלפת נוזל קירור

יישור קו בראש מנוע אצל חרט

סה"כ באזור ה 1900 ש"ח.

במידה ואני אביא את החלקים בעצמי המוסכניק יקח באזור ה 800 ש"ח עבודה סך כל התיקון יעלה 1500 ש"ח אולי קצת פחות.

השאלה העיקרית שלי האם "להסתכן" ולא לעשות במוסך מורשה ?

או האם בשביל 500 שקל לא שווה להסתכן בדבר כזה כי בכל זאת זה לב ליבו של האוטו ?

אשמח לעצות ועזרה .

בתודה,

אור.

גולף V5 2.3 שנת 2001

פיג'ו 206 1.4 שנת 2006

נוכחי SEAT IBIZA 1.0TSI 2016

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאיזה אזור אתה בארץ?

יש מס' רב של מוסכים מומלצים פה בפורום אשר מתמכים ברכב שלך ויעשו עבודה מעולה.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

יישור קו ראש מנוע לא עושים בלי שנדרש.

אם היישור לא נעשה כמו שצריך,ומניסיון מר מאוד עם מספר בתי מלאכה זה מה כנראה ייצא אתה תקבל מנוע שדולף משמן,נוזל קירור ודחיסה (קומפרסיה).

מהסיבה שהמוסך השני מציע את זה עוד מבלי שבכלל ראה מה הבעיה הייתי מציע לבדוק בעוד מקום.

פורסם

אני מאזור חיפה,

ולגביי יישור ראש הציעו לי את זה ליתר ביטחון יש בחור שעובד עם כל אזור חיפה והקריות לגבי חריטות על ראשים ויישורי קו .

גולף V5 2.3 שנת 2001

פיג'ו 206 1.4 שנת 2006

פורסם

למה כל כך הרבה כסף? הייתי במוסך וראיתי שמחליפים אטם מוציאים מכסה מחליפים אטם וסוגרים, ענין של 20 דק' ..

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם (נערך)

כנראה ראית שמוציאים אטם מכסה שסתומים ולא אטם ראש, שיושב בין הבלוק לראש המנוע (שים לב לדברים הנאמרים והבן אותם).

ד"א, מה זה יישור ראש "ליתר ביטחון" ?!?!?

קשה לי להאמין שיש רכב שמורד ממנו ראש ולא מצריך יישור, השטח של הראש צריך להיות ישר עם הפרשים שאינם עולים על כמה עשרות מיקרוני המ"מ. אם יש איכול של האלומניום וצריך לעשות מילוי (גם נקודתי) חייב לבצע יישור.

סרטון נהדר מבית ERLING

[video=youtube;UXSKdN6-KbQ]

האקשן של בדיקת הראש מתחיל מדקה 5:00 בערך

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
למה כל כך הרבה כסף? הייתי במוסך וראיתי שמחליפים אטם מוציאים מכסה מחליפים אטם וסוגרים, ענין של 20 דק' ..

אטם שסתומים עבודה של 20 דק'.

אטם ראש מנוע עבודה של יום וחצי .

אז כן מומלץלעשות יישור קו ?

גולף V5 2.3 שנת 2001

פיג'ו 206 1.4 שנת 2006

פורסם

אני לא סמכות לשום דבר, בעל מקצוע/חרט/משפץ ראשים צריך לתת את דעתו המקצועית והמהימנה. לדעתי האישית ברוב המוחלט של המקרים צריך לעשות שטח.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

2 בעלי מקצוע ציינו בפניי את מה שאתה מציין לכן , כן אראה אותך כסמכות מספיק מקצועית בנושא.

אבל השאלה היכן לעשות את העבודה ?במורשה פג'יו או לא ?

גולף V5 2.3 שנת 2001

פיג'ו 206 1.4 שנת 2006

פורסם

זו צריכה להיות החלטה שלך בלבד, מי מהם נתן לך ווייב יותר חיובי, מי נראה לך יותר אמין והכי חשוב, מי נותן אחריות מלאה לעבודתו.

הראש בכל מקרה לא מטופל על ידם אלא נשלח לעבודה אצל חרט (מה שנקרא "עבודות חוץ").

הם מבצעים רק את הפירוק וההרכבה (ומה שמסביב כמובן).

פורסם

תנסה להגיע לאיזור המרכז. יש כאן מוסכים כמו גבע ואורן שירותי רכב שידעו לעשות עבודה בצורה טובה ביותר ואני מאמין שבמחיר נמוך משמעותי ממורשה פיזו'.

ללכת עם עבודה כזו למוסך שאתה לא מכיר בגלל שהוא יותר זול זה נראה לי לא לעניין. עדיף לשלם עוד כמה שקלים למוסך שאתה סומך עליו ולא להתחרט אחר כך.

פורסם
כנראה ראית שמוציאים אטם מכסה שסתומים ולא אטם ראש, שיושב בין הבלוק לראש המנוע (שים לב לדברים הנאמרים והבן אותם).

קשה לי להאמין שיש רכב שמורד ממנו ראש ולא מצריך יישור, השטח של הראש צריך להיות ישר עם הפרשים שאינם עולים על כמה עשרות מיקרוני המ"מ. אם יש איכול של האלומניום וצריך לעשות מילוי (גם נקודתי) חייב לבצע יישור.

סרטון נהדר מבית ERLING

[video=youtube;UXSKdN6-KbQ]

האקשן של בדיקת הראש מתחיל מדקה 5:00 בערך

באמת אחלה סרטון. שאלה שעלת לי אחרי הצפיה בסרטון: תמיד מדברים על חריטת פני השטח שבראש המנוע? מה קורה אם צריך לחרוט את פני השטח שבבלוק המנוע?

שאלה נוספת, מה זה הקופסת ברגים שהוא פתח שם?

פורסם

אם אין פגיעה ממשית בבלוק די נדיר שצריך לעשות בו משהו, למעט נקיון יסודי ובדיקה שהוא ישר ולא מעוות.

הבלוק עשוי מברזל יצוק שהרבה יותר עמיד מהאלומניום של ראש המנוע. אם הבלוק דורש עבודה אז לרוב כבר עדיף להחליף מנוע וזהו.

הקופסה היחידה שראיתי אלו ברגי הראש, ברוב המכוניות כיום חובה להחליף את ברגי הראש מנוע בעת הורדת הראש. אלו ברגים "נמתחים" שמשנים את האלסטיות שלהם בסגירה, ולא טובים לשימוש חוזר. זה נקרא ברגי TTY , מרק10 (התותח) הסביר עליהם פה בפורום, גם גוגל נותן אחלה מידע עליהם.

פורסם

כמה נקודות.

יישור מעלה יחס דחיסה שלא לצורך,העלאת יחס דחיסה סתם ככה לא תורמת לשום דבר,אולי מעט יותר כוח אבל מצד שני אתה מקבל תא שרפה שעובד בטמפ' יותר גבוהה = עייפות טרמיט מואצת.

שלא נדבר על שיכולות להווצר דטונציות.

ראש מנוע שעבד בטמפ' תקינה אין שום סיבה ליישר.

לעיתים הכשל הוא באטם,ואם לא באטם מומלץ לבדוק לפניי שמיישרים מהסיבה שהוזכרה למעלה ומהסיבה שבתי מלאכה ישראלים נוטים לעבוד עם ידיים מהתח*.

פורסם (נערך)
אם אין פגיעה ממשית בבלוק די נדיר שצריך לעשות בו משהו, למעט נקיון יסודי ובדיקה שהוא ישר ולא מעוות.

הבלוק עשוי מברזל יצוק שהרבה יותר עמיד מהאלומניום של ראש המנוע. אם הבלוק דורש עבודה אז לרוב כבר עדיף להחליף מנוע וזהו.

הקופסה היחידה שראיתי אלו ברגי הראש, ברוב המכוניות כיום חובה להחליף את ברגי הראש מנוע בעת הורדת הראש. אלו ברגים "נמתחים" שמשנים את האלסטיות שלהם בסגירה, ולא טובים לשימוש חוזר. זה נקרא ברגי TTY , מרק10 (התותח) הסביר עליהם פה בפורום, גם גוגל נותן אחלה מידע עליהם.

שטויות, הבלוק עשוי גם הוא מאלומיניום ואין שם ברגי TTY המיועדים לפצות על ההבדל בין מקדמי ההתפשטות השונים של 2 המתכות,

בד"כ אין התעייפות חומר בברגים רגילים כשהראש והבלוק מתפשטים באותו קצב ואפשר לוודא ע"י מדידה פשוטה אם הברגים תקינים או לא,

בד"כ דרוש יותר ניקיון יסודי של המעברים בבלוק מכל מיני שאריות, וניקוי ואם צריך חידוש ההברגות עם מברז מיוחד,

צריך גם לוודא מישוריות של הבלוק והאם הסליבים בולטים ביחס למשטח.

עריכה אחרונה על ידי proxima

• תוכן חדש...