Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בואו קצת לדרום, יש פה הכל מהכל.

יצא לי ליהיות שבוע שעבר במרכז, נסעתי בתחבורה ציבורית, אני מחפש רכב שעבר את גיל 5 ואני בקושי מוצא.

הבנתי שהכל התנקז לפריפריות.

אם תיכנס לכפרים ערבים אתה תראה כאלה רק בסגנון הארלם (בעיקר סיביקים, לאנסרים ולאנטיסים)

תאכלס, לדעתי ככל שמתקדמים בשנים, המכוניות הופכות יותר סטנדרטיות, ללא יחוד, סתם עוד רכב כדי להגיע מA לB.

בעתיד אני רואה את עצמי מחזיק רכב סטנדרטי חדיש וזול שיסיע אותי בשיא האמינות, ועוד רכב אמריקאי ישן קלאסי משנות ה80, רכב שיהיה רק לבילויים ולסופשים.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוכנית הגריטה לא "חיסלה" אפילו רבע מהמכוניות מתחת לשנת 90' שהיו בעלות רישוי בתוקף.

בכל מקרה מכוניות בנות 20 ומעלה היו נעלמות בצורה טבעית, שוב בשל העובדה שאין כדאיות כלכלית באחזקת מכונית שכל תיקון בה עולה על שוויה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש רכבים כמו סובארו ליאונה שאני פחות מאמין שרובן הלכו בגלל תקלות, אלא יותר בגלל תאונות, גניבות וכל מיני פרוייקטים הזויים שנעשים ע"י בני דודים (לאונה קבריולט למשל).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
(לאונה קבריולט למשל).

באמת שני המקרים האלו לדעתך מייצגים את העלמות דגמי רכב נפוצים? קראת את כל השרשור?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

העניין הוא שתמיד מספרים לנו שרכב מחזיק בממוצע 20 שנה ויותר מכך אם שומרים ומטפלים כמו שצריך אך בפועל נראה שהממוצע הרבה פחות מ - 20 שנה.

מה זה אומר על הרכבים? האם ניתן להסיק שמאזדה 3, יונדאי גטס או סוזוקי ליאנה שכ"כ נפוצות כיום על כבישינו יתחילו גם הן להיעלם בעוד מספר שנים בודדות?

רכב שמור ומטופל יכול להחזיק בכייף 20 שנה.

הבעיה היא לא הרכב, אלה הבעלים.

במציאות שבה רכב חדש עולה 60K אנשים מעדיפים להתחדש ולא להישאר מאחור.

ועם כל הבכי על המצב הכלכלי, ועל זה שאין כסף, ועל הדלק, ועל כל העולם, עדיין אתה תראה את הכבישים שלנו מלאים ברכבים חדשים..

אנשים אומרים שאין להם כסף , אבל בד בבד רוכשים רכב חדש :)

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם (נערך)

דווקא קורולות נשארו והרבה. אני רואה יותר מדי קורולות 97-94 נוסעות כמו שדות עם חצי פח דפוק ובולמים גמורים... פשוט כי האולוכוסייה בדרך כלל של רכב זה היא מבוגרת בניגוד למאזדות\הונדות\מיצופישי,פלוקסווגן וכו' שנשחטים בלי רחמים על ידי ערסים, ערבים וסתם צעירים בני 17.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

באזור הדרום, שכונות שלמות (עולים חדשים וכו') מאוכלסות ברכבים מסוף שנות 90, מתוקנים במוסכי מדרכה.

בסופו של דבר, זאת הדרך הכי זולה להתנייד. בצניעות.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

הקורולות אכן קצת יותר נפוצות.

אין ספק ש-BMW ישנות הן אהבתם של בני דודינו.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
רכב שמור ומטופל יכול להחזיק בכייף 20 שנה.

הבעיה היא לא הרכב, אלה הבעלים.

במציאות שבה רכב חדש עולה 60K אנשים מעדיפים להתחדש ולא להישאר מאחור.

ועם כל הבכי על המצב הכלכלי, ועל זה שאין כסף, ועל הדלק, ועל כל העולם, עדיין אתה תראה את הכבישים שלנו מלאים ברכבים חדשים..

אנשים אומרים שאין להם כסף , אבל בד בבד רוכשים רכב חדש :)

רוב הרכבים החדשים נרכשים בעסקאות מימון. לעיתים יותר משתלם כלכלית להחזיק רכב חדש ב-60 אלף שנרכש בתוכנית תשלומים נוחה מאשר להחזיק רכב בן 10 שנים. מעבר לכדאיות הכלכלית יש שיקולים נוספים כמו בטיחות, שקט נפשי, נוחות וקצת פינוק.

פורסם

הנה הדוגמא שלי: סיאט קורדובה ידנית מנוע 1600,שנת 2000

שווה 7 אלף ועשתה 192 אלף.

הלך אלטרנטור ליפני שלושה חודשים- 300 שקל, החלפתי

מסרק הגה נזל- החלפתי.{800 שקל}

גיר ידני הלך- 4000 שקל + קלאץ - > אמרתי עד כאן.

מחר הרכב נמכר לפירוק.

יש גבול

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

דוגמה גם מאצלנו.

לאנטיס 97 עם 290 אלף קמ שהגיר בחיים לא שופץ, הבנו שעדיף להעיף לפני שהגיר יראה סימני חולשה. הייתה שווה 14 (מחירון), מלוקקת מכל הבחינות, נמכרה ב 10.5. נניח היינו נשארים, שיפוץ הגיר היה עולה נגיד 2-3 אלף, ואז ככל שעולה הקילומטרז ככה גם הבלאי של מכלולים אחרים ברכב.

Volkswagen Golf 06' 1.6

פורסם

הרכבים נעלמים בגלל אנשים מטומטמים שחושבים שכלל שנקבע לפני 20 שנה לגבי מה זה רכב אספנת (30 נה) נכון גם לגבי היום !

אותם מטומטמים מונעים את הורדת גיל האספנות ל-20 ובמקביל את העלאת גיל הטסט כל חצי שנה (מ-18 שנה ל-15).

מכוניות משנות ה-90 צריכות להיות מכוניות אספנות וצריך הרבה כאלו - הכל הסוגים.

פורסם

אצלי המצב דומה

גולף 2001 - בשנה האחרונה הוציאתי 12 אלף שקל במוסכים.

ועוד היד נטויה -

הבנתי שלשלם כל חודש אלף שקל במוסך באמת לא שווה ... ודיי נמאס מצריכה של 1:8 ... נמאס שכל כניסה למוסך מוציאה אותי בנזק של שלוש אלף שקל..

עדיף כל חודש לשלם 900 שקל ולהיות על רכב חדש שאוכל 1:18 .. וגם לדעת שבתקופה הקרובה יש שקט ממוסכים.

יש גבול :)

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תוכן חדש...