Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנגשות בבעל חי - נגרם נזק לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה.

אתמול בדרך לחופשה קצרה באילת בסביבות השעה 3 בלילה, הכביש היה חשוך, נסעתי על כ 90 קמ"ש, קפץ לי לכביש צבי קטן, והתנגש בי בחלק השמאלי מקדימה ברכב.

ראיתי אותו חצי שנייה לפני שרץ לכיוון הרכב אבל לא היה מה לעשות. שמענו מכה חזקה ושבירת זכוכיות הרכב זיגזג וכמעט התהפך, נבהלנו נורא (צרחות אמאל'ה, הצילו וכו') אבל הצלחתי להשתלט עליו, ומלבד סימן צמיגים על הכביש לא קרה לנו כלום. עצרנו בצד אחרי 50 מטר לראות מה קרה. ולאחר מכן עשינו פרסה חזרנו לזירת האירוע.

הנזקים:

לצערי הרב הצבי מת. נשברו לו הרגליים וקיבל מכה בראש. (כנראה, הרגליים נתקעו בדלת, ואז עף עם הראש על הטמבון והפנס מקדימה).

הרכב ניזוק. נשבר לו: פנס קדמי שמאלי, פנס ערפל שמאלי, פנס האיתות השמאלי, התעקם הטמבון קצת, נשבר הכנף השמאלי, נשברה המסגרת של הפנס, נהיה שקע קטן בדלת, מהמכה נשבר החלק החשמלי שאחראי על גובה אלומות האור של המנורה השמאלית.

הרכב הוא רנו סניק שנת 1999. ואין לו ביטוח מקיף שיכסה את הנזק.

קודם כל אני מודה לאלוקים שיצאנו בנס ללא כל פגע. לדעתי, היינו עלולים להתהפך (כריות אויר, וכו'), ועוד בכביש שומם כזה, וב"ה שזה נגמר רק בנזק כספי.

לגבי התיקון, מצאתי רכב דומה (רנו מגאן 99) בפירוקיה, ומחר אלך להוציא את החלקים שאני צריך ואתקן אצל מוסך ידיד שלי. מקווה שאמצא שם הכל. לדעתי החלקים יעלו כמה מאות שקלים. ברור לי שאם היה ביטוח, הנזק היה כמה אלפי שקלים, והרכב היה מורד מהכביש.

השאלה היא, האם יש מישהו או גוף ממשלתי מסוים שאפשר לתבוע על הנזקים, לפני שאלך לתקן?

תודה

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכביש כזה נוסעים עם אורות גבוהים, ועם פנסי ערפל קדמיים דולקים המאירים את שולי הדרך, במידה ויש רכב ממול כדאי לכבות את האורות (גבוהים וערפל), בכביש כזה כדאי להיות דרוכים ומוכנים, יכולתם להכנס גם בגמל.

אלומת אור גבוה הייתה עשויה להבריח את הצבי, אני מקווה שדאגתם לגרור את הצבי מהכביש ולא להשאירו כמפגע.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

כך נסענו. אורות גבוהים ואורות ערפל. הצבי עף מעבר לשולי הכביש ולא היה צורך לגרור אותו.

הבעיה הייתה - שהוא רץ לכביש במהירות מהצד ולא היה על הכביש כך שהיה לי בדיוק חצי שנייה לראות אותו ולא יכולתי לעשות כלום. הראייה היא שהתנגש בצד הרכב ולא נכנסתי בו.

את האמת, לפני כן, בגלל הזהירות מהתנגשות מעין זו (יש שם מלא שלטי אזהרה על גמלים), לא עברתי את ה 90 קמ"ש למרות שבקלות הייתי יכול לנסוע יותר מהר. יכול להיות שזה מה שהציל אותי.

פורסם

אני רוצה להודות לך שלא כתבת את השרשור כמו כמה שרשורים אחרים שראיתי בפורום הזה. בנוסח "פגיעה בהולך רגל" ואז מה דבר ראשון שכתוב בשרשור? האוטו בסדר. :lol:

פורסם

אם היו מתקני תאורה באותו קטע של הכביש ומשום מה לא היו דלוקים בעת התאונה יש עילה לתביעה. אבל אם באותו קטע של הכביש אין מתקני תאורה, אין לך את מי לתבוע.

בעבר גם לי קרה דבר דומה ליד בית שמש עם חמור....ב"ה זה הסתיים רק בזנק לרכב, וגם החמור יצא מזה חי....

פורסם

אל תתבע אף אחד.

רשות הטבע והגנים יתבעו אותך גם אם לא היה שום סיכוי שבעולם שתעצור.

לפני כמה שנים חבר משפחה פגע בחזיר בר ב443 סמוך לקברות המכבים והתהפך.

הוא חיפש את מי לתבוע, הם כבר מצאו אותו.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
הרכב זיגזג וכמעט התהפך

...

קודם כל אני מודה לאלוקים שיצאנו בנס ללא כל פגע. לדעתי, היינו עלולים להתהפך (כריות אויר, וכו'), ועוד בכביש שומם כזה, וב"ה שזה נגמר רק בנזק כספי.

רק הערה קטנה - זה לא מזל ולא מקרה ולא נס שהרכב לא התהפך.

מרכז הכובד של רכב פרטי הוא די נמוך, ולא תצליח להפוך אותו בלי לפגוע במשהו קצת יותר רציני מצבי קטן (למשל החלקה הצידה לתוך שפת המדרכה - כן עשויה להפוך רכב פרטי)

וגם התהפכות, כל עוד זה לא מלווה בהידרדרות לתהום, היא לא סוף העולם (מקסימום סוף הקריירה של הרכב...) אם כל יושבי הרכב חגורים.

וכריות אוויר לא נפתחות סתם כך מהתהפכות. הן נפתחות כשיש זיהוי של פגיעה בעוצמה מסויימת (שקולה להתנגשות בקיר בכ-31 קמ"ש אאל"ט)

כך שבסיטואציה עם הצבי לא באמת היה פוטנציאל לנזק גופני משמעותי.

מה שכן - אם כבר להגיד תודה לאיזה כח עליון אז תגיד תודה על זה ששלח לך צבי ולא גמל - גמל הוא מאוד מסוכן כי מרכז הכובד שלו גבוה והוא יכול להגיע לך ישר לשמשה הקדמית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אל תתבע אף אחד.

רשות הטבע והגנים יתבעו אותך גם אם לא היה שום סיכוי שבעולם שתעצור.

לפני כמה שנים חבר משפחה פגע בחזיר בר ב443 סמוך לקברות המכבים והתהפך.

הוא חיפש את מי לתבוע, הם כבר מצאו אותו.

נו באמת...

אמא של הצבי רשמה את המספר.

היא עכשיו במשטרת "מגילות" מגישה תלונה על פגע וברח. :roll:

ארוע לא נעים. אין ספק. ממש לא נעים לפגוע ביצור חי.

ונזק לרכב זה אף פעם לא כיף.

מעבר לזה- אין הרבה מה לעשות.

אף אחד לא יתבע את אף אחד.

טוב שדאגת לוודא שהפגר לא על הכביש.

לפני 20 שנה, עלינו בלילה חשוך, עם סקודה פייבוריט, על פגר של פרה באחד מעיקולי הכביש המוביל לכרמיאל.

התוצאות היו לא נעימות בכלל.

דא"ג, כל העצות עם אורות גבוהים וכו' - לא יודע כמה זה מדעי.

הרי יש פתגם באנגלית שאומר "קפא כמו צבי באור הזרקורים"....

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יש פטנט מאוד פשוט וזול למנוע את הסיטואציה הזו.

מתחת למחזירי האור שעל הכביש (אלא שמותקנים על עמוד פלסטיק שחור לבן בגובה כמטר) מתקינים מחזיר אור נוסף שמוטה לכיוון שולי הדרך ב 45מעלות, בצורה כזו, האלומה אור של הרכב מוסטת לכיוון השטח והצבי שהולך לכיוון הכביש מסתנוור ו"קופא" בשטח, ולא במרכז הכביש.

בארופה מדובר בתקן כללי אירופאי והפתרון הקל והפשוט הזה מותקן בכל הכבישים הבין עירוניים הלא מוארים.

חוסך הרבה תאונות, כסף וחיי אדם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נו באמת...

אמא של הצבי רשמה את המספר.

היא עכשיו במשטרת "מגילות" מגישה תלונה על פגע וברח. :roll:

לא זכור לי שצחקתי.

כמו כן תקרא מה כתבתי, מי שתובע זו רשות הטבע, לא אמא של במבי.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אמא של במבי מתה.

כמה טראומות ילדות ייצר הסרט הזה, "אבל אמא, למה היא מתה?" :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הפיתרון לא לנסוע בכביש חשוך לכיוון אילת, ללא גדר וללא מעקה. רק אם אתה ממש חייב, בטח לא לחופשה.

זה סיכוי גבוה לתאונה!

הייתי ברענון נהיגה לפני שנה.

היה בחור לפני כמה שנים שהיה מצלם בDVR את הדרך שלו (הרבה לפני שהציבור ידע מזה זה DVR ואפילו חברי הפורום), הבחור נסע בכביש הערבה, קרא לו בדיוק מה שקרא לך, נתקע בצבי. הצבי כמובן לא יצא מזה אבל הבחור יצא מזה דוך לבית לוינשטיין.

ראיתי את הסרטון וזה ממש אימה! הבחור גם הכיר את העובדה (נוהג הרבה שעות כביש) שהכביש מסוכן בלילה ולכן הנמיך את המהירות מראש ועדיין....

מסתבר שהרבה תאונות יש בכביש הערבה בעיקר בלילות ובדיוק בגלל בעלי חיים, כמות בעלי החיים שהקריבו את חייהם היא מפחידה.

עשית מעשה טיפשי! לא אחראי! ומסוכן לך ולחברייך. אני שמח שלא קרא לכם כלום ורק לרכב נזק, חבל לי על בעל החיים שבסך הכול יצא בלילה מתי שהוא (מסכן כהרגלו ועקב המצב) בדרך לענייניו.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...