Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Ford Fiesta ST - סיכום 1000 ק"מ (כמעט)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי החלטה נכונה.

לפני מספר חודשים החלטתי ללכת על זה ולעשות משהו שתמיד חלמתי עליו. משהו לא כלכלי, משהו שרוב האנשים סביבי לא יבינו, משהו שידעתי שאני רוצה כבר הרבה זמן.

המסע שלי החל באבארת. מולי ישב עומר גלברט, מעטים בפורום זה לא מכירים אותו. דיברנו, הייתה שיחה נחמדה, האהבה שלו למותג אותו הוא מייצג היא אמיתית, רואים. תמיד הייתה לי פינה חמה בלב לאבארת, הודות ל Caveman ועקרבו העוקץ.

יצאנו לסיבוב על ה 500 הדגמה, לא התחברתי. למען האמת, הפונטו, שבאותו זמן לא הייתה מוצעת למכירה, קרצה לי יותר משלל סיבות (היום הם מציעים את ה Supersport הנהדרת).

המשכתי ללובינסקי, שבאותו שבוע הציגה את ה 208 GTI החדשה והמדוברת. עד שקיבלתי נסיעת מבחן, יצאה לי הנשמה. דחיות מרובות עקב נסיעת עיתונאים ותאונה שקרתה לה הובילו לזה שחיכיתי מספר שבועות (!) לנסיעה המיוחלת. הגיע היום, יצאתי מהסוכנות בתל אביב מלווה בבחור שלא היה הכי בקיא בחומר, אבל ניחא, לא בשבילו הייתי שם. זו הייתה נסיעה נעימה. לא היו דרמות, היה לא מעט כח מתחת לדוושה וההתנהגות הייתה שובבה, אבל רק אם ממש ניסית. אהבתי, לפי הספר - זה הרכב שאני רוצה. אבל לא בלב שלם, משהו היה חסר.

בדרך חזרה מהצהריים למשרד, אמרתי "ננסה", נכנסתי לאיילון מוטורס, שיושבים מתחת למשרד שלי, ושאלתי שאלה שציפיתי לקבל עליה תשובה שלילית ובכך לסגור את העניין ולהזמין את הצרפתייה החמה החדשה לבית פיג'ו. איילון הקשו עלי וענו תשובה חיובית, "כן, אנחנו יכולים להזמין Fiesta ST, אין שום בעיה". התמונה השתנתה.

על פי כל הביקורות מסביב לעולם (יש שיטענו שהביקורות הבריטיות מוטות לטובת פורד), ה ST יוצאת כשידה על העליונה, למרות שלפי הנתונים היבשים, ה GTI וה Clio RS טובות יותר.

אחרי הרבה שיקולים, יומיים בדרום עם בעלי עקרבים משוגעים ואינספור התייעצויות, החלטתי ללכת "על עיוור", ולהזמין את הפיאסטה, ללא נסיעת מבחן. הרבה מכם ירימו גבה ויגידו בהתנשאות אופיינית שאתם בחיים לא הייתם עושים כזה דבר ורק טיפש יזמין רכב שלא ניסה. ובכן, הטיפש הזה מסתובב עם חיוך מאז שלישי שעבר.

היא כל זה ויותר!

יש שלא יאהבו את הצורה, את הצבע, את הגריל, את החלון, את האנטנה, זכותם. אני אוהב הכל (פחות כפתורים בקונסולה המרכזית היה נחמד יותר). בכל מקרה, הפיאסטה לא נקנתה בגלל המראה, הפיאסטה נקנתה בגלל כל השאר.

הכל מרגיש נכון. נתחיל בכיסאות, לא ישבתי מעודי בכאלה כסאות. מודה, אין לישבני היסטוריה עשירה בישיבה על כיסאות מכוניות ספורט, אבל הוא ישב על לא מעט כיסאות באותו טווח מחירים. הם אוחזים ולא עוזבים והכיתוב RECARO בצדדים יכול להסביר מדוע.

הגיר פשוט נהדר. מהלך קצר, נכנס כמו חמאה, מדויק ומהונדס כהלכה. הוא יאפשר לך לנהוג בכל צורה שתבחר, מבלי לעשות מזה רעש. יש שישה הילוכים קדמיים ואחד אחורי.

המנוע, אפילו במסגרת סל"ד הרצה, חזק. יש כל כך הרבה מומנט מסל"ד נמוך, שאפילו נס הרים הרים גבה על איך הסל"ד לא עובר את ה 3.5 – 4 ובכל זאת הרכב צולח עליות כאילו מדובר בישורת. הצליל שמפיק המנוע יחד עם ה Sound Symposer (צינורות מתא המנוע לתעלות המזגן או משהו בסגנון) פשוט ממכר.

הסיבובים. זו אולי התכונה הכי מהנה ברכב. לא יאומן איך הוא מגיב! עם ישבן שובב, פרונט חד, שנו את כיוון ההגה והאוטו יקשיב. לא האמנתי שהוא יהיה כל כך טוב, ועוד עם בקרת האחיזה במצב רגיל (ישנם שני מצבים נוספים – Sport שיציל אותך ממוות ו OFF שלא).

הנסיעה אגב, נוחה מאוד, פחות מה 208 GTI, יותר מהקורסה OPC (על פי RS שיצא לו לנהוג בה, לי לא יצא).

היום אני מגרד את ה 1000 ק"מ מלמטה, ומפנים מה יש לי ביד.

לעניות דעתי (המעט משוחדת :)), היא מהנה יותר מה 208 GTI, ומהאבארת 500 הסטנדרטית (לאו דווקא מה esse esse, שלא יצא לי לנהוג עליה). מודה שאת נסיעות המבחן עשיתי לא בתנאים מושלמים, אבל זו דעתי, וזכותכם להתעלם ממנה.

את הקורסה OPC ואת ה Clio RS לא ניסיתי כי הן פחות קרצו לי.

המחיר תחרותי. לא ארשום על דפי הפורום כמה שילמתי, כיסי הוא שלי, צאו ממנו. אתם רוצים הצעה, קפצו לרחוב ספיר 1 בהרצליה פיתוח ודברו עם שי זכריה, מנהל המכירות של איילון מוטורס, הוא לא נושך (מניסיון).

לסיכום, מדד הכיף מרקיע שחקים עם הרכב הזה. קיבלתי החלטה נכונה.

תודה ל RS על הצילומים!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני קורא ומקנא:-D

לא נסעתי על אף סופרטיבית קטנה,אבל אני מתאר לעצמי איזה כיף לנסוע על כזה רכב!!

תשמור עליה טוב טוב,אולי יום אחד אני אקנה ממך אותה.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחרי 4 ימים החברת הפיאסטה - ואין ספור נהיגות ונסיעות בקורסה ובפונטו(אים), אין ספק שהפיאסטה טובה מהן בכל.

גל מתקרב בצעדי ענק אל תום ההרצה, כך שבזמן הקרוב נוכל לתת סקירה מעמיקה יותר - בנהיגה פחות רגועה ומעודנת. כפי שזה נראה ונשמע עד כה, בהחלט צפויה לנו חוויה מתוקה ומרגשת יותר - הרבה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גל יישר כוח, וגם בסיבוב ;)

אני יכול להעיד מנסיעה קצרה ברכב, שהוא פשוט תענוג. וגם היל & טאו דיי נוח.

רכב מאוד כיפי, אני מאוד אוהב איך שיש למנוע את הLEVELים שלו, פתאום גועש וגודש 3000 וקצת כמו גרמניה שמחכה שטרודל שלה! :p

לא אשכח את הפנייה הלפני אחרונה בה:

גל: אממ עומרי.. פה ימינה.

אני: כן, אני יודע!. (נותן עוד גז מתחיל מנתיב אחד שמאלה כשהכביש ריק ונכנס עמוק לסיבוב בלי שמץ של טלטלה).

התחושה היא כאילו היא באה לכביש ואומרת לו- אני רק אעשה את עצמי פונה ואתה תתיישר בשבילי!. :)

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

אני לא מפרגן עד שאני לא עושה סיבוב :)

סתם, סתם, תתחדש ומקווה שתמשיך להננות מכל סיבוב ופניה. מגיע לך, אחרי שחיכית לה ככ הרבה זמן :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תתחדש!

הפורום הזה פשוט פסיכולוג, רק פה אפשר למצוא הצדקה למחשבה ההזויה שלנו :)

אני בינתיים עושה דיאטת כסאח להוצאות שלי בשביל להגיע ללבטים שהיו לך.

משהו ספציפי לא משך אותך בקליאו ובקורסה?

2 הצרפתיות יושבות אצלי חזק בכוונת (העדפה קלה לקליאו על פני ה208 בגלל עוד זוג דלתות)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה, אין ספק שזו בחירה מצוינת. קראתי את הסקירה ופתחתי את כל התמונות - סקירה יפה ותמונות יפות. רק שאלה קטנה: אני מבין שלפיאסטה הזאת יש מנוע 1.6T עם 180 כ"ס ו- 24.4 קג"מ, האם אני צודק? האם יש כמה גרסאות מוצעות למכירה? מה בדבר חבילות אבזור, זאת המאובזרת ביותר? כמה זמן לוקח עד שהרכב מגיע מרגע ביצוע ההזמנה?

אני מבין שאתה לא מעוניין להתייחס למחיר וזו זכותך, תוכל לפחות לרשום סקירה על נתוני מנוע ואבזור של הרכב שלך? תוכל להעלות תמונות של פנים הרכב, תא מנוע ותא מטען? בקיצור כל דבר שתוכל!

מקנא בך :)

פורסם

אגב, מה באמת היה האבזור שהזמנת ולא הגיע? לא "מאתרים" מראש את רכב אצל הדילר בגרמניה ורואים את אבזורו?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תתחדש חבוב, יופי טופי של אוטו.

שמח לראות שאתה שמח :)

קודם כל תתחדש ותהנה, אין ספק שזו בחירה מצוינת. קראתי את הסקירה ופתחתי את כל התמונות - סקירה יפה ותמונות יפות. רק שאלה קטנה: אני מבין שלפיאסטה הזאת יש מנוע 1.6T עם 180 כ"ס ו- 24.4 קג"מ, האם אני צודק? האם יש כמה גרסאות מוצעות למכירה? מה בדבר חבילות אבזור, זאת המאובזרת ביותר? כמה זמן לוקח עד שהרכב מגיע מרגע ביצוע ההזמנה?

אני מבין שאתה לא מעוניין להתייחס למחיר וזו זכותך, תוכל לפחות לרשום סקירה על נתוני מנוע ואבזור של הרכב שלך? תוכל להעלות תמונות של פנים הרכב, תא מנוע ותא מטען? בקיצור כל דבר שתוכל!

מקנא בך :)

182 כ"ס, 29 קג"מ.

יש ST1, ST2. אפשר להזמין גם Style pack.

!AWDSOME

• תוכן חדש...