Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קד"צ נהיגה - תומכים ? מתנגדים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי זימון לקד"צ נהיגה. טכנית הייתי אמור להיות מגויס כבר לפני שנה, אך דבר שונים ומשונים דחו לי אותו.

עכשיו נסגר לי פרופיל 82 עם קבא 55 ודפר 70 - וצו גיוס ל10/3.

לפי הנאמר לי ממישהי בלשכת הגיוס, אני מיועד לקרבי. עם זאת, קיבלתי את הזימון לקד"צ.

מבחינת ההעדפות - אין לי התנגדות לקרבי אך אני גם לא נלהב מדי. מצד שני, אני חולה הגה מגיל קטן ויש לי חוש מאוד מפותח לנהיגה. מי יכול לייעץ? לוותר? ללכת על זה? יתרונות/חסרונות?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מנסיון של מכרים, אתה הולך להיטחן קשות במילואים. בסדיר, רוב הסיכויים, שתנהג על משאיות עמוסות מא' לב', דרך ז' ו-ע'. לא להיט.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

יש לך נתונים מעולים, חבל להיות מבוזבז בקד''צ נהיגה עם אנשים שאיך להגיד בעדינות לא מתקרבים אפילו לנתונים שלך.

בן דוד שלי שירת כנהג שנתיים וחצי, החל מנהג בוס ועד ההאמרים החמושים האלה בגבול. לאחר מכן שירת חצי שנה כאחראי על הרכבים מבחינת לוח זמנים או משהו כזה ובסופו של דבר הוא הצטער כי הוא לא יצא עם כלום מהצבא.

זה גם לטחון עבודה הדבר הזה ועוד לא שמעתי על אדם שנהנה כנהג בצבא.

יש עוד אפשרויות חוץ מזה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

היו. הגעתי לירפ"א ד'ונפלתי על אלרגיה קלה מאוד לאבק (שלא קיימת כבר שנים.. תודה צה"ל), הייתי במיוני מודיעין לתפקידי מחשוב -נפלתי. הייתי במיונים לעתודה ובסוך ויתרתי כשהבנתי שזה לא בשבילי. ועכשיו, שנה אחרי מועד הגיוס המקורי, הוחלט לשלוח לי קד"צ כשהאפשרות היא לוותר ולהיות בקרבי לא ידוע, אולי אפילו תותחן. לכן אני לא יודע, אולי ללכת על זה וזהו, כי התעמקות רק תכניס אותע עמוק יותר לבוץ השחור של תפקידי צה"ל..

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני לא מומחה גדול של צה''ל כי הפז''ם שלי עדיין שלילי עקב עתודה אבל חברים שלי מתגייסים סביבי ואני שואב קצת מידע.

כנראה שישלחו אותך לאן שבא להם אם לא תלך לקד''צ נהיגה וכנראה גם לחיל התותחנים כי הבנתי שיש להם מחסור רציני. אתה ברוח קרבית? או שבוז? :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני מעורב ירושלמי. עצלן אבל ציוני מאוד. מצש שני ההורים לא רוצים סיכון מיוחד, ואני לא רוצה לחתוך לגמרי את ההעדפות שלהם. אני נוטה ללכת על זה..

פורסם

הנתונים שלך פשוט טובים מדי בשביל נהג משא, חבל לבזבז את הזמן שלך בלנסוע עם משאיות מ-א׳ ל-ב׳. הנאה בטוח אין בזה.

קודם כל, יש עוד תפקידים שאתה יכול לבצע מלבד להיות תותחן, נכון שיש שם מחסור אבל בנינו כל הצבא נמצא במחסור תקנים מלבד היחידות הבאמת מבוקשות.

אם אתה לא מעוניין בקרבי, נסה לחתור למנילת ג׳וב כך תוכל להגיע לתפקידים משמעותיים ושיתרמו לך גם לאחר השלוש שנים.

בנוסף, אתה לא חייב להיות לוחם, ישנם מספיק תפקידים של תומכ״ל שניתן להשתבץ עם פרופיל קרבי ביחידות מבצעיות.

לעומת כל אלה, לוחם זאת חוויה לכל החיים ואם אתה חושב שאתה מתאים לך על זה, זה לא פשוט, אבל אומרים שבסופו של דבר זה שווה הכל.

גילוי נאות: כותב הפוסט הינו ג׳ובניק שעבר לא מעט תפקידים בזמן השלוש שנים שאוטוטו נגמרות.

פורסם

יש לך נתונים מעולים, גבוהים מאוד, אני לא מבין למה חלמת עד עכשיו, אבל למרר על גורלך זה לא יעזור עכשיו.

קד"צ נהיגה כפי שנאמר לך, זה לא וואו. זה כנראה להטחן בסדיר ובמילואים.

אם ממש בא לך, 3 שנים לנהוג נונסטופ, לא נראה לי מי יודע מה.

שתבין, אני שנה ו9 חודשים בצבא, עכשיו רוצים להוציא לי רישיון צבאי, ואני אוהב לנהוג, ואותי לא יטחנו (יהיו נסיעות רק מדי פעם, או לנהוג ברכב של המפקד שלי מהבית שלו לבסיס ובחזרה וכאלה), אני לא מתלהב מהרעיון הזה.

ואם יוציאו לי רישיון זה יהיה רק לרכב לבן, כלומר כל הקיה ריו, אקסנטים, i25, בלי טנדרים ובטח בלי משאיות.

אחרי שפעם אחת בחיים שלך תראה ריאו (לא קיה ריו, ריאו המשאית), אתה תצטער על הרגע שאמרת את זה.

מצד שני זה סיכוי לצאת מקרבי, אבל אף אחד לא מבטיח לך שלא תגיע לאיזה גדוד או חטיבה שיושבת על איזה גבול ותהיה נהג סיור שטוחנים לו את הצורה 8-8 או משהו כזה.

נסה לבדוק, עד כמה שזה יהיה קשה, אם אתה לא מעוניין בקרבי, תפקידים בחיל התקשוב. סביר להניח שלא יציעו לך את התפקידים הכי איכותיים, אבל אולי תצליח להוציא משהו סביל או סביר.

אם ממש לא מעוניין בקרבי, אני לא דוגל בדרך הזאת, אבל אפשר לחפש סיבות להוריד פרופיל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תנסה אולי להגיע למשטרה צבאית כי גם לשם בתכלס אף אחד לא רוצה ללכת מהפחד שחיילים אחרים ישנאו אותם אבל בינינו את מי זה מעניין...יש תנאים טובים ויציאות טובות וזה מה שחשוב. אם אתה רוצה לנהוג אז תעשה קורס בנוסף ותהיה נהג של הניידת משטרה ריו.

פורסם

אין שום דבר רע בלהיות תותחן

ההפך, אחד עם נתונים כמו שלך יוכל להיות מ"ט ואם תוכיך את עצמך ותעבור קורס מפקדים וכמובן עם קצת קשרים תוכל להבטיח לך עבודה באלביט מיד בשיחרור.

חברים ששירתו אית עשו בדיוק את המסלול הזה וכיום הם עובדי אלביט או חברות תעשייה צבאית כאלה ואחרות עם משכורות ותנאים סוצייאלים מעולים.

אל תחשוב מה תקבל ב3 שנים האלה אלא מה יצא לך מזה לאחר מכן

קד"צ יתן לך שירות שיכול להיות קשה כמו של לוחם (פטרולים 8\8 על גדר באיזה חור) או סתם שרות ללא תוכן (נהג משאית באיזה בא"ח)

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

זה תלוי,מציעים לך תפקיד לא טוב(נהג משא) לעומת קרבי,אם אתה רוצה קרבי אז זה עד הסוף,זה אומר שאתה ממש רוצה בכל ליבך,כי אם לא אתה פשוט תשבר,אם אתה לא רוצה קרבי אז אין לך ברירה אלא לקחת את הנהג משא.

אני הייתי הולך במצב שלך לקרבי מקסימום אם לא טוב אז מחזיר את האלרגיה לאבק ומפיל את עצמך מקרבי ואז עם נתונים טובים ימצאו לך תפקיד טוב (את הנהיגה כבר לא תוכל לעשות או לא תהיה חייב )

Miata ND2

פורסם

נפלת ממקצועות המחשוב, אבל לתקשוב יש עוד הרבה מקצועות.

נסה לבקש, אולי ייצא מזה משהו. עד כמה שידוע לי יש באביב גיוסים למקצועות טכניים בתקשוב, אולי תצליח להתברג לשם.

אף אחד לא מבטיח לך שמשם לא תגיע לגדוד או לחטיבה, אבל אתה גם יכול להגיע פתאום לאוגדת מילואים פתוחה, לעשות שבת פעם בחודשיים ולהיות כל יום בבית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הנתונים שלי ושלך דומים וגם ביום הגיוס, לפי הבנתי זה גיוס קרבי כללי.

בהמשך יום הגיוס ניפגש עם קצין מיון שיראה את האופציות האפשריות.

פורסם

מתנגד מאוד.

לא משנה לאן תגיע. רוב הסיכויים שזה יהיה יותר טוב מנהיגה.

אל תפחד. תעדיף את הלא נודע על אחד התפקידים הגרועים בצבא ולאחריו.

פורסם

כל כך גרוע? עד כדי כך גרוע?

עם כל החסרונות הידועים, עדיין לא הצלחתי להבין מדוע זה התפקיד הכי גרוע בצה"ל, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...