Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי זה המוסך הזה?

תפני לאיגוד המוסכים לייעוץ, ואם יש לך זמן תזמברי לו את הצורה.

אני לא מוסכניק, אני אולי חובבן, אבל מה ההגיון להחליף חצי ממערכת הקירור אם לא מחליפים פקק?

הוא חיפש לעשות עלייך כסף.

לא מחליף פקק של כמה עשרות שקלים, אומר לך לבוא כל שבוע לשים מים שכנראה זה מי ברז, ובום אחרי חצי שנה הלך הראש, אחלה תיק ניסה לתפור עלייך.

פורסם

סנדלר לא יודע לתקן מכוניות, גם אם יש לו שלט "מוסך" למעל לסנדלריה שלו, וגם אם צועקים עליו. הוא פשוט לא יודע.

אין צורך ללכת למכון בדיקה. שום תועלת לא תצא לך מזה.

קחי את הרכב למוסך טוב. יש כמה וכמה מוסכים מומלצים כאן בפורום, בכל מיני מקומות בארץ. תני למוסך הטוב לתקן לך את הרכב. כבר תרויחי - יהיה לך רכב תקין. אח"כ, בהתאם למה שנמצא בתיקון, תחליטי מה לעשות מול המוסך הגרוע. לדעתי, רוב הסיכויים שהכי טוב יהיה פשוט להמשיך הלאה בחיים.

דני

פורסם

מעבר לכל הצרות שציינת, לא פגשתי מישהו אחד שהיה מרוצה מהרכב (ואני מכיר אישית כמה וכמה אנשים שטעו ורכשו כזה) ושהרכב לא תקע אותו כל פעם עם בעיה אחרת.

למרות שיסקלו אותי לאחר שאומר לך את זה, הפעולה הכי חכמה שתעשי תהיה למכור את הרכב, שום טוב לא יצא מאופל בשנים הללו עד להפסקת יבואם ארצה.

שני חברים שלי רצו לרכוש את הרכב הנ"ל, לא עזרו כל נסיונות השיכנוע שלי להוריד אותם מזה ולאחר הקנייה שניהם באו לבכות לי "למה לא הקשבנו לך", שק של צרות.

כן, אם כל הבעלים הקודמים היו פדנטים בטירוף עם ידע מכאני וטיפלו ברכב בצורה מוגזמת לחיוב, אולי יצא אקזמפל אחד שישרוד טיפה יותר מהשאר, שורה תחתונה, כולם רצים לרכוש בגלל המחיר הנמוך ובסוף נפטרים מהרכב אחרי שהוציאו כפול מהעלות שלו על תיקונים.

כבר חתמתי...

פורסם

זה מוסך מורשה שמטפל גם ברכבי אופל. דווקא יש להם המון לקוחות.

ניר, אתה צודק. גם אני הייתי מופתעת שראיתי את הפקק הישן על מיכל העיבוי. אבל הם אמרו לי, שמה שלא צריך להחליף הם לא מחליפים.

כשהם מילאו נוזל קירור שאני לידם הוא תמיד היה בצבע ירוק. אבל לאחר כל הטיפול של החלפת המיכל והרדיאטור וכו', הם השאירו לי באוטו קופסה של נוזל קירור ירוק מלאה. וכאשר ראיתי שנוזל הקירור התאדה ממיכל העיבוי, רציתי למלא עם נוזל הקירור שהם השאירו לי. רגע לפני ששפכתי לתוך מיכל העיבוי, היתה לי תחושה שאמרה לי לשפוך קודם כל לתוך בקבוק פלסטיק שקוף, ובאמת ראיתי שמה שנשפך לבקבוק זה מים שקופים ולא נוזל קירור.

אין לי מושג למה הם השאירו לי קופסה של נוזל קירור מלאה במים בתוך האוטו. אולי כי הם יצרו תקלה ורצו שאני אמלא מים במיכל העיבוי, ואז יוכלו לומר שאני גרמתי לתקלה. אבל זו השערה, אינני יודעת בוודאות למה הם עשו זאת.

הבעיה היא, שמוסך טוב יכול להיות לא טוב כאשר הוא רואה בחורה צעירה שבאה לבדה למוסך, ואפשר לעשות עליה קופה. גם למוסך הספציפי הזה הגעתי בעקבות המלצות באינטרנט.

דווקא אופל נחשבת למכונית טובה, הבעיה היא שהחלפים שלה מאוד יקרים. אני הייתי מאוד מרוצה מהמכונית הזאת עד לפני התקרית שהשאירו לי במוסך את מיכל העיבוי ללא פקק. היו שנים שביקרתי במוסך רק פעם בשנה בשביל להכין את האוטו לטסט. זו היתה מכונית מצוינת.

למכור את הרכב במצבו הנוכחי אינני יכולה בשום פנים ואופן. גם אם אוריד מחיר, אני לא אמכור מחשש שמי שאני אמכור לו את המכונית לא יתקן את הבעיה של ההחלקה בבלימה ויגרום לתאונה. כך שלפני שאני מוכרת אותו אני בטח אצטרך להשקיע סכום נכבד בתיקון.

תודה!!!!!

פורסם

את צודקת - זו באמת בעיה כאשר בחורה מגיעה לבד למוסך -

אם אפשר הגיעי למוסך עם קרוב משפחה או חבר , לפעמים כדאי להראות שאת עם גב גברי ,, חבל אבל זו המציאות .

ועמדי על כך שיסדרו את הבעיות - אם זה מוסך מורשה יבואן , פני לשירות הלקוחות לאחראי על המוסכים .

בפורום מאוד מומלצים מוסך זיסו ביפו , אורן בחולון , ו שאפט ו רון בת"א , אני מאמין כי הם יטפלו ברכב טוב ובמחירים סבירים .

שלחי להם הודעה פרטית התיעצי וגשי לבדיקה אצלהם .

זיסו - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=413464&highlight=%D7%96%D7%99%D7%A1%D7%95

אורן - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=401891&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9F

שאפט - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=401906&highlight=%D7%A9%D7%90%D7%A4%D7%98

רון - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3158795&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C#post3158795

מצורף דיון על פגיעה באופל והבעיות - לא שכך זה אצלך , אבל כדאי לבדוק .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=510105&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מעבר לכל הצרות שציינת, לא פגשתי מישהו אחד שהיה מרוצה מהרכב (ואני מכיר אישית כמה וכמה אנשים שטעו ורכשו כזה) ושהרכב לא תקע אותו כל פעם עם בעיה אחרת.

למרות שיסקלו אותי לאחר שאומר לך את זה, הפעולה הכי חכמה שתעשי תהיה למכור את הרכב, שום טוב לא יצא מאופל בשנים הללו עד להפסקת יבואם ארצה.

שני חברים שלי רצו לרכוש את הרכב הנ"ל, לא עזרו כל נסיונות השיכנוע שלי להוריד אותם מזה ולאחר הקנייה שניהם באו לבכות לי "למה לא הקשבנו לך", שק של צרות.

כן, אם כל הבעלים הקודמים היו פדנטים בטירוף עם ידע מכאני וטיפלו ברכב בצורה מוגזמת לחיוב, אולי יצא אקזמפל אחד שישרוד טיפה יותר מהשאר, שורה תחתונה, כולם רצים לרכוש בגלל המחיר הנמוך ובסוף נפטרים מהרכב אחרי שהוציאו כפול מהעלות שלו על תיקונים.

רכב טוב או פחות טוב זה תלוי איך אתה מחזיק אותו.

מסכים עם זה שלכל רכב יש מחלה משלו, מה לעשות אין דבר כזה מושלם.

ברכב שלה לא אמורה ליהיות אף בעיה, פשוט היא הלכה למוסך "מורשה אופל" וסמכה עליו והוא עשה את מה שעשה, בסדר גם אני חוויתי על הבשר שלי את הסיטואציה הזאת, רק שאני לא זימברתי את המוסך כי לא היה לי זמן ולחץ דם בשביל זה.

אני שמעתי על אנשים שהחליפו מקורסה לקורסה, אז אני מאמין שהם לא טיפשים.

לגבי "בחורה צעירה שהולכת למוסך לבד".

מה שאני יכול להציע לך, זה שפשוט לפני כל כניסה למוסך תשאלי שאלות פה בפורום ואנשים יענו לך וככה תתכונני פחות או יותר לכניסה, עם קצת ידע מקדים.

לי זה נראה התנהגות טבעית של רמאי.

ליצור אמון, לתלות שלט שמוסיף למוניטין, ואז לעקוץ את החלשים, ככה זה בטבע.

לגבי מכירה של הרכב, אפשר להעביר את התיק למישהו אחר, להודיע לו בפירוש שיש בעיה של החלקה ובעיה ככה, ולהוריד במחיר בהתאם.

השאלה הגדולה אם זה כדאי מבחינה כלכלית, ומה היא תביא במקום בסכום שהיא תקבל עליו. (למה לא נראלי שיהיה רשום על הצ'ק יותר מ5K).

פורסם

תודה רבה! אולם, בהתאם למקום מגוריי, אני צריכה מוסך טוב באזור הקריות, חיפה או נשר. אני אשמח להמלצות.

נכון, טבע האדם הוא "לעקוץ את החלשים". את מי שאפשר לרמות מרמים.

נכון שאם אגיע עם ידע זה יעזור, אך זה לא מספיק. כי אפילו אם אני מפגינה ידע, הם אומרים לי "זה לא נכון מה שאת אומרת, מה את בכלל אני מבינה במכוניות".

זה מזכיר לי, שלפני המוסך הנוכחי הייתי לקוחה של מוסך אחר, שגם אבי ז"ל היה לקוח שלהם במשך שנים ארוכות. הם התייחסו אלינו במקצועיות ובאדיבות. לאחר שאבי נפטר והגעתי לבד, אז התחילו הצרות. הגעתי מפני שנדלקה לי נורת S ולא ידעתי מה זה. הם אמרו לי שהמצבר מת. אמרתי להם, איך זה שהמצטבר גמור, אין בעיות בהתנעה בכלל? הם ענו שנורת S זה מצבר. אמרתי "לא נכון, נורת מלבן עם פלוס ומינוס זה מצבר", הם ענו, "מה את בכלל מבינה במכוניות? גם S זה מצבר". לא היתה לי ברירה, כי לא ידעתי מה זו נורת S והשארתי להם את האוטו. כאשר חזרתי לקחת את האוטו ראיתי שיש שבר באורך 50 ס"מ בשמשה הקדמית (כנראה הם שברו שהם החליפו מצבר). אמרתי להם "מה זה צריך להיות?" הם הכחישו שזה הם, ואמרו שכך הגעתי למוסך. אמרתי להם, שבוודאות לא הגעתי כך למוסך ואם הייתי מגיעה כך למוסך הם היו מתעדים את זה, שהרי הם מתעדים עם איזה פגמים חיצוניים האוטו נכנס למוסך. אז הם ענו, "מה זה משנה מי שבר, יש לך ביטוח אז תנצלי אותו. בשביל מה את משלמת ביטוח? לא הגיע הזמן לנצל אותו". כמה שהתווכחתי איתם שהם צריכים לשאת בעלויות ולא הביטוח שלי, זה לא עזר.

בינתיים הם כאילו בדקו לי את הרכב ואמרו שהוא גמור והציגו בפני רשימת תקלות, שעלות התיקון מגיעה ל-13,500 ש"ח. אחד העובדים הציע לי למכור לו את האוטו ב-3,000 ₪ (זה היה לפני 3 שנים וחצי). ברחתי משם.

כמובן, שנאלצתי להפעיל את הביטוח שלי עבור החלפת שמשה קדמית, לשלם 200 ₪ עבור הגומי שאותו הביטוח לא מכסה וקיבלתי שמשה לא מקורית עם חלק כהה יותר בצד העליון של השמשה, שמפריע לי בנהיגה בלילה. כמובן שהמוסך הזה לא ראו אותי מאז.

ואז הגעתי למוסך הנוכחי שאמרו לי שהרכב תקין לגמרי ואין לו שום תקלה, והראו לי למה נדלקה לי נורת S – יש לי על ידית ההילוכים כפתור S שמעביר להילוך ספורט ובטעות לחצתי עליו, כך שבעצם לא היתה שום תקלה. מאז סמכתי עליהם בעיניים עצומות עד התקלות הנוכחיות שהם יצרו.

כך שכנראה הבעיה היא לא מי המוסך המטפל, אלא מי הלקוח שמגיע אליו. אני מקווה ששבוע הבא קרוב משפחה שלי יוכל להתלוות אלי באיזה בוקר למוסך כלשהו. הוא לא מבין במכוניות, אבל לפחות יראו גבר בתמונה, שזה גם משהו.

תודה רבה לכם!!!

ולילה טוב

פורסם

נוכלים.

ואח"כ בעלי מקצוע שבאמת אמינים לא מבינים למה הלקוח השראלי סופר חשדן ורק חושב שדופקים אותו.

חלק מהשיקולים שלי ברכב הנוכחי (אני צריך דיזל חסכוני) היה שיש מוסך שמתמחה ברכבים האלה עם המון לקוחות מרוצים (מוסך רון) יש לי עוד המון סיפורים מרכבים קודמים, שאני מעדיף לא להזכר בהם. בפרט ברכב הראשון שלי. ניצול והטעייה תהיה הגדרה מכובדת.

אהה, ועוד סיפור קטן אבל ממחיש:

החלפתי לפני כחודש+צמיגים אצל זיתוני בגבעתיים. חזרתי לפנצ'ריה לבצע איזון נוסף כי הרגשתי שישנם רעידות קלות. הפאנצ'רמאכר הגביה את האוטו ואז הוא אומר לי: אתה לא מבין הבולמים שלך גמורים! איך אתה רוצה שאני אבצע איזון, זו לא הבעיה!

אני שהחלפתי בולמים חודש לפני אצל רון, אמרתי מעניין מה הוא רואה שם... אז מה שהיה שם זה קרע קטן במגן אבק (סוג של שרוול גומי) שיושב על הבולם. העיקר: "רוץ למוסך תחליף מהר בולמים"...

חבל.

פורסם

דור, אתה צודק.

בדיוק חשבתי על זה, שכנראה המכונית הבאה שלי תהיה תוצרת ניסן או רנו, ולא כי אני מכירה את המכוניות האלה, אלא כי סיפרו לי שיש מוסך מורשה מאוד אמין באזור מגוריי שמטפל במכוניות ניסן או רנו - מוסך חלוצי.

יש הרבה נוכלים לצערנו.

פיני - את מי שאלת באיזה רכב מדובר - אותי או את דור?

אם אותי - אז מדובר באופל קורסה 2000.

לילה טוב

פורסם
דור, אתה צודק.

בדיוק חשבתי על זה, שכנראה המכונית הבאה שלי תהיה תוצרת ניסן או רנו, ולא כי אני מכירה את המכוניות האלה, אלא כי סיפרו לי שיש מוסך מורשה מאוד אמין באזור מגוריי שמטפל במכוניות ניסן או רנו - מוסך חלוצי.

אני ממש מזדהה עם הרגשת התסכול שלך...

אגב, אפשר לקנות רכב מסויים ולטרוח ליסוע למוסך מומלץ גם אם זה מצריך קצת מאמץ. לא חייבים להתפשר על הרכב שמחפשים. בכל מקרה, לרנו יש מכוניות מאוד נוחות :)

פורסם

דורית:

בכדי להחליף את הפקק של הרדיאטור את לא צריכה את המוסך.

כאשר הרכב קר! תורידי את הפקק, לכי איתו לכל חנות שמוכרים חלקי חילוף לרכב ותראי להם את הפקק הישן ותבקשי חדש. המחיר נע סביב ה 30 - 50 ש"ח.

גם שאני החלפתי רדיאטור לסובארו שלי בזמנו (במוסך של היבאון) השאירו לי את הפקק הישן.

למה? אני לא יודע...

• תוכן חדש...