Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נותר יצרן רכב עצמאי לגמרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כולם משתפים פעולה או שיש עדיין יצרנים עצמאיים:

רק מידע כללי שלי כמה דוגמאות לשיתופי פעולה:

מרצדס מייצרת מנועים עם רנו (גיליתי היום וזה גרם לי לכתוב את השרשור)

פז'ו וסטרואן זה אותו קונצרן והם משתפים פעולה עם BMW בייצור מנועים ועם טויוטה ב C1/107/AYGO

מזדה-פורד בשת"פ רציני הרבה שנים (למרות שייתכן וסיימו). ושתיהן ביחד עם וולוו במספר מודלים ורכיבים

פיאט על כל מותגיה בשת"פ עם קרייזלר

טויוטה מייצרת כמה מודלים עם סובארו

ניסן בשת"פ ארוךעם רנו

סוזוקי גם מייצרת איזה ג'יפ עם עוד חברה (נראה לי, לא סגור על הפרטים)

GM זה שת"פ עולמי ברמת ארה"ב+אופל+שברולט (שבלעו את דאיהו. לדעתי איסוזו שם בעסק.

וולקסווגן-אאודי-סקודה-סיאט-פורש (ולמבורגיני או משהו בשכונה). זו במידה מסויימת בעלות משותפת וקונצרן אחד (למרות שעל אף ריבוי המותגים לדעתי יש כאן עצמאות מסויימת, כי ייתכן ואין שיצוף פעולה חיצוני עם צד אחר. אולי)

ברכבים אמריקאים אני לא ממש בקיא אבל אני מבין שחולקים הרבה מהכל גם שם. וגם משתפים פעולה עם יצרנים אירופיים/אסייתיים.

יונדאי וקאיה זה שת"פ אינטנסיבי (אולי גם ביחס אליהם חל מה שאמרתי לגבי קונצרן פולקסואגן)

סנגיונג? דאיהטסו? יצרנים קטנים וקשה לי להאמין שהם עצמאיים לגמרי. מי יודע?

יצרניות אקזוטיות כמעט תמיד משתמשות ברכיבים של יצרנים גדולים יותר.

הונדה? אולי כאן נראה לי שיש עצמאות מלאה. יצרן גדול. למרות שיש הונדה ארה"ב ויש את אקורה. אבל זה בעיקר מיתוג, למרות שההגדרות אפורות.

תאירו את עיני. אין כאן אמירה עקרונית, ערכית או נוסטלגית. סתם סקרנות

פורסם

כמה תיקונים:

* סובארו ודייהטסו בבעלות מסוימת של טויוטה (כלומר אחוזים כלשהם).

* פיאט השתלטה על קרייזלר, זה לא שיתוף פעולה.

* וולוו ומאזדה כבר לא בשת"פ עם פורד (והייתה גם בעלות בעבר וכבר אין)

* גם לנד רובר ויגואר היו שייכות לקונצרן פורד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה על התיקונים

לצורך התהיה והמחשבה שלי בעלות משותפת או בעלות של חברת אם וחברת בת זה סוג של שת"פ.

האם לאור זאת יש יצרן עצמאי ללא שת"פ ובעלויות משותפות?

מאזדה? וולוו? הונדה?

פורסם

לדעתי סאאב בגלגול הנוכחי שלהם, למרות שגם זה לא ודאי.

וולוו בבעלות של ג'ילי הסינית, מאזדה (עדיין? לא בטוח) בבעלות חלקית של פורד

הונדה היא קונצרן בפני עצמה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כשאתה אומר עצמאי, לאיזו הגדרה בדיוק אתה מתכוון?

ידוע שתחום הרכב הינו תחום שמונע משת"פים בעקבות טכנולוגיה.

זה שקרייזלר ופיאט התמזגו, GM רכשה את אופל, דייהטסו וסובארו בבעלות טויוטה, אין דינם כדין טויוטה וBMW שמשתפים טכנולוגיות בייצור מנוע.

מאזדה היום לפי ידיעתי היא יצרן פרטי ועצמאי

סוזוקי יצרן פרטי ועצמאי שמשתף פעולה עם פיאט וניסה קצת עם VW

הונדה יצרן רכב פרטי ועצמאי לחלוטין שאת מרבית הטכנולוגיה שלו מייצר לבד ומתכנן לבד באמצעות מוצרי מדף ללא צורך בשיתוף טכנולוגיה עם יצרנים אחרים. אקורה זאת חטיבת רכב בתוך הונדה יחד עם הונדה מכוניות והונדה אופנועים.

ניסאן ורנו זה כבר אותה קבוצה יחד עם דאצ'יה הרומנית

נסה לתת יותר כיוון לשאלה שלך כי כרגע אתה מכוון לתחום האפור שהוא כמובן מחזיק הרבה נתונים כלליים

Confidence In Motion

פורסם

אני מאמין שאין יצרן כיום שלא נמצא בשותפות אסטרטגית כלשהי עם יצרן אחר כיום.

בין אם אתה מדבר על בעלות (קונצרן VW בלע את סקודה, GM את אופל), שותפות על פיתוח דגם אחד משותף לכמה חברות (סיטרואן C1, פיג'ו 107, טויוטה אייגיי; טויוטה 86 וסובארו BRZ) או אפילו השאלת מכלולים שלמים מיצרן אחר (סאניאנג שהזכרת למעלה השתמשה במנועי מרצדס לג'יפים העירוניים והמשוקצים שלהם).

כיום כשהטכנולוגיה משחקת חלק כל כך חשוב בתעשיית הרכב, חייבים לכרות ברית כלשהי עם יצרן אחר כדי להמשיך להתקיים ולגדול.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כמו שאמרו אין היום יצרן שפועל לבד לחלוטין ויש שותפיות עסקיות במיוחד בפיתוחים חדשים שעלותם גבוהה מאוד

גם הונדה למשל בשותפות פיתוח עם מקלרן ועם GM ובעבר הייתה בשותפות עם לנדרובר

ע"י שיתופי פעולה נכסך כסך רב ליצרנים שנמצאים בשותפות ע"י שיתוף פלטפורמות יחידות כוח והנעה וטכנולוגיות חדשות

פורסם
אגב, גם דיהטסו וסובארו הם "עצמאיים".

טויוטה מחזיקה רק בחלק קטן ממניות החברה.

אווופס... החל מ-1999 טויוטה מחזיקה 51% מדייהטסו. עברו כמה שנים ודייהטסו הפכה חברת בת בשליטת טויוטה, מה שיכול להסביר את הנפנוף של הבת הקטנה משווקי אירופה ארה"ב וגם ישראל שלנו. שיטה יפנית (ולא רק) לחיסול האופוזיציה.

עידו כהן מפרדס חנה נשאר יצרן עצמאי של הג'יפ הכל יכול שלו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
Tesla?

חיפוש קצר בגוגל וכניסה לדף של טסלה בוויקי הראה שלא:

"On May 20, 2010, Tesla and Toyota announced a partnership to work on electric vehicle development, which included Toyota's US$50 million future conditional investment in Tesla and Tesla's US$42 million purchase of a portion of the former NUMMI factory.

Musk said the Model S sedan will be built at the plant, which is about 20 miles (32 km) east of the company's headquarters in Palo Alto, California. Tesla and Toyota also said that they intend to cooperate on the development of electric vehicles, parts, and production system and engineering support. It was announced that an electric version of the Toyota RAV4 would be mass-produced in 2012. The jointly developed RAV4 electric vehicle will be built at Toyota's Woodstock, Ontario plant."

למרות שאין לי מושג לאן הם הגיעו עם השיתוף הזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אל תשכח שיתופי פעולה בין סיטרואן לפיאט עם הג'אמפי \ סקודו

ובנוסף שת"פ בין סוזוקי לפיאט עם הSX4 \ סדיצ'י

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
כשאתה אומר עצמאי, לאיזו הגדרה בדיוק אתה מתכוון?

......

נסה לתת יותר כיוון לשאלה שלך כי כרגע אתה מכוון לתחום האפור שהוא כמובן מחזיק הרבה נתונים כלליים

אני לא נכנס יותר מדי להגדרות. סתם שיתפתי בתהיה שצצה לי.

ונראה לי שבאמת הונדה זה הדבר הכי קרוב ליצרן עצמאי לגמרי.

קיבלתי מספיק התייחסויות להרחבת הדעת הנחוצה.

• תוכן חדש...